Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@22:40:49 GMT

برنج چرا ارزان نشد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۸۷۵۵

برنج چرا ارزان نشد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، مسیح کشاورز با بیان اینکه ثبت سفارش برنج از ۱۰ آبان آزاد شد، افزود: معاون توسعه بازرگانی وزارت کشاورزی از ۱۷ آبان واردات برنج را آزاد اعلام کرد. اما از دید فعالان این بخش این آزادسازی واردات در این مقطع نمی‌تواند تاثیر چشم‌گیری در بازار ایجاد کند.

این فعال اقتصادی بابیان اینکه فعالان بخش‌خصوصی خواستار آزادسازی واردات در مهر بودند، تصریح کرد: به این درخواست توجه نشد اگر برنج در این ماه وارد می‌شد این امکان وجود داشت که بتوانیم بازار را کنترل و مانع افزایش قیمت برنج خارجی شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته واردات برنج خارجی آذرماه  آزاد می‌شد. پس آزادسازی برنج چند هفته زودتر از زمان همیشگی نمی‌تواند تاثیر چندانی در قیمت‌ها بگذارد چراکه در این مدت واردکنندگان در گیر و دار پیش بردن عملیات اداری هستند از این‌رو نباید این انتظار را داشته باشیم که واردات تاثیر چندانی در کاهش قیمت‌ها ایجاد کند.

کشاورز تصریح کرد: کاهش قیمت برنج مشروط به ثبات قیمت جهانی برنج و نرخ ارز در بازار داخلی است اگر این دو عامل ثابت بماند بدون تردید حباب قیمتی برنج خارجی از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه استمرار واردات برنج خارجی مستمر در شکستن قیمت‌ها موثر است، افزود: اگر قیمت برنج خارجی کاهش پیدا کند این ممکن وجود دارد که نرخ برنج ایرانی نیز روند کاهشی به خود بگیرد. فاصله معناداری بین قیمت برنج ایرانی و خارجی وجود دارد از این‌رو تمایل بازار برای خرید برنج خارجی افزایش پیدا می‌کند اگر تولیدکنندگان برنج ایرانی قیمت‌ها را کاهش ندهند سهم آنها از بازار کاهش خواهد یافت.

به گفته کشاورز، در زمان خود واردات برنج آزاد نشد و ما نتوانستیم قیمت‌ها را کنترل کنیم.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان این اینکه هیچ منعی برای واردات برنج وجود ندارد، گفت: واردکنندگان ارز می‌دهند و در مقابل آن برنج دریافت می‌کنند پس این امکان وجود دارد که از هر کشوری این محصول را وارد کنیم. در حال حاضر ۸۰ درصد از برنج خارجی از هند، ۱۵ درصد از پاکستان و ۵ درصد برنج متفرقه وارد می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان مراوده مالی با پاکستان بعد از نشست‌های اخیر بخش‌خصوصی با فعالان اقتصادی این کشور فراهم شد؟ گفت: فعالان اقتصادی تصمیم‌گیرنده نهایی در این زمینه نیستند بانک مرکزی پاکستان باید مجوز مراوده مالی برای بخش‌خصوصی را فراهم کند تا مشکل انتقال پول به پاکستان حل شود.

کشاورز تصریح کرد: اگر امکان مراوده مالی با پاکستان فراهم شود بدون تردید شاهد افزایش ۱۵ درصدی واردات برنج خواهیم بود. طعم و رنگ برنج پاکستانی به برنج ایرانی نزدیک است.  

کد خبر 638297 برچسب‌ها برنج واردات گرانی پاکستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: برنج واردات گرانی پاکستان واردات برنج برنج ایرانی برنج خارجی قیمت برنج قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۸۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سکه در سراشیبی سقوط

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، هر قطعه سکه طرح جدید در معاملات هفته جاری بازار طلا و سکه تهران با ۶۲۳ هزار تومان کاهش نسبت به دیروز، به ۴۱ میلیون و ۷۸۶ هزار تومان رسید.

سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز با پانصد و هشتاد هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته، به ۳۸ میلیون و ۶۱۵ هزار تومان رسید.

امروز نیم سکه کاهش ۳۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد؛ بر این اساس نیم سکه در قیمت ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان داد و ستد شد و ربع سکه ۱۴ میلیون و هشتصد هزار تومان قیمت خورد.

سکه گرمی نیز با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی، شش میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش رفت.

معامله گران همچنین امروز هر گرم طلای ۱۸ عیار را با ۴۹ هزار تومان کاهش قیمت به سه میلیون و ۴۷۴ هزار تومان به فروش رساندند؛ این در حالیست که نرخ هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با کاهش ۰.۷۳ دلاری نسبت به روز گذشته، ۲ هزار و ۳۳۸ دلار قیمت‌گذاری شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت سکه در سراشیبی سقوط
  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین گوشی هوشمند بازار
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟