Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه کیفیت آب و خاک و هوا در ماهشهر در اثر فعالیت پتروشیمی‌ها با مشکل مواجه شده است، گفت: اگر دستگاه قضایی خوزستان نمی‌تواند این مسائل را حل کند، در سطح ملی این مسائل را حل خواهیم کرد تا مردم توسعه و زندگی سالم داشته باشند.

علی سلاجقه در نشست ارائه گزارش اقدامات زیست محیطی مجموعه منطقه ویژه ماهشهر در حوزه محیط زیست که امروز (۲۷ آبان‌ماه) برگزار شد، اظهار کرد: دنیا برای مسائل محیط زیست حساب ویژه‌ای باز کرده است؛ با توجه به تغییر اقلیم و به تبع آن تغییر تنوع زیستی، شاخصه‌ها و نگاه دنیا به طبیعت در حال تغییر است و این مسائل را در قالب برگزاری نشست‌ها و کنوانسیون‌های مختلف می‌بینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: بحث استفاده از انرژی‌های پاک و نو موضوع اساسی دنیا است و قطعا با این شرایط دنیا تجارت و اقتصاد را مورد هدف قرار داده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آنچه در مورد استفاده از سوخت‌های فسیلی در حال اتفاق افتادن است، این است که دنیا در حال محکوم کردن ما است البته ما از ظرفیت کشور دفاع کرده‌ایم زیرا این ابرقدرت‌ها و کشورهای توسعه‌یافته بوده‌اند که محیط زیست دنیا را به این روز کشانده‌اند اما اکنون از ما کشورهای در حال توسعه می‌خواهند که محیط زیست را تمیز کنیم.

وی افزود: بحث تجارت کربن صفر بسیار جدی است و این موضوع در حال اتفاق افتادن است.

سلاجقه با اشاره به سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی نظام از سوی مقام معظم رهبری در بعد محیط زیست، گفت: ایران نیز در حال فراهم کردن شرایط کاهش گازهای گلخانه‌ای است و نقش خود را در این خصوص ایفا می‌کند؛ جلوتر از بسیاری از کشورها گازهای گلخانه‌ای را ۵ درصد کاهش داده‌ایم اما به این سمت و سو رفتن می‌طلبد که علاوه بر فراهم کردن شرایط، تمام صنایع نیز برای رعایت شاخص‌های جدید کمک کنند. 

وی با اشاره به بازدید از صنایع مستقر در منطقه پتروشیمی، بیان کرد: بسیاری از این پتروشیمی‌ها سمت و سوی محیط زیستی را رعایت می‌کنند. سیال اصلی استان خوزستان آب و نفت است؛ با وجود اینکه ۳۰ درصد منابع آبی کشور در خوزستان جاری است، مشکل کمبود آب در استان وجود دارد و سیال نفت نیز در خوزستان وجود دارد که تمام اقتصاد کشور را تامین می‌کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در شرایطی که با فعالیت صنایع و مشکلات کمبود آب، شهرهای استان خوزستان از نظر آلایندگی، آلودگی آب، خاک و هوا با مشکل می‌شوند، باید به این مسائل دقت شود. فرسودگی و نوع سیستم پتروشیمی‌ها و این بوی آمونیاک در منطقه برای مردم ماهشهر پذیرفتنی نیست. رهاسازی پساب پتروشیمی‌ها در دریا نیز قابل پذیرش نیست. روزانه ۲۰ مترمکعب اسید خالص وارد آب این مجموعه می‌شود که پذیرفتنی نیست.

وی با تاکید بر لزوم اجرای پروژه‌های احداث تصفیه‌خانه‌ها در مدت مشخص در پتروشیمی‌هایی که از این کار عقب مانده‌اند، گفت: برخی پتروشیمی‌ها در این زمینه کارهای خوبی انجام داده‌اند. همه کشور از توسعه‌ای که در این منطقه ایجاد شده است نفع می‌برند اما اولویت اول، مردم ماهشهر هستند. آبزیان و ماهیگیری در منطقه نیز با مشکل مواجه شده‌اند.

سلاجقه با بیان اینکه کیفیت آب و خاک و هوا در منطقه ماهشهر در اثر فعالیت صنایع و پتروشیمی‌ها با مشکل مواجه شده است، تصریح کرد: صنعت موظف است همان گونه که خسارت ایجاد می‌کند، جبران کند. فرصت نیست و پتروشیمی‌ها باید مکلف شوند که استانداردهای ابلاغی محیط زیست را رعایت کنند.

وی با بیان اینکه یک شات‌داون در سیستم پتروشیمی‌ها، بسیاری از جانداران و بخش‌های اکوسیستم محیط زیست منطقه را از بین می‌برد و کیفیت آب و خاک را تحت تاثیر قرار می‌دهد، افزود: انتخاب چند پتروشیمی این منطقه در سطح سبز، نشان‌دهنده رویکرد مناسب این مجموعه است و دیگر پتروشیمی‌ها نیز باید در این خصوص اقدام کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: اگر دستگاه قضایی خوزستان نمی‌تواند این مسائل را حل کند، در سطح ملی این مسائل را حل خواهیم کرد تا مردم توسعه و زندگی سالم داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان محیط زیست پتروشيمي رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مسائل را حل پتروشیمی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۱۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • بی‌عدالتی‌ها پتروشیمی‌ها در حق مردم استان بوشهر پذیرفتنی نیست
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • رسیدگی قضایی به مشکلات ۲۶۲ واحد تولیدی خوزستان
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم