Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حسن رسولی عضو بنیاد امید ایرانیان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره علل انفعال اعتدال‌گرایان و فاصله گرفتن حزب اعتدال و توسعه از فعالیت‌های حزبی، گفت: برای پاسخ به این موضوع ابتدا باید در مورد مفهوم اعتدال و اعتدالیون توضیحاتی داده شود. سال ۹۲ حسن روحانی که عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت بود، به صورت مستقل در انتخابات حاضر شد و نه تنها مورد حمایت اصولگرایان قرار نگرفت بلکه در یک رقابت بسیار تنگاتنگ با محمدباقر قالیباف توانست پیروز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حواریون» روحانی که در حزب اعتدال و توسعه فعال بودند، درصدد برآمدند که برخاسته از موقعیت جدید روحانی به عنوان رئیس‌جمهور جایگاهی برای خودشان به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه روحانی هیچ‌گاه اصلاح‌طلب نبوده، خودش را اصلاح‌طلب ندانسته و نمی‌داند، افزود: بنا به تدابیری، ظرفیت‌های اصلی اصلاح‌طلبان از روحانی حمایت جدی کردند. بنابراین بعد از پیروزی در انتخابات ۹۲، روحانی سه راه داشت. در سازمان اصولگرایان جانمایی شود، رسماً به اصلاح‌طلبان بپیوندد یا تصمیم دیگری اتخاذ کند.

عضو بنیاد امید ایرانیان اظهار داشت: برداشت اعتدالیون از پیروزی روحانی با حدود ۳۰۰ هزار رای بیشتر در سال ۹۲ این بود که این موفقیت حاصل حمایت خودشان و قابلیت‌های شخصی حسن روحانی بوده است. بنابراین به لحاظ تشکیلاتی گرایشی به هیچکدام از دوگانه اصولگرا و اصلاح‌طلب نشان ندادند و خواستند به تعبیر خودشان گفتمان جدیدی را تحت عنوان «اعتدال» در کشور پایه‌گذاری کنند.

اعتدال جایگاه تعیین‌کننده‌ای در عرصه سیاسی کشور ندارد

رسولی با اشاره به اینکه تلاش زیادی هم برای شکل‌گیری گفتمان اعتدال صورت گرفت، گفت: تا حدودی مراحل تولید ادبیات مورد نیاز این گفتمان نوپا سپری شد، اما از آنجا که این ادعا فاقد سابقه تاریخی و فلسفه سیاسی بود، جا نیفتاد. در دوره ۸ ساله روحانی نیز، بر اساس مناسبات حزبی هرکدام از عناصر اعتدالیون جایگاه‌های مهمی در دولت پیدا کردند، اما همانند سال‌های قبل این حزب نتوانست از قوام و استحکام قابل اتکایی برخوردار شود.

وی درباره شرایط کنونی حزب اعتدال و توسعه، تصریح کرد: امروز که روحانی دیگر بر سر کار نیست و با انتقادهای قابل‌توجهی که به عملکرد او به ویژه در دوره دوم وارد شد، نظریه و توان قانع‌کنندگی جریان اعتدالی نیز به کما رفته است بنابراین اعتدال، در مقایسه با دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا در سپهر سیاسی کشور جایگاه تعیین‌کننده‌ای ندارد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب بر انفعال اخیر شخص روحانی و اعتدالیون تاکید کرد و گفت: شاهد بودیم که روحانی با گذشت صد روز پس از پایان ۸ سال ریاست‌جمهوری خود، هیچ علامتی مبنی بر تعیین تکلیف قرابت گفتمانی خود ارائه نکرده و حزب اعتدال هم هیچ تحرکی از خود نشان نداده است.

رسولی درباره آینده اعتدال و توسعه و نقش‌آفرینی آن در عرصه سیاسی کشور، گفت: به استناد آنچه گذشته است، بعید است این حزب بتواند از یک تشکل اسمی خارج شود و در مناسبات قدرت سیاسی ایران جایگاه ویژه‌ای پیدا کند؛ اعتدال ظرفیت و بنیه نظری ندارد.

ائتلاف «اعتدال و توسعه» با اصلاحات بعید است

وی با بیان اینکه حزب کوچک اطراف روحانی به عنوان یک حزب قدرت‌محور و بروکراتیک، طی ۸ سال اخیر شرایط متفاوتی را تجربه کرده است، تصریح کرد: روحانی در دوره دوم ریاست جمهوری خود متاثر از عوامل خارجی و داخلی و نیز کج‌روی‌های فاحشی که در قدرنشناسی نسبت به حمایت سازمان رای خودش نشان داد به یک رئیس جمهور ناموفق تبدیل شد. بنابراین حزب اعتدال در دوره دوم بر خلاف دوره اول، نتوانست به اتکای قدرت رسمی عرض اندام سیاسی داشته باشد.

عضو بنیاد امید ایرانیان تاکید کرد: امروز که دولت روحانی با کارنامه نه‌چندان رضایت‌بخشی به پایان رسیده است، عناصر حزب اعتدال نیز چیزی برای مطرح کردن در عرصه سیاسی کشور و در حوزه قدرت رسمی ندارند؛ حتی شاهد بودیم که در بین وزیران و استانداران دولت روحانی، افرادی، زودهنگام حساب خود را از او جدا کردند. بنابراین نه‌تنها حزب اعتدال و توسعه، بلکه افراد اول اطراف روحانی تحت تاثیر کارنامه غیرقابل قبول این دولت، نمی‌توانند شاهدی بر اثبات کارآمدی خودشان برای اثرگذاری بر مناسبات سیاسی قدرت در کشور ارائه کنند و دچار این کما شده‌اند.

رسولی تاکید کرد: حزب اعتدال و توسعه نه سال ۹۲ و نه سال ۹۶ در زمره احزاب عضو شورای عالی جبهه اصلاحات نبود. این حزب هیچ‌گاه در اردوگاه اصلاح‌طلبان تعریف نشد؛ امروز هم به طریق اولی در جبهه اصلاحات، نام و نشانی از نماینده حزب اعتدال و توسعه وجود ندارد.

وی در پایان ائتلاف میان اعتدالیون و اصلاح‌طلبان در آینده را بعید دانست و گفت: همچنان که در اوج قدرت حسن روحانی، اصلاح‌طلبان و اعتدالیون به همگرایی تشکیلاتی نرسیدند، بعید است که در دو سال باقی مانده تا انتخابات سال ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی نیز اتفاق خاصی در جهت چنین ائتلافی صورت بگیرد.

کد خبر 5351449

منبع: مهر

کلیدواژه: حسن رسولی جبهه اصلاحات اصلاح طلبان حسن روحانی اعتدال و توسعه حزب اعتدال و توسعه احزاب انتخابات ریاست جمهوری اصولگرایان ائتلاف مجلس شورای اسلامی آیت الله محسن مجتهد شبستری محمد مخبر مسعود فیاضی سعید خطیب زاده حسین امیرعبداللهیان پیام تسلیت مجلس خبرگان رهبری صحن مجلس وزیر آموزش و پرورش سیدابراهیم رئیسی محمد باقر قالیباف مجمع تشخیص مصلحت نظام وزارت آموزش و پرورش حزب اعتدال و توسعه اصلاح طلبان سیاسی کشور اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۵۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد

کتاب نامداران موسیقی سنندج به نویسندگی احسان مردوخ روحانی امروز به مناسبت هفته فرهنگی سنندج رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، کتاب نامداران موسیقی سنندج به نویسندگی احسان مردوخ روحانی و چاپ انتشارات آمیار، عصر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ با حضور شهردار سنندج، اعضای شورای شهر و اهالی فرهنگ و هنر این شهر به مناسبت هفته فرهنگی سنندج رونمایی شد.

احسان مردوخ روحانی، پژوهشگر و نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج در مورد این کتاب اظهار کرد: با توجه به اینکه سال ۱۳۹۸ شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق موسیقی یونسکو به ثبت رسید، ایده اولیه نوشتن کتاب نامداران موسیقی سنندج نیز به پیشنهاد دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج شکل گرفت که اتمام آن حدود چهار سال طول کشید.

وی افزود: نامدارانی که در این کتاب اسامی آنها آمده شامل خواننده، نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی هستند که توسط دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج انتخاب شده‌اند.

نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج ادامه داد: در این کتاب اطلاعاتی در مورد ۴۰ نفر از اهالی موسیقی و گروه کامکارها که همگی از نامداران موسیقی شهر سنندج هستند به ترتیب حروف الفبا آمده و کتاب به ۳ زبان فارسی، کردی و انگلیسی چاپ شده است.

مردوخ روحانی اضافه کرد: در مورد برخی از نامداران موسیقی سنندج اطلاعات و داده‌های بسیار کمی وجود داشت که این جزو سختی‌های کار ما بود اما آنچه که آمده سعی شده به درستی بیان شود.

وی خاطرنشان کرد: در جلدهای آتی این کتاب به زندگی سایر نامداران شهر سنندج نیز پرداخته می‌شود و سعی خواهیم کرد نواقص و ایرادات این جلد را رفع کنیم که امیدواریم این کتاب فتح بابی برای توجه بیشتر به هنرمندان این شهر باشد.

به گزارش ایمنا، علاقه‌مندان جهت تهیه این کتاب می‌توانند به انتشارات آمیار واقع در پاساژ عزتی شهر سنندج مراجعه کنند.

کد خبر 748888

دیگر خبرها

  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • جلسه منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همدلی و همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می شود
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد