Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، بیژن عبداللهی در پنجمین وبینار از سلسله وبینارهای تخصصی «چهارمین همایش ملی دانشگاه اخلاق‌مدار» به شکل برخط با موضوعات «اخلاق آموزش و تعیین جایگاه آن در آیین‌نامه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و آسیب­‌شناسی اخلاقی راهنمایی پایان‌نامه‌ها» گفت: رتبه‌بندی‌های مختلفی در سطح ملی و به ویژه بین‌المللی وجود دارد که هر یک از آنها دارای شاخص‌هایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله مهم‌ترین شاخص‌هایی که در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها قرار دارد اخلاق است که متاسفانه توجه مناسبی نسبت به آن وجود ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در زمینه اخلاقی کردن دانشگاه‌ها باید به هدایت آموزشی و مسایل مرتبط با آن و انوع اخلاق از جمله اخلاق تبادلی و اخلاق تحولی توجه کرد که می‌تواند در رساندن نظام آموزش عالی به اهداف متعالی‌اش بسیار راهگشا باشد.

در ادامه، سعیده تقی‌زاده، مدرس دانشگاه تهران هم افزود: اخلاق آموزش و نظام‌نامه اخلاق آموزش از جمله مهم‌ترین گام‌ها در جهت تعالی نظام آموزشی کشور محسوب می‌شوند که به همت معاونت آموزشی وزارت علوم، انجمن علمی اخلاق کاربردی و خانواده بزرگ آموزش عالی کشور رونمایی شد.

وی ادامه داد: اکنون باید دید که ضرورت، اهداف و کارکردهای اخلاق آموزش چیست؟ و مراحل تدوین نظام‌نامه اخلاق آموزش و اجرایی‌سازی و نهادینه‌ سازی آن به چه صورت خواهد بود. همچنین تعیین جایگاه اخلاق آموزش در آیین‌نامه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است که با تمهیدات در نظرگرفته شده قرار است بر مبنای نظام‌نامه اخلاق آموزش در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها لحاظ شود. البته بسته‌های سیاستی متفاوتی در این زمینه می‌توان مطرح کرد که نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد.

همچنین، علیرضا آل بویه عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پیشرفت همه جانبه یک کشور در زمینه اقتصاد، فرهنگ، رفاه، امنیت اجتماعی و غیره در گرو پژوهش است. به دلیل اهمیت پژوهش برای فراغت از تحصیل در مقطع ارشد و دکتری نوشتن پایان‌نامه و رساله در آموزش  عالی الزامی شده است. سالانه منابع انسانی و مالی بسیاری صرف تدوین پایان‌نامه و رساله می­‌شود.

وی با طرح سوالی مبنی بر آیا صرف کردن این همه منابع مالی و انسانی بخشی از مشکلات جامعه را برطرف کرده است یا اینکه خود تدوین پایان‌نامه مشکل و مصیبتی شده و بر مشکلات و مصیبت‌ها افزوده است، گفت: مروری اجمالی بر خروجی آنها دست‌کم در قالب کتاب و مقاله علمی پژوهشی پیام خوبی مخابره نمی‌­کند. علل و عوامل متعددی دست به دست هم داده و موجب این مشکل شده است. از این رو آسیب‌شناسی ناکارآمدی پایان­ نامه‌نویسی از جمله آسیب‌های اخلاقی ضروری به نظر می‌رسد.

آل‌بویه با اشاره به اینکه در آسیب‌شناسی، پایان‌نامه‌ها مؤلفه‌های متعددی باید بررسی شوند، افزود: این مولفه‌ها عبارتند از: ۱. قوانین و مقررات پژوهشی و سیاستگذاری‌های ناظر به تدوین پایانه‌نامه، ۲. مراحل تصویب‌ عنوان پایان‌نامه و نقش کادر اداری مراکز آموزشی، ۳. اساتید راهنما و مشاور، ۴. خود دانشجو. متأسفانه هریک از این  مؤلفه‌های دچار آسیب‌هایی هستند که در این جلسه تنها به برخی از آسیب‌های اخلاقی ناظر به اساتید راهنما پرداخته می‌شود.

سلسله وبینارهای چهارمین همایش ملی دانشگاه اخلاق‌مدار از ۲۸ مهرماه آغاز شد و هر هفته چهارشنبه‌ها ساعت ۱۹ تا ۲۰:۳۰ تا ۱۷ آذرماه ادامه خواهد داشت، در این سلسله وبینارها به‌روزترین و مهم‌ترین مسائل اخلاقی آموزش عالی کشور بیان می‌شود.

حضور برای عموم علاقه‌مندان آزاد است و مهلت ارسال مقاله به دبیرخانه همایش (https://ethics.ut.ac.ir) تا ۳۰ آبان‌ماه تمدید شده است. اختتامیه همایش نیز ۲۲ آذرماه برگزار خواهد شد.

سلسله وبینارهای تخصصی و اختتامیه چهارمین همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار تحت پوشش خبری رادیو معارف قرار دارند و علاقه مندان از طریق رادیو معارف می‌توانند برنامه‌های همایش را دنبال کنند.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه خوارزمی آموزش دانشگاه تهران اخلاق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه خوارزمی آموزش وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه خوارزمی آموزش دانشگاه تهران اخلاق رتبه بندی دانشگاه ها اخلاق آموزش پایان نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن زنگنه در تذکری گفت: نمایندگان تا ساعت ۲۳ امشب فرصت طرح پیشنهاد درباره بودجه را دارند، اما موضوع عجیبی اتفاق افتاده است، دوستان کمیسیون تلفیق اصل گزارش بودجه را ارائه نکردند و ما باید در خلأ پیشنهاد دهیم، نباید برخورد با مجلس به گونه‌ای باشد که بعد‌ها اگر کسی خواست خلاف آیین‌نامه اقدامی انجام دهد، زبان ما بسته باشد. در فایل مربوط به گزارش فقط نوشته شده مبلغ پیشنهادی کسر می‌شود و اضافه می‌شود.

  نماینده مردم تربت حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۸۲ آیین‌نامه داخلی، کمیسیون تلفیق باید گزارش را به نمایندگان ارائه دهد، با این شرایط ما چگونه می‌توانیم پیشنهادات خود را ارائه دهیم؛ به عنوان مثال بنده اگر به دنبال طرح پیشنهادی درباره درآمد‌های اختصاصی استانم باشم باید از وضعیت سایر استان‌ها اطلاع داشته باشم.   وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق فایلی به ما نمی‌دهد، تصریح کرد: طی این ۴ سال، امسال اوج غیرشفاف بودن بودجه است. آقای مفتح که پیشنهاد اصلاح آیین‌نامه را مطرح کردند با این هدف بود که نمایندگان نسبت به جداول اشراف داشته باشند. اکنون ما اصلاً جدولی نمی‌بینیم. نمی‌دانیم کمیسیون تلفیق چه اقدامی انجام داده است. ما منتظر هستیم تا جداول را بارگذاری کنند و ما پس از ملاحظه این جداول پیشنهادات خود را مطرح کنیم.   زنگنه افزود: خواهش می‌کنم به دوستان تذکر دهید در ساعات باقی مانده فایل جداول را برای نمایندگان ارسال کنند تا ما بدانیم چه اتفاقی در تلفیق رخ داده است.   محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: خواهش من این است که اگر نقدی هم دارید این نقد را منصفانه بیان کنید. در چهل و اندی سال گذشته چه زمانی جداول بودجه در صحن مجلس بررسی شده و نمایندگان تک به تک به جداول رأی داده‌اند که شما امروز می‌فرمایید غیرشفاف‌ترین بودجه است.   رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید به مجلس ظلم شود، بیان کرد: مجلس ماده ۱۸۲ آیین نامه را تصویب و بند (الف) و (ب) برای آن در نظر گرفت؛ هیچ زمانی تک تک نمایندگان جداولی که تصویب می‌شود را نمی‌دیدند و کمیسیون تلفیق به تنهایی این کار را انجام می‌داده، در تاریخ مجلس شورای اسلامی نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان گذاشته است که اگر نمایندگان پیشنهادی دارند مطرح کنند. از یک طرف بیان می‌کنند که هیأت رئیسه به مجلس بها نمی‌دهد، مهمترین بها همین اقدام است.   وی افزود: البته مجلس این تصمیم را گرفت و هیأت رئیسه نیز با آن همراهی کرد، برخی از دوستان نیز با این اقدام که جداول در صحن بررسی شود مخالف هستند و در حال حاضر پیشنهاد اصلاح مجدد این موضوع مطرح شده است؛ بنابراین از واژه غیرشفاف استفاده نکنید.   رئیس قوه مقننه با بیان اینکه بند (ب) ماده (۱۸۲) آیین نامه داخلی مجلس فقط درباره جداول بودجه است، بخش مربوط به احکام و تبصره‌ها تصویب شده و به قانون تبدیل شده است و در اختیار شما قرار دارد، ادامه داد: جداول بر اساس احکام تنظیم شده است؛ من امروز به صورت خاص گزارش را نگاه می‌کنم که اگر اشکالی وجود داشته باشد این نقد را برطرف کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • کلاس‌های پیام نور امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها