Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@22:49:40 GMT

خطر برق گرفتگی کودکان بازیگوش را جدی بگیرید!

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۰۲۱۱

خطر برق گرفتگی کودکان بازیگوش را جدی بگیرید!

به گزارش صدای ایران برق گرفتگی کودکان یکی از شایع‌ترین خطراتی است که بچه‌ها با آن مواجه می‌شوند. بازیگوشی و کنجکاوی بیش از حد کودکان باعث ترغیب آن‌ها به سمت وسایل برقی و پریز‌های برقی می شود و دوست دارند این وسایل را دستکاری کنند و منجر به خطرات جدی برای آن‌ها می‌شود و عدم مراقبت کافی یا حتی لحظه‌ای غفلت می تواند منجر به برق گرفتگی در کودکان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگام برق گرفتگی کودکان جریان برق از طریق بخشی از پوست یا دهان وارد بدن کودک میشود و از بخشی از بدن عبور می کند و سپس از قسمتی دیگر از بدن خارج می‌شود. این اتفاق با توجه به قدرت و نوع جریان برق و مدت تماس کودک با برق می‌تواند باعث ایجاد لرزشی لحظه‌ای، سوختگی یا یک آسیب جدی شود.



شوک الکتریکی یا برق‌گرفتگی می‌تواند بسیار جزئی باشد و هیچ آسیب درازمدتی در پی نداشته باشد. اما جریان برق قوی می‌تواند از یک جا وارد بدن کودکتان شود و از جای دیگری خارج شود و به تمام بافت‌های موجود در مسیرش آسیب برساند.



سوختگی پوست، بی حسی، سردرد، اختلال شنوایی، انقباض عضلانی، درد و ضعف و در موارد شدیدتر بیهوشی، قطع تنفس، آسیب به مغز، ایست قلبی، تشنج و یا حتی مرگ میتواند از عوارض برق گرفتگی کودکان باشد.



عوارض برق گرفتگی کودکان

مواظب برق گرفتگی کودکان باشید


همانطور که گفته شد برق گرفتگی یا شوک الکتریکی شدید باعث آسیب به قلب و ستون فقرات می‌شود. همچنین سوختگی معمولا در مناطقی مانند دست، پاشنه پا و سر که در تماس با منبع الکتریکی و زمین بوده اند، شدیدتر است.


علاوه بر سوختگی انقباض شدید عضلانی نیز باعث آسیب دیدگی ستون فقرات و دیگر اعضای بدن می‌شود.



گاهی اوقات برق گرفتگی کودکان بر اثر جویدن و گاز گرفتن سیم‌های برق و یا حتی سیم‌های شارژر متصل به برق است که باعث سوختگی شدید و آسیبی عمیق در دهان کودک می‌شود که گاهی این آسیب اینقدر شدید است که برای ترمیم آن به چندین عمل جراحی زیبایی نیاز است.



هدف از انجام عمل جراحی زیبایی در ناحیه دهان به دلیل از بین بردن جای زخم ناشی از برق گرفتگی کودکان و جلوگیری از بد شکل شدن دهان است. به علاوه توجه نکردن به درمان این ناحیه منجر به آسیب بافت‌های کناره‌ی دهان به خصوص عروق بزرگ این ناحیه می‌شود و خونریزی شدید ایجاد می‌کند.

 



در هنگام برق گرفتگی کودکان چه کاری باید انجام دهیم؟

مواظب برق گرفتگی کودکان باشید


هنگام برق گرفتگی کودکان باید در ابتدا منبع برق را قطع کنید مثلا سیم را از برق بکشید یا سریعا کنتور برق را قطع کنید. مواظب باشید با دست‌های خیس یا دست لخت به کودکتان که هنوز به جریان برق متصل است دست نزنید، چون خودتان نیز دچار برق گرفتگی میشوید. در صورتی که نتوانستید منبع الکتریکی را قطع کنید به کمک یک جسم نارسانا مانند چوب یا مجله لوله شده کودک را از برق جدا کنید.



برق گرفتگی شدید موجب آسیب به قلب و ستون فقرات می‌شود پس باید دقت کنید که کودک آسیب دیده را زیاد حرکت ندهید، فقط او را از منبع برق دور کنید و با مراکز امدادی تماس بگیرید.



هنگامی که کودک را از برق جدا کردید حتما باید علامت‌های حیاتی او را مثل تنفس، نبض، رنگ پوست و سطح هوشیاری او را بررسی کنید.

 


در صورتی که کودک شما دچار ایست قلبی شده است یا نفس نمی کشد حتما باید تا رسیدن نیرو‌های امدادی از احیای قلبی و تنفسی استفاده کنید.


برق گرفتگی کودکان حتی اگر خیلی شدید نباشد و یا علامت‌هایی مانند سوختگی و ... نداشته باشد باز هم باید کودک با دقت به وسیله پزشک معاینه شود، چون احتمال آسیب دیدن اندام‌های درونی بدن و یا خونریزی داخلی وجود دارد. پزشکان برای بررسی میزان آسیب بر اثر برق گرفتگی به انجام آزمایش هایی، چون نوار قلب، آزمایش خون کامل، آزمایش ادرار برای بررسی آنزیم‌ها، عکس برداری رادیولوژی برای بررسی هرگونه شکستگی و سی تی اسکن برای بررسی وجود لخته خونی در مغز و دیگر اعضای بدن می‌پردازند.

 


علاوه بر تنفس باید رنگ پوست کودک را هم چک کنید و در پوست کودک به دنبال سوختگی بگردید. برق گرفتگی کودکان باعث ایجاد سوختگی‌های عمیق و دردناک می‌شود که ممکن است در ظاهر جدی نباشد به خصوص سوختگی در اطراف دهان ممکن است در ابتدا خیلی قابل تشخیص نباشد.

 


توجه داشته باشید که اگر کودک دچار سوختگی شده است به هیچ وجه روی آن یخ نگذارید و از هیچ پمادی استفاده نکنید. حتماً او را به اورژانس ببرید تا پزشک در این باره تصمیم‌گیری کند.



جلوگیری از برق‌گرفتگی کودکان



مواظب برق گرفتگی کودکان باشید


با رعایت راهکار‌های زیر می توانید احتمال خطر برق گرفتگی کودکان را تا حد زیادی کاهش دهید.


√ تا زمانی که کودکتان یاد گرفت از پریز‌های برق فاصله بگیرد، آن‌ها را با محافظ پریز بپوشانید.



با قراردادن درپوش یا محافظ پریز می توانید مانع فرو کردن اجسام آهنی توسط کودکتان به داخل پریز شوید.


برای ایمن کردن پریز‌های برق از دو نوع وسیله می توانید استفاده کنید یک نوع درپوشی هست که داخل پریز قرار می گیرد و احتمال دارد که کودک بتواند آن را خارج کند و دیگری پریز‌های دردار فنری است که پس از استفاده از پریز خود به خود بسته می‌شود. به نظر می‌رسد که پریز‌های دردار ایمن‌تر از درپوش‌ها هستند، چون حتی در صورت دستکاری و فروکردن اجسام به درون درپوش خارجی به دلیل بسته بودن جسم به دیواره برخورد می‌کند و به منبع جریان نمی رسد.



√ در صورت امکان وسایل یا مبلمان سنگین را جلوی پریز‌های برق قرار دهید.



√ تعویض سیم‌های برق خراب، ساییده شده و قدیمی



√ تمام سیم‌های برق را دور از دسترس کودک نگه دارید.



√ دارا بودن استاندارد ایمنی (UL) برای تمام وسایل خانه



√ قرار ندادن وسایل برقی مثل سشوار، اتو مو و ماشین اصلاح در حمام



√ مو‌های خود را به جای حمام در اتاق خواب خشک کنید.



√ هنگام طوفان و رعد و برق از منزل خارج نشوید.



√ احیای قلبی تنفسی کودکان زیر یک سال و بالای یک سال را یاد بگیرید.



√ در کلاس کمک‌های اولیه نجات کودک در زمان خفگی شرکت کنید.



√ مراقب تیرک‌های شکسته‌ٔ برق و سیم‌های افتاده روی زمین در بیرون از منزل و به خصوص محل بازی بچه‌ها باشید.



√ از کلید محافظ جان برای پریز‌هایی که در محیط‌های مرطوب قرار دارند مانند حمام، آشپزخانه و حیاط استفاده کنید.



√ بازی کردن با وسایل برقی در هر حالتی خطرناک است حتی زمانی که برق آن‌ها قطع شده باشد، چون ممکن است کودک فکر کند این وسایل بی خطر هستند و در زمان‌هایی که برق آن‌ها نیز وصل است سراغ بازی با این وسایل برقی رود.



√ از رها کردن شارژر‌های موبایل داخل پریز برق جدا خودداری کنید.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: خطر برق گرفتگی کودکان برق گرفتگی کودکان پریز های برق برای بررسی وسایل برقی جریان برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۰۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟

کودکان فرانسوی به خوش رفتار بودن مشهورند. آن ها به ندرت کج خلقی و جیغ و داد می کنند، بد غذا نیستند و به همسایه ها مؤدبانه سلام می کنند.

اما آن راز سرّی چیست که والدین فرانسوی با آن چنین فرزندانی تربیت می کنند؟

نخستین سال زندگی کودک

به گزارش روزیاتو، در فرانسه تازه مادرها بعد از ۱۰ هفته مرخصی زایمان به سر کار بازمی گردند. اگر مدت بیشتری در خانه بمانند، ممکن است هزینه ی بیشتری متحمل شوند. بر اساس قوانین فرانسه، مادران می توانند بیشتر از ۱۰ هفته مرخصی زایمان داشته باشند و کماکان شغل خود را هم داشته باشند.

با این حال، دراینصورت مرخصی بعد از ۱۰ هفته بدون حقوق خواهد بود. بعد از دوران مرخصی زایمان، کودک به یک مهدکودک سپرده می شود. کودکان فرانسوی از سن کم با افراد جدید آشنا می شوند، امری که به آن ها کمک می کند بعدها در زندگی سریع تر سازگار شوند و استقلال بیشتری داشته باشند.

کودکان فرانسوی در تخت خود می خوابند

والدین فرانسوی به کودک خود یاد می دهند که در تخت خودش و حتی در اتاق خوابی جداگانه بخوابد. اگر کودک در نیمه های شب از خواب بیدار شود و شروع به گریه کردن کند، پدر و مادر معمولاً چند لحظه ای صبر می کنند تا مطمئن شوند که واقعاً نیازی به حضور آن ها در کنار کودک شان هست یا نه. با این شیوه، کودک رفته رفته به تنها خوابیدن عادت می کند.

آزادی عمل جایگاه مهمی دارد

والدین فرانسوی تا جایی که کودک توان مدیریت امور خود را داشته باشد به او آزادی عمل می دهند. در فرانسه به ندرت می توانید پدر و مادری را در زمین بازی مشغول بازی کردن با کودک خود ببینید. والدین در دعواهای میان کودکان مداخله نمی کنند و اجازه می دهند که آن ها خودشان این موقعیت را رفع و رجوع کنند.

پدر و مادرهای فرانسوی میان شیطنت های معصومانه و بدرفتاری واقعی تمایز قائل می شوند. تنها بدرفتاری است که با تنبیه مواجه می شود تا کودک بتواند فرق این دو را متوجه شود.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نوه داری نمی کنند

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در تربیت نوه ها نقش حمایتی دارند. دورهمی های خانوادگی معمولاً در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات مناسبتی برگزار می شود. پدربزرگ ها و مادربزرگ های فرانسوی را بیشتر مشغول نوشیدن قهوه در کافه می توان دید تا درگیر مراقبت مداوم از نوه های خود.

چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد

غذا یکی از بخش های اساسی زندگی فرانسوی ها است و وقت ناهار در این کشور می تواند ۲ ساعت به طول انجامد. فرانسوی ها قویاً معتقدند که اعضای خانواده باید دست کم یک وعده در روز را در کنار هم بخورند.

والدین و کودکان از یک غذای یکسان می خورند چون در فرانسه چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد. پدر و مادرها کودک خود را مجبور به خوردن چیزی که دوست ندارد نمی کنند، اما به آن ها اصرار می کنند که غذا را دست کم بچشند و امتحان کنند.

خوش رفتاری اهمیت زیادی دارد

خوش رفتار بودن از اهمیت زیادی برخوردار است و کودکان فرانسوی این را خوب می دانند. آن ها به مهمان ها و همسایه سلام می کنند، در صف بی قراری نمی کنند و در اتوبوس صندلی خود را به سالمندان می دهند. آن ها از سن کم این ۴ جمله ی مؤدبانه را یاد می گیرند: ممنونم، روز بخیر، خواهش می کنم و خداحافظ.

تکنیک آموزش در خانه

والدین فرانسوی معتقدند که کودکی دوران فوق العاده ای است که کودک در آن یاد می گیرد که خیالبافی کند، دنیا را کشف کند و مؤدب و مسئولیت پذیر باشد. به همین دلیل پدر و مادرهای فرانسوی عجله ای برای آموزش خواندن و شمارش به کودک خود ندارند.

تعطیلات آخر هفته روز خانواده است

به عقیده ی فرانسوی ها تعطیلات آخر هفته بهترین زمان برای رفتن به پیک نیک در پارک، درست کردن کباب یا دوچرخه سواری به همراه خانواده است. آن ها اهمیت زیادی برای فعالیت های خانوادگی تعطیلات آخر هفته قائل هستند و از قبل برای آن برنامه ریزی می کنند.

کودکان فرانسوی پول توجیبی می گیرند

کودکان فرانسوی معمولاً هنگام رفتن به فروشگاه به همراه والدین خود بی قراری نمی کنند و وقتی پدر و مادر با درخواست آن ها برا خرید چیزی مخالفت می کنند، جیغ و داد به راه نمی اندازند. آن ها از ۷ سالگی پول توجیبی می گیرند و اجازه دارند که آن را هر طور که مایل اند خرج کنند. مبلغ این پول توجیبی ماهانه معمولاً بر اساس سن کودک تعیین می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌