Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنتی بیوتیک‌ها روی ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی و یا آبریزش بینی می‌شوند حتی اگر ترشحات بینی غلیظ، زرد یا سبز باشد، اثر ندارند.

به گزارش برنا؛ رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی معاونت غذا و داروی کرمانشاه گفت: در درمان سرماخوردگی از آنتی بیوتیک استفاده نکنید زیرا آبریزش بینی یک بخش طبیعی از سرماخوردگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشک یا پرستار کودک شما ممکن است در چنین مواقعی داروی دیگری را تجویز کند و یا نکاتی را برای کمک به درمان علائمی مانند تب و سرفه به شما ارائه دهد.

دکتر وریا رحیمی افزود: زمانی که ویروس سرماخوردگی بینی و سینوس‌ها را آلوده می‌کند، بینی مخاط شفاف تولید می‌کند که این به شستشوی ویروس از بینی و سینوس‌ها کمک خواهد کرد، پس از دو یا سه روز سیستم ایمنی بدن مبارزه می‌کند و رنگ مخاط را به سفید یا زرد تغییر می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در زمان بهبودی باکتری‌هایی که به طور معمول در بینی زندگی می‌کنند، دوباره رشد کرده و رنگ مخاط را به سبز تغییر می‌دهند که همه این‌ها طبیعی است و به این معنا نیست که شما به آنتی بیوتیک نیاز دارد.

چرا نباید آنتی بیوتیک‌ها را در عفونت ویروسی و سرماخوردگی استفاده کرد؟

دکتر رحیمی با بیان اینکه مصرف آنتی بیوتیک‌ها گا‌ها می‌تواند باعث مقاومت انتی بیوتیکی شود و به بدن آسیب برساند، گفت: مقاومت آنتی بیوتیکی زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها توانایی شکست دارو‌هایی را که برای کشتن آن‌ها طراحی شده اند را به دست می‌آورند هر زمان که آنتی بیوتیک‌ها استفاده می‌شوند، می‌توانند عوارض جانبی ایجاد کنند و منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی شوند.

رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی معاونت غذا و داروی کرمانشاه خاطرنشان کرد: اثرات جانبی آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند شامل بثورات پوستی، سرگیجه، مشکلات گوارشی و عفونت‌های قارچی باشد.

وی افزود: در درمان ابریزش بینی به جای استفاده از آنتی بیوتیک‌ها از مرطوب کننده هوا مانند بخارساز خنک، اسپری یا قطره بینی نرمال سالین استفاده کنید.

دکتر رحیمی یادآور شد: برای کودکان خردسال، از یک پوار نرم برای پاکسازی مخاط بینی استفاده کنید، کودکان بزرگتر می‌توانند بخار را از یک کاسه آب داغ تنفس کنند، همچنین برای کودکان بالاتر از یک سال، برای تسکین سرفه از عسل استفاده کنید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: درمان سرماخوردگی پزشک پرستار ویروس سیستم ایمنی بدن رشد مشکلات تنفس کودکان سرماخوردگی آنتی بیوتیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۵۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • دستور تهیه ۱۰جوشانده گیاهیِ ضد سرماخوردگی
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • وزیر بهداشت: برای سکوهای اینترنتی تحویل دارو کد رهگیری صادر می‌شود
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • کاهش آلرژی فصلی با این ۵ روش
  • خواص میوه خشک برای کودکان