Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهزاد صادقی روز پنجشنبه در حاشیه همایش ملی زعفران در گناباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهره برداری طولانی از کشتزار زعفران، که معمولا هشت سال به طول می کشد و در ۲ سال نخست و ۲ سال آخر، محصول قابل توجهی ندارد، از مشکلات مهم کشت این محصول به شیوه سنتی ن است.

وی ادامه داد: کشت پیازهایی که از مزارع هشت ساله زعفران حاصل می شود در ۲ سال نخست کشاورز را برای رسیدن به گل آوری مطلوب مزرعه، معطل می کند و در ۲ سال آخر هم محصول از گل آوری مطلوب باز می ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس بنیاد زعفران پایدار گفت: میانگین تولید این مزارع در چهار سال نخست، که با پیازهای با وزن بیش از هشت گرم کشت شده اند، ۲.۵، ۶، ۱۲ و ۱۸ کیلوگرم در هکتار است 

وی با تاکید بر لزوم توجه به مسائل علمی و تحقیقاتی در کشت زعفران گفت: کشت پیاز زعفران با وزن بیش از هشت گرم و کوتاه سازی دوره بهره برداری، موجب افزایش عملکرد، کاهش هزینه های کشاورز و رقابت پذیری زعفران در بازارهای داخلی و خارجی می شود.

صادقی، نبود یک اتاق فکر واحد و مستقر برای نظریه پردازی و تصمیم سازی برای بهبود وضعیت و مقدرات آینده زعفران و کمبود اعتبارات برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی برای کشاورزان زعفرانکار، به منظور انتقال تجربیات و یافته های جدید را از مشکلات این بخش برشمرد.

وی با انتقاد از گسترش کشت زعفران در استانهای مختلف گفت: وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۳ با صدور ابلاغیه ای توسعه کشت این محصول را در ۲۳ استان مجاز دانست و با یارانه های زیاد و کمکهای فنی مردم را تشویق به کشت این محصول کرد که این مساله موجب بروز مشکل و به مرور زمان نابودی تولید این محصول در استانهای خراسان رضوی و جنوبی، به عنوان خاستگاه و قطب کاشت این محصول شد و معیشت صدها هزار خانوار کشاورز را که از این طریق امرار معاش می کردند را به خطر انداخته و آنان را به بیکاری و ورشکستگی تدریجی کشاند.

صادقی گفت: همان گونه که برخی محصولات زراعی و باغی، از جمله برنج مربوط به استانهای دارای آب فراوان است، کشت زعفران هم خاص مناطق گرم و خشک و کم آب است و از دیرباز اقتصاد آنها به کشت این محصول وابسته بوده است.

وی اضافه کرد: این مساله موجب افزایش خرده مالکی در حوزه کشت زعفران شده و سطح زیر کشت این محصول را که در اوایل دهه ۱۳۵۰ سه هزار هکتار بود اکنون به ۱۰۵ هزار هکتار رسانده و تولید سالانه آن را نیز از ۱۸ تن به بیش از ۳۶۰ تن افزایش داده است.

رییس بنیاد زعفران پایدار ایران در خصوص عوامل برون مرزی تاثیرگذار بر بازار زعفران ایران که از توان رقابت پذیری آن در سطح دنیا کاسته است، گفت: اکنون در اروپای شرقی پنج هزار هکتار کشت زعفران انجام می شود و در اسپانیا و هندوستان هم به دنبال اجرای طرحهای تشویقی برای تولید این محصول هستند و ایتالیا هم یک وام ۳۵ میلیون یورویی تنها برای تولید زعفران در اختیار ازبکستان قرار داده است.

صادقی، توسعه کشت زعفران ارزان قیمت در چین و افغانستان را از دیگر تهدیدات بازار این محصول دانست و گفت: در صورت نداشتن برنامه ریزی مناسب برای ارتقای جایگاه زعفران ایران در سطح بین المللی، در آینده نزدیک سهم ایران از بازار جهانی این محصول کاهش بیشتری خواهد یافت. 

ششمین همایش ملی زعفران ۲۶ و ۲۷ آبان ماه به میزبانی مجتمع آموزش عالی گناباد برگزار شد.

در این همایش مسوولان و صاحبنظرانی در سطوح مختلف ملی و استانی و از جمله معاون وزیر و تعدادی از مدیران تابعه وزارت جهاد کشاورزی، اعضای شورای ملی زعفران، اساتید برتر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی استانهای مختلف در حوزه زعفران و اساتید برتر حوزه اقتصاد کشور شرکت دارند. 

۸۶ هزار هکتار از مجموع ۱۰۵ هزار هکتار کشتزار زعفران ایران مربوط به استان خراسان رضوی است که در این میان گناباد با سه هزار و ۵۰۰ هکتار مزرعه زعفران، سالانه ۱۲ تن محصول تولید می کند و نیمی از زمین های زیر کشت این شهرستان به این گونه اختصاص دارد.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله  ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

برچسب‌ها رقابت پذیری کشاورزی بازار محصولات گناباد زعفران صادرات غیر نفتی همایش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رقابت پذیری کشاورزی بازار محصولات رقابت پذیری کشاورزی بازار محصولات گناباد زعفران صادرات غیر نفتی همایش کشت این محصول کشت زعفران هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۳۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی که به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، با اشاره به شعار محوری سال ۱۴۰۳ گفت: سینما در سال گذشته موفق شد با عبور از چالش‌ها و حواشی گوناگون، بار دیگر جایگاه خود را ارتقا دهد و در حوزه‌های مختلفی چون توسعه زیرساخت، رونق اقتصادی، اعتمادسازی عمومی، برگزاری رویدادهای سینمایی، جریان کشف استعدادهای انسانی و رشد سرمایه اجتماعی، موفقیت‌های قابل اعتنایی به دست آورد.

وی افزود: در کنار این توفیقات و دستاوردهایی که در حوزه‌های مختلف سینما شکل گرفته است در سال جاری با عنایت به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضروری است با اهتمام ویژه‌تری با مشارکت خانواده سینما به سوی تحقق این مساله مهم گام برداریم.

رییس سازمان سینمایی عنوان کرد: علاوه بر ظرفیت‌ها و منابع موجود در سازمان سینمایی، خوشبختانه امسال با مساعدت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبار ویژه‌ای به منظور تقویت تولید آثار با اولویت های موضوعی مشخص در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده جایگاه و قابلیت‌های خاص سینمای ایران در طرح مضامین گوناگون و تبیین گفتمانی در عرصه فرهنگ عمومی است.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت های تولیدی در شورای عالی تولید، عنوان کرد: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی و اخلاقی، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسایل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است.

محور رونق سینما، مخاطب است

خزاعی با تاکید بر شاخص‌های موثر در رونق سالن‌های سینما بیان کرد: محور رونق سینما مخاطب است؛ از نظر سازمان سینمایی تنوعی که روی پرده سینماها از لحاظ گونه‌های مختلف سینمایی وجود دارد، قابل اعتنا است. این تنوع هم در تولیدات بنیاد فارابی در ویترین فجر چهل و دوم و هم در برخی موسسات تولیدی دیده می‌شود و یکی از سیاست‌های سازمان سینمایی در سال جدید حفظ تنوع ژانرهای فیلم های روی پرده اکران خواهد بود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که سال گذشته شاهد رکوردهای تاریخی فیلم‌های کمدی و کودک و نوجوان در حوزه اقتصاد سینما بوده‌ایم، افزود: با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانرهای سینمایی شاهد باشیم.

سینما، ویترین گفتمان جدی اندیشه‌هاست

رییس سازمان سینمایی با اشاره به آثار گفتمانی تولیدات سینمای ایران در جامعه، گفت: بسیاری از مسایل و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را می‌توان با زبان هنر بیان کرد و سینما می‌تواند بستر و ویترین گفتمان جدی اندیشه‌ها و مفاهیم گوناگون جامعه باشد. همچنین سینما می‌تواند بسیار بیش از این‌ها به طرح دغدغه‌ها و مسایل مهم جامعه بپردازد.

در این نشست، معاونان، مدیران و روسای موسسات سینمایی نقطه نظرات خود را درباره مسایل جاری مدیریت سینما مطرح کردند.

جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی، سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد که در آن اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علیرضا اسماعیلی، محمدرضا سوقندی، مجید زین العابدین، محمد حمیدی مقدم، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، لادن طاهری، سیدصادق موسوی، غلامرضا نجاتی و رمضانعلی حیدری خلیلی حضور داشتند.

کد خبر 6093423 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی