Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@23:52:36 GMT

لباس‌هایی که متصل می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۸۲۲۱

لباس‌هایی که متصل می‌شوند

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ تصور کنید خودرویتان به محض اینکه روی صندلی می‌نشینید خودش روشن می‌شود. زیرا کتی را که امروز پوشیده‌اید تشخیص می‌دهد. یا گان (لباس‌های بیمارستانی) را در نظر بگیرید که به صورت مداوم علائم حیاتی بیما را اندازه‌گیری و منتقل می‌کند. اینها دو کاربردی هستند که پارچه جدید اختراع شده توسط دو محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در ایروین دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پارچه «شبکه ناحیه بدن» نام دارد و توسط محققان دانشکده مهندسی و با ترکیب فرامواد پیشرفته با منسوجات انعطاف‌پذیر طراحی شده و مهم‌ترین ویژگی آن عدم نیاز به باتری در لباس و دستگاه‌های مجاور برای ایجاد ارتباط با هم است.

پیتر تسنگ، استادیار دانشگاه کالیفرنیا در ایروین، می‌گوید: زمانی که با نزدیک کردن گوشی هوشمند یا کارت بانکی به دستگاه گیرنده، خرید می‌کنید، از فناوری‌های سیگنال‌دهی میدان نزدیک استفاده می‌کنید. پارچه‌های ما براساس همین فناوری کار می‌کند، با این تفاوت که میدان این ارتباط خیلی وسیع‌تر است. در نتیجه می‌توانید بدون اینکه تلفن هوشمندتان را از جیب‌تان درآورید و فقط با نزدیک کردن بدن‌تان به دستگاه گیرنده، اطلاعات را بین گوشی و آن دستگاه منتقل کنید.

امیرحسین حاجی آقاجانی، نویسنده اصلی مقاله این پروژه و همچنین دانشجوی دکتری رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر این دانشگاه، می‌گوید: این اختراع به کاربران امکان می‌دهد به صورت دیجیتال با دستگاه‌های الکترونیک نزدیک خود تعامل برقرار کنند و با یک لمس یا کشیدن آستین دست‌شان، پرداخت‌ها را به طور کاملا ایمن انجام دهند.

او می‌افزاید: با کمک این پارچه، وسایل الکترونیک به محض اینکه در مجاورت شما قرار می‌گیرند، سیگنال‌هایی ایجاد می‌کنند و بنابراین می‌توانید اطلاعات‌تان را با یک حرکت ساده مثل حرکت دادن دست به اشتراک بگذارید. در این حالت دیگر نیازی نیست که قفل ماشین‌تان را با کلید باز کنید. بدن‌تان به درگاه انتقال اطلاعات تبدیل می‌شود.

تسنگ این فناوری را به یک راه‌آهن تشبیه می‌کند که هنگام عبور از کنار یک لباس، نیرو و سیگنال‌های لازم را منتقل می‌کند. این سیستم اجازه می‌دهد که بخش‌های جدید به راحتی اضافه شوند و تکه‌های خود به صورت جداگانه برای ایجاد گفتگو، با یکدیگر جفت شوند.

پروتکل ارتباطات میدان نزدیک، باعث پیشرفت بسیاری در زمینه شارژ دستگاه‌های بی‌سیم و تامین انرژی حسگرهای بدون باتری شده است. اما نقطه ضعفی که این فناوری دارد، برد محدود آن است که بیش از چند سانتی‌متر نمی‌شود. محققان این دانشگاه با استفاده از فرامواد مغناطیسی غیرفعال براساس فویل‌های حکاکی شده از جنس مس و آلومینیوم، دامنه این سیگنال را از چند سانتی‌متر به بیش از یک متر و ۲۰ سانتی‌متر افزایش داده‌اند.

پارچه‌ای که این تیم طراحی کرده‌اند انعطاف‌پذیری بالایی دارد و تمام حرکات بدن را تحمل می‌کند. علاوه براین،‌ از آنجا که سیگنال‌های این سیم از طریق القای مغناطیسی کار می‌کند، تکه‌های لباس می‌توانند با هم هماهنگ شوند. به طور مثال، در لباس‌های ورزشی، شلوار حرکات پا را تحت نظر می‌گیرد و در عین واحد با بلوز آن ارتباط برقرار می‌کند تا ضربان قلب و علائم حیاتی دیگر را اندازه‌گیری کند.

حاجی آقاجانی در این مورد می‌گوید: کاربردهای این فناوری در پزشکی بی‌شمار است؛ مثل خلاص شدن کادر درمانی بیمارستان‌ها از اندازه‌گیری علائم حیاتی بیماران با کمک حسگرهای متعدد. در آینده بیماران با پوشیدن لباس‌های مجهز به فرامواد علائم حیاتی خود را ارسال خواهند کرد.

به گفته او، فراموادی که در این سیستم مورد استافده قرار گرفته، کم‌هزینه است و ساخت و سفارشی کردن آنها بسیار آسان است. علاوه براین، اندازه‌های مختلف از این مواد را می‌توان با حرارت روی لباس‌های موجود در لباس تعبیه کرد و دیگر نیازی به خرید لباس پیشرفته نیستید.

امیرحسین افندی‌زاده زرگری نیز در این پروژه همکاری کرده است.

نسترن صائبی صفت کد خبر: 1118722 برچسب‌ها آمریکا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آمریکا علائم حیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد

 علیرضا قاسمی  بیان کرد: مجتمع آبرسانی بندینی در جنوب استان مشتمل بر ۲۸ روستا در شهرستان‌های زرآباد و کنارک است که طول خط انتقال اصلی و فرعی این مجتمع به بیش از ۱۱۰ کیلومتر می‌رسد و این خط انتقال آب را از منطقه جهلو زرآباد تا روستای ساحلی تنگ در کنارک منتقل می‌کند.

وی ادامه داد: بارندگی‌های اواخر فروردین ماه سال جاری منجر به وقوع سیلاب، طغیان و تغییر مسیر رودخانه‌های محلی شد که در پی این اتفاق خط انتقال در پنج نقطه دچار حادثه و آب بردگی شد. 

قاسمی افزود: پس از فروکش سیلاب ضمن ارزیابی مسیر‌های اصلاح خط، نسبت به تهیه لوله اقدام شد و با استقرار تیم اجرایی طی مدت زمان کمتر از ۱۰ روزعملیات لوله گذاری به طول بیش از سه کیلومتر صورت گرفت. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه، پیش بینی می‌شود طی ۲۴ ساعت آینده کلیه روستا‌های مسیر به مرحله آبگیری برسند، افزود: در مدت قطع آب در شبکه‌های روستایی با استقرار ۱۳ دستگاه تانکر، آبرسانی سیار به اهالی منطقه انجام می‌گرفت.

 در پی وقوع سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان تدمین آب شرب ۲۹۵ روستا و ۶ شهر استان دچار اختلال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • وضعیت ناگوار آوارگان غزه؛ وقتی جز کفن چیزی برای فرار از سرما وجود ندارد
  • شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد
  • روزنامه نزدیک به سپاه: زنان با کنار رفتن ترس و پلیس دوباره کشف حجاب می‌کنند!
  • روزنامه نزدیک به سپاه: زنان با کنار رفتن ترس و و پلیس دوباره کشف حجاب می‌کنند!
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • رکوردشکنی تاریخی در المپیک پاریس با دوپینگ‌های مجاز «ناسا»
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • خط آب روستای «دشت‌اکبر» متصل شد
  • نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد
  • خط ۲ مترو تهران به پایانه جدید شرق متصل می شود