Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، فاطمه اشدری، عضو شورای اسلامی شهر قزوین در نطق پیش از دستور جلسه علنی شورای هر قزوین که عصر امروز برگزار شد، ضمن اشاره به آیاتی از قرآن مبنی بر ضرورت های مبارزه با فساد در جامعه، اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۱۶ سوره هود، اصلاح و پاک کردن زمین از فساد انسانها را، مسئولیت عقلانی و وظیفه دینی بر می شمارد و در آیات ۲۰ و ۲۲ سوره محمد(ص) به مومنان هشدار میدهد که در صورت روی گردانی از مبارزه با فساد از طریق جهاد باید خود را آماده کنند تا گرفتار فساد و آثار آن نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به سخن دیگر، اگر جامعه ای با فساد مبارزه نکند، افرادی که با فساد مخالف هستند خود در یک فرآیند در دام فساد میافتند، بنابراین مبارزه با فساد و اقدام به اصلاح امور یک رفتار پیشگیرانه است تا کلیت جامعه گرفتار فساد و تبعات آن نشود.

اشدری عنوان کرد: خداوند در قرآن در آیات ۲۰۵ سوره بقره، ۶۴ سوره مائده، ۱۱۶ سوره هود و ۷۷ سوره قصص به راهکارهایی اشاره می فرماید و آن را شیوه ای برای جلوگیری از مفاسد بر می شمارد.

وی ادامه داد: از جمله شیوه های مبارزه با فساد و اقدام به اصلاح گری، تشویق و برانگیختن عواطف و احساسات است تا اشخاص به اعمال نیک و اهداف عالی در برابر مفسدان پایبند شوند.

وی خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین(ع) یکى از اهداف اساسى حکومت خود را، موضوع بیت المال و مسائل حیاتى مربوط به آن مى داند، علی(ع) دستوراتی را صادر می کند و بر بازار افراد پلیس را می گمارد تا مراقب اموال مردم باشند و ماموران نظارتی قرار می دهد تا از یکسو کسی احتکار یا گران فروشی نکند و از سوی دیگر از سرمایه و اندوخته سرمایه گذار حفاظت شود.

اشدری تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات خود در ۸ اردیبهشت سال ۷۸ مبارزه با فساد را به عنوان نخستین مؤلفه پیش روی مدیریت شهری بر می شمارد و عنوان می کند شهرداری به عنوان سازمانی که با مردم سروکار دارد، باید روح خدمتگزاری و اخلاص را بیشتر از جاهای دیگر داشته باشد.

این عضو شورای شهر قزوین بیان کرد: شهرداری در سه سطح با مردم در ارتباط است، سطح نخست خدمات به مردم، سطح دوم حفظ و توسعه فضای سبز و سطح سوم در فرهنگ؛ جدا از این سطوح، شهرداری باید به 3 مؤلفه در سازمان خود توجه لازم را داشته باشد، اول مبارزه با فساد در سیستم شهرداری و بافت مدیران شهری، دوم ارتقای سطح علمی اداره شهر و سوم همکاری با سایر دستگاه ها.

وی تاکید کرد: در یک نگاه کلان باید گفت رهبر معظم انقلاب همواره پرچمدار مبارزه با فساد بوده و هستند و همواره مبارزهای قاطع و در عین حال دقیق بدون اغماض و بدون تعدی و جفا را مطالبه کرده اند، چنان که در بیاناتی می فرمایند همه بدانند، همه بفهمند بنا است با مفسد بدون رعایت هیچ ملاحظه ای برخورد قاطع صورت بگیرد، یعنی کار بایستی دقیق و عادلانه انجام بگیرد.

اشدری اظهار کرد: امر مهمی که اگر با مطالبه عمومی مردم و نخبگان و عملکرد صحیح و دقیق مسئولین قوای سه گانه به شکل موثری عملیاتی شود با ایجاد امنیت اقتصادی، فضایی سالم را برای رشد اقتصاد ملی فراهم کرده و رضایت و اعتماد ملت را نتیجه می دهد.

مجموعه ای از وظایف شهرداری ها در اختیار کاربران

وی اضافه کرد: فساد و ابعاد آن یکی از معضلاتی است که همه جوامع به نوعی با آن مواجه هستند، امروزه با توجه به پیچیدگی، فراگیری و چند وجهی شدن موضوع فساد، سلامت جامعه و کاهش فساد به اصل مهمی در سیاست گذاری عمومی بدل شده است، یکی از راه های کاهش و حذف فساد افشاگری و سوت زنی است.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین بیان کرد: اصطلاح سوت زنی از رفتار ماموران پلیس اقتباس شده است، بدین معنا که زمانی که پلیس تخلفی مانند نزاع خیابانی، دزدی و غیره را مشاهده می کند در سوت خود می دمد تا همه مردم و سایر افسران پلیس برای آگاهی از محل وقوع جرم خبردار شوند.

اشدری ادامه داد: طبق تعاریف رایج، سوت زن در اصطلاح به کسی اطلاق می شود که درون یک سازمان کار می کند و تخلفات و انحرافات مجموعه را افشا می کند، این تخلفات می تواند شامل انواع رفتارهای غیرقانونی و غیراخلاقی مدیران و کارکنان یک سازمان از قبیل تقلب، رانت، رشوه، احتکار و نقض قوانین یا مقررات باشد، سوت زدن را می توان نوعی فراخوان عمومی برای مطلع کردن افراد از محل وقوع جرم تلقی کرد و هدف سوت زن نیز جلوگیری از آسیب رساندن بیش از پیش به افراد جامعه، سازمان ها و نهادهای عمومی است.

وی افزود: سوت زن فردی است که هر نوع فعالیت غیرقانونی و غیراخلاقی در یک سازمان خصوصی یا عمومی را افشا می کند، موضوعاتی هم چون تخطی از سیاست های رسمی، تخطی از قانون، مقررات، تهدید منافع عمومی و هم چنین تقلب و فساد از تخلفاتی است که سوت زن ها می توانند آن را انعکاس دهند.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین تصریح کرد: فساد معضلی است که همه کشورها را تهدید می کند و مختص یک کشور خاص و یک منطقه خاص نیست، به همین علت کشورهای مختلف برای مبارزه با این پدیده از شیوه های مختلف بهره گرفته اند.

اشدری گفت: در بسیاری از کشورها از سوت زن ها حمایت های قانونی و مالی می شوند، در ایران نیز کلیات طرح سوت زنی در مجلس تصویب شده است.

وی اظهار داشت: در حوزه مدیریت شهری، شورای شهر و شهرداری مشهد پیشرو در اجرای گزارشگران فساد بودند که در میانه های شورای دوره پنجم این طرح استارت خورد و پس از چندین ماه بررسی در کمیسیون حقوقی تبدیل به قانون شده است.

عضو شورای شهر قزوین خاطرنشان کرد: مشهد برای تشویق گزارشگران فساد آیین نامه ای تهیه کرده که بخش های مهم آن، پرداخت جایزه تا سقف 200 میلیون تومان، محفوظ بودن نام و حرمت گزارشگران و عدم تداخل وظایف با حوزه های حراستی و نظارتی است، در ماه های پایانی شورای شهر پنجم تهران نیز کلیات گزارشگران فساد به رای گذاشته شد و با 18 رای موافق به تصویب رسید اما با پایان عمر شورای پنجم به سرانجام نرسید.

وی تصریح کرد: در دوره ششم نیز طرح گزارشگران فساد در شهر کرج توسط مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شورای شهر استارت خورده و شورای این شهر، شهرداری را مکلف کرده که آیین نامه اجرایی پلیس سوت زن را تهیه نماید.

اشدری هم چنین بیان داشت: مساله برخورد با فساد در همه نظرسنجی هایی که در خصوص شهرداری صورت گرفته جزو ۵ مطالبه اصلی شهروندان از منتخبان مردم و مدیران شهرداری بوده است و به نظر می رسد این موضوع جزو اصلی ترین خواست عمومی در شهر قزوین نیز باشد.

وی افزود: در واقع یکی از اصلی ترین راهها در مبارزه با فساد، تحقق زیرساخت ها و عملیاتی کردن سوت زنی است؛ در این روش از ظرفیت های شهروندی و رسانه ها و پرسنل شهرداری در مسیر مبارزه با فساد بهره گرفته می شود، به ویژه در حوزه تعامل با رسانه های شهر و استان قزوین باید نگرش بهتر و جدی تری صورت بگیرد و یکی از تغییر نگرش ها، تشویق خبرنگاران و رسانه ها برای سوت زنی است.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین تاکید کرد: اهداف سوت زنی و منظور از فساد اداری نیز مشخص است و ما صرفاً فساد اداری را که مرتبط با کار حرفه ای شهرداری است در نظر داریم که وارد حریم خصوصی هیچ شخصی نیز نخواهد شد، در شهرداری از قبل، بازرسی و حراست وجود داشته و تنها اتفاق جدید این است که از کسانی که فساد را اعلام می کنند حمایت معنوی و مادی صورت بگیرد.

وی در پایان عنوان کرد: از آن جا که مردم هر شهر در پرداخت عوارض به صورت مستقیم، در مالیات بر ارزش افزوده، هزینه پرسنلی و اداره یک شهر، سهم به سزایی دارند، شایسته است در مواردی چون نظارت هم همراهی و مشارکت داشته باشند، بویژه نظارت بر چگونگی هزینه کرد عوارض شهروندان که به صراحت در اصل ۱۰۰ قانون اساسی و ماده یکم قانون شورا برای مشارکت مردم در بخش های مختلف آمده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فساد قزوین زن مدیریت شهری عضو شورای اسلامی شهر قزوین گزارشگران فساد مبارزه با فساد شورای شهر سوت زنی سوت زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۴۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: تخصص بدون تعهد و هم تعهد بدون تخصص، زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند و در این رابطه وظیفه ما برخورد مدیریتی است و از این حیث از بالاترین مقام سازمان تا پایین‌ترین سطوح سازمانی هیچ استثنایی در مبارزه با فساد وجود ندارد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان تأمین اجتماعی، میرهاشم موسوی در نشست تخصصی «حکمرانی اسلامی، فسادستیزی و اقتصاد مردمی» که از سوی شورای امر به معروف و نهی از منکر این سازمان به‌مناسبت سالروز صدور فرمان تاریخی مقام معظم رهبری در زمینه مبارزه با فساد، فسادستیزی را مقدمه تحقق عدالت در حکمرانی اسلامی و اولویت راهبردی این سازمان برشمرد و اظهار کرد: با توجه به گستردگی و تنوع خدمات سازمان و تأثیر آن بر اقتصاد کلان نمی‌توانیم به‌صورت شعاری با مقوله مبارزه با فساد برخورد کنیم و باید در این زمینه عزم جدی وجود داشته باشد و از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کرد، طراحی و ایجاد سه سامانه نظارتی در این سازمان برای استفاده از ظرفیت نظارت مردمی بوده است، ظرفیتی که می‌تواند به صورت سیستمی ضمن ایجاد بازدارندگی، درامر مبارزه با فساد نقش جدی داشته باشد، علاوه بر این تلاش برای شفاف کردن اطلاعات و حرکت به سوی ارائه برخط خدمات در مصادیقی نظیر لیست هوشمند، تحلیل داده‌های خدمات غیرحضوری بیمه‌ای، نسخ الکترونیک و اسناد پزشکی در واقع در مسیر ایجاد الگویی از نظارت سیستماتیک در امر مبارزه با فساد است که در این سازمان به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی افزود: رهبر انقلاب در یکی از جلسات درس خارج فقه خود، از معصوم (ع) روایت می‌کنند که همه مسئولان با دست بسته وارد صحرای محشر می‌شوند، کسی که مسئولیت و کارش را درست انجام داده باشد دست‌هایش گشوده و آن‌که گناهکار باشد به زنجیر کشیده می‌شود، با این اوصاف مایه تعجب است که در چنین مکتبی و با چنین باوری، چطور برخی به دنبال مسئولیت هستند.‌

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به بخش‌هایی از فرمان هشت‌ماده‌ای مقام معظم رهبری گفت: یکی از اهداف حاکمیت اسلامی تحقق عدالت است و مبارزه با فساد مقدمه تحقق این هدف متعالی است، از این منظر در حکمرانی اسلامی داشتن روحیه مبارزه با فساد از ویژگی‌های مهم همه کسانی است که پا در این عرصه می‌گذارند، علاوه بر این مقبولت یا پذیرش مردم، مشروعیت، اقتدار و کارآمدی چهار مؤلفه اصلی در حکمرانی اسلامی است، البته رهبر انقلاب در تبیین اندیشه سیاسی حاکمیت اسلامی تذکر داده‌اند که مردم علاوه بر مقبولیت، رکن تحقق مشروعیت هم هستند.

موسوی با تأکید بر اهمیت جایگاه و نقش مردم در حکمرانی اسلامی گفت: ما امروز در سرمایه اجتماعی، چالش‌هایی داریم و اگر بخواهیم یک مأموریت مهم برای سازمان تأمین‌اجتماعی تعریف کنیم، آن ماموریت ایجاد ارزش افزوده در سرمایه اجتماعی نظام است که حتی با یک ابهام یا شائبه کوچک در حوزه فساد نیز می‌تواند آسیب ببیند. پدیده شوم فساد و ضعف‌های مدیریتی در مشروعیت و مقبولیت و کارآمدی نظام مؤثر است و جایی که فساد وجود داشته باشد، ناکارآمدی هم وجود خواهد داشت، رویدادها و تحولاتی چون عملیات وعده صادق مردم را خوشحال کرده و روی مؤلفه اقتدار، تأثیر مثبت دارد و در مقابل فساد احتمالی ولو کوچک روی اقتدار اثر منفی می‌گذارد و از همین باب است که پرداختن به این موضوع یکی از اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی است.

وی با تاکید بر نقش و جایگاه مردم در فسادستیزی گفت: در سخت‌ترین شرایط کشور وقتی مردم در صحنه حضور پیدا می‌کنند بر چالش‌ها غلبه می‌کنیم؛ چنان که در فتنه‌های مختلف وقتی ملت شریف ایران به صحنه آمدند آب سردی بر پیکر دشمن ریخته شد، در بحث فسادستیزی نیز نقش مردم به عنوان مهم‌ترین مولفه حکمرانی اسلامی، بسیار مهم است و به همین مناسبت رهبر انقلاب در ابتدای دولت سیزدهم بحث مشارکت مردم در مبارزه با فساد را مطرح کردند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی ضمن تقدیر از تلاش‌های همکاران این سازمان برای تأسیس سامانه‌های مختلف نظارت مردمی در حوزه‌های حراست، بازرسی و تخلفات اداری، اظهار کرد: طراحی و ایجاد سه سامانه نظارتی در این سازمان در جهت استفاده از ظرفیت نظارت مردمی بوده است، ظرفیتی که می‌تواند به صورت سیستمی ضمن ایجاد بازدارندگی، درامر مبارزه با فساد نقش جدی داشته باشد. علاوه بر این تلاش برای شفاف کردن اطلاعات و حرکت کردن به سوی ارائه برخط خدمات در مصادیقی نظیر لیست هوشمند، تحلیل داده‌های خدمات غیرحضوری بیمه‌ای، نسخ الکترونیک و اسناد پزشکی در واقع در مسیر ایجاد الگویی از نظارت سیستماتیک در امر مبارزه با فساد است که در این سازمان به صورت جدی پیگیری می‌شود. البته باید توجه کنیم که پس از انجام نظارت‌های سیستمی پاسخ و اقدامات انجام شده باید به گزارشگران نیز انتقال پیدا کند تا انگیزه نظارت مردمی تقویت شود و این مسئله با رویکرد سیستمی نسبت به موضوع قابل حل است.‌

موسوی با تأکید بر این‌که مبارزه با فساد را باید در ابعاد و اندازه واقعی آن ببینیم، اظهار کرد: رسانه‌های معاند که به‌دنبال القای ناکارآمدی نظام هستند، دست به بزرگنمایی برخی حوادث می‌زنند. درست است که وقتی صحبت از فسادستیزی می‌شود باید عمدتاً روی دانه درشت‌ها تمرکز کنیم، با این‌حال اگر این اندازه‌سازی‌ها باعث چشم‌پوشی از موارد کوچک‌تر شود رویه ما رویه درستی نخواهد بود؛ چه اگر به موارد کوچک فساد توجه نکنیم ظرفیت تبدیل شدن به موارد بزرگ را دارند، در واقع در برخورد با اصل فساد نباید مماشات کنیم، اگر چه نحوه برخوردها باید متناسب با ابعاد تخلف باشد. گاهی ممکن است با امر به معروف و نهی از منکر بتوان با فسادی مقابله یا از آن پیشگیری کرد و گاهی هم لازم است با برخورد جدی‌تر به مسائل ورود کنیم، چه اگر با فسادهای کوچک به نحو مقتضی برخورد نکنیم تبدیل به فسادهای بزرگتر می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه با سفارش و سفارش‌پذیری نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد، اظهار کرد: هم تخصص بدون تعهد و هم تعهد بدون تخصص؛ زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند و در این رابطه وظیفه ما برخورد مدیریتی است و از این حیث از بالاترین مقام سازمان تا پایین‌ترین سطوح سازمانی هیچ استثنایی در مبارزه با فساد وجود ندارد؛ چرا که تأمین‌اجتماعی یک سازمان با ۴۶ میلیون مخاطب مستقیم است که به‌صورت غیرمستقیم هم با همه آحاد مردم در ارتباط است و تعهدات بین نسلی و وظایفی مهم و سنگین بر دوش این سازمان است، با توجه به گستردگی و تنوع خدمات سازمان و تأثیر آن بر اقتصاد کلان نمی‌توانیم به‌صورت شعاری با مقوله مبارزه با فساد برخورد کنیم و باید در این زمینه عزم جدی وجود داشته باشد و از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کرد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه دولت مردمی سیزدهم با شعار مبارزه با فساد روی کار آمد و مردم به این واسطه به این دولت اعتماد کردند، گفت: صحت و دقت انتصابات از همان روز اول مسئله ما در سازمان تامین اجتماعی بود، از همان ابتدا به دنبال افراد متعهد و متخصص بودیم و همچنان هم قاعده در مجموعه ما همین است، به خصوص در موضوعات اقتصادی، واحدهای نظارتی سازمان تأمین اجتماعی باید نظارت دقیق داشته باشند و در مجموعه‌هایی مثل بانک رفاه و شستا، فضا را به‌خوبی رصد کنند.

موسوی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای سازمان تأمین اجتماعی در بحث انتصابات، توجه به جوان‌گرایی است، افزود: به هر حال مجموعه‌ای که مأموریت بین نسلی دارد باید به کادرسازی توجه کند؛ چه بدون تجدید قوا و احیای درونی نمی‌توان به درستی در مسیر توسعه خدمات حرکت کرد و مأموریت‌ها را به خوبی انجام داد؛ یعنی در مبارزه با فساد در کنار برخوردهای سلبی باید به موارد ایجابی و افزایش کارآمدی مانند کادرسازی نیز توجه کرد.

وی با اشاره به تشکیل کمیته صیانت در این سازمان در همان ماه‌های ابتدایی مدیریت جدید، اظهار داشت: با تشکیل این کمیته پرونده‌هایی که چندین سال مسکوت مانده بود با همکاری قوه محترم قضاییه به نتیجه رسید و دستاوردهای چشمگیر مالی برای سازمان تأمین اجتماعی داشت و در ادامه مسیر نیز ما همچنان به کمک سایر قوا برای حرکت در این مسیر نیازمندیم.

کد خبر 749348

دیگر خبرها

  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • شبهات مطرح شده درباره بودجه شهرداری صحت ندارد
  • مصوب نشدن بودجه شهرداری موجب اخلال در ارائه خدمات به شهروندان می‌شود
  • دقیقی: شهرداری قزوین از پرسپولیس حمایت می‌کند از شمس‌آذر نه!
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند   
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • کم‌کاری‌ شهرداری موجب خسارت ۲۰۰ میلیاردی در پروژه شهربازی شد