Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@04:09:31 GMT

این‌بار، بازی جدی است!

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۹۵۷۴

این‌بار، بازی جدی است!

به گزارش دوچرخه، پنجمین جشنواره‌ی «بازی‌های جدی» توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و با همکاری سازمان‌ها و نهادهای گوناگون برگزار می‌شود و داوری بخش کودک و نوجوان این جشنواره، بر عهده‌ی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

«محمدعلی حمیدی» کارشناس اداره‌ی کل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری، به خبرنگار هفته‌نامه‌ی دوچرخه می‌گوید: «بازی‌ها می‌توانند در دو وجه، متمایز باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی بازی‌ها صرفاً جنبه‌ی سرگرمی دارند، اما بعضی بازی‌ها هدفمند هستند و در قالب سرگرمی، آموزه‌ای هم دارند و بازی‌کننده را با مقوله‌ی آموزش به‌صورت جدی درگیر می‌کنند.

بازی‌های جدی در تعریف اولیه به بازی‌هایی گفته می‌شود که عموماً جنبه‌ی آموزشی، هدف اولیه‌ی آن است و سرگرم‌کننده‌بودن بازی در درجه‌ی بعدی اهمیت قرار دارد؛ بازی‌هایی که در قالب بازی، مفاهیم آموزشی، فرهنگی و درمانی را بیش‌تر مورد نظر قرار داده و بچه‌ها می‌توانند در کنار بازی و سرگرمی از فرآیندهای مثبت آن هم بهره‌مند شوند.»

به گفته‌ی او فراخوان جشنواره‌ی بازی‌های جدی را بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای معمولاً از ابتدای سال منتشر می‌کند و سازمان‌های گوناگون در این‌باره همراه جشنواره می‌شوند. کانون پرورش فکری هم به‌عنوان یکی از این سازمان‌ها، در حوزه‌ی کودک و نوجوان این جشنواره در بحث داوری و انتخاب آثار برگزیده فعالیت دارد و البته در ادامه‌ی سیاست‌های کانون پرورش فکری، افراد جوان را در قالب تیم‌های آموزشی حمایت می‌کند.

حمیدی توضیح می‌دهد: «درواقع آن‌چه کانون پرورش فکری اضافه کرده، بحث «ایده‌آزاد» است که استعدادهای جوان این حوزه را شناسایی کنیم که ایده و طرح کلی دارند یا یک بازی را ساخته‌اند، اما کار اولیه‌شان است و هنوز عرضه نکرده‌اند.»

او می‌گوید: «درواقع کار اصلی ما بعد از جشنواره شروع می‌شود؛ از گروه‌های برتر دعوت می‌کنیم و با برگزاری جلسه‌های مشترک و حضور متخصصان این حوزه کمک خواهیم کرد تا در قالب مشارکت، مشورت و سرمایه‌گذاری بتوانیم این آثار را به تولید نهایی برسانیم تا در بهترین شرایط به بازار عرضه شوند و هم‌چنین تمام آثار رسیده به جشنواره را مجدد مورد بررسی قرار می‌دهیم و با رفع ایرادهای بازی‌ها، کمک می‌کنیم تا یک محصول خوب و قابل ارائه به بازار راه پیدا کند.»

حمیدی می‌گوید: «بازی‌هایی که در این جشنواره بررسی می‌شوند، به همت بازی‌سازان ایرانی در یک سال گذشته ساخته شده‌اند و بعضی از آن‌ها وارد بازار شده و برخی هم آماده‌ی ورود به بازار هستند.»

کارشناس اداره‌ی کل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری در ادامه می‌گوید: «هم‌اکنون در حال داوری آثار در حوزه‌ی کودک و نوجوان هستیم و پس از بررسی‌ها و احتمالاً اوایل زمستان، مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد که به‌دلیل شیوع کرونا مجازی خواهد بود.»

داور جشنواره «بازی‌های جدی» در رابطه با نحوه‌ی انتخاب آثار برتر می‌گوید: «در مراحل انتخاب آثار، خلاقانه‌بودن و هم‌چنین محتوای آموزشی بازی در کنار کیفیت بهره‌گیری از مکانیک‌های بازی، اهمیت بسیاری دارد. از دیگر موارد مورد توجه، کیفیت طراحی بازی است که در تصمیم نهایی برای انتخاب آثار برتر مورد توجه قرار می‌گیرد.»

به گفته‌ی او یکی از وظایف مهم در راستای حفظ و حراست از سلامت بچه‌ها و جلوگیری از آسیب‌های بازی‌های رایانه‌ای، در کنار تولید محتوای سالم، جلوگیری از ورود بازی‌های ناسالم و یا احیاناً با سوء‌نیت به بازار و خلوت بچه‌ها است.

عکس: حسین تهرانی/ آرشیو عکس روزنامه‌ی همشهری

کد خبر 638403 برچسب‌ها نوجوان اسباب‌ بازی بازی آنلاین و کامپیوتری همشهری دوچرخه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نوجوان اسباب بازی بازی آنلاین و کامپیوتری همشهری دوچرخه بازی های رایانه ای ی کانون پرورش فکری بازی های جدی انتخاب آثار ی بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۹۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد

در جلسه مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها، مباحث درباره راه‌اندازی کانون نهج البلاغه در دانشگاه‌ها و همچنین تعیین مسئول و میزبان بخش دانشگاهی دوره آینده نمایشگاه بین‌المللی قرآن تعیین تکلیف شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جلسه یکصد و سی و ششم مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها با حضور مدیران فرهنگی و قرآنی دستگاه‌های دانشگاهی در محل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

گزارش مشکلات نمایشگاه قرآن و تعیین میزبان دوره آینده

در این جلسه چهار دستور قرآنی مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار گرفت. در ابتدا نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از شرایط برپایی بخش دانشگاهی سی و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ارائه دادند و کم و کیف این حوزه مورد تحلیل قرار گرفت.

بر اساس تحلیل‌های عنوان شده و نظرات کارشناسان و نمایندگان، مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان میزبان بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن نامه‌ای مبنی بر ضعف‌ها و مشکلات نمایشگاه قرآن ارائه دهد.

در ادامه این نشست و پس از تحلیل‌های انجام شده در حوزه نقش دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، مقرر شد میزبانی بخش دانشگاهی دوره آینده نمایشگاه بین‌المللی قرآن که در اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود، برعهده وزارت علوم باشد.

 

حفظ موضوعی ‌زمینه‌ای برای رواج "حفظ تخصصی قرآن" در کشور است

 

راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا طاهری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم، در این جلسه گزارشی از جشنواره نهج‌البلاغه ارائه کرد. دانشگاه علوم پزشکی قم میزبانی این جشنواره را بر عهده داشته است.  

در این رابطه مقرر شد با حضور رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، معاونان و مدیران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و تأثیرگذاران حوزه نهج‌البلاغه تشکیل شود و در آن جلسه تصمیم‌سازی‌هایی در مورد فعالیت‌های بیشتر در حوزه نهج‌البلاغه صورت گیرد.

از دیگر مصوبات مربوط به این دستور تشکیل کانون نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها بود که بر اساس این مصوبه مقرر شد هر دانشگاه یک کانون نهج‌البلاغه داشته باشد.

گزارش دستگاه‌ها از جشنواره‌های داخلی قرآن و عترت

یکی دیگر از دستورها که مربوط به ارائه گزارش دستگاه‌ها از جشنواره‌های داخلی قرآن و عترت و ارائه گزارشی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت بود، در این جلسه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

در این بخش و پس از طرح مباحث مختلف مقرر شد زمان و مکان اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار می‌شود، در جلسه آینده مجمع مشورتی اعلام شود.

تصمیم‌گیری برای اضافه شدن یا اضافه نشدن بخش اساتید و کارکنان به جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان نیز به جلسه آینده مجمع مشورتی موکول شده است تا در این رابطه در آینده تصمیم‌گیری شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • « از خزر تا خلیج فارس»، ویژه برنامه کانون پرورش فکری بندرگز
  • راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد
  • نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان