Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، ششمین دورۀ شورای اسلامی شهر چهاردهم مردادماه و پس از انجام مراسم تحلیف در مقر فرمانداری قزوین کار خود را آغاز کرد. این اولین بار بود که مراسم تحلیف شورای شهر در جایی غیر از صحن علنی آن انجام می‌شد و یک استثناء به شمار می‌رفت. اتفاقی که می‌توان آن را نشانه‌ای بر تحولات بنیادین آتی در شهر دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات ششمین دورۀ شورای شهر قزوین، ۲۸ خردادماه سال جاری و همزمان با سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. در حالی که اصلاحطلبان با معرفی یک لیست ضعیف، نتوانستند اتحادی قوی را در میان بیش از ۳۰۰ کاندیدای انتخابات شکل دهند و حتی برخی از گزینه‌های مطرح اصلاحطلب بیرون همین لیست ماندند و یا مانند سیده‌منیره قوامی عضو اصلاح‌طلب شورای پنجم ترجیح دادند مستقل در آزمون رأی‌گیری شرکت کنند، اما رقابت در میان دو جریان عمدهٔ اصولگرا گرم و جدی بود.

از میان چهره‌های شاخص هم تنها چند نفر انگشت شمار، به دلایل قانونی و مبتنی بر استعلام مراجع پنج‌گانه اجازهٔ شرکت در انتخابات را پیدا نکردند.

همان‌طور که پیش‌بینی هم می‌شد رقابت اصلی میان دو جریان اصولگرا شکل گرفت و به دلیل کارنامهٔ ضعیف شهرداری اصلاحطلبان، هیچ نامزد اصلاح‌طلبی در این دوره مورد اقبال مردم نبود. شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و ائتلاف پیروان ولایت با قدرت در انتخابات به رقابت پرداختند و در نهایت هم کرسی‌های پارلمان شهری قزوین میان این دو ائتلاف تقسیم شد. فرج‌الله فصیحی رامندی، قاسم اللهیاری، مهری‌السادات تقوی و علی فرمانی از شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، محسن حق شناس، حسین صلح‌جوی منفرد، مهدی مهدیخانی و فاطمه اشدری هم از ائتلاف پیروان ولایت به پارلمان شهری راه پیدا کردند و یک کرسی هم به نامزد مستقل انتخابات ولی چگینی رسید.

اینجا فراکسیون خاصی نداریم

برخلاف تصورات اولیه مبنی بر دوپاره شدن شورا، این اتفاق رخ نداد و منتخبان از همان روزهای نخست با همگرایی گرد هم جمع شدند و تلاش کردند تا با تفاهم و وفاق امور را به پیش ببرند. نخستین امر پیش رو انتخاب شهردار و یا سرپرست شهرداری بود. این موضوع در دوران پیش از افتتاح رسمی شورا، با وفاق اعضا به نتیجه رسید و در روز نخست به سادگی علاوه بر هیئت رئیسه، سرپرست شهرداری هم انتخاب شد.

از همان زمان در محافل سیاسی از تشکیل فراکسیون‌هایی با ترکیب‌های مختلف یاد می‌شد. اما هرگز هیچکدام روی علنی به خود نگرفت. لذا بعد از گذشت یکصد روز از آغاز دور ششم شورای شهر نمی‌توان گفت فراکسیون خاصی در شورا شکل گرفته باشد.

جریان اصولگرایی و نیروهای ارزشی در قزوین پس از روی کار آمدن شورای ششم منتظر اتفاق تحولی خاصی بودند. تحولاتی که اینگونه دسته بندی می‌شدند: تحول در مدیریت شهری، جلوگیری از تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها، قطع رانت‌ها و ویژه‌خواری‌ها، تعیین تکلیف بدهی کلان بانکی شهرداری، تحول در رویکرد ارتباط با مردم و مردمی شدن شورا و شهرداری، تعیین تکلیف پروژه‌های ناتمام، تحول فرهنگی در مدیریت شهری و تغییر تمام مدیرانی که با توصیه شیوخ ویلاهای سیاسی پست گرفته بودند.

شورا و شهرداری را آسیب‌شناسی کردیم

مهدی مهدیخانی عضو شورای اسلامی شهر قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: آنچه در این صد روزه در شورای ششم انجام شده این است که ما در ابتدا یک آسیب شناسی جدی و دقیق از بدنه شهرداری انجام دادیم و چند آسیب عمده را شناسایی کردیم، لذا در این صد روز سعی کردیم اقداماتمان را در این راستا و حل این آسیب‌ها انجام دهیم.

دبیر شورای شهر قزوین عنوان می‌کند: اولین چیزی با آن روبرو بودیم بدنهٔ فربه شهرداری بود. شهرداری حجم پرسنل بسیار زیادی را در سال‌های گذشته اخذ کرده بود و در نتیجه مشکلات عدیده از جمله از دست رفتن روحیهٔ پرسنل و همچنین فشار بار مالی در شهرداری ایجاد شده بود. اولین مصوبهٔ شورا برای حل چالش‌ها، در نخستین روزهای کار، بحث جلوگیری از جذب نیرو بود. ما به نظرمان رسید که فرایند جذب نیرو را متوقف کنیم تا بتوانیم سامانی به حوزهٔ نیروی انسانی بدهیم.

مهدیخانی اظهار می‌کند: ما در این دوره سعی کردیم تشکیلات اداری شهرداری را یک بار دیگر ارزیابی کنیم و از بین افرادی که نخبگانی‌تر هستند مدیرانی را انتخاب کنیم تا بتوانند براساس اولویت‌هایی که تعیین شده حرکت کنند و کار را پیش ببرند. در همین زمینه شورای شهر قزوین برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات و پژوهش‌های شورای اسلامی هم اقدام کرده و افراد متخصصی را از بدنه شهرداری انتخاب کرد و به زودی هم فراخوانش را منتشر می‌کنیم تا از بیرون مجموعه هم افرادی که می‌توانند در این زمینه کمک کنند به ما اضافه شوند.

۲۳ جلسه و ۷۹ مصوبه در ۱۰۰ روز

قاسم اللهیاری سخنگوی شورای اسلامی شهر قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس پیرامون فعالیت شورای شهر در ۱۰۰ روز نخست فعالیتش عنوان می‌کند: در صد روز نخست شورای اسلامی شهر قزوین در دورۀ ششم ۲۳ جلسۀ رسمی در صحن برگزار شده و ۷۹ مصوبه هم به تصویب رسیده است؛ البته این غیر از جلسات رسمی است که برای فرایند انتخاب شهردار، استماع برنامه‌ها و غیره برگزار شد.

وی ادامه می‌دهد: جلسات کمیسیون‌های تخصصی شورا هم با نظم و استمرار خودش به پیش می‌رود و در صد روز نخست ۱۳ جلسهٔ کمیسیون فرهنگی ورزشی، ۱۲ جلسه در کمیسیون عمران، ترافیک و امور زیربنایی، ۱۲ جلسه در کمیسیون املاک، شهرسازی و حقوقی، ۱۱ جلسه در کمیسیون مالی و ۸ جلسه در کمیسیون خدمات شهری برگزار شده است. البته باید توجه کنیم که عمدهٔ جلسات کمیسیون خدمات شهری شامل بازدید و بررسی‌های میدانی است و مسائل باید در میدان مورد بررسی قرار بگیرند و دوستان بیشتر به این طریق عمل می‌کنند.

مطالبهٔ نخبگان از شورا: در این ۱۰۰ روز چه کردید؟

واقعیت این است که امروز بدنهٔ نخبگانی و جوان‌های پرشوری که پشتوانه دوستان و بزرگان خود بودند تا شورای اصولگرای ششم شکل و سامان بگیرد، امروز از 8 عضو شورا می‌پرسند چه اتفاقی رخ داد؟ چه کردید؟

شاید امروز خود اعضای شورای شهر هم منتقد فرایند کلی شورا در 100 روز گذشته هم باشند. در واقع فرد به فرد 9 عضو شورا به تنهایی دیدگاه‌های متعالی و جذابی برای شهر دارند، اما مجموعه آن‌ها در صحن هنوز نتوانسته‌اند هم‌آهنگی، تناسب و هم‌وزنی میان تجربه قوی(۴عضو شورا) خلاقیت، شور و انگیزه(۵عضو شورا) و تخصص(هر یک از اعضای شورا) برقرار کنند و همین باعث می‌شود سرعت تحولات تند و سریع نباشد.

مهدیخانی پیرامون حوزهٔ عمرانی و پروژه‌های شهرداری قزوین اظهار می‌کند: اولویت ما ساماندهی به چهار پروژهٔ تعطیل و نیمه تعطیل شهرداری است. پروژه حکم آباد، ستاره پونک، الهیه و ساختمان شهرداری. به نظر می‌رسد اعتبار ریالی تکمیل این پروژه‌ها رقم ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان است که تقریباً معادل بودجه چهارسال شهرداری است. ما تمام همت خودمان را خواهیم کرد که در این چهارسال هر ۴ پروژه را به نتیجه برسانیم. با سرمایه‌گذارانی هم صحبت شده برای ورود به این عرصه. قابل توجه اینکه بودجه کنونی شهردار ۱ هزار و ۲۷۳ میلیارد تومان است و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصدش بیشتر محقق نمی‌شود.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر قزوین می‌گوید: در کمیسیون ماده ۱۰۰ بیش از ۷۰۰ پرونده به‌صورت راکد وجود داشت. کاری که انجام دادیم در جلسات فشرده پنج کمیتهٔ منتخب تعیین شدند و تقریباً هر روز به پرونده‌های ماده ۱۰۰ داریم رسیدگی می‌کنیم که توقع‌مان این است در ۲ ماه آینده تعیین تکلیف شوند.

دبیر شورای شهر قزوین در بحث تعیین تکلیف املاک شهرداری نیز می‌گوید: ما سعی کردیم با ایجاد یک بانک داده این املاک را شناسایی کنیم و پس از آن در یک جلسه آن را تعیین تکلیف کنیم.

مهدیخانی به پروژه‌های نیمه تمام شهرداری نیز اشاره کرده و می‌گوید: برخی از پروژه‌های بازسازی و نوسازی شهرداری قزوین بلاتکلیف باقی مانده بودند. از جمله طرح توسعهٔ دولتخانهٔ صفویه و پروژهٔ میدان آزادی. شورای شهر در زمانی که کارش را شروع کرد این طرح مصوبهٔ شورای پنجم را داشته اما در این حوزه کار زیادی انجام نشده بود. اتفاقاً زمانی که ما کار را شروع کردیم سازمان نوسازی و بهسازی از طرح‌های قبل استفاده می‌کرد. لذا در این مدت در این حوزه ورود کردیم، هم نقشه‌ها را داریم مورد ارزیابی ور بازنگری قرار می‌دهیم هم روند توسعه این پروژه‌ها را داریم خوب ارزیابی می‌کنیم.

دبیر شورای شهر قزوین اظهار می‌کند: بحث گزارش تفریغ بودجه در سال‌های ۹۹-۹۸-۹۷ را داریم با دقت رصد می‌کنیم. گاهاً مشکلاتی که در این بازهٔ زمانی داشته را داریم ارزیابی می‌کنیم و به سازمان‌های متولی و شهرداری‌های مناطق و شرکت های‌مان موضوعات مربوطه را تذکر می‌دهیم.

مهدیخانی پیرامون بدهی‌های شهرداری هم می‌گوید: مجموعهٔ مدیریت شهری جلساتی با مدیرعامل و هیئت مدیرهٔ بانک شهر برگزار کردند. می‌توانم بگویم که ما در حال تعیین تکلیف برای بحث پرداخت بدهی‌های شهرداری هستیم و وضعیت جوری شده که هم اکنون امکان دریافت وام برای اجرای پروژه‌های عمرانی هم در دستور کار قرار داده شده. و دید ما این است که ما با داشتن این منابع می‌توانیم پروژه‌های درآمدزایی ایجاد کنیم که مردم در تسهیلات و رفاه باشند و هم یک قسمتی بتوانند بازگشت سرمایه داشته باشند.

حال و هوای فرهنگی شهر تغییر می‌کند

قاسم اللهیاری سخنگوی شورای شهر می‌گوید: همهٔ دغدغه‌مندان قطعاً اولین اولویت شان این است که کار مردم انجام شود و در مسیر انجام شدن کار مردم هر طیف و گروهی پیشنهادهایی داشتند. در کنار این اولویت، بسیار مهم است که مدیران متخصص، متعهد و باورمند به آرمان‌های انقلاب اسلامی به کمک مدیریت شهری بیایند و بتوانند مشکل مردم را حل کنند. لذا نگاه شهردار محترم هم همین است و به همین سمت حرکت می‌کنیم.

اللهیاری تصریح می‌کند: یکی از ویژگی‌های شورای ششم این است که بیشتر اعضایش در حوزهٔ فرهنگی صاحب نظر هستند. در واقع ما داریم در حوزهٔ فرهنگی سیاست‌گذاری می‌کنیم تا محور کار فرهنگی‌مان مشخص شود.  لذا اکنون با افراد صاحب اندیشه در حوزه‌های فرهنگی که دغدغه‌‌ٔ انقلاب و نظام را داشته باشند، منویات امامین انقلاب و نظام اسلامی، کار عمیق و راهبردی را بشناسند صحبت می‌کنیم. ما اکنون در حال استخراج نظام مسائل فرهنگی شهر هستیم تا محور کار فرهنگی مدیریت شهری را مشخص کنیم.

وی ادامه می‌دهد: پیشتر بدون محور و منظومهٔ مشخص، طرح به سازمان فرهنگی ورزشی ارائه می‌شد و اگر بودجه و پول بود اجرا می‌کردیم. اما الآن می‌گویم ابتدا باید سیاستگذاری کنیم. ممکن است بخشی از روش این باشد که ما از افرادی حمایت کنیم که در این مسیرِ سیاستگذاری شده حرکت و کار فرهنگی می‌کنند. مثلاً موضوع جمعیت و خانواده، موضوع مهدویت و... . مسئولیت سیاستگذاری و تعیین این محور و نظام مسائل فرهنگی، شورای شهر است.

انتخاب شهردار و فرایندی برای بار نخست در منظر عموم بود

انتخاب شهردار برای اولین بار در قزوین، در روالی مشخص و در مرآ و منظر افکار عمومی صورت گرفت. کارنامهٔ ده ها مدیر در این فرایند مورد بررسی قرار گرفت و چندین نفر هم جهت ارائه برنامه به صحن شورا دعوت شدند. در نهایت چهار گزینه نهایی معرفی شدند و در آخر هم در صحن علنی شورا برای انتخاب شهردار از میان این چهار گزینه رأی گیری شد تا مهدی صباغی در فرایندی کاملا روشن سکان شهرداری قزوین را به دست بگیرد.

قاسم اللهیاری در این باره عنوان می‌کند: گاهی ما برای انتخاب شهردار در یک روز سه جلسه برگزار می‌کردیم و گاه جلسات ما صبح شروع شده و تا شب به طول می‌انجامید. البته مهم‌ترین وظیفهٔ شوراها همان انتخاب شهردار است. این برای اولین بار بود که در این حجم از گزینه‌ها با این تعداد از جلسات و در فرایندی مشخص و شفاف مسیر انتخاب شهردار طی می‌شد و کار به انجام رسید.

جلسات صحن را زنده تماشا کنید/ شفافیت و شورای شیشه‌ای

با پیشتازی یکی از اعضای شورا جلسات کمیسیون عمران به‌صورت زنده از پرتال شهرداری و شبکهٔ اجتماعی آن پخش شده و سپس در گام بعدی با موافقت اعضای شورای شهر پرتال شهرداری به‌عنوان بستری ساده اقدام به پخش زندهٔ جلسات شورای شهر کرد. شفاف شدن و پخش زندهٔ جلسات شورای شهر از اقدامات قابل تقدیر شورا به سمت ایجاد یک شورای شفاف بود.

قاسم اللهیاری پیرامون شفافیت در شورای ششم عنوان می‌کند: یکی از بهترین کارهایی که در شورای ششم صورت گرفته بحث شفافیت است. اولین بار است که جلسات صحن شورا به صورت زنده و از دو بستر برای همه شهروندان پخش می‌شود. این نشان می‌دهد که تمایل عمومی اعضای شورا این است که مردم در تمامی امور در جریان قرار بگیرند؛ و بدانند که نمایندگان آن‌ها در شورا چگونه عمل می‌کنند.

سخنگوی شورای شهر می‌گوید پخش زندهٔ جلسات شورا مخالفینی هم داشته است. او ادامه می‌دهد: این موضوع مخالفینی هم داشت، البته نه مخالفینی که با اساس ماجرای لایو و شفافیت مشکل داشته باشند، بلکه نکاتی داشتند مثلاً اینکه ممکن است با طرح مسائل مربوط به ملک شخصی یک فرد در لوایح و نامه‌های واصله در صحن شورا و پخش زنده آن، ضررهایی متوجه افراد و بخش خصوصی شود. لذا ما یک ماه پخش زنده جلسات صحن به‌صورت آزمایشی را تصویب کردیم و بررسی خواهیم کرد. وقتی در نتیجه به این رسیدیم که در پخش زنده، آسیب‌های آن کمتر باشد، ادامه خواهد یافت.

اللهیاری عنوان می‌کند: ما نگاهمان این است که جلسات شورا علنی باشد و پس از فرایند انتخاب شهردار، به جز یکی دو جلسه، تمام جلسات علنی برگزار شده است.

مهدیخانی با اشاره به اینکه هوشمندسازی شهر و استفاده از فناوری‌های نوین کمک شایانی به شفافیت عملکردها نیز می‌کند، می‌گوید: کار مهمی که در این صد روز پیگیری شد، بحث هوشمندسازی فعالیت‌های شهرداری و شهر بود. ما راه اندازی اپ «قزوین من» را به کمک شهرداری در دستور کار قرار دادیم. سازمان فناوری اطلاعات شهرداری مکلف شده این سامانه را راه اندازی کند و در این زمینه یک برنامه چهارساله را مدنظر دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، شورای اسلامی شهر قزوین در ششمین دورهٔ خود با چالش‌ها و مسائل مختلف شهری روبرو است که از ادوار گذشته برایش به ارث مانده است. انگیزه، روش اقدام و روزهای پرکار شورای شهر نشان می‌دهد که روزهای پیر امیدی در انتظار شهروندان است. گرچه برخی منتقدان به‌جا و درست نسبت به سرعت کم تغییرات و تحولات رویدادهای شهر گلایه می‌کنند، اما بررسی کارنامه صد روزه شورای اسلامی شهر نشان می‌دهد شورای اصولگرا امروز در مسیر مطلوبی در حال حرکت است و به‌زودی باید شاهد تغییرات محسوس در مدیریت شهری قزوین باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قزوین مدیریت شهری شورای شهر قزوین مهدی مهدیخانی کارنامه صد روزه شورای اسلامی شهر قزوین شورای شهر قزوین جلسه در کمیسیون انتخاب شهردار شهر قزوین تعیین تکلیف مدیریت شهری اعضای شورا جلسات شورا شورای ششم برگزار شد اولین بار عضو شورا پخش زنده روز نخست پروژه ها ۱۰۰ روز صد روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۷۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست

روز شوراها بهانه‌ای شد تا در سال آخر فعالیت مدیریت شهری در دوره ششم، میزبان محمدنورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در گفت‌وگوی بدون تعارف باشیم؛ انتصابات اخیر در شهرداری، وضعیت بودجه و پروژه‌های شهرداری و.. از محورهای این گفت‌وگو است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مردم اصفهان در ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر اصفهان با اعتماد کامل به لیست مجمع نیروهای انقلاب، ترکیبی از با سابقه‌ها و جوانان را برای چهار سال به عنوان نمایندگان خود در شورای شهر برگزیدند.

حالا سه سال از عمر این دوره مدیریت شهری نصف جهان می‌گذرد و به گفته اعضا پروژه‌های مهم شهری با اولویت حل اصلی‌ترین چالش‌های اصفهان همچون حمل و نقل و محیط زیست در حال اجرا است.

محمد نورصالحی از جمله باسابقه‌های این دوره مدیریت شهری است که تحصیلات و تجربه مدیریت او در سطح ملی، استانی و شهری حکایت از خبرگی و تسلط او به مسائل فنی مدیریت شهری دارد و احتمالاً با تکیه بر همین سابقه، اعضای شورای شهر به او اعتماد کرده‌اند تا در این سه سال رئیس بدون حاشیه شورای شهر باشد.

روز شوراها بهانه‌ای شد تا با محمد نورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان به گفت‌وگو بنشینیم، انتصابات و تغییرات در مدیریت شهری، وضعیت پروژه‌های عمرانی، تعامل شهردار و اعضای شورا و… از جمله محورهای این گفت‌وگو است.

ایمنا: سه سال از عمر دوره ششم مدیریت شهری اصفهان می‌گذرد؛ اگر به قبل از انتخابات ۱۴۰۰ بازگردیم حتماً دلایلی برای حضور در جریان انتخابات و ورود به شورا داشته‌اید؛ مهم‌ترین دلیلی که موجب شد آقای نورصالحی برای شورای اسلامی شهر اصفهان نامزد شود، چه بوده است؟

نورصالحی: زمانی که نامزد انتخابات شورا شدم، به‌لحاظ اداری فردی بازنشسته بودم؛ تمام سابقه ۳۵ ساله من در حوزه فعالیت‌های شهری و شهرسازی و اجرایی بود.

فکر می‌کردم این سابقه نسبتاً طولانی و تجربه اندوخته شده، ذخیره خوبی است تا در شورا به‌عنوان سیاست‌گذار و قانون‌گذار خوب ریل‌گذاری کنیم تا مجموعه مدیریت شهری بهتر و پویاتر شود.

این انگیزه مهم من برای ورود به عرصه انتخابات شورای اسلامی شهر بود، البته از قبل هدف‌گذاری برای رئیس شورا شدن نداشتم.

ایمنا: گفتید از قبل برای ریاست شورا فکر نکردید، معاون وزیر یا معاون شهردار بودن سخت‌تر بود یا رئیس شورای اسلامی شهر؟

نورصالحی: به نسبت هر موقعیت، اینکه بتوانیم در آن جایگاه مؤثر باشید و کار کنید و به نسبت هر هدف، می‌توان به وظایف محوله به نحو احسن عمل کرد.

نهاد شورا از این لحاظ که جایگاه سیاست‌گذاری و نظارتی دارد، جایگاهی بالا نسبت به حوزه اجرایی دارد.

در مسئولیت اجرایی کار دست خود فرد است که برنامه مشخص را چگونه پیش ببرد، اما در شورا باید قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری انجام شود تا دیگران این کار را انجام دهند و مشخص نیست تیم اجرایی صددرصد سیاست‌گذاری‌های مدنظر که برای آن در صحنه حضور پیدا کردیم، همچنین تمام منویات را عملیاتی و محقق کند.

کسی که مسئولیت اجرایی دارد، می‌تواند به همه وظایف محوله عمل کند، اما ممکن است سیاست‌گذار نتواند در سیستم اجرایی تمام منویات مدنظر خود را کامل کند.

ایمنا: با نکاتی که اشاره کردید چقدر انتظارات و برنامه‌های شما برای مدیریت شهری در این سه سال محقق شد و به اهداف خودتان دست پیدا کردید؟

نورصالحی: کار در شورای اسلامی شهر، کاری دسته جمعی است، زیرا در تصمیم‌گیری‌ها هر ۱۳ نفر مساوی هستند، بنابراین به‌عنوان کار جمعی می‌توان گفت که با لطف خداوند و همدلی اعضای شورای ششم تا حدود زیادی اهداف را محقق کرده‌ایم.

البته به صددرصد آنچه انتظار داشتیم، به‌طور کامل دست پیدا نکردیم؛ از جمله دلایل آن موانع و محدودیت‌های قانونی و بودجه و اعتباری است، چراکه کار در حوزه مدیریت شهری فرابخشی است، بدان معنا که دستگاه‌های مختلف باید به هم کمک کنند تا اهداف یک دستگاه محقق شود.

کار در حوزه مدیریت شهری فرابخشی است

شهرداری و شورا نیازمند همکاری سایر سازمان‌ها از جمله استانداری به‌عنوان ارشدترین حوزه حاکمیتی در استان تا سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های دیگر است و اگر همکاری لازم وجود داشته باشد، صددرصد اهداف مدنظر مدیریت شهری نیز محقق می‌شود.

به‌رغم محدودیت‌های موجود می‌توان گفت که در طول سه سال گذشته موفق عمل کردیم.

ایمنا: از چه مواردی به‌عنوان نقاط قوت شورای ششم یاد می‌کنید؟

نورصالحی: یکی از هدف‌گذاری‌های شورای ششم، تقویت ارتباط با شهروندان بود که محقق شد؛ ارتباطات منظم و مرتبی داشته‌ایم که البته شورا در تمام ادوار به این موضوع توجه لازم را داشته است.

یکی دیگر این بود که نیازهای فوری شهر را فارغ از بعضی کارهای رسانه‌ای و خبری احصا کردیم؛ تشخیص این بود که بالاترین نیاز شهر ارتقای زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی است، از این‌رو به این حوزه نسبت به تمام ادوار گذشته خوب پرداخته شد و بیشترین میزان بودجه و اعتبار سه سال گذشته به حوزه حمل‌ونقل تخصیص پیدا کرد.

طی سه سال گذشته سعی کردیم فراتر از وظیفه مدیریت شهری در مسائل مربوط به زاینده‌رود و آلودگی هوا به‌عنوان مطالبه‌گر و مؤثر اقدام کنیم که این اقدامات نیز یکی دیگر از موفقیت‌های شورای ششم به شمار می‌رود.

سعی کردیم حوزه فرهنگی و ارتقای فرهنگ شهروندی همچون گذشته که در ادوار مختلف همت وجود داشته است،، پررونق باشد به‌ویژه بر استفاده از مشارکت شهروندان که ضعیف‌تر شده بود، بیشتر تمرکز کردیم و برای ارتقای فرهنگ دینی پررنگ‌تر و موفق‌تر عمل کردیم.

در حوزه محیط زیست و پسماند در دوره ششم شورا اتفاقات خوبی رقم خورد و می‌توانیم از اقدامات انجام شده در این حوزه به‌عنوان بخش دیگری از نقاط قوت فعالیت این دوره یاد کنیم.

ایمنا: تاکنون ارتباط اعضای شورای اسلامی شهر با مجموعه مدیران شهری به‌ویژه شخص آقای شهردار چگونه پیش رفته و تعامل چگونه بوده است؟

نورصالحی: سعی کردیم با توجه به اینکه هر چه همکاری و همراهی بیشتر باشد، موفقیت‌های بیشتری حاصل می‌شود، حداقل هفته‌ای یکبار جلسه گفت‌وگوی داخلی بین مجموعه شهرداری و شورا، شهردار با شورا و در بعضی موارد شهردار و معاونان با شورا برگزار شود.

در واقع سعی کردیم مباحث داخلی شورا با شورا و هم شورا با شهرداری داشته باشیم که در این سه سال استمرار داشته است.

ایمنا: در برخی از شورای شهرها، اصطکاک و مشکلاتی بین شورا و شهرداری به‌وجود آمد، اما در این دوره مدیریت شهری اصفهان به‌رغم وجود اختلاف سلیقه، همراهی‌های لازم وجود داشته است؛ به نظر شما چه چیزی از طرف شورا توانسته است این هم‌آوایی را ایجاد کند؟

نورصالحی: بی‌شک اختلاف سلیقه و نظر در تمام دوره‌ها وجود دارد و دیدگاه‌ها و نظرات متفاوت است، اما سعی کردیم با گفت‌وگو، هم‌افزایی و همفکری را ایجاد کنیم.

درک مشترک بین شخص شهردار و شورا بسیار مؤثر بوده است؛ بدان معنا که شهردار اصفهان زمانی که متوجه شد اولویت‌های شورا با اقدامات همخوانی ندارد، سعی کردند هماهنگی لازم را ایجاد کنند.

به‌نظر من دو بخش مدیریت شهرداری و شورا سعی کردند با همراهی و همگامی امور را پیش ببرند، یعنی اگر همراهی و هم‌صدایی بوده است، هر دو طرف به یک میزان تلاش و همت کردند و موجب شد شاهد کُندشدن فعالیت‌ها نباشیم.

ایمنا: چه پروژه‌های بر زمین مانده داریم؟ نقل قولی مبنی بر بدهی بالاب خط دو متروی اصفهان به پیمانکاران داشتیم، ماجرا چیست؟

نورصالحی: خط دو متروی اصفهان ۲۸ قرارداد فعال دارد و هر کدام از این قراردادها از حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان تا رقم‌های چندصد میلیارد تومانی است.

حجم کاری که در خط دو متروی اصفهان انجام می‌شود، بسیار زیاد است؛ طی حدود ۲۰ سال گذشته که سازمان قطار شهری اصفهان فعال بوده است، در هر برهه‌ای از زمان تنها حدود سه تا پنج قرارداد فعال وجود داشته که تأمین مالی می‌شده است، اما در حال حاضر میزان تزریق مالی که به قطار شهری می‌شود، نسبت به اولین دوره ۱۰ برابر شده است؛ یعنی نیاز قطار شهری از ماهانه ۷۰ میلیارد تومان به ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

کل بودجه قطار شهری نیز از حدود ۸۰۰ میلیارد تومان به ۸ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده است؛ دائم فعالیت‌ها ادامه دارد و تولید فاکتور و صورت وضعیت می‌شود.

در تمام سال‌های گذشته در هیچ سال و دوره‌ای و در هیچ پروژه‌ای اینگونه نبوده است که اسفند، تسویه حساب انجام شود و وارد فروردین شوند، اما در دوره ششم مدیریت شهری اصفهان از این موارد زیاد داشتیم.

پروژه‌های عمرانی سازمان‌های عمران، قطار شهری، ساماندهی مشاغل شهری و پارک‌ها صورت وضعیت‌هایی از سال قبل داشت که به سال بعد منتقل می‌شد، اما حجم بالای فعالیت و میزان گسترده افراد فعال در پروژه‌ها را باید در نظر داشت.

بدهکار بودن دلیلی بر بی‌مهری به متروی اصفهان نبوده است

حدود دو هزار نفر روزانه در پروژه خط دو متروی اصفهان فعالیت و دو پیمانکار بزرگ تونل آن را اجرا می‌کنند، ده‌ها پیمانکار نیز مشغول سفت‌کاری و نازک‌کاری ایستگاه‌های مترو هستند.

در حال حاضر ریل‌گذاری مسیر خط دو مترو از سمت شمال آغاز و این اقدامات موجب شده است حجم صورت وضعیت‌هایی که ماهانه و روزانه برای ذیحسابی قطار شهری می‌رود، به حدی زیاد باشد که در هر مقطعی این سازمان رقمی به پیمانکار بدهکار باشد؛ در مقطعی نیز این عدد حدود ۹۰۰ میلیارد تومان شده است که البته به سرعت کاهش پیدا می‌کند.

از یک سو ۳۰۰ میلیارد تومان تزریق و میزان بدهی کم می‌شود و از سوی دیگر صورت وضعیت دیگری جای آن‌ها را می‌گیرد.

این موضوع بیانگر مدیریت قوی در حوزه قطار شهری است، زیرا می‌تواند به‌طوری اقدام کند که پیمانکاران مطالبات قابل توجهی دارند و این مطالبات با پول نقد، ملک، اوراق مشارکت و تسهیلات وام تسویه می‌شود.

مخلص کلام اینکه بدهکار بودن دلیلی بر بی‌مهری به متروی اصفهان نبوده است.

ایمنا: مهم‌ترین پروژه‌های در حال تکمیل شهر اصفهان کدامند؟ تمرکز مدیریت شهری روی چه مواردی است؟

نورصالحی: خط دو متروی اصفهان و تکمیل نواقص خط یک مترو، همچنین رینگ چهارم و پروژه‌های فضای سبز و خدماتی از جمله باغ مشاهیر و پروژه‌های خرد مناطق، به‌علاوه چند پروژه که برای اجرا در سال جاری در مرحله طراحی است، بخشی از این پروژه‌ها به‌شمار می‌رود.

ایمنا: اولویت‌های اصفهان ۱۴۰۳ با اصفهان ۱۴۰۰ چه تفاوتی دارد؟

نورصالحی: بیشتر به سمت انجام اقدامات برای زیست‌پذیرتر شدن شهر اصفهان پیش رفتیم؛ در حال حاضر شاهد آن هستیم که هزاران خودروی جدید شماره‌گذاری می‌شود، به‌طوری که بر اساس آمارها روزانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ خودرو شماره‌گذاری می‌شود و مدیریت شهری باید به قدری کار کند که بتواند پذیرای این حجم خودرو باشد.

در ۱۴۰۳ باید بتوانیم تعداد بیشتری از شهروندان را متقاعد کنیم که با استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی سفرهای درون شهری خود را انجام دهند تا وضعیت ترافیک بهبود پیدا کند.

شبکه آب‌های خاکستری شهر اصفهان را توسعه می‌دهیم

تلاش می‌کنیم در سال جاری مقدار بیشتری به حجم پساب تصفیه شده اضافه کنیم و شبکه آب‌های خاکستری شهر اصفهان را توسعه دهیم تا اطمینان داشته باشیم فضای سبز شهر اصفهان وضعیت خوبی دارد، چراکه در حال حاضر شهروندان با دیدن برخی درختان که احتمال خشکیدن آن‌ها وجود دارد، نگران هستند.

در حوزه پسماند نیز اتفاقات خوبی در جمع‌آوری و تبدیل به بیوگاز و مواد بازیافتی افتاده است.

ایمنا: از بودجه ۱۴۰۳ راضی هستید؟

نورصالحی: بودجه از سوی شهرداری به شورا آمد؛ اینکه بگوییم صددرصد خواسته‌ها در بودجه محقق شده است، اینگونه نیست، زیرا با محدودیت منابع مواجه هستیم.

رسیدن به برنامه‌های شورا و شهرداری چند برابر رقم بودجه اعتبار می‌خواهد، در نتیجه ناچار به صرفه‌جویی هستیم و باید در این راستا بعضی پروژه‌ها را حذف و پروژه‌های اولویت‌دار را اجرا کنیم.

ایمنا: به‌عنوان فردی با تجربه و متخصص در حوزه‌های مالی و شهرسازی، وضعیت فعلی شهرداری اصفهان را به لحاظ شهرسازیشهرسازی و مالی چگونه می‌بینید؟

نورصالحی: شهرداری در سه سال گذشته در حوزه شهرسازی با عدم همکاری دستگاه‌های هم‌رده مواجه بوده است و به همین جهت پاسخگویی آن به مردم سخت‌تر بوده و بار سنگینی بر دوش آن برای الکترونیکی شدن خدمات شهرسازی گذاشته شده است که به همین جهت در این زمینه موفقیت کمتری داشته است و باید بیشتر اقدام شود.

در حوزه مالی شهرداری، شهرداری مواجه با رشد سرسام‌آور هزینه‌های مواد اولیه، دستمزد و هزینه‌های پیمانکاری مواجه شده است و باید رشد چندبرابری را در سه سال تحمل می‌کرد، کمااینکه بودجه شهرداری طی ۱۴۰۰ تاکنون چند برابر شده است و از طرفی تحمل آن ممکن است برای مردم و تأمین آن برای مدیران شهرداری سخت باشد.

آنچه در این حوزه‌ها شاهد هستیم، همه تلاش می‌کنند تا بهترین خدمت‌رسانی و سرویس‌دهی را به شهروندان داشته باشند.

ایمنا: سال اول شورا با سال آخر شورا چه تفاوتی دارد؟

نورصالحی: سال اول شورا همچون سال اول زندگی مشترک است که هر انسانی، ایده‌ها و آرزوها و بلندپروازی‌ها دارد و سال‌های آخر، سال رسیدن به واقعیت‌ها و تحقق اهداف است و تا حدودی فشار روحی و روانی برای تحقق برنامه‌هایی که قول و وعده‌های آن داده شده، زیاد است.

سال اول فشار کار کمتر و ایده‌آل‌گرایی بیشتر است، اما سال آخر فشار کار و واقع‌گرایی بیشتر می‌شود.

ایمنا: تغییرات در آرایش مدیریت شهری توسط شهردار چقدر مطابق با توصیه‌های شورای اسلامی شهر اصفهان بوده است؟

نورصالحی: شورا دخالتی در عزل و نصب‌ها و حوزه‌های تصمیم‌گیری مدیریتی ندارد، اما کندبودن حرکت و روند کار در بعضی حوزه‌ها برای شورا و شهرداری مشهود بود، از این‌رو شهردار اصفهان برای ایجاد تغییر به جمع‌بندی رسید و در واقع به‌نوعی شورا نیز انتظار بعضی اصلاحات و تغییرات را داشت.

این تغییرات دور از انتظار نبود و شهردار اصفهان در باب همکاری، جابه‌جایی و اصلاحات را انجام داد تا بتوانند به اهداف پیش‌بینی شده به‌ویژه در ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ که سال‌های سخت است و انتظار تحقق برنامه‌ها می‌رود و شهروندان امکان پرداخت هزینه‌ها را ندارند، دست پیدا کند.

وقتی هزینه‌های ساخت‌وساز بیشتر می‌شود، متقاضیان دریافت پروانه ساختمانی نیز کاهش پیدا می‌کنند و اینها سختی‌های این سال‌ها است؛ معتقدم این سختی‌ها روی دولت هم وجود دارد، زیرا هر سال با کمبود بودجه و پیشرفت کم بودجه مواجه است.

ایمنا: برخی بر این باورند که بسیاری از انتصابات در شهرداری اصفهان با فشار شورای اسلامی شهر بوده است!

نورصالحی: واقعاً این‌طور نیست؛ شهردار، خود برای عزل و نصب‌ها تصمیم می‌گیرد.

ممکن است در جلسات پیشرفت‌نکردن کارها و تحرک در بعضی حوزه‌ها به شهردار منتقل می‌شود، اما اینگونه نبوده که در انتصابات دخالتی داشته باشد.

ایمنا: کدام انتصاب‌ها بیشتر برای شما حرف و حدیث به همراه داشته است؟

نورصالحی: هیچکدام؛ ممکن است فشارها و حرف و حدیث‌ها برای شهردار وجود داشته باشد، اما در شورا موردی نبوده است.

ایمنا: از اعضای شورای اسلامی شهر راضی هستید؟

نورصالحی: بله، خودم هم عضوی از این شورای اسلامی شهر هستم و امیدوارم سایر اعضا هم از من راضی باشند.

ایمنا: شما در لیست مجمع نیروهای انقلاب بودید، آیا فشاری از طرف گروه سیاسی برای انتصابات به شما بوده است؟

نورصالحی: به‌هیچ‌وجه نبوده است.

ایمنا: و سوال آخر؛ آقای نورصالحی در دوره بعد شورای اسلامی شهر اصفهان نامزد می‌شود؟

نورصالحی: باید ببینم چه کسانی کاندیدا می‌شوند، بعد تصمیم می‌گیرم.

گفت‌وگو از: راضیه کشاورز

کد خبر 748302

دیگر خبرها

  • طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا
  • ۲۰ درصد سهم تامین اعتبار اتوبوس‌های بجنورد برعهده شهرداری است
  • تامین ۲۰ درصد سهم اعتبار اتوبوس‌ها توسط شهرداری
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • بازداشت ۳۷ عضو شورا‌های تهران در سال ۱۴۰۲
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست