Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، شاهین رستم‌پور در حاشیه برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی و نهمین نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی مشهد در جمع خبرنگاران در خصوص نیازهای بخش کشاورزی کشور اظهار کرد: یکی از مهمترین نیازهای بخش کشاورزی استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی به خصوص در بخش تولیدات باغی و باغبانی است، صنعت کشاورزی کشور به این صنایع و تکنولوژی‌های نو به منظور افزایش ارزش‌ افزوده در بخش باغبانی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مشاور معاون‌ وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در حال حاضر مهمترین مسئله صنعت باغبانی کشورمان موضوع تغییر اقلیم و خشکسالی است. به دلیل خشکسالی‌های اخیر آسیب‌های جدی به بخش باغبانی وارد شده و همین موضوع موجب کاهش عملکرد کیفی و کمی محصولات باغی در واحد سطح شده است.

وی ادامه داد: ایران از بین ۱۳ اقلیم موجود در دنیا دارای ۱۱ اقلیم است که همین تنوع موجب بروز مشکلات متعددی برای کشاورزی در بسیاری از مناطق کشور شده است؛ با این حال همین تنوع اقلیم موجب شده این مشکلات در مناطق دیگر جبران و به شکلی شرایط تعدیل شود.

رستم‌پور ادامه داد: مشکل‌ دیگر صنایع باغبانی کشورمان موضوع‌ نهال است، در حال حاضر کشاورزی ما نیازمند نهال‌های سالم و اصیل است، علاوه بر این یکی‌دیگر از چالش‌های این صنعت تأمین نهاده‌های بخش کشاورزی است‌؛ در واقع اگر کود با قیمتی مناسب به دست کشاورز و باغدار برسد، اثر مشکلاتی مانند خشکسالی کم‌رنگ‌تر می‌شود اما متأسفانه کود به میزان کافی و با قیمت مناسب در اختیار نداریم و همین موضوع باعث می‌شود تولیدات کشاورزی از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد. 

مسئول طرح و برنامه‌ریزی معاونت امور باغبانی کشور در خصوص حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی خاطرنشان کرد: حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تأثیر به‌سزایی بر تولید محصولات باغی دارد، در حال حاضر با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی نهاده‌های کشاورزی با قیمتی ارزان‌تر به‌دست کشاورز می‌رسد، علاوه بر این می‌توان با این‌ ارز نهاده ارزان‌قیمت‌تری برای تولید محصولات بسیار با کیفیت‌تر تهیه کرد اما زمانی که ارز ۴ هزار و ۲۰۰‌ تومانی حذف شود، مسلم است که قیمت بسیاری از نهاده‌های کشاورزی بالاتر خواهد رفت و محصول تهیه شده نیز با نرخی گران‌تر به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد.

وی برگزاری نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی و صنایع غذایی را در توسعه فروش و صادرات و رونق تولید مؤثر خواند و گفت: ضرورت کنونی در صنعت باغبانی کشور تولید محصولات باکیفیت است، نباید به خام‌فروشی محصولات تکیه کرد بلکه لازم است حتی الامکان محصولات تولید شده را فرآوری کرده و سپس به دنیا فروخت زیرا هر کدام از این محصولات در صورت فرآوری می‌تواند طیف وسیعی از محصولات غذایی را تولید کند.

رستم‌پور درباره برنامه‌های پیشنهادی دولت برای رفع خشکسالی گفت: بهترین پیشنهاد برای این موضوع توسعه آبیاری تحت‌ فشار در صنعت باغبانی  گسترش آبیاری هوشمند و همچنین جایگزین کردن آبیاری زیرزمینی به جای آبیاری سطحی است، در حال حاضر از سه میلیون هکتار اراضی باغبانی کشور کمتر از ۵۰۰ هزار هکتار آن مجهز به آبیاری قطره‌ای است، این در حالی است که لازم است تمام اراضی باغبانی کشور مجهز به آبیاری قطره‌ای‌ و هوشمند شود.

انتهای پیام/ ۷۰۰۵۱

منبع: فارس

کلیدواژه: ضایعات محصولات باغی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ باغبانی کشور حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۶۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است

به گزارش خبرنگار مهر، آمارهای مرکز آمار کشور نشان می‌دهد که استان سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور محسوب می‌شود. نرخ تورم ماهانه این استان در آمار اعلامی ۳.۶ درصد و نرخ تورم سالانه ۳۶.۳ درصد اعلام شده است.

استاندار سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه تعامل خوب بین کبه، تولیدکنندگان، مسئولان و مردم در استان باعث شده تا سمنان یکی از کمترین میزان تورم‌ها را در کشورمان داشته باشد، گفت: در زمینه تورم سمنان در زمره پنج استان آخر است.

سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه نرخ تورم سالانه استان طبق اعلام مرکز آمار کشور ۳۶.۳ درصد است، تاکید کرد: تنها چهار استان کشور مانند سیستان و بلوچستان، تهران، بوشهر و زنجان دارای تورمی کمتر هستند.

وی با بیان اینکه تورم خوراکی‌ها در استان سمنان ۳۲.۸ درصد بوده است، تاکید کرد: در این شاخص سمنان بعد از استان قزوین دارای دومین استان با کمترین میزان تورم خوراکی و آشامیدنی است.

استاندار سمنان گفت: تورم غیرخوراکی ها و خدماتی‌ها هم در استان سمنان ۳۹.۲ درصد از سوی مرکز آمار کشور اعلام شده در صورتی که میانگین کشوری نزدیک بیش از ۴۰ درصد است.

کد خبر 6097769

دیگر خبرها

  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی