Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تلگراف شرکت آسترازنکا روز پنجشنبه اعلام کرد داروی تزریقی حاوی آنتی‌یادی AZD7442 خطر دچار شدن به بیماری کووید علامت‌دار را شش ماه پس از تزریق یک دوز منفرد آن تا ۸۳ درصد کاهش می‌دهد.

اثر حفاظتی واکسن‌های فعلی کرونا در طول ماه‌های پس از حتی از تزریق دو دوز آنها کاهش می‌یابد، به طوری که اثربخشی واکسن آسترازنکا تا ۴۰ درصد و اثربخشی واکسن فایزر تا ۶۰ درصد افت می‌کند و برای همین است که تزریق دوز یادآور واکسن ضرورت پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شرکت آسترازنکا می‌گوید آنتی‌بادیهای مصنوعی که با تزریق این دارو وارد بدن افراد می‌شوند، برای مدت طولانی‌تری نسبت به آنتی‌بادی‌های طبیعی ناشی از واکسن باقی می‌مانند و و تزریق یک دوز منفرد این دارو می‌تواند تا یک سال حفاظت ایجاد کند، هر چند کارآزمایی که این شرکت انجام داده است روی جمعیت بزرگی از افراد نبوده است.

واکسن‌های کرونا نیز در ابتدا در کارآزمایی‌های اثر حفاظتی بالایی را نشان دادند، اما اثربخشی آنها در شرایط جهان واقعی به خصوص پس از ظهور سویه‌ی واگیرتر دلتای کروناویروس کاهش یافت. در مقابل کارآزمایی بالینی داروی AZD7442 در هنگامی انجام شد که سویه‌ی دلتا در اوج شیوعش بود.

هیو مونتگمری، استاد پزشکی مراقبت‌های ویژه در یونیورستی کالج لندن و پژوهشگر اصلی آزمایش داروی AZD7442 گفت: «این نتایج قانع‌کننده این اطمینان را به من می‌دهد که این داروی حاوی آنتی‌بادی‌های طولانی‌اثر می‌تواند به بیماران آسیب‌پذیرم حفاظت درازمدتی را که برای بازگشت به زندگی روزمره نیاز دارند، بدهد.»

او افزود: «مهمتر اینکه حفاظت ناشی از این دارو با وجود اوج‌گیری شیوع سویه‌ی دلتا در میان افراد در معرض خطر بیماری شدید که ممکن است به طور کافی به واکسیناسیون پاسخ ندهند، تداوم یافته بود.»

یک کارآزمایی جداگانه نشان می‌دهد این دارو در صورتی که در طول سه روز ابتدای  شیوع علائم بیماری تزریق شود، می‌تواند خطر کووید شدید و مرگ ناشی از آن را تا ۸۸ درصد کاهش دهد.»

این دارو تزریقی به خصوص می‌تواند برای افراد سالمند و دچار نقصان دستگاه ایمنی که بدنشان حتی پس از واکسیناسیون پاسخ ایمنی کافی ایجاد نمی‌کند، درمانی راهگشا باشد.

به گفته شرکت آسترازنکا، یافته‌های این دو کارآزمایی بالینی برای داوری همتا (بازبینی کارشناسان مستقل) فرستاده شده است و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده در ژورنال‌های پزشکی منتشر شود.

از هر ۵۰ نفر یک نفر پاسخ ایمنی کافی به واکسن‌های کرونا نمی‌دهد و این داروی جدید همچنین می‌تواند به افراد در معرض خطر بیماری‌ شدید کووید مانند سالمندان مقیم آسایشگاه‌ها کمک کند.

همچنین افراد مبتلا به سرطان که در حال شیمی‌درمانی هستند، بیمارانی که دیالیز می‌شوند و افرادی که داروهای مهارکننده ایمنی مصرف می‌کنند مانند بیماران پیوند عضو شده، دچار آرتریت روماتوئید یا ام‌اس (اسکلروز متعدد) نیز می‌توانند از این داروی حاوی آنتی‌بادی سود ببرند.

این دارو که فقط به یک تزریق نیاز دارد که از ترکیب دو آنتی‌بادی ساخته شده است که از سلول‌های ایمنی B اهدایی افراد بهبودیافته از کووید به دست آمده‌اند. این دو آنتی‌بادی مونوکلونال یا پادتن تک‌دودمانی به پروتئین‌های شاخکی یا گل‌میخی ویروس متصل می‌شوند و مانع ورود ویروس به درون سلول‌های بدن می‌شوند.

آسترازنکا می‌گوید آنتی‌بادی‌های موجود در این دارو طوری طراحی شده‌اند که برای مدتی سه برابر بیشتر از آنتی‌بادی‌های معمول در بدن باقی بمانند و یک دوز منفرد این دارو می‌تواند تا ۱۲ ماه در افراد حفاظت ایجاد کند. این دارو همچنین در کارآزمایی‌های بالینی جداگانه‌ای به عنوان یک درمان بالقوه برای بیماران بستری کووید در دست آزمایش است.

شرکت آسترازنکا یافته‌های مربوط به کارآزمایی‌های این دارو برای سازمان‌های ناظر دارویی فرستاده است تا مجوز استفاده از آن را بگیرد. آسترازنکا قبلا با دولت آمریکا به توافق رسیده است که در صورتی داده شدن مجوز مصرف اضطراری AZD7442 بوسیله سازمان غذا و داروی آمریکا ۷۰۰۰۰۰ دوز آن را به این کشور عرضه کند و توافق‌های مشابهی با کشورهای دیگر هم در این باره انجام شده است.

کد خبر 638361 برچسب‌ها كروناويروس دارو واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس دارو واکسن کرونا شرکت آسترازنکا آنتی بادی حاوی آنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۴۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند

بهمن صبور نایب رئیس انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با وضعیت  دارو در کشور اظهار کرد: نقدینگی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های صنعت دارو است.

وی ادامه داد: اختلاف ریالی موجب کم شدن نقدینگی شرکت‌ها شده است. اجرای طرح دارویار، خرید دارو یا مواد اولیه آن را از ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی به ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومان سوق می‌دهد. علاوه بر آن اکنون برخی دارو‌ها با ارز حدود ۴۲ هزار تومان خریداری می‌شود. شرکت‌ها پول لازم برای پرداخت این حجم از اختلاف قیمت را ندارند.

بانک‌ها وام نمی‌دهند

نایب رئیس انجمن داروسازان تهران افزود: تورم بهانه‌ای شده در دست بانک‌ها که با استفاده از آن به شرکت‌ها وام نمی‌دهند. درحالیکه شرکت‌ها برای خرید دارو و مواد اولیه آن به پول نیاز دارند تا بتوانند مابه التفاوت قیمت ریالی را پرداخت کنند. همین موضوع می‌تواند صنعت داروسازی را با مشکلات زیادی رو به رو کند.

صبور به طرح دارویار اشاره کرد و گفت: در طرح دارویار برای خرید دارویی که قیمت کل آن ۱۰۰۰ واحد است سهم بیمار ۱۰۰ واحد، سهم بیمه پایه ۳۰۰ واحد و سهم دارویار ۶۰۰ واحداست. با این توضیحات، دارویار سهم خود را از آذر ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت نکرده است این در حالیست که قرار بود با اجرای طرح دارویار ظرف یک ماه پول مراکز از طریق سازمان هدفمندی و سازمان برنامه و بودجه واریز شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان بیان کرد: اکنون مجموع طلب شرکت‌ها از داروخانه‌ها به بیش از ۷۰ همت رسیده است که حدود ۲۴ همت برای بخش دولتی و ۴۶ همت برای بخش خصوصی است. این بدهی برای بخش خصوصی بسیار بی‌سابقه است هیچ زمانی بدهی بخش خصوصی از بخش دولتی بیشتر نشده بود. لازم به ذکر است که داروخانه‌ها حدود ۱.۵ همت چک برگستی دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر تولیدکنندگان پول لازم برای پرداخت مابه التفاوت قیمت ریالی ارز را داشته باشند، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ۶ ماه دارو را خریداری می‌کنند و در نهایت هیچ مشکلی هم برای صنعت دارو به وجود نمی‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند