Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر از واکسن‌های مدرنا، فایزر و برخی واکسن‌های دیگر برای دوز تقویت‌کننده در کشورهای مختلف استفاده می‌شود، اما چرا واکسن آسترازنکا در این گروه جایگاهی دارد.

به گزارش ایسنا، دوز تقویت‌کننده، با هدف ایجاد حفاظت بیشتر به افرادی که به‌طور کامل با واکسن ویروس کرونا واکسینه شده‌اند به دلیل ادامه جهش و گسترش این ویروس در سراسر جهان ارائه می‌شود این افراد شامل مراقبین بهداشت، کارکنان مراکز سلامت، افراد دارای نقص ایمنی و افراد بالاتر از۵۰ سال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما واکسن آسترازنکا آکسفورد که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی انگلیسی-سوئدی آسترازنکا ساخته شده است به‌عنوان دوز تقویت‌کننده ارائه نمی‌شود. بنابراین افرادی که با این واکسن واکسینه شده‌اند چه سرنوشتی دارند؟

واکسن تقویت‌کننده چیست؟

واکسن‌های تقویت‌کننده کووید برای ارائه حفاظت بیشتر در برابر ویروس کرونا ۶ ماه پس از تزریق دومین دوز واکسن استفاده می‌شود.

میزان تزریق واکسن تقویت‌کننده بر اساس دستورالعمل شرکت سازنده واکسن یک و یا نیم دوز است و در برخی کشورها به همراه واکسن آنفلوآنزا به افراد واجد شرایط تزریق می‌شود.

چرا از واکسن آسترازنکا به‌عنوان دوز تقویت‌کننده استفاده نمی‌شود؟

در حالی که آسترازنکا یکی از سه واکسن ارائه شده به بریتانیایی‌ها در طول برنامه واکسیناسیون کووید بود، این واکسن جزو واکسن‌هایی نیست که معمولا برای دوز تقویت‌کننده استفاده می‌شوند؛ علت این است که واکسن آسترازنکا واکسن mRNA نیست.

به‌طور معمول، واکسن آنفلوآنزا و بسیاری از واکسن‌های مشابهی که دریافت می‌کنیم، با تزریق میکروب ضعیف شده یا بخش‌هایی از ویروس به بدن ما برای تحریک و تقویت پاسخ ایمنی استفاده می‌شوند اما واکسن‌های mRNA یا واکسن‌های RNA پیام‌رسان واکسن‌هایی هستند که به بدن ما دستور می‌دهند تا پروتئین اسپایک سارس-کوو-۲ را بازتولید کند و آن را از طریق پاسخ ایمنی مستقیم تجزیه کند.

این نوع واکسن‌ها سال‌ها در آزمایش‌هایی برای درمان سرطان و انواع راه‌حل‌های بهداشتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند اما اولین بار است که این نوع فناوری برای واکسن‌های کووید فایزر و مدرنا استفاده و به‌طور کامل آزمایش شده است و این شرکت‌ها مجوز استفاده دریافت کرده‌اند.

چه افرادی می‌توانند از واکسن آسترازنکا به‌عنوان دوز تقویت‌کننده استفاده کنند؟

دولت بریتانیا اعلام کرده است هرچند که واکسن فایزر و مدرنا به‌عنوان تقویت‌کننده تزریق می‌شود، اما از واکسن آسترازنکا می‌توان به‌عنوان دوز تقویت‌کننده برای افرادی استفاده کرد که به واکسن‌های فایزر و مدرنا یا به‌طور کلی واکسن‌هایی با فناوری mRNA حساسیت دارند.

همچنین برای افرادی که قبلا دو دوز واکسن کووید آسترازنکا دریافت کرده باشند ممکن است واکسن آسترازنکا استفاده شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آسترازانکا واکسن کرونا واکسن آسترازنکا واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۰۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

 عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرد  که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد