Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@03:43:50 GMT

لزوم توجه به شرایط مادران در بخش های زنان و زایمان

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۸۴۴۸

لزوم توجه به شرایط مادران در بخش های زنان و زایمان

شهیده جهانیان، متخصص سلامت باروری و مامایی و عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با خبرنگار مهر، در خصوص شرایط مادران در بخش‌های زنان و زایمان در بیمارستان‌ها گفت: موضوع احترام به مادران و اهمیت به جایگاه والا و ارزشمند آن‌ها باید زمانی که دانشجویان ما در حال آموزش هستند در آن‌ها نهادینه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص سلامت باروری و مامایی و عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: این روزها فرزند آوری و پیری جمعیت واژه‌های پر تکراری هستند که پرداختن به آن‌ها عزمی جدی در همه سطوح مسئولیتی را می‌طلبد.

وی تصریح کرد: در زیر مجموعه‌های مختلف باید راهکارهای عملیاتی، متوازن و به هنگامی طراحی شود که سهم هر یک از بخش‌ها که مسئولیت تأمین امر مهم جمعیت و فرزند آوری را به عهده دارند مشخص شود.

این متخصص سلامت باروری و مامایی اضافه کرد: سهم سیستم آموزشی مرتبط با امر زایمان هم یکی از مواردی است که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اینکه سیستم فوق چقدر برای فرزند آوری مهیا است و تا چه اندازه با نیازها و خواسته‌های زنان در زمان مراجعه برای زایمان مطابقت دارد؛ اینها همگی از سوال‌های مهم این حوزه است که تا کنون مسئولان مربوطه پاسخ درست و محکمی به آن‌ها نداده‌اند.

جهانیان افزود: آنچه که از بررسی‌های میدانی و بر بالین زنان تازه وضع حمل کرده توسط ما به عنوان پزشک مشاهده شده، این است که در بیمارستان‌های آموزشی جایگاه برخورد با مادر، به خوبی تبیین نشده است.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: در سایه نادیده گرفتن نقش ارزشمند مادر دیده می‌شود که تکریم و احترام مادر در محیط‌های آموزشی حلقه مفقوده ای است که مغفول واقع شده است و در حال حاضر توجهی به این امر مهم نمی‌شود.

جهانیان اضافه کرد: شاید اغلب ما به عنوان پزشک یادمان رفته که در اتاق زایمان قرار است نظاره گر تولد باشیم و در این اتاق نه با یک مریض و ارباب رجوع که با یک مادر روبرو هستیم که قرار است ساعاتی را کنار او سپری کنیم و کادر درمان باید حس کنند که توفیق پیدا کرده‌اند که فردی با از خود گذشتگی می‌خواهد با مادر شدن برای جامعه قدمی بردارد.

وی همچنین اظهار کرد: روی صحبت من در خصوص حرف‌های پیشین و بیشتر درباره بیمارستان‌های آموزشی است که کانون پرورش ارائه دهندگان خدمات در تمام سطوح مامایی، تخصص زنان و … هستند و باید با وسواس بالا احترام به جایگاه مادر را برای همه کسانی که در حال آموزش هستند، نهادینه کرده و آموزش بدهند.

این متخصص سلامت باروری و مامایی تصریح کرد: مادران مظلوم جامعه ما در محیط بیمارستان‌های آموزشی از احترام محروم هستند و متخصص زنان یا یک ماما و پزشک در چنین محیط‌هایی صرفاً به واسطه مؤلفه‌های تربیتی خودش انتخاب می‌کند که در آن محیط به احترام و تکریم مادران بپردازد.

جهانیان در ادامه تاکید کرد: موضوع احترام به مادران و اهمیت به جایگاه والا و ارزشمند آن‌ها باید در زمانی که دانشجویان ما در حال آموزش هستند در آن‌ها نهادینه شود و محیط باید خوش‌آمد یک مادر در بخش زایمان باشد و باید در تمام مراحل از ورود مادر تا زمانی که به همراه نوزاد خود از بیمارستان مرخص می‌شود، برای مادر و خانواده وی حال خوبی را تداعی کند.

وی یادآور شد: در میان کادر بهداشت و درمان احترام به زنانی که تصمیم به مادر شدن گرفته‌اند باید نهادینه شود و ما باید به تصمیم مادری که علی رغم همه فشارهایی که در جامعه و سیستم بهداشتی _ درمانی به وی وارد می‌شود احترام بگذاریم.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: باید به تصمیم تمام مادرانی که دوست ندارند در شرایط زایمان آن‌ها، اینترن‌های مرد در وضعیت درد کشیدن زایمان بالای سرشان بیایند احترام بگذاریم.

جهانیان اضافه کرد: باید به تصمیم خلقت درباره مادر شدن زنان حتی اگر از طبقات مستضعف و ضعیف جامعه هستند احترام بگذاریم و آن‌ها را با کلام و رفتار مورد ملامت قرار ندهیم و اگر تصمیم گرفته که مادر شدن خود را در فواصل کوتاهی تکرار کند باز هم به این تصمیم احترام بگذاریم.

وی اضافه کرد: من به طور عمدی از تک تک واژه‌ها در صحبت‌های قبلی‌ام استفاده کردم و متأسفانه ما شاهد قضاوت کردن کادر درمان در مواردی هستیم که با مادران مراجع کننده‌ای که سن پایینی دارند با لحنی شماتت بار حرف می‌زنند وآن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهند در حالی که باید احترام به مادر را در تمام اجزا سیستم بهداشت و درمان کشور و همچنین در سیستم آموزش کشور نهادینه کنیم.

این متخصص سلامت باروری و مامایی خاطرنشان کرد: قبل از آموزش همه موارد آموزشی درباره زایمان باید به او یاد بدهیم که زایمان امری طبیعی و فیزیولوژی است و فقط لازم است که مادر را همراهی کنند.

جهانیان در ادامه تاکید کرد: تصمیم به انجام سزارین بزرگترین مانع در مقابل فرزند آوری است و مشکلات و عوارضی را در بر دارد که احتمال فرزند آوری مجدد را بسیار کمرنگ می‌کند.

وی اضافه کرد: افراد دلسوز در کادر درمان به شدت نگران موضوع فرزندآوری هستند و با انجام سزارین کار برای دوباره مادر شدن زنان سخت می‌شود و یکی از مهمترین ارکان فرزند آوری از دید متخصصین سلامت باروری و مامایی، ترویج زایمان فیزیولوژیک و طبیعی است و ارتقا منزلت رشته‌هایی که با امر زایمان دخیل هستند از اهمیت زیادی برخوردار است.

این متخصص سلامت باروری و مامایی تصریح کرد: چرا موضوع زایمان فیزیولوژیک باید به موضوع لاکچری تبدیل شود و نباید بیمارستان‌های آموزشی ما از پیش گامان انجام زایمان‌های طبیعی باشد و اهمیت این موارد را نباید در مسئله فرزند آوری و افزایش جمعیت دست کم بگیریم.

جهانیان یادآور شد: دختران متولد دهه‌های ۶۰، ۷۰ و ۸۰ با مادران نسل‌های پیشین متفاوت هستند و متفاوت تربیت شده‌اند و دیدن حتی یک مورد از این ناملایمات دختران و زنان را در تصمیم به مادر شدن دچار تردید و ابهام می‌کند و حل این مسئله باید از دغدغه‌های سیاستگذاران این امر باشد.

کد خبر 5353944

منبع: مهر

کلیدواژه: زایمان زنان و زایمان زایمان طبیعی خانواده ویروس کرونا واکسن کرونا کووید 19 واکسیناسیون آمار کرونا دیابت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سازمان نظام پزشکی سازمان غذا و دارو ریسک بیماری قلبی سرطان دارو سازمان بیمه سلامت قهوه بیمارستان های آموزشی احترام بگذاریم بیمارستان ها فرزند آوری مادر شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۸۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری در خطبه‌های نماز جمعه بوشهر ضمن گرامیداشت دهم اردیبهشت روز خلیج فارس اظهار کرد: نام خلیج فارس تا همیشه جاویدان است و تغییری نمی‌کند.

وی با تاکید بر لزوم شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های خلیج فارس بیان کرد: دریا داری ظرفیت بسیار زیادی است و باید برای توسعه اقتصاد دریا پایه از همه توان استفاده شود و برنامه جامعی در استان برای این مهم وجود داشته باشد.

امام جمعه بوشهر با گرامیداشت روز کارگر خاطرنشان کرد: کارگران در عرصه تولید و درآمدزایی نقش بسیار مهمی دارند و باید به جایگاه این قشر عظیم بیش از پیش توجه شود.

وی با گرامیداشت روز معلم بیان کرد: خداوند نخستین معلم انسان‌ها است و باید توجه ویژه‌ای به معلمان و همچنین حوزه آموزش و پرورش صورت گرفته و حفظ مقام و جایگاه آنان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

آیت‌الله صفایی بوشهری با اشاره به شرارت‌ها و جنایات آمریکا تاکید کرد: حمله پلیس آمریکا به دانشجویان حامی فلسطین نمونه‌ای از اقدامات ضد حقوق بشری است و این در حالی صورت رفته که آمریکایی‌ها مدعی دفاع از حقوق بشر هستند.

وی تحقق مسوولیت‌های اجتماعی صنایع مستقر در استان بوشهر را ضروری دانست و بیان کرد: مردم استان بوشهر نسبت به بی‌توجهی به این مسؤولیت‌ها گلایه دارند و خواستار رسیدگی به این موضوع هستند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر خواستار پایان دادن به نابرابری‌ها در قبال بوشهری‌ها توسط پتروشیمی‌ها شد و تاکید کرد: تحقق عدالت پتروشیمی‌های مستقر در این استان یک نیاز ضروری است.

وی خواستار توجه پتروشیمی‌ها به محیط زیست، بهداشت و درمان، فرهنگ، هنر و ورزش در استان بوشهر شد و تاکید کرد: این خدمات در استان بوشهر به خوبی انجام نشده است و یا به صورت حداقلی انجام می‌گیرد.

آیت‌الله صفایی بوشهری با بیان اینکه در حال حاضر ورزش استان بوشهر در شرایط سختی به سر می‌برد تاکید کرد: اگر این صنایع از دیگران حمایت می‌کنند باید از ورزش استان بوشهر نیز چنین حمایتی صورت بگیرد.

وی به وجود هزار و ۷۰۰ کلاس درس تخریبی در استان اشاره کرد و افزود: متولیان صنایع مستقر باید حریم استان و مردم بوشهر را حفظ کرده و محترم بشمارند و امور این استان را به طور جدی پیگیری کنند.

امام جمعه بوشهر با اشاره به حذف شهرستان دیر از دریافت حق آلایندگی بیان کرد: شنیده می‌شود که سهم و حق آلایندگی شهرستان دیر سلب و به شهرستان‌هایی خارج از استان اختصاص داده شده است.

وی با تاکید بر اینکه این اقدامات باید منطقی و قانونی باشد اضافه کرد: از دولت انتظار می‌رود اقدامی قانونی کند تا از تضییع حق مردم استان جلوگیری و حق آنها رعایت شود.

کد خبر 6089057

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به موضوع پیشگیری از جرم در سطح استان
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • لزوم توجه مسئولان به معیشت کارگران
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس