Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، هادی میرزایی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از بناهای تاریخی اردستان و در دیدار فرماندار این شهرستان افزود: باید در بناهای تاریخی شرکت تعاونی‌های مختلف ایجاد و با استفاده از فناوری‌های جدید طوری برنامه‌ریزی شود که این مکان‌ها به چرخه زندگی مردم بازگردد و رونق اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه‌ خانه‌های بومگردی بخشی از اقامتگاه‌ها هستند، تاکید کرد: وقتی بناهای تاریخی و قابل استفاده وجود دارد نباید بهدنبال ساخت خانه‌های بومگردی بود.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف، احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی خاطرنشان کرد: برای بهره‌برداری از بناهای تاریخی خیلی دقت شود و نورپردازی مناسبی صورت گیرد تا گردشگر را جذب کند و چهره محل را تغییر دهد.

میرزایی با اشاره به ساخت سالن در کنار برخی مکان‌های تاریخی اظهار داشت: با وجود چنین آثار تاریخی لازم نیست این بناها ساخته شود و می‌توان از بناهای تاریخی با رعایت مساله حفاظتی برای آیین‌ها استفاده کرد.

وی افزود: در مجموع هشت بنای تاریخی اردستان در اختیار صندوق توسعه قرار گرفته که یک هشتم بناهای در اختیار این صندوق را شامل می‌شود؛ می‌توان چنین بناهایی را به سرمایه‌گذار واگذار کرد تا مرمت شود و به چرخه زندگی مردم بازگردد.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف، احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی خاطرنشان کرد: از مجموع ۳۳ هزار و ۶۸۰ اثر ثبت ملی کشور، ۸۰۰ اثر در اختیار صندوق توسعه برای انجام کارهای مرمتی و احیا قرار گرفته و در اصفهان، بناهای خوبی مرمت شده اما در اردستان انجام نشده است که امید می‌رود دست‌کم ۲ بنا درسال جاری به بخش خصوصی واگذار شود.

میرزایی با یادآوری امضای تفاهم‌نامه بین سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: طبق این تفاهم‌نامه تمامی بناهای تاریخی متروکه و دارای متقاضی سرمایه‌گذاری واگذار و مشکل واگذاری کاروانسرای ظفرقند نیز حل خواهد شد.

وی افزود: در ۲ سال گذشته ۷۸ مجموعه تاریخی کشور از طریق صندوق توسعه به سرمایه‌گذار واگذار شده است.

رفع مشکل میراثی اردستان در گرو نگاه مسوولان ملی 

فرماندار اردستان نیز گفت: نگاه مسوولان ملی می‌تواند مشکل فراوان‌ میراثی این شهرستان را رفع کند.

حمیدرضا تاملی افزود: اردستان از پیشینه تاریخی عظیم و مهمی مانند قنات ۲ طبقه ثبت جهانی، مسجد جامع هزار ساله و بافت‌های تاریخی برخوردار است که هنوز چندان مورد توجه میراث فرهنگی نیست و به نگاه مسوولان ملی نیاز دارد.

وی با بیان‌ اینکه‌ قنات ۲ طبقه ثبت جهانی هنوز مدیر پایگاه ندارد، تصریح کرد: انتصاب مدیر پایگاه بافت تاریخی ۳۶ هکتاری زواره نیز با پیگیری‌ها و مشکل زیاد انجام شد، اما این بافت هنوز طرح تفصیلی ندارد و مردم برای ساخت و مرمت خانه ‌های خود داخل این بافت با مشکل مواجه هستند که مسوولان عالی میراث فرهنگی باید در این زمینه اقدام کنند.

فرماندار اردستان با اشاره به وسعت ۱۲ هزار هکتاری و جمعیت ۴۳ هزار نفری این شهرستان که از نظر اقتصاد چندان مورد توجه قرار نگرفته است، ادامه داد: صنعت گردشگری بدون در نظر گرفتن مساله اقتصادی نمی‌تواند به توسعه همه جانبه برسد و برای سرمایه‌گذاران‌ نیز فعالیت در منطقه توجیه اقتصادی و رغبت ندارد. 

تاملی اضافه کرد: برخی افرادی که برای سرمایه گذاری در بناهای تاریخی و میراثی اعلام آمادگی کردند با مشکل مالکیت و اخذ مجوزها مواجه می‌شوند که میراث فرهنگی باید در این زمینه به کمک شهرستان بیاید.

وی ادامه داد: اردستان به عنوان مقصد گردشگری شناخته نشده است و سرمایه‌گذاران و فعالان این حوزه از روی عشق و علاقه خود فعالیت می‌کنند.

فرماندار اردستان از مسوولان مسوولان وزارت میراث فرهنگی خواست علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در حوزه میراثی را برای حضور در این شهرستان ترغیب کنند.

وی افزود: برای واگذاری کاروانسرای تاریخی روستای ظفرقند به سرمایه‌گذار محلی چندین سال موضوع در دستور کار قرار گرفته اما همچنان مشکل وجود دارد و میراث فرهنگی تاکنون آن را واگذار نکرده است.

تاملی اظهار داشت: با تلاش‌های سال جاری، برای هریک از ۳۰ خانه بومگردی تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی کم‌بهره اخذ شده است.

شهرستان اردستان با افزون بر ۴۳ هزار نفرجمعیت و برخورداری از ۶۷ اثر ثبت ملی، یک اثر جهانی، ۲ بافت تاریخی و ۸۲ محوطه باستانی در ۱۱۸ کیلومتری شمال‌شرقی اصفهان قرار دارد.

برچسب‌ها آثار تاریخی مسجد جامع اردستان میراث فرهنگی صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی پروندهٔ خبری گردشگری و میراث فرهنگی نصف جهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آثار تاریخی مسجد جامع اردستان میراث فرهنگی آثار تاریخی مسجد جامع اردستان میراث فرهنگی صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی بهره برداری بناهای تاریخی میراث فرهنگی صندوق توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۳۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: کشف شواهدی از آثار تاریخی در عمق ۱.۵ متری زمین، روند اجرای عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر را به طور موقت متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن خیابان باباطاهر در مرکز شهر و تاریخی‌ترین بافت همدان و پیش‌بینی کشف آثار تاریخی در این مکان، کارشناسان میراث‌فرهنگی از ابتدای اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی بر روند اجرای کار نظارت داشتند.

وی افزود: به دنبال اجرای این طرح، روز گذشته و هنگام خاکبرداری شواهدی از آثار تاریخی در این محدوده نمایان شد که به صورت موقت تا اعلام نظر دقیق کارشناسان ادامه اجرای کار متوقف شده است و هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت در صورت نیاز نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: تلاش داریم در کنار حفظ آثار تاریخی مانع فعالیت‌های عمرانی شهر نشویم و به همین دلیل تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کار کارشناسی و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان یک ظرفیت گردشگری در کنار فعالیت‌های عمرانی و شهرسازی شهرداری برای شهر همدان استفاده کنیم.

وی گفت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، یگان حفاظت میراث فرهنگی ناظر پروژه است تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

کد خبر 751136

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • اجرای همخوانی قرآن در بناهای تاریخی قزوین
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است