Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مجتبی ذکایی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: نمونه‌های آزمایشگاهی موارد مشکوک به آنفلوآنزا در شهرستان‌های ساوه و زرندیه برای تائید نهایی به آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت ارسال شده است. 

وی افزود: آنفلوانزا یک بیماری ناشی از عفونت ویروسی است که سیستم تنفسی را مورد حمله قرار می‌دهد و به‌ویژه در فصول  سرد سال رایج‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذکایی گفت: مبتلایان آنفلوآنزا به طور معمول دارای تب، سردرد، لرز، سرفه‌های خشک، ضعف، خستگی و گلودرد هستند و انتقال ویروس این بیماری نیز بیشتر از طریق سرفه، عطسه و ترشحات تنفسی است. 

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه ادامه داد: تظاهرات بالینی در آنفلوانزا و کرونا شباهت‌های زیادی دارد و در صورت بروز چنین علایمی فرد مبتلا بید اول تست کرونا بدهد.

ذکایی یادآور شد: مردم در صورت داشتن علائم بالینی نباید کسالت خود را سرماخوردگی ساده تصور کنند چرا که اگر نقص ایمنی و یا بیماری زمینه‌ای در بدن باشد در آنفلوآنزا و کرونا دردسرآفرین است و فرد را تا حد بستری و یا مرگ می‌کشاند.

وی تاکید کرد: ضرورت دارد افرادی که احساس سرماخوردگی دارند ضمن مراجعه به پزشک متخصص، پس از انجام تست های تشخیصی کرونا در صورت منفی بودن آزمایش، بررسی های لازم را از نظر ابتلا به آنفلوانزا انجام دهند و بر اساس تشخیص پزشک متخصص (عفونی، اطفال و داخلی) مبنی بر ابتلای فرد به بیماری آنفلوانزا، با در دست داشتن نسخه به یکی از مراکز منتخب کرونا یا مرکز بیماری های رفتاری برای دریافت داروی آنفلوانزا مراجعه کنند.

ذکائی، پیشگیری از آنفلوانزا را تکلیف اجتماعی عنوان کرد و گفت: راه‌های پیشگیری از این بیماری مشابه کرونا است و مهمترین نکته نیز رعایت اصول بهداشت فردی و تنفسی و رعایت فاصله فیزیکی بخصوص از افراد علامت‌دار است.

وی به شهروندان ساوه و زرندیه توصیه کرد: دست‌های خود را بطور مرتب با آب و صابون بشویند و ضمن پرهیز از دست دادن با دیگران و روبوسی از اشخاص مبتلا تا حدود یک و نیم متر فاصله را رعایت کنند و در فضاهای بسته بستر تهویه مناسب برقرار کنند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه اظهار داشت: افراد مبتلا به آنفلوآنزا باید در صورت عطسه یا سرفه با گودی مقابل آرنج جلوی بینی و دهان را بگیرند و از ماسک استفاده کنند و ضمن استراحت در منزل از حضور در اماکن تجمعی از قبیل مدرسه، محل کار و محیط هایی که یک عده افراد دور هم جمع شده اند، بپرهیزند زیرا باعث انتشار بیماری در جامعه و ایجاد مشکل برای دیگران خواهند شد.

ذکائی، تزریق واکسن را نکته مهم دیگری در پیشگیری از بیماری عنوان کرد و گفت: اگرچه اثربخشی تزریق واکسن 100 درصد نیست اما، علایم بیماری را به‌خصوص در افراد حساس به شدت کاهش می‌دهد و توصیه می‌شود سالمندان، مادران باردار، کودکان زیر پنج سال و افراد دارای بیماری‌های نقص سیستم ایمنی و یا زمینه‌ای هستند هر سال از نیمه دوم شهریور تا آذر برای دریافت واکسن اقدام کنند.

وی اظهار داشت: با توجه به مشاهده موارد مشکوک آنفلوآنزا در این شهرستان‌ها نیاز است که هر فرد دارای علامت برای بررسی دقیق بیماری به پزشک مراجعه کند.

برچسب‌ها ساوه آنفلوآنزا بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساوه آنفلوآنزا بهداشت و سلامت ساوه آنفلوآنزا بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۰۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید

به گزارش خبرنگار مهر، مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی در خانواده سفیدبالکان هستند که بیش از ۱۵۵۰ گونه از این خانواده توصیف شده‌است. سفیدبالک‌ها حشرات ریزی هستند که در چند سال اخیر طی فصول گرم در تهران دیده می‌شوند.

مگس ها سفید یا همان سفید بالک‌ها حشره‌های کوچکی هستند که با حضور انبوه و ناخوانده خود علاوه بر خسارتی که می‌تواند به عنوان یک حشره گیاه‌خوار به فضای سبز شهر وارد کند، نوعی مزاحمت فیزیکی را در معابر، بوستان‌ها و سایر مکان‌های عمومی و خصوصی برای شهروندان به همراه داشته است.

به گفته کارشناسان خسارتی که این حشرات به گیاه وارد می‌کنند، به دو روش است؛ در روش اول که خسارت مستقیم است، آن‌ها با تغذیه از شیره گیاه باعث ضعف گیاه میزبان می‌شوند. در روش دوم سفیدبالک‌ها به طور غیرمستقیم نیز به گیاه میزبان صدمه وارد می‌کنند. این حشرات عسلک چسبنده‌ای ترشح می‌کنند که محیط مناسبی برای رشد قارچ‌های دوده یا فوماژین(Capnodium spp) فراهم می‌کند که به نوبه خود سبب اختلال در پدیده فتوسنتز می‌شود علاوه براین، سفیدبالک‌ها با انتقال بیماری‌های ویروسی به گیاه میزبان خسارت وارد می‌کنند.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط محققان هیچکدام از سفیدبالک‌های شناسایی و گزارش شده در دنیا ناقل بیماری به انسان نیستند و یا بیماری را از انسانی به انسان دیگر منتقل نمی‌کنند. لذا از این نظر صدمه ای متوجه انسان نیست. تنها در صورت افزایش بیش از حد جمعیت حشرات کامل و پرواز آن‌ها در هوا، مزاحمت‌هایی را برای شهروندان ایجاد خواهد کرد و در صورت ورود آن‌ها به دستگاه تنفسی، ممکن است برخی تحریکات تنفسی ایجاد شود.

این نوع حشره در سال‌های گذشته درختان تهران به ویژه درختان توت را مورد هدف قرار دادند و گلایه شهروندان را به همراه داشته اند.

حالا با گرم‌شدن هوا به تهران و نزدیک شدن به میانه بهار علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران، می گوید شهرداری تمهیدات لازم را در نظر گرفته است. وی در این زمینه بیان داشت: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز تا خسارات جبران ناپذیر آفات

وی افزود: آفات و بیماری‌ها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) کرده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

۳ دلیل ایجاد بیماری در درختان

وی با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار می‌گیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

اقداماتی که برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار لازم است

وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.

از سال ۹۳ جمعیت سفید بالک یا مگس‌های سفید در سطح شهر تهران افزایش و طغیان پیدا کرد و شهرداری در دوره‌های مختلف تمهیدات گوناگونی با اثر بخشی کم یا زیاد را در نظر گرفت و اکنون باید دید وضعیت تهران از میانه بهار و کل تابستان برای مقابله با این بیماری فضای سبز چگونه خواهد بود.

کد خبر 6093790 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود