Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز منشا کروناویروس جدید یا سارس-کوو-۲ که باعث بیماری کووید-۱۹ می‌شود، هنوز دقیقا روشن نشده و به موضوعی مورد بحث میان چین و آمریکا بدل شده است.

یک بررسی مشترک چین و سازمان جهانی بهداشت در سال جاری این نظریه را که کووید-۱۹ به علت نشت کروناویروس از آزمایشگاهی در شهر ووهان رخ داده است، رد کرد و محتمل‌ترین فرضیه را انتقال طبیعی این ویروس به انسان‌ها احتمالا از طریق یک بازار حیوانات وحشی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از کارشناسان سامان جهانی بهداشت به همراه دانشمندان چینی چهار هفته را در ماه مارس (فروردین) در شهر ووهان در مرکز چین که پاندمی از آن شروع شد، به بررسی گذراندند و به این نتیجه رسیدند که کروناویروس جدید یا سارس-کوو-۲ احتمالا از طریق یک حیوان واسط از خفاش‌ها به انسان‌ها منتقل شده‌ است، اما این کارشناسان در عین حال پژوهش‌های بیشتر در این باره را لازم دانستند.

یکی از مشکلات در این گزارش این بود که نخستین مورد بیماری را مربوط به یک مرد حسابدار بدون ارتباط با این بازار دانسته بود که علائمش در ۸ دسامبر بروز کرده بود.

در بررسی جدید که بوسیله مایکل وروبی، رئیس بخش بوم‌شناسی و زیست‌شناسی تکامل در دانشگاه آریزونا انجام شده و یافته‌های آن روز پنجشنبه در ژورنال «ساینس» منتشر شده است، نشان داده شده است فردی که به عنوان نخستین مورد ابتلا به کرونا ویروس در گزارش سازمان جهانی بهداشت معرفی شده است، در واقع چند روز پس از تاریخ ذکر شده به کرونا مبتلا شده است. در گزارش سازمان جهانی بهداشت تاریخ ابتلای این بیمار که کارش حسابداری است و ارتباط با بازار حیوانات ووهان نداشته است، ۸ دسامبر ۲۰۱۹ ذکر شده است، اما بررسی جدید ثابت می‌کند که تاریخ درست ابتلای این مرد ۱۶ دسامبر است. علت اشتباه در تاریخ ابتلای این مرد این بوده که او در ۸ دسامبر برای یک عمل دندانپزشکی به بیمارستان مراجعه کرده است.

این بررسی جدید می‌گوید: «شروع علائم این مرد هنگامی که رخ داد که چندین مورد ابتلا در کارکنان بازار هوانان در شهر ووهان رخ داده بود و در بین این افراد یک فروشنده زن غذاهای دریایی زودتر از همه در ۱۱ دسامبر علائم بیماری را بروز داده بود.»

بر اساس این بررسی جدید، این موارد اولیه علامت‌دار به طور خاص به بخش غربی این بازار مربوط می‌شوند که قفس‌های یک جانور سگ‌سان بومی شرق آسیا به نام «سگ راکون» در آن نگهداری می‌شدند و به این ترتیب شاهدی قوی در حمایت از نظریه این فراهم می‌شود که این بازار منشا پاندمی بوده است.

سازمان جهانی بهداشت ماه پیش پیشنهاد کرد که یک گروه کارشناسی جدید برای بررسی منشا کروناویروس به کار گماشته شوند.

کد خبر 638460 برچسب‌ها كروناويروس چین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس چین سازمان جهانی بهداشت بررسی جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۰۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی با اشاره به اوضاع فاجعه‌بار در غزه تاکید کرد که دو طرف باید توافق کنند و فورا آتش‌بس ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، «مارگارت هریس» سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در اظهاراتی گفت: جنگ اسرائیل علیه نوار غزه که به مدت ۲۰۴ روز ادامه دارد باید متوقف شود زیرا اوضاع انسانی و بهداشتی در آن منطقه وحشتناک و بسیار فاجعه‌بار است.

وی در گفت‌وگو با عربی۲۱ خاطرنشان کرد: مردم غزه از مشکلات متعددی رنج می برند؛ آن‌ها به دلیل بمباران مداوم از گرسنگی، بیماری، ترس، فشار روانی و اندوه شدید به دلیل از دست دادن نزدیکان و یا نامعلوم بودن سرنوشت آن‌ها رنج می‌برند.

سخنگوی سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد: بسیاری از مردم به شکل دردناکی مجروح شدند و طبیعتا آن منطقه مشکل کمبود آب شرب و غذا دارد و منجر به بحران گرسنگی شده است، علاوه بر این بیماری های واگیردار و خطرناک به شکل گسترده منتشر شده است.بهداشت غزه ویران شده و کادر فعال در این زمینه به طور دشوار و شبانه روزی فعالیت قهرمانانه‌ای دارد.

وی افزود: بیش از ۲۱ تیم پزشکی و برخی کارگران میدانی در حال خدمات‌رسانی هستند اما این تعداد کافی نیست و آن منطقه نیاز به فعالیت بیشتر دارد. با آلوده شدن آب، افزایش گرما و ازدحام در پناهگاه‌ها بیمارهای واگیردار در غزه گسترش یافته و زنان و کودکان در این شرایط سخت از این بیماری‌ها رنج می‌برند.

هریس گفت: سازمان بهداشت جهانی بیش از ۴۰۰ حمله به بخش بهداشت در غزه و کرانه‌باختری ثبت کرد، همچنین کشته شدن صدها نفر از کادر بخش بهداشت ثبت شده است. متأسفانه کار پزشکی نظامی شده است در حالی که همه طرف ها باید به قداست بخش بهداشت و کارکنان آن احترام بگذارند و ما باید برای محافظت از بیماران و بیمارستان ها، پزشکان و امدادگران باقیمانده تلاش کنیم.

وی با اشاره به کمبود مواد غذایی در غزه گفت: زنان باردار نیاز به غذای بیشتر دارند و نوزادان تازه متولد شده به دلیل این مشکلات برای بقا و زنده ماندن می جنگند. کمک ها باید به وسیله کامیون‌ها از طریق مرزها وارد شوند و به تمام نیازمندان در غزه برسد. بزرگ‌ترین مانع در برابر رسیدن کمک‌های انسانی به غزه تداوم جنگ است، عبور کاروان‌ها و رسیدن به تمام مناطق غزه امری دشوار است، علاوه بر این عبور از مراکز ایست بازرسی امری دشوار است و در بسیاری از مواقع کامیون ها به مقصد نمی‌رسند و برگشت می‌خورند.

هریس در پاسخ به این سوال که چگونه می توان با فاجعه انسانی در غزه مقابله کرد گفت: ساده بگوییم، از طریق آتش‌بس؛ دو طرف باید توافق کنند و فورا آتش‌بس ایجاد شود.

ساعاتی پیش نیز وزارت بهداشت فلسطین در غزه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که تمامی شهروندان ساکن نوار غزه آب‌ ناسالم می‌نوشند و این زندگی‌شان را به خطر می‌اندازد.

این وزارتخانه در ادامه بیانیه خود علت این امر را تعطیلی آزمایشگاه بهداشت عمومی و نبود امکان بررسی و آزمایش آب‌های آشامیدنی، مخالفت مسؤولان رژیم صهیونیستی با افزودن کلر یا هر ماده جایگزین برای تصفیه آب اعلام کرد.

وزارت بهداشت غزه همچنین افزود: ما نسبت به گسترش خزندگان و حشرات با توجه به دمای بالا هشدار می‌دهیم و اکنون یک فاجعه بهداشتی نوار غزه را تهدید می‌کند.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید
  • بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان