Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@19:09:55 GMT

پایین بودن سرانه مطالعه را قبول ندارم

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۱۴۱۵

پایین بودن سرانه مطالعه را قبول ندارم

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله بحرالعلومی ظهر پنجشنبه در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره کتاب سال استان اردبیل در فرهنگسرای بانوان استان اردبیل اظهار کرد: ارتقا سرانه کتابخوانی و مطالعه از دغدغه‌های جدی مسئولان و متولیان امر است ولی با توجه به سابقه ایرانیان در حوزه کتاب و کتابخوانی و مسائل فرهنگی قطعاً این روند رو به رشد و امیدبخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: به نسبت جمعیت بیسواد از گذشته، ما هنرنمایی هنرمندان را در حوزه نقالی و شاهنامه‌خوانی شاهد بودیم که نوعی سواد و آموزش را برای علاقه‌مندان و مخاطبان به همراه داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: ایرانیان همواره به کتاب و کتابخوانی اهمیت و بها داده و الان نیز در سخت‌ترین شرایط اقتصادی برای خرید کتاب رغبت نشان می‌دهند.

بحرالعلومی نقص سیستم توزیع کتاب را نیازمند اصلاح و بازنگری دانست و گفت: اگر این سیستم اصلاح شود تیراژ کتاب و مطالبه‌گری در این بخش ارتقا خواهد یافت.

وی رغبت خانواده‌ها را به امر کتاب و مطالعه فرزندانشان یادآور شد و افزود: هر چند در سبد خرید خانوارها کتاب پای ثابت محسوب نمی‌شود اما در طول سال و در مقاطع مختلف اکثر خانواده‌ها برای تأمین نیاز فرزندان خود خرید کتاب‌های غیر درسی و کمک آموزشی را نیز به صورت مستمر انجام می‌دهند.

بحرالعلومی ضرورت توسعه کتابخانه‌ها را به صورت محله‌محور و توزیع کتاب‌های تولید جدید را یادآور شد و خاطر نشان کرد: ما اگر می‌خواهیم سرانه مطالعه را افزایش دهیم باید این رویه‌های غلط را اصلاح کرده و به نوعی امکان دسترسی راحت مردم به کتاب را نیز مهیا کنیم.

وی رشد علمی ایرانیان را در ۳۰ سال اخیر بی‌نظیر توصیف کرد و ادامه داد: توسعه مراکز علمی و دانشگاهی و افزایش حضور دانشجویان در مراکز علمی این نوید را به ما می‌دهد که حرکت تحولی در حوزه فرهنگ، علم و تحقیقات در ایران رو به رشد و امیدبخش است.

بحرالعلومی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: اغلب خانواده‌ها روی موضوع آموزش و مسائل علمی و فرهنگی فرزندانشان حساس هستند و از همین رو ما امیدواریم به تدریج و با بهبود شرایط اقتصادی سرانه کتاب و کتابخوانی نیز ارتقا یابد.

وی برگزار جشنواره سالانه انتخاب کتاب سال را در استان حرکتی مؤثر در تشویق و ترغیب نویسندگان توصیف کرد و گفت: قطعاً آثار ارزشمند در تولید و توزیع آثار مکتوب همواره مورد توجه قرار گرفته و در این جشنواره نیز در حوزه‌های مختلف ۵ کتاب به عنوان برگزیده سال و ۹ عنوان کتاب نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با تجلیل از ناشران فعال در این حوزه اظهار کرد: ناشران خوبی در استان اردبیل فعالیت می‌کنند که ما در این جشنواره نیز از ناشران برگزیده تجلیل کردیم که نمونه آن نشر شیران‌نگار، محقق اردبیلی، نگین سبلان، آریتان و انتشارات جهاد دانشگاهی بود که در کنار تجلیل از برگزیدگان جشنواره کتاب سال از فعالان این حوزه نیز تجلیل شد.

کد خبر 5354978

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سرانه مطالعه جشنواره کتاب برتر کتاب و کتابخوانی کتابخانه عمومی شاهنامه مراکز علمی دانشگاه محقق اردبیلی زلزله ویروس کرونا بوشهر زمین لرزه هفته بسیج آمار کرونا کرمانشاه عکس استانها کتاب و کتابخوانی واکسن کرونا گرگان استانداری هرمزگان شهیده فاطمه اسدی آلودگی هوا استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۱۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب

آمار نشر در فروردین ماه حاکی از افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در فروردین ماه نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته دارد، در حال شمارگان کتاب نیز ۵۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تسنیم، براساس آمار‌های موجود در خانه کتاب و ادبیات ایران، در نخستین ماه از سال جدید، نشر ایران شاهد انتشار ۵ هزار و ۲۱ عنوان کتاب تازه بوده است، که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته شاهد افزایش ۲۴ درصدی بوده‌ایم.

از این میان ۳ هزار و ۶۶۲ عنوان تالیفی و هزار و ۳۵۹ عنوان ترجمه بوده است. ناشران تهرانی ۳ هزار و ۶۳۳ عنوان کتاب منتشر کرده و ناشران شهرستانی هزار و ۳۳۸ عنوان.

در میان کتاب‌های منتشر شده فروردین ماه، ۳ هزار و ۱۰ عنوان چاپ اول و ۲ هزار و ۱۱ عنوان تجدید چاپ بوده است، شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده شش میلیون و سیصد و سی هزار و دویست و شصت و چهار نسخه بوده است، اگرچه تعداد عناوین نسبت به بازه زمانی مشابه ۲۴ درصد افزایش داشته است،، اما شمارگان کل کتاب‌ها با ۵۰ درصد افزایش روبرو بوده است.

میانگین شمارگان هر عنوان نیز هزار و ۲۶۰ نسخه بوده است که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش داشته است که نسبت به بازه زمانی مشابه ۵۷ درصد افزایش داشته است.

ارزش ریالی کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه، ۱۱ میلیارد و شصت و دو میلیون و پانصد و هفتاد و یک هزار و نود ریال بوده و میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۷۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته میانگین قیمت کتاب ۸۱ هزار تومان بوده است، یعنی افزایش ۱۱۰ درصدی را در قیمت‌ها در آستانه نمایشگاه کتاب تجربه می‌کنیم. میانگین قیمت کتاب نیز از صفحه‌ای ۵۰۰ تومان به صفحه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کتاب در حالی اتفاق افتاده است که قیمت کاغذ نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایشی نداشته و تعرفه‌های چاپ نیز اخیراً و برای ماه‌های پیش رو با افزایش همراه بوده است.

در میان رده‌های دیویی نشر کودک و نوجوان با ۹۲۱ عنوان کتاب در صدر قرار دارد و پس از آن ادبیات با ۹۰۹ عنوان و کمک درسی با ۷۳۱ عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند، کمترین عناوین منتشره نیز با ۶۰ عنوان به حوزه کلیات اختصاص دارد.

در حوزه کودک و نوجوان از ۹۲۱ عنوان کتاب منتشره ۵۶۸ عنوان تالیفی و ۳۵۳ عنوان ترجمه بوده است، اگر چه فاصله ترجمه و تالیف در این حوزه چندان نگران کننده نیست،، اما وقتی آمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه را در قیاس با تجدید چاپی‌ها بررسی کنیم، خواهیم دید که روند حرکت ناشران به سمت کتاب‌های تجدید چاپ و کاهش تالیفات تازه در این حوزه ادامه دار بوده و وضعیت نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده است.

شمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه ۴۳۵ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۴۸۶ عنوان بوده است. میانگین شمارگان کتاب در حوزه کودک و نوجوان نیز هزار و ۴۵۸ نسخه بوده است. اما قیمت کتاب‌های کودک و نوجوان نیز با افزایش روبرو بوده است، از ۵۲ هزار تومان در فروردین سال گذشته به ۷۶ هزار تومان رسیده است. به عبارت دیگر ۴۴ درصد گران‌تر شده است.

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی دوست من کتاب برگزار می‌شود
  • برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره خودنویس در نمایشگاه کتاب
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • «سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • جشنواره «الف تا» فرصت بکر پرورش ایده‌های خاص مدارس است