Web Analytics Made Easy - Statcounter

«قاسم محبعلی» مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه با اشاره به طرح پیشنهادی رئیس جریان حکمت ملی عراق برای عبور از بحران‌های سیاسی این کشور گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: عراق پس از انتخابات اخیر با یک مشکل روبه‌رو شد و برخی از گروه‌ها به نشانه اعتراض به نتایج انتخابات به خیابان آمدند اما به نظرم با توجه به وضعیت فعلی این کشور و رخدادهای اخیر در منطقه سبز بغداد، نتایج انتخابات تغییر نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که ائتلاف‌سازی در بغداد با مشکل روبه‌رو شده و جناح‌های سیاسی خیلی سخت‌تر می‌توانند اقدام به ائتلاف‌سازی در این کشور کنند. در این میان روند جاری سیاسی به دلایل مختلفی که از گذشته شاهد آن بودیم با مشکل روبه‌رو شده است؛ به عنوان مثال کُردها در مورد اینکه کدام جناح باید نامزد ریاست‌جمهوری معرفی کند با یکدیگر اختلاف پیدا کرده‌اند و حتی اهل سنت هم به نوعی خواهان آن هستند که در انتخاب رئیس‌جمهوری مشارکت داشته باشند.

وی ادامه داد: در این میان باید توجه داشته باشید که هیچ تفاهم مشخصی میان جریان‌های سیاسی عراق رخ نداده است و فعلاً مقتدی صدر میدان‌دار اصلی است. جناح نوری المالکی هم در لایه دوم قرار دارد اما آنچه اخیراً مهم جلوه کرد، طرح جریان حکمت ملی عراق به رهبری عمار حکیم است که بنا دارد اختلاف‌ها را کاهش دهد. بسیاری معتقدند که حکیم بر اساس طرحی که مطرح کرده است، می‌تواند اوضاع را سر و سامان بدهد اما واقعیت انکارناپذیر این است که جمع کردن شیعیان حول یک محور بسیار سخت است و نتایج این توافق‌ها هم مشخص نخواهد شد؛ چراکه رقابت در بغداد نسبت به گذشته بسیار شدید است و در سوی دیگر ماجرا کشورهای خارجی بیش از گذشته در عراق فعال شده‌اند. داده‌ها نشان می‌دهد فشار کشورهای عربی برای ادامه روند سیاست‌های مصطفی الکاظمی همچنان ادامه دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بازیگران خارجی به دنبال این هستند تا عراق به دامان کشورهای عربی بازگردد و در این میان افکار عمومی عراق هم دیگر مانند گذشته نیستند و نگاه‌شان به تحولات عراق و نفوذ کشورهای منطقه در بغداد تغییر کرده است. معتقدم مصطفی الکاظمی شخصیت کاملاً متفاوتی نسبت به اشخاصی مانند صدر، المالکی و حتی حکیم دارد؛ چراکه او در بدنه دولت فعال بوده و اساساً هیچ حزبی توسط او رهبری نمی‌شود. او بیشتر در محور خارجی فعال بوده و با آمریکا و کشورهای عربی همسو است. این جریان‌های خارجی هم به دنبال شخصیتی می‌گردند که بتوانند عراق را بر اساس منافع‌شان و به دور از تنش اداره کنند تا بغداد همانند کابل با آشوب روبه‌رو نشود. به همین دلیل معتقدم که وضعیت عراق نسبت به افغانستان پیچیده‌تر خواهد بود و یک گروه به صورت کامل نمی‌تواند اوضاع را در دست بگیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که اساساً عراق با خیلی از نقاط جهان تفاوت‌های فاحش دارد و به همین دلیل معتقدم که باید منتظر ماند و دید که چه اتفاق‌هایی رخ می‌دهد. در این میان الکاظمی تمام تلاش خود را می‌کند تا بتواند مجدداً بر صندلی نخست‌وزیری عراق تکیه بزند اما باید دید که او چگونه با جریان‌ها کنار می‌آید. اینکه طرح صلح حکیم یا هر طرح دیگر بخواهد انتخابات را تجدید کند، به نظرم شدنی نیست و از نظر افکار عمومی هم برگزاری مجدد آن درست نخواهد بود. در این میان اگر خلأ قدرت در بغداد به وجود بیاید، بدون تردید لایه‌های مختلف عراق متضرر خواهند شد و حتی اوضاع می‌تواند به جایی کشیده شود که داعش در این کشور تقویت شود که در نهایت به هم‌ریختگی سیاسی و امنیتی به بار خواهد آمد. لذا باید دید که طرح حکیم به کجا می‌رسد و خروجی آن چه خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انتخابات پارلمانی عراق عراق بغداد عمار حکیم جریان حکمت ملی عراق مصطفی الکاظمی کشورهای عربی جریان ها روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۵۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشمه‌ای کیهانی که فضا را با موادی معادل ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید آلوده می‌کند

جرم جریان گاز حاصل از انفجار‌های کیهانی ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید ما است.

در مطالعه‌ای که اخیراً منتشر شده است، محققان مرکز بین‌المللی تحقیقات نجوم رادیویی (ICRAR) نقشه‌ای با وضوح بالا از انفجار‌ها در NGC ۴۳۸۳ را نشان دادند. آنها توضیح دادند که ستارگان در بخش مرکزی کهکشان منفجر می‌شوند و باعث تشکیل ابر‌های عظیم و انتشار گاز‌ها و عناصر شیمیایی سنگین در مقادیر زیاد می‌شود.

این انفجار به غیر از هیدروژن، جریان خروجی بسیاری از عناصر سنگین مانند گوگرد، نیتروژن و اکسیژن را در فضا پخش می‌کند.

آدام واتس، نویسنده اصلی این مطالعه و یکی از همکاران پژوهشی در مرکز بین‌المللی تحقیقات نجوم رادیویی، گفت: اینها ابزار‌های اساسی برای سیاراتی مانند زمین، و زندگی آنگونه که ما می‌شناسیم، هستند.

کهکشان NGC ۴۳۸۳ در خوشه کهکشانی باکره، یکی از نزدیک‌ترین خوشه‌های کهکشانی به کهکشان راه شیری قرار دارد.

تیم تحقیقاتی مرکز بین المللی نجوم رادیویی با استفاده از داده‌های MAUVE Surveyor، یک ماهواره فرابنفش که ستارگان Virgo و دیگر صورت‌های فلکی را مطالعه می‌کند، نقشه با وضوح بالا را تهیه کرد. این نقشه فرصتی منحصر به فرد برای مطالعه جریان گاز در یک کهکشان مجاور به دانشمندان می‌دهد.

گاز‌ها از NGC ۴۳۸۳ با سرعتی در حدود ۲۰۰ کیلومتر بر ثانیه (۴۴۷۰۰۰ مایل در ساعت) فوران می‌کنند.

این جریان گاز به قدری عظیم است که ۲۰۰۰۰ سال طول می‌کشد تا به انتهای ابر گازی برسد.

واتس گفت: پیدا کردن جریان‌هایی مانند این مورد بسیار نادر است، بنابراین هر بار که یک جریان جدید پیدا می‌کنیم، اطلاعات جدیدی به دست می‌آوریم که می‌توانیم از آنها برای درک فیزیک آنچه در حال رخ دادن است استفاده کنیم.

به گفته دانشمندان، این نوع خروجی‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که یک کهکشان به سرعت تعداد زیادی ستاره جدید را تشکیل دهد و این همان چیزی است که در مرکز NGC ۴۳۸۳ اتفاق افتاد.

اندکی پس از شکل گیری، بزرگترین ستاره‌ها به شدت منفجر می‌شوند و ابرنواختر‌ها را تشکیل می‌دهند.

چنین انفجار‌هایی گاز را از درون کهکشان می‌برد و باعث می‌شود که به بیرون جریان یابد.

واتس خاطرنشان کرد: گاز خارج شده از نظر عناصر سنگین بسیار غنی است، که به ما بینشی منحصر به فرد از فرآیند پیچیده اختلاط هیدروژن و فلزات در گاز جاری می‌دهد.

علاوه بر این، از آنجایی که این گاز سوخت خام برای تشکیل ستاره‌های جدید است، حذف آن توسط جریان خروجی روند تشکیل ستاره را کند می‌کند. این باعث می‌شود که جریان گاز عامل مهمی در تعیین سرعت و دوره‌هایی باشد که طی آن یک کهکشان می‌تواند به شکل گیری ستاره‌ها ادامه دهد.

کهکشان NGC ۴۳۸۳ یکی از معدود کهکشان‌هایی است که دانشمندان از طریق آن توانسته اند عناصر شیمیایی موجود در جریان خروجی را اندازه گیری کنند.

منبع: Interesting Engineering

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • روحیه عقیدتی میان نیروهای انقلابی تقویت شود
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • چشمه‌ای کیهانی که فضا را با موادی معادل ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید آلوده می‌کند