Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در رابطه با عوامل کمبود پزشک در کشور توضیحاتی ارائه کرد و گفت: بیش از ۳۰ درصد فارغ التحصیلان رشته پزشکی عمومی و تخصص، در امور دیگری همانند معماری و شهرسازی فعالیت می‌کنند.

خبرگزاری میزان _ خبرگزاری دانشجو نوشت: نصرالله پژمان فر با بیان اینکه بحران کمبود نیروی پزشکی به ویژه پزشکان متخصص مسئله بسیار مهمی است که سال‌ها مورد غفلت واقع شده است، گفت: علیرغم ظرفیت دانشگاه‌ها و همچنین تقاضای بسیار بالای متقاضیان رشته پزشکی؛ همچنان شاهد اجرای سیاست‌های اشتباه در این خصوص هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تربیت پزشک تنها بر اساس نیاز کشور سبب پیدایش یک فضای انحصاری شده است، مطرح کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۳۰ درصد فارغ التحصیلان رشته پزشکی عمومی و تخصص، در امور دیگری همانند معماری و شهرسازی فعالیت می‌کنند که این امر موجب دامن زدن به وضعیت موجود می‌شود.

وی اظهار کرد: به دلیل کمبود نیروی متخصص در برخی از شهرستان‌ها مردم باید ماه‌ها در انتظار ویزیت و درمان خود باشند، افزایش تقاضا نسبت به عرضه سبب شده پزشکان وقت زیادی برای معالجه بیماران خود قرار ندهند و این موضوع سبب بلاتکلیفی بیشتر بیماران در کشور شده است و از طرفی دیگر برخی از هموطنان مجبور هستند برای گرفتن یک خدمت پزشکی زمان و هزینه بسیاری صرف کنند و به شهر‌های بزرگ‌تر سفر کنند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعداد پزشکان در کشور نسبت به تمام کشور‌ها حتی کشور حاشیه خلیج فارس بسیار کم است، تصریح کرد: علی رغم بررسی این موضوع در دوره‌های مختلف مجلس به نظر می‌رسد قرار نیست انحصار طلبی حاکم بر حوزه پزشکی که حاکی از مدیریت پزشکان در سطح کلان و میانی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است از بین برود.

سرانه تعداد پزشک در ایرن نسبت به کشور‌های پیشرفته پایین است

پژمان فر با بیان اینکه سرانه تعداد پزشکان در ایران نسبت به کشور‌های پیشرفته جهان و حتی کشور‌های منطقه بسیار پایین‌تر است و برای اجرای طرح پزشک خانواده حداقل نیاز به ۸۰ هزار پزشک وجود دارد، یاد آور شد: با وجود تصور بسیاری از مردم که کشور از پزشک اشباع شده است و پزشکان بیکار هستند، سرانه پزشک ایران تقریباً ۱۱.۷ پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر هست، اما عمده کشور‌های پیشرفته بالای ۳۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر دارند که ایران از بین ۲۷ کشور منطقه رتبه بیستم را دارد.

وی افزود: متاسفانه در آمار تعداد پزشکان پایین‌تر از کشور‌های همچون تاجیکستان؛ قرقیزستان و ترکمنستان هستیم و شاهد این ادعا هم صف طولانی بیماران در بیمارستان‌ها و مطب‌ها و کلینیک‌ها است.

تعارض منافع علت سکوت طولانی مدیران پزشک

وی با بیان اینکه بهره‌مندی از نیرو‌های پزشکی در سطح مدیریت کلان و حتی در مجلس سبب تعارض منافع در بسیاری از افراد شده است، اذعان کرد: می‌بایست در حوزه مدیریتی از فارغ التحصیلان رشته مدیریت بهره‌مند شویم که نسبت به این قضیه ذی نفع باشند و لازم است که هر چه زودتر این انحصار را از بین ببریم. افزایش تعداد پزشکان می‌تواند باعث رونق اقتصاد کشور شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به پیری جمعیت و احتمال نیاز به پزشک در کشور، تصریح کرد: همان طور که می‌دانید تربیت پزشک متخصص نیازمند یک بازه زمانی نسبتا طولانی است و اگر برای تأمین نیرو در حوزه‌های پزشکی و سلامتی چاره اندیشی نشود، در دهه آینده دچار بحران و مشکلات بسیار زیادی در حوزه سلامت خواهیم شد.

پژمان فر با اظهار امیدواری از اینکه در دولت جدید شاهد ریشه کن شدن انحصار طلبی و فساد در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی باشیم، خاطرنشان کرد: از آنجایی که یکی از شعار‌های اصلی رییس دولت سیزدهم مبارزه با انحصار طلبی و فساد است، امیدواریم که هر چه زود این انحصار طلبی از بین برود و شاهد روی کار آمدن نیرو‌های متخصص در رشته مدیریتی در سطح کلان پزشکی باشیم.

بیشتر بخوانید: موافقان و مخالفان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی چه می‌گویند؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کمبود پزشک پزشکی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کمبود پزشک پزشکی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی فارغ التحصیلان تعداد پزشکان انحصار طلبی تعداد پزشک کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۴۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با بیان این که در سال‌‌های گذشته عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه اقدامات و اعمال زیبایی بوده است؛ گفت: درعین حال مراکز فاقد مجوز و زیرزمینی منشأ اصلی صدمات به زیبایی و سلامت مردم هستند. - اخبار اجتماعی -

دکتر محمدرضا خردمند در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این سؤال که «عمده شکایات مردم به کدام اقدامات پزشکی مربوط است؟» اظهار کرد: در تمام جهان در رشته‌هایی که اعمال جراحی پرخطرتری وجود دارد احتمال صدمه به بیمار نیز بیشتر است و به دلیل پرریسک بودن اعمال جراحی در حوزه‌های زنان، ارتوپدی و جراحی، شکایات و محکومیت‌ها در این تخصص‌ها نیز بیشتر است اما در سال‌های اخیر بیشتر آسیب‌ها در حوزه زیبایی بوده و اکنون بیشترین شکایات مردمی در زمینه خدمات زیبایی و ترمیمی است.

مراکز زیرزمینی منشأ اصلی صدمه به زیبایی مردم

وی افزود: در حال حاضر مراکز زیبایی به دو دسته تقسیم شده‌اند؛ یک دسته از این مراکز توسط پزشکان تحصیل کرده که عضو سازمان نظام پزشکی و دارای مجوز مرکز تخصصی پوست و مو هستند اداره می‌شود و دسته دیگر توسط افرادی که فاقد تحصیلات و مجوزهای پزشکی هستند اداره و این خدمات زیبایی ارائه می‌شود که دسته دوم، یعنی مراکز فاقد مجوز و صلاحیت، منشأ اصلی صدمات فوق العاده زیادی هستند که به سلامت و زیبایی مردم وارد می‌شود.

عوارض اعمال زیبایی در بسیاری از موارد غیرقابل جبران است

خردمند با بیان اینکه جبران این صدمات بسیار مشکل و پرهزینه است؛ هشدار داد: صدمات ناشی از جراحی و انجام اقدامات زیبایی در مراکز زیرزمینی و فاقد مجوز و صلاحیت پزشکی، در بسیاری از موارد متأسفانه اصلاً قابل برگشت نیست.

عمده اقدامات غیرمجاز در آرایشگاه‌ها و مراکز زیرزمینی

وی با بیان اینکه عمده این اقدامات غیرمجاز در آرایشگاه‌ها و مراکز زیرزمینی انجام می‌شود؛ بیان کرد: باید این مراکز بلافاصله پلمب و به مراجع قضایی معرفی شوند. دامپینگ یا قیمت شکنی، یعنی ارائه خدمات زیبایی با قیمت پایین‌تر از آنچه پزشکان دریافت می‌کنند؛ یکی از دلایلی است که مردم را به انجام جراحی‌ها و اقدامات زیبایی در این مراکز غیرمجاز سوق داده است.

پزشکان عمومی حق انجام جراحی زیبایی دارند؟

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سؤال که پزشکان عمومی حق انجام اعمال زیبایی را دارند؟: تصریح کرد: پزشکان عمومی بیش از 90 درصد اورژانس‌های بیمارستان‌های کشور را اداره می‌کنند و بیماران در بدو ورود در اورژانس‌ها عمدتاً توسط پزشکان عمومی معاینه می‌شوند و سپس پزشکان متخصص به ادامه درمان می‌پردازند اما برای ورودشان در حوزه زیبایی، باید کمیسیون تعیین صلاحیت‌ها تعیین تکلیف و حدود وظایف پزشکان را معین کند تا از این نابسامانی که وجود دارد برطرف شود.

3 دلیل رشد قارچ‌گونه مراکز زیبایی غیرمجاز/ وزارت بهداشت اجازه ورود به برخی مراکز متخلف را ندارد!

وی ادامه داد: ترکیب این کمیسیون شامل اعضای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است که باید با حضور معاون درمان وزارت بهداشت یا نمایندگان او در محل نظام پزشکی تشکیل شود اما بیش از سه سال است که این کمیسیون تشکیل نشده است. با وجود این، به طور کلی می‌توان گفت که پزشکان عمومی برخی اعمال کوچک زیبایی مانند ژل و بوتاکس را انجام می‌دهند و اگر در همین حدود باقی بماند فعلاً منعی برای ادامه فعالیت‌شان وجود ندارد.

مجازات قصور پزشکی در حوزه زیبایی

خردمند درباره قصور پزشکی در حوزه زیبایی و مجازات آن نیز افزود: اگر صدمه به بیمار، محرز شود پزشک باید دیه پرداخت کنند و اگر شکایت انتظامی شود در مراجع انتظامی نیز محکومیت اعمال خواهد شد. همچنین قانون مجازات اسلامی برای مواردی که قصور پزشکی منجر به فوت شود مجازات حبس را در نظر گرفته اما سازمان نظام پزشکی معتقد است که این مجازات باید به جرائم نقدی یا خدمات پزشکی تبدیل شود تا مردم از دسترسی به پزشک محروم نشوند.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که در قانون سازمان نظام پزشکی، وظیفه نظارت بر عهده سازمان نظام پزشکی گذاشته نشده است؛ ادامه داد: وظیفه نظارت بر مراکز درمانی و عملکرد پزشکان بر عهده معاونت‌های درمان و بهداشت وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است البته در جرائم مشهور ضابطین قضاتیی نیز می توانند به موضوع ورود پیدا کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام