Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «رابرت فورد» سفیر سابق آمریکا در سوریه در حاشیه اجلاس دهوک، درگفت‌وگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی «کردستان ۲۴»، تصریح کرد که کشورش سابقه همکاری طولانی با نیروهای پیشمرگه دارد و واشنگتن در سال‌های آینده به همکاری نزدیک با متحدان در منطقه بویژه دولت منطقه کردستان ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به سوالی در خصوص هدف آمریکا از حضور در سوریه، ادعا کرد: «ایالات متحده در آنجا هیچ برنامه‌ای جز دو اولویت ندارد: مبارزه با داعش و ارائه کمک‌های بشردوستانه در شمال شرق سوریه و تلاش برای بازخواست در مورد جنایات جنگی دولت سوریه».

فورد در ادامه ادعای خود تصریح کرد: «این جنایات به برقراری صلح در سوریه که نزدیک به یک دهه است در اثر جنگ شدید چندین کشور در آن، از هم پاشیده شده، کمکی نخواهد کرد».

وی در خصوص امکان برقراری آتش‌‌بس در سوریه گفت: «وقتی درباره این موضوع صحبت می‌کنند، مهم‌ترین چیز این است که در شمال غرب سوریه و شمال شرق سوریه این امر اتفاق بیافتد و آمریکایی‌ها از آن حمایت می‌کنند، اما کشورهای دیگر از جمله ترکیه، روسیه و دولت سوریه در این موضوع دخالت دارند، نه تنها آمریکا».

سفیر سابق آمریکا در سوریه در پاسخ به سوالی درباره تلاش برای محدود کردن نفوذ ایران در سوریه، تایید کرد که دولت بایدن امیدی واقعی دارد که سیاست ایالات متحده بتواند ایران را وادار کند که تمام نیروهایش را از سوریه خارج کند. این ایده ای بود که در دولت قبلی مطرح شد. اما دولت بایدن در این زمینه واقع بینانه‌تر به‌نظر می‌رسد.

وی افزود: «کشور شماره یکی که در داخل خاک سوریه به ایران حمله می‌کند اسرائیل است نه آمریکا. البته آمریکایی‌ها از حملات هوایی اسرائیل علیه مقرهای ایرانی حمایت می‌کنند که آخرین آن حمله [ در روز سه‌شنبه پیش] بود اما آمریکایی‌ها معتقدند ایران تمام نیروهایش را از سوریه بیرون نخواهد کشید».

فورد با اشاره به اینکه جنگ در سوریه بر مذاکرات هسته‌ای در وین تأثیری نخواهد گذاشت، گفت: «ایرانی‌ها می‌دانند که شما می‌توانید در مورد یک موضوع مذاکره کنید، حتی در حالی که بر سر آن جدال وجود دارد یا حتی در حال جنگیدن در منطقه‌ای دیگر غیرمرتبط [با پرونده مورد مذاکره] باشید».

این مقام آمریکایی درباره برنامه‌های کشورش برای مقابله با نفوذ ایران در عراق، گفت: «واشنگتن کاملاً دریافته و آگاه است که ایران در عراق و سوریه نقش دارد.با این حال آمریکایی‌ها نمی خواهند حضور ایران در سوریه تهدیدی علیه کشورهای همسایه‌ای مانند اسرائیل، اردن یا ترکیه باشد».

وی بدون اشاره به دخالت‌های مستمر آمریکا در امور عراق که با اعتراض‌های مردمی و مقامات سیاسی این کشور همراه است، در ادامه ادعاهای خود گفت: « آمریکایی‌ها نیز درک می‌کنند که ایران حضور و روابط خود را با عراق حفظ خواهد کرد، اما آنها می‌خواهند تصمیم نهایی در مورد سیاست عراق توسط خود عراقی‌ها گرفته شود نه ایرانی‌ها».

این دیپلمات آمریکایی با اشاره به مناقشات در همایش صلح و امنیت در خاورمیانه که طی آن به سیاست‌های آمریکا در افغانستان نیز پرداخته شد، گفت: استراتژی آمریکا در آنجا موفق نشد، زیرا معتقد بود که یک شریک قوی افغان دارد، اما به دلیل فساد، چنین شریکی وجود نداشت».

فورد با بیان اینکه روس‌ها می‌توانند از خروج آمریکا از افغانستان انتقاد کنند، همانطور که از بسیاری از سیاست‌های آمریکا انتقاد می‌کنند، گفت: «اما ایده‌های مفیدی که روسیه، چین، پاکستان یا ایران می‌توانند ارائه کنند، چیست؟».

فورد در پاسخ به سوالی درباره متحدان واشنگتن در منطقه گفت: «در سال‌های آینده احتمالاً شاهد همکاری نزدیک آمریکا با متحدان در منطقه، به‌ویژه دولت منطقه کردستان، دولت فدرال عراق در بغداد به علاوه برخی کشورهای حوزه خلیج [فارس] و همچنین اردن و اسرائیل، و امیدوارم روزی ترکیه خواهیم بود».

سفیر سابق آمریکا در سوریه در پاسخ به سوالی درباره حمایت آمریکا از منطقه کردستان به ویژه نیروهای پیشمرگه گفت: «آمریکایی‌ها به برنامه کمک‌رسانی با پیشمرگه ادامه می‌دهند. ما سابقه همکاری طولانی با پیشمرگه داریم و از اولین باری که در سال ۲۰۰۳ به عراق آمدم، در آن زمان با پیشمرگه همکاری داشتیم و از آن زمان تاکنون ادامه دارد».

فورد پایان همکاری آمریکا با پیشمرگه را بعید دانست و تصریح کرد: «این همکاری ادامه خواهد داشت و معتقدم آمریکایی‌ها می خواهند نقش خود را در دفاع از عراق کاهش دهند و مسئولیت بیشتری به نیروهای امنیتی عراق از جمله پیشمرگه در منطقه کردستان بدهند».

این دیپلمات آمریکایی درخصوص توافقنامه سنجار که بین اربیل و بغداد امضا شده و هنوز اجرایی نشده است، گفت: «سنجار یک موضوع پیچیده است، زیرا احزاب زیادی در آن دخیل هستند، به عنوان مثال حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) و همچنین نیروهای امنیتی عراق، حکومت منطقه کردستان به سنجار علاقه دارند و یک جامعه ایزدی در این منطقه زندگی می کند».

سفیر سابق آمریکا در سوریه در پایان این گفت‌وگو تصریح کرد: «نکته مهمی که باید درک شود این است که در دولت بایدن، آمریکایی‌ها این موضوع را به عراقی‌ها، چه از منطقه کردستان عراق و چه از سایر بخشهای عراق، واگذار می‌کنند تا پاسخ‌ها را بیابند. این امر تا حدودی با رویکرد آمریکایی که ۱۰ یا ۱۵ سال پیش وجود داشت، متفاوت خواهد بود».

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا رابرت فورد سفیر سابق آمریکا در سوریه ایران سفیر سابق آمریکا در سوریه پاسخ به سوالی منطقه کردستان آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۹۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبگاه «پلیتیکو» گزارش داد که جمعی از وکلای آمریکایی و غیرآمریکایی با امضای درخواستی رسمی، اقدام نظامی اسرائیل علیه غزه را ناقض قوانین آمریکا و بین‌الملل توصیف کرده‌اند.

دست‌کم ۲۰ تن از ۹۰ حقوق‌دانی که زیر این درخواست را امضا کرده‌اند، در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا مشغول به فعالیت هستند و از او می‌خواهند که ارائه کمک نظامی به رژیم صهیونیستی را تعلیق کند چراکه اقدام‌های این رژیم در غزه با قوانین آمریکا و بین‌الملل همخوانی ندارد.

آنها قرار است درخواست خود را طی روز‌های آینده به دفتر «مریک گارلند» دادستان کل ارسال کنند. در این نامه که به رؤیت پلیتیکو رسیده است، وکلا از احتمال نقض کنوانسیون‌های ژنو درباره ممنوعیت حملات نامتناسب علیه غیرنظامیان و همچنین نقض قانون کنترل صادرات تسلیحاتی آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی صحبت کرده‌اند.

این تازه‌ترین نشانه از بالا گرفتن اختلاف در دولت واشینگتن در قبال سیاستی است که کاخ سفید نسبت به اسرائیل در پیش‌گرفته و شامل حمایت از رژیم به‌رغم جنایت‌هایی است که در غزه انجام می‌دهد.

در تاریخ ۹ اردیبهشت، «رویترز» برای نخستین بار از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا و بی‌اعتمادی شماری از مقامات درباره نحوه استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات آمریکایی خبر داد.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به بلینکن گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

اختلاف‌های داخلی دولت واشینگتن در حالی عیان می‌شود که مقام‌های رسمی بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۰۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا دستگیر شدند
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • حکومت‌های منطقه با جبهه مقاومت همراهی کنند
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه