Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:25:12 GMT

حوزه فرهنگ تعطیل‌‍‌شدنی و تحریم‌پذیر نیست

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۲۰۶۲

حوزه فرهنگ تعطیل‌‍‌شدنی و تحریم‌پذیر نیست

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تأکید کرد: تا زمانی که نتوانیم جامعه را از لحاظ فرهنگی توسعه دهیم، به نتیجه مطلوب دست پیدا نمی‌کنیم. بحث حوزه فرهنگ، تعطیل‌بردار و تحریم‌پذیر نیست و هیچکس نمی‌تواند کشوری را به لحاظ فرهنگی تحریم کند.

به گزارش ایسنا، دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در هشتاد و هفتمین گردهمایی (ششمین گردهمایی غیرحضوری) معاونان فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی و رؤسای مراکز و سازمان‌های تخصصی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی سراسر کشور که صبح امروز (۲۶ آبان ماه ۱۴۰۰) برگزار شد، با اشاره به ضرورت توجه ویژه به بحث توسعه فرهنگی گفت: توسعه اقتصادی و علمی منوط به توسعه فرهنگی است و اگر نتوانیم توسعه فرهنگی را ایجاد کنیم، توسعه اقتصادی و توسعه علمی هم محقق نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر علیزاده افزود: با توجه به پیمایش‌ها انجام‌شده، مهم‌ترین فعالیتی که این روزها مورد نیاز جامعه است، تقویت حوزه فرهنگ است و تا زمانی که نتوانیم جامعه را از لحاظ فرهنگی توسعه دهیم، به نتیجه مطلوب دست پیدا نمی‌کنیم. بحث حوزه فرهنگ، تعطیل‌بردار و تحریم‌پذیر نیست و هیچکس نمی‌تواند کشوری را به لحاظ فرهنگی تحریم کند و در این حوزه، مسئولیت متولیان فرهنگی کشور بسیار سنگین است.

لزوم شناخت نیازهای جوانان دهه ۸۰

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به بحث کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها گفت: شاهد ورود جوانان متولد دهه ۸۰ به دانشگاه‌ها هستیم، درحالیکه این گروه از دانشجویان به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ هنوز محیط دانشگاه را تجربه نکرده‌اند و قطعاً با بازگشایی دانشگاه‌ها، شاهد تضادی بین دانشجویان دهه ۸۰ و دانشجویان دهه‌های قبل خواهیم بود. نهاد فرهنگی در این مسیر موفق خواهد بود که بتواند متناسب با جوانان دهه ۸۰ نیز برنامه‌هایی داشته باشد و تا خودمان را به روز نکنیم و نیازهای این نسل را به خوبی شناسایی نکنیم، در برقراری ارتباط با آنها دچار مشکل خواهیم شد.

دکتر علیزاده تأکید کرد: برنامه‌های خوبی در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی انجام شده است، (کتاب سال دانشجویی، پایان‌نامه سال دانشجویی، مناظرات دانشجویی، دفاع سه دقیقه ‎ای و ...) اما اگر نتوانیم برنامه‌های خود را به روز کنیم، نمی‌توانیم در عرصه فرهنگی‌دانشجویی موفق عمل کنیم.

توجه به جذب نیروی انسانی دانشجویی علاقه‌مند به حوزه فرهنگی

وی گفت: معتقدم اقتصاد فرهنگ مهم است و می‌توان از طریق فرهنگ، اقتصاد فرهنگ را نیز فعال کنیم، اما فرهنگ باید برای فرهنگ باشد و اینکه تنها بدنبال درآمدزایی از طریق فرهنگ باشیم، کار مطلوبی نیست. در عین حال باید به بحث نیروی انسانی هم توجه ویژه‌ای داشته باشیم. جذب نیروی انسانی دانشجویی علاقه‌مند، نکته بسیار مهمی است و این موضوع باید از سوی واحدها مطالبه شود. بزرگترین چالش جهاد دانشگاهی در سال‌های آینده، چالش نیروی انسانی خواهد بود.

گفتنی است، در این گردهمایی، دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، دکتر مسعود حبیبی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر حامد علی اکبرزاده، رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، دکتر مهدی عباسی، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، دکتر محمود علیگو، مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران (وابسته به جهاد دانشگاهی)، دکتر مهدی رفیعی، رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) حضور داشتند و معاونان فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی و رؤسای مراکز و سازمان‌های تخصصی معاونت فرهنگی نیز به صورت برخط (آنلاین) در این جلسه مشارکت داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی جهاد دانشگاهی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیروی انسانی لحاظ فرهنگی حوزه فرهنگ دهه ۸۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۲۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران

رضا رمضانی در خبرآنلاین نوشت: از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت، چون نمی‌تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه‌های خود و مصارف خواسته و نخواسته‌ی پولی کشور دچار مشکل می‌شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

صورت مسأله

- ایران با مشکل عظیم شتاب فزاینده حجم پول روبه رو است. سیستم پولی کنونی کشور در هر ۲۴ ساعت در حدود ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بر حجم پول می‌افزاید. برای احساس وضعیت، این افزایش حدوداً معادل میانگین ۳۰۰۰ سال دوران پهلوی (۱۳۵۷-۱۳۰۴) است. یعنی حکومت ایران در شبانروز یک میلیون برابر هر شبانروز پیش از انقلاب به اصطلاح پول چاپ می‌کند. در واقع این مبلغ را نمی‌توان چاپ کرد، بلکه در سیستم الکترونیک پولی بر تعداد صفر‌های حجم پول، افزوده می‌شود.

- یکی از عوامل تورم، همین افزایش حجم پول است که موجب کوچکتر شدن قدرت خرید می‌شود؛ افزایش فقر و فساد از پیامد‌های آن است. باز هم برای درک وضعیت، ۱۰۰ هزار تومانی در ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ دلار بود و امروز معادل یک و نیم دلار است.

حل مسأله

چند پرسش

 - آیا نجات از مصیبت افزایش حجم پول کشور شدنی است؟ مسلماً شدنی است. زیرا بسیاری از کشور‌ها که به این بلاء مبتلاء بودند، آن را چاره کردند، یعنی عملا شدنی است.

- آیا بدون تخصص‌ها و تجربه‌ها می‌توان به رفع مشکل پرداخت؟ قطعاً بدون تخصص‌ها و تجارب، نشدنی است.

- آیا با یک تخصص و راه حل‌های یک متخصص می‌توان مشکل را رفع کرد؟ به این پرسش می‌پردازم.

معمولا تصور می‌شود که چاره‌های مطرح شده توسط یک متخصص ولو مجرب، شدنی است. با موارد عدیده می‌توان نشان داد که چاره‌های پیشنهادی تخصص‌های منفرد، نه فقط شدنی نبوده، بلکه موجب فزونی مشکلات شده است (چرا؟ به این خواهم پرداخت). برای نمونه، چاره‌ی پروفسور استیو هانکه (Steve Hanke) را می‌آورم.

استیو هانکه استاد اقتصاد در دانشگاه جان هاپکینز است. اخیراً درباره‌ی نجات ایران از مصیبت تورم و توسعه کشور، در مصاحبه‌ای گفته است که در چند کشور آزموده است: با ارتباط ریال و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت، تورم تمام می‌شود. معلوم است که توجه و تأکید وی بر مهار افزایش حجم پول است. آیا راه حل وی شدنی است؟

بررسی پیشنهاد هانکه

فرض کنید که افزایش حجم پول کنونی به طلا مربوط شود. - هر گرم طلای ۲۴ عیار به قیمت روز ۴/۸ میلیون تومان است. در این‌صورت حکومت برای همین مقدار حجم پول، در هر شبانه‌روز باید ۱/۲۵ تن و در سال ۴۵۰ تن طلا عرضه کند. کل ذخیره معدنی طلای کشور ۳۰۰ تن است و سالانه ۱۲ تن طلا تولید می‌شود، بگذریم از این که همین مقدار معادن طلای کشور عمدتا در دست بخش غیردولتی است و بهره مالکانه‌ی آن به حکومت ناچیز است. برای عرضه‌ی مقدار طلای لازم، چاره‌ای جز تأمین طلا از خارج نیست.

یک میلیارد دلار معادل ۱۲/۲ تن طلا است. ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، معادل ۳۶۶ تن طلا. یعنی اگر همه‌ی پول نفت را به طلا تبدیل کند، فقط ۸۰ درصد حجم پول تولیدی در شبانه‌روز را جبران می‌کند. بخش عمده‌ای از درآمد نفت برای رفع نیاز‌های پایه کشور است و دو سال پیش، فرار سرمایه از کشور به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد نفت گزارش شده است (گزارش بانک مرکزی). یعنی اژد‌های پرشتاب افزایش حجم پول، با بلعیدن همه‌ی پول نفت، باز هم بیشتر می‌طلبد. با همین بررسی کوتاه می‌توان دریافت که چاره‌ی استیو هانکه برای مهار تورم در کشور «نشدنی» است.

بیشتر می‌توان اظهارات وی را کاوید. به طور ضمنی از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت، چون نمی‌تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه‌های خود و مصارف خواسته و نخواسته‌ی پولی کشور دچار مشکل می‌شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران
  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی