Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@11:10:08 GMT

آیا واقعا مایکروفر برای سلامتی مضر است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۵۲۸۷

آیا واقعا مایکروفر برای سلامتی مضر است؟

امروزه در بسیاری از خانه ها و رستوران ها پختن و گرم کردن غذا با دستگاه های مایکروفر که بسیار سریع انجام می شود جایگزین روش های پخت سنتی شده است.

به گزارش برنا؛ امروزه در بسیاری از خانه‌ها و رستوران‌ها پختن و گرم کردن غذا با دستگاه‌های مایکروفر که بسیار سریع انجام می‌شود جایگزین روش‌های پخت سنتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا مایکروفر برای سلامتی مضر است؟

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که مایکروفر، اشعه‌های مضر تولید می‌کند و سبب از بین رفتن مواد غذایی مفید و ضروری می‌شود. در این مقاله، نگاهی موشکافانه بر این دستگاه و اثراتی که بر مواد مغذی و سلامتی غذا‌ها دارد، می‌اندازیم.

مایکروفر چیست و چطور کار می‌کند؟

مایکروفر، یکی از وسایل برقی آشپزخانه است که انرژی الکتریکی را به انرژی الکترومگنتیک، که به آن امواج میکرو یا کوتاه می‌گویند، تبدیل می‌کند. این امواج، مولکول‌های غذایی را تحریک می‌کند و آن‌ها را به جنب و جوش در می‌آورد. این امواج، سبب حرکت مولکول‌ها در جهت‌های مختلف، چرخشی، بالا و پایین، چپ و راست می‌شود. در نتیجه‌ی این حرکات، مولکول‌ها با یکدیگر برخورد بیشتر کرده و تولید گرما می‌کنند. درست مثل زمانی که در سرما، دست‌های خود را به هم می‌مالید تا کمی گرم شود، این اتفاق در سطح مولکول‌ها می‌افتد. امواج مایکروفر، اول در سطح مولکول‌های آب این اتفاقات را ایجاد می‌کنند و پس از آن، این اتفاق برای مولکول‌های روغن، چربی ها، و حتی شکر می‌افتد. به دلیل توزیع امواج در بین مولکول‌های غذا، این روش پخت در مقایسه با سایر روش‌ها سریعتر می‌باشد.

آیا امواج مایکوفر، برای بدن مضر است؟

امواج مایکروویو، از نوع الکترومگنتیک هستند. از آنجایی که نام آن ها، اشعه است، باعث نگرانی برای سلامتی می‌شود. درست است که مایکروویو، اشعه تولید می‌کند، اما همه‌ی اشعه‌ها خطرناک نیستند. امواج فرکانس‌های متفاوتی دارند که مثلاً از فرکانس بالا در اشعه ایکس و گاما شروع می‌شود و تا پایین‌ترین فرکانس که امواج رادیویی و مایکروویو است، ادامه پیدا می‌کند. دستگاه مایکروفر، تولید امواج غیر یونی می‌کند، و این امواج، درست مانند امواجی است که از تلفن همراه ساطع می‌شود، اما با قدرتی بالاتر. از آنجایی که این امواج فرکانس پایینی دارند، توانایی آسیب به DNA را ندارد.

نور هم نوعی موج الکترومگنتیک است. بنابراین، تمامی امواج مضر نیستند.

از طرفی در داخل مایکروفر، صفحه‌ای فلزی وجود دارد که مانع خروج امواج از مایکروویو می‌شود. بنابراین، این عامل نیز، سبب ایمنی بیشتر آن شده است.

نکات ایمنی را رعایت کنید!

مثلاً صورت خود را حداقل ۳۰ سانتی متر از مایکروفر، دور نگه دارید. زیرا این امواج، به سرعت با افزایش فاصله کاهش می‌یابد. همچنین از این مطمئن شوید که مایکروفر شما به خوبی تعمیر شده است. اگر دستگاه شما بسیار قدیمی و یا شکسته است یا درب ان به درستی بسته نمی‌شود، یک دستگاه جدید و مطمئن خریداری کنید.

اندازه و تعداد وعده‌های غذایی: تاثیر آن بر وزن و قند خون

مایکروفر، میزان مواد مغذی را در مقایسه با سایر روش‌های پخت و پز کم نمی‌کند!

هر یک از روش‌های طبخ غذا، سبب کاهش میزان مواد مغذی می‌شود. یکی از مهمترین عوامل در از بین بردن مواد مغذی، دمای بالا، زمان طولانی، به همراه آب زیاد برای طبخ غذا است. در صورتی که آب غذا حین پخت زیاد باشد، سبب خروج و نشت ویتامین‌های محلول در آب شده و میزان آن در غذا‌ها کاهش می‌یابد؛ مایکروویو، از این ۳ نظر بسیار خوب است.. نتایج حاصل از مطالعات حاکی از این است که استفاده از مایکروویو و فر، برای پخت، سبب حفظ بیشتر مواد مغذی می‌شود.

استفاده از مایکروفر، برای شیر‌های خشک کودکان نیز مناسب است، اما از آن برای گرم کردن شیر مادر، نباید استفاده کرد. زیرا سبب از بین رفتن عوامل آنتی باکتریال شیر مادر می‌شود.

مایکروویو، تولید ترکیبات مضر حین پخت غذا را کاهش میدهد!

یکی از مزایای مایکروویو این است که غذا به میزان سایر روش‌های پخت و پز، گرم نمی‌شود. این افزایش دما در مایکروویو در مدت زمان کوتاهی اتفاق می‌افتد که این زمان کوتاه، اجازه‌ی تولید ترکیبات خطرناک را نمی‌دهد.

عموماً دما در مایکروفر، به بیشتر از ۱۰۰ درجه سانتی گراد یا ۲۱۲ درجه فارنهایت نمی‌رسد. با این حال غذا‌های چرب ممکن است قدری گرمتر شوند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهند، حین پخت برخی از مواد غذایی، ترکیبات مضر نیتروزآمین تولید می‌شود. میزان تولید این ترکیبات در پخت آن غذا‌ها با مایکروفر، به میزان چشمگیری کمتر است.

نتیجه گیری

مایکروویو، وسیله‌ای ایمن، سریع و آسان برای طبخ است. شواهد و مدارکی از ضرر و زیان آن وجود ندارد و مطالعاتی، مزیت آن را در حفظ مواد مغذی در مقایسه با سایر روش‌های پخت و پز، به اثبات رسانده اند؛ بنابراین از این وسیله، علاوه بر گرم کردن غذاها، می‌توان جهت پخت غذا‌ها با اطمینان استفاده کرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مواد غذایی انرژی شکر مایکروویو تلفن همراه وزن قند کودکان شیر سلامت مایکروفر روش های پخت سایر روش ها مولکول ها مواد مغذی گرم کردن غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۵۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستان‌های تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آن‌ها در بزرگسالی است. - اخبار اجتماعی -

 دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.

وی افزود: تا هفته‌های گذشته برخی از بیمارستان‌ها در استنباط و اجرای آیین‌نامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانواده‌های کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آیین‌نامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند. 

قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توان‌بخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی و جراحی‌ها را پرداخت کنند. 

وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: ‌سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینه‌کرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینه‌ای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج می‌شود بنابراین این اقدام سرمایه‌گذاری بسیار پرفایده است.

ماجرای آغاز درمان رایگان کودکان زیر 7 سال از امروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماری‌ها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینه‌های نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد. 

قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلی‌اش نیز موفق‌تر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کرده‌اند در تحصیلات خود نیز موفق‌تر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک می‌کنند. از طرفی میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی می‌کنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماری‌ها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکل‌گیری شخصیت‌های ضداجتماعی می‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل می‌گیرد؛ تربیت خانواده‌ها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوع‌دوستی، شجاعت، ایثارگری و ... باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار می‌دهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان
  • برای سلامتی خودتان، ته‌دیگ را کنار بگذارید (فیلم)
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • امواج بارشی آذربایجان‌غربی را فرا می‌گیرد
  • فعالیت امواج بارشی و وزش باد شدید از اواخر وقت امروز در آذربایجان‌غربی
  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی