Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@05:55:50 GMT

بحران پناهجویان؛ چالش تازه بین روسیه و غرب

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۷۴۸۹

بحران پناهجویان؛ چالش تازه بین روسیه و غرب

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مسکو، اردوگاه آوارگان «بروزگی» در مرز لهستان و بلاروس به تدریج دارد به یک اردوگاه تمام عیار با زیرساخت های صحرایی تبدیل می شود. در کنار کپرهای دست ساز، چادرهای بزرگ و ژنراتور برق مستقر می شود و برای روزنامه نگاران حتی یک مرز رسانه ای ایجاد شده است. مهاجران هنوز امیدوار هستند که وارد اروپا شوند اما در مقابل، لهستان با اقدامات سخت گیرانه، راه آنها را مسدود کرده و حاضر نیست ذره ای از مواضع خود در ممنوعیت ورود پناهجویان کوتاه بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پناهجویان نمی توانند اردوگاه را ترک کنند و سرنوشت آنها حالا بستگی به این دارد که مینسک و اتحادیه اروپا کی و چگونه توافق کنند. مهاجران بدون مشکل، بدون توقف و بدون بررسی مدارک، اجازه دارند وارد «اردوگاه بروزگی» شوند. اما در اینجا یک نکته وجود دارد: آوارگان بعد از اینکه وارد اردوگاه شدند دیگر نمی توانند به سادگی، به میل خود، از آنجا خارج شوند.

 



افراد بیشتری به کمپ بروزگی در نزدیکی گرودنو بلاروس می رسند. طی چهار روز گذشته، حدود هزار مهاجر از خاورمیانه به اینجا سرازیر شده اند و به بر اساس آمار ها اکنون بیش از سه هزار پناهجو بیش از یک هفته است که تلاش می کنند از طریق مرز بلاروس و لهستان به اروپا نفوذ کنند اما صدها مرزبان لهستانی و سیم های خاردار راه آنها را سد کرده اند.

الیزابت تراس، وزیر خارجه انگلیس که همانند متحدان اروپایی خود روسیه و بلاروس را مسوول این بحران در مرز لهستان می داند، در مقاله ای پیشنهاد داده است اتحادیه اروپا علیه روسیه اقدامات متقابل اتخاذ کنند، به ویژه خواستار کنار گذاشتن پروژه «نورد استریم ۲» برای انتقال گاز روسیه اروپا شده است .
 



اتحادیه اروپا قرار است به همین خاطر تحریم های جدیدی علیه بلاروس اعمال کنند. چون اعتقاد دارد بلاروس از پناهجویان به عنوان یک سلاح علیه اروپا استفاده کرده است.

ماریا زاخارووا، نماینده رسمی وزارت خارجه روسیه بلافاصله به مقاله الیزابت تراس واکنش نشان داد. وی با رد اتهام انگلیس به کشورش یادآوری کرد که لندن در برنامه ریزی حمله به عراق و اشغال این کشور با آمریکا شرکت کرده است.
 



سخنگوی وزارت خارجه روسیه، مساله شرکت انگلیس در لشکرکشی و اشغال عراق را به این خاطر که شمار قابل توجهی از پناهجویان در مرز بلاروس و لهستان، اتباع عراقی هستند مطرح کرد.

اما الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس اتحادیه اروپا را تهدید کرد که در صورت افزایش تحریم ها،   خط لوله انتقال گاز (روسیه) -اروپا را مسدود خواهد کرد و عملا در زمین منتقدان روسیه که آن را به استفاده از «سلاح گاز» متهم می کنند، بازی کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در پاسخ این انتقاد اروپا احتمال داد که لوکاشنکو عصبانی شده باشد و قول داد که «درباره این موضوع با او صحبت کند»، اما در عین حال یادآور شد که علل بحران، ساخته­  «خود کشورهای غربی و کشورهای اروپایی است» و «این دلایل ماهیت سیاسی، نظامی و اقتصادی دارد».

ژنرال نیکولاس کارتر، رئیس ستاد دفاعی انگلیس نیز در مصاحبه با تایمز رادیو در خصوص احتمال بالای «جنگ تصادفی» با روسیه، بیشتر از زمان جنگ سرد، هشدار داد. او ضمن اینکه سیاستمداران را به خویشتن داری و ممانعت از تشدید تنش فراخواند، یادآور شد که «بسیاری از ابزارهای سنتی دیپلماسی و سازوکارهای آن در جنگ سرد، امروز وجود ندارند».

نیکولاس کارتر در پاسخ به این پرسش که آیا باور دارد که بحران مهاجرت در مرز بلاروس ناشی از اقدامات روسیه است یا نه، اعلام کرد که پاسخی برای این پرسش ندارد، اما اگر اینگونه باشد متعجب نخواهد شد. نیکولاس کارتر خاطرنشان کرد: «خصلت در حال تغییر مناقشات و جنگها فرصتهایی را برای استفاده از همه روش ها و ابزارهای ممکن ایجاد می کند تا بدین وسیله انسجام ما را محک بزنند»

پوتین: غرب باعث و بانی بحران پناهجویان در مرز بلاروس و لهستان است
در واکنش به هجمه غرب علیه روسیه و در مورد شرایط ملتهب در مرز بلاروس و لهستان، ولادیمیر پوتین خودکشورهای اروپایی خود مقصر هستند و اظهار داشت: آنها خودشان شرایطی را بوجود آوردند که هزاران و صدها هزار مهاجر به این کشورها رفتند و هم اکنون در جستجوی مقصر هستند تا از خود بخاطر وضعیت بوجود آمده رفع مسئولیت کنند.

وی در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سراسری روسیه افزود: روسیه هیچ گونه ارتباطی با این بحران ندارد و همه اتهامات ضدروسی به دلیل مقصر جلوه دادن این کشور مطرح می شود.  
 


 

رئیس جمهوری روسیه همچنین از اینکه کشورهای غربی شرکت هواپیمایی ایرفلوت روسیه را از مسئولان وضعیت بوجود آمده در مرز بلاروس و لهستان خوانده و خواستار وضع تحریم علیه آن شده اند ابراز نگرانی کرد و گفت: آیا ایروفلوت تاکنون کسی (از پناهجویان) را به آنجا (بلاروس) منتقل کرده است.  

رئیس جمهوری روسیه همچنین گفت که رفتار مرزبانان لهستانی با ارزش های انسانی اعلام شده ازسوی اتحادیه اروپا مغایرت دارد. پوتین گفت: من زمانی که به پناهجویان در مرز بلاروس ولهستان نگاه می کنم در وهله اول دلم برای کودکان می سوزد.

وی افزود: در آنجا (محدوده مرزی بلاروس و لهستان) درجه برودت هوا چند درجه زیر صفر است و آنها بدون مایحتاج اولیه زندگی هستند و آذوقه و لوازم آنها به پایان می رسد.  

  سرنوشت پناهجویان چه خواهد شد

برخی رسانه ها نوشته اند مهاجران حالا دو راه دارند: یا داوطلبانه به کمک سازمان های بین المللی به خانه بازگردند یا از بلاروس درخواست پناهندگی موقت کنند اما بر اساس اطلاعات رسانه ای  آوارگان هیچ کدام از این دو گزینه را مدنظر ندارند آنها فقط علاقه مند به مهاجرت به اروپا هستند. و حالا سرنوشت مهاجران کاملا بستگی به مقامات بلاروس و اتحادیه اروپا و همکاری روسیه دارد.
 



تا مدتی نچندان قبل، اروپا و بلاروس همدیگر را در قبال پناهجویان به طور متقابل متهم می کردند و سخن از تحریم های جدید می شد اما حالا طرفها شروع کرده اند با یکدیگر گفت و گو کنند.

ولادیمیر ماکِی، وزیر خارجه بلاروس و ژوزپ بورل، رئیس دستگاه دیپلماسی اروپا ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) برای اولین بار درباره مهاجران گفت و گو کردند.

بر اساس این گزارش ولادیمیر ماکی به گفت و گوی خود در خصوص اقدامات بلاروس برای کاهش جریان مهاجران از آسیا، آفریقا و خاورمیانه، ارائه کمک های بشردوستانه به پناهجویان در مرز و تعامل با سازمان های بین المللی در این زمینه، اطلاع داد.

بخش مطبوعاتی وزارت خارجه بلاروس خبر داد: «تمایل متقابل به حل و فصل سریع بحران مهاجرت مورد تأیید قرار گرفت». همانطور که از پیام بر می آید، طرفین علاقه خود را برای حل و فصل زودهنگام بحران مهاجرت ابراز کرده و توافق کردند که کانال های گفت و گو را باز نگه دارند. مسکو در این کار می تواند به مینسک کمک کند. چنانچه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ۱۴ نوامبر در گفت و گو با کانال «روسیه ۱» اعلام کرد، روسیه حاضر است «به هر شکلی به رفع این وضعیت کمک کند».

او خاطرنشان کرد: «البته اگر در این موضوع چیزی بستگی به ما داشته باشد». رئیس جمهور روسیه پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که آنجایی که بسیاری از مهاجران برای رسیدن به آلمان تلاش می کنند، آنگلا مرکل، صدراعظم موقت آلمان با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس گفت و گو کند.  

برچسب‌ها انگلیس روسیه الکساندر لوکاشنکو اتحادیه اروپا ولادیمیر پوتین لهستان بلاروس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس روسیه الکساندر لوکاشنکو انگلیس روسیه الکساندر لوکاشنکو اتحادیه اروپا ولادیمیر پوتین لهستان بلاروس مرز بلاروس و لهستان پناهجویان در مرز ولادیمیر پوتین اتحادیه اروپا رئیس جمهوری گفت و گو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۷۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه

یک منبع اطلاعاتی اوکراین مدعی شد که پهپادهای این کشور به یک کارخانه بزرگ فولاد در منطقه «لیپتسک» روسیه حمله و خساراتی به آن وارد کردند.

رویترز چهارشنبه شب به نقل از یک منبع اطلاعاتی اوکراین نوشت که در این حمله بخشی از «ایستگاه اکسیژن» کارخانه متالورژی «نوولیپتسک» آسیب دیده است که این خسارت تاثیر طولانی‌مدت بر فعالیت این کارخانه خواهد داد.

شرکت NLMK که مالکیت این کارخانه را در اختیار دارد ادعای اوکراین را رد کرد. یک منبع صنعتی در روسیه نیز گفت که این کارخانه طبق معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

پیشتر فرماندار لیپتسک گفته بود که یک پهپاد اوکراینی به یک منطقه صنعتی حمله کرده است اما درباره اینکه آیا این اقدام خسارتی داشته است یا خیر، اطلاعاتی منتشر نکرد.

اوکراین در ماه‌های اخیر حملات پهپادی خود را علیه تاسیسات صنعتی و نفتی روسیه افزایش داده است. کی‌یف انجام حملات پهپادی علیه این تاسیسات را بطور رسمی تایید یا تکذیب نمی‌کند اما هشدار داده است، تاسیساتی که از جنگ علیه اوکراین حمایت می‌کنند، اهداف مشروع نظامی قلمداد می‌شوند.

اما شرکت NLMK گفته که با صنایع دفاعی روسیه همکاری ندارد و محصولات آن صرفا کاربرد غیرنظامی دارد. این شرکت در اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که قادر به تولید فولاد سخت برای مصارف نظامی نیست و برای ارتش این کشور محصولی تولید نمی‌کند.

حمله پهپادی کی‌یف علیه کارخانه فولاد لیپتسک توسط آژانس اطلاعات نظامی اوکراین GUR انجام شد. این آژانس همچنین به ۲ مخزن نفت شرکت روس‌نفت در منطقه «اسمولنسک» روسیه حمله کرد.

این در حالی است که روسیه نیز در هفته‌های اخیر حملات هوایی خود را علیه سیستم انرژی اوکراین افزایش داده است.

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس تاکید کرد که قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند و آن کشور میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است.

 لوکاشنکو چهارشنبه در سخنانی در کنگره خلق بلاروس اظهار کرد: امروزه هر کسی می‌داند که اوکراین یک میدانی برای آزمون است و تحولات آن کشور به نحوی مشخص خواهد کرد که نظم جهانی در آینده چگونه خواهد بود.

وی با بیان اینکه «قدرتهای بزرگ هسته‌ای عملا بطور غیرمستقیم در خاک با هم می‌جنگند» افزود: دولت اوکراین به توافقی با غرب دست یافته است که بر اساس آن جان مردم اوکراین با سلاح مبادله می‌شود.

لوکاشنکو تاکید کرد: این یک مساله دردناک است. اما بگذارید نگاهی فلسفی به تحولات بیندازیم. چه کسی در این دور جدید از تقابل میان شرق و غرب پیروز شده است؟ ما پیروز نشده‌ایم؟ آنها هم پیروز نشده‌اند.

رئیس جمهوری بلاروس با بیان اینکه همه روسای جمهوری سابق اوکراین کشورشان را غارت کردند، گفت: اوکراین کشوری شکوفا با خاکی حاصلخیز و دارای نیمی از عناصر جدول مندلیف است. به ۲ دریا راه دارد و از معادن و غول‌های صنعتی با مردمی خلاق و سختکوش دارد.

لوکاشنکو اظهار کرد که مردم اوکراین باید «آزاد زندگی کنند، شاد باشند و ثروتمند شوند. اما آنها ثروتمند نشدند بلکه فقط شمار معدودی از آنها ثروت کسب کردند. اولیگارش‌ها و افراد قدرتمند همه منابع را از آن خود کردند.

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

مقام ارشد وزارت خارجه روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در لهستان هشدار داد و گفت که این تاسیسات در صورت استقرار، هدف نظامی مسکو خواهند بود.

 سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری تاس بیان کرد که تاسیسات هسته‌ای ناتو اگر به طور دائم در لهستان مستقر شوند، یک هدف نظامی برای مسکو خواهند بود.

این مقام روس هشدار داد که عملیات هسته‌ای مشترک کشورهای عضو ناتو که نزدیک مرز روسیه هستند، به تهدیدهای امنیتی مسکو اضافه می‌شود.

ریابکوف همچنین اضافه کرد که بحث در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان یک "داستان در حال آشکار شدن" است.

وی تاکید کرد که مسکو به دقت مراقب این موضوع است که چگونه دستگاه‌های مختلف اجرایی لهستان در حال بررسی این موضوع در گفتمان داخلی خود هستند.

آندژی دودا رئیس جمهور لهستان پیشتر در گفت وگو با یک روزنامه محلی گفته بود که این کشور آماده استقرار کلاهک‌های هسته‌ای ذیل برنامه «اشتراک گذاری هسته‌ای» ناتو است.

وی اعلام کرد که در مورد این مساله با شرکای آمریکایی خود بیش از یک بار گفت وگو کرده است.

برنامه بازدارندگی هسته‌ای ناتو به نام برنامه «اشتراک هسته‌ای» این امکان را به اعضای این پیمان دفاعی می‌دهد که سلاح هسته‌ای خود را در کشورهای فاقد این سلاح‌ها، مستقر کنند.

ناتو از نوامبر ۲۰۰۹ تاکنون در چارچوب این برنامه، تسلیحات هسته‌ای آمریکا را در بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه مستقر کرده است.

با این حال ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در اظهاراتی، گفت: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشورهای دیگر به عنوان بخشی از تلاش‌های بازدارندگی خود ندارد.

 

دیگر خبرها

  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه
  • هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان
  • لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند
  • هشدار روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان