Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@04:20:30 GMT

کرونا چه تاثیراتی بر مغز و سیستم عصبی می‌گذارد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۵۴۱۶

کرونا چه تاثیراتی بر مغز و سیستم عصبی می‌گذارد؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گفت: ویروس کرونا بر مغز و سیستم عصبی مبتلایان به کووید-۱۹ اثرات موقت و یا ماندگار دارد.

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص اثرگذاری ویروس کرونا بر مغز و سیستم عصبی مبتلایان، اظهار کرد: باید بدانیم که ابتلای خفیف کرونا احتمالاً عارضه مغزی جدی ایجاد نمی‌کند، به عبارت دیگر عوارض مغزی و عصبی احتمالاً در تمام افراد ایجاد نمی‌شود و بیشتر افراد بستری در بیمارستان و مبتلایان به فرم حاد و شدید بیماری این عوارض و اختلالات را تجربه می‌کنند، البته در این دسته از مبتلایان نیز گزارش‌ها متفاوت و بین ۲۰ تا ۵۰ درصد متغیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اطلاعاتی که درباره عوارض عصبی و مغزی کرونا به دست آمده، کامل نیست و در ابتدای راه شناخت عوارض کرونا بر مغز و سیستم عصبی هستیم، اما بر اساس آنچه که به دست آمده است، ویروس کرونا می‌تواند علاوه‌بر آسیب ریوی، سیستم عصبی را با درجاتی بسیار خفیف تا شدید درگیر کند و عوارضی را به همراه داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، کرونا در بروز برخی بیماری عصبی از جمله انسفالوپاتی، سکته مغزی، انسفالیت و بیماری‌های خود ایمنی عصبی مانند سندرم گیلن باره بعد از عفونت تأثیرگذار است، لازم است بدانیم انسفالوپاتی ویروسی، علائمی مانند هذیان، گیجی، خواب آلودگی، اختلال در آگاهی به زمان و مکان، کاهش توانایی‌های شناختی، اختلال در حافظه و حتی به ندرت علائم شبیه جنون را در بیمار به دنبال دارد و انسفالیت یا التهاب عصبی نیز می‌تواند در موارد شدید به شکل انسفالومیلیت حاد منتشر شود، البته این بیماری‌ها با مکانیسم‌های مختلف آسیب‌رسانی به سیستم عصبی ممکن است در فرد ایجاد شود.

کرونا می‌تواند نورون‌های مغز را تخریب کند

وی با بیان اینکه برخی از عوارض عصبی کرونا ممکن است کوتاه مدت باشد و برخی دیگر برای طولانی مدت همراه فرد است، تصریح کرد: ممکن است آسیب ویروس کرونا در مغز و سیستم عصبی اثرات ماندگار ایجاد کند، زیرا اگر مغز و نورون‌های مغزی آسیب ببیند و تخریب شود، احتمال ترمیم و بازسازی آن وجود ندارد. البته گاهی با برخی درمان‌ها می‌توان عملکرد بخش آسیب دیده را تا حدودی ارتقا داد، اما نورون‌ها دوباره ایجاد نمی‌شود و همین موضوع می‌تواند باعث ماندگاری عوارض بیماری کووید -۱۹ شود.

صفری اضافه کرد: نورون‌های دوپامینی جسم سیاه از مراکز مغزی است که بیشترین گیرنده‌های ویروس کرونا یعنی ACE2 در آن وجود دارد، بنابراین تخریب این نورون‌ها منجر به پارکینسون خواهد شد و علاوه بر جسم سیاه، نواحی قشری مغزی که در عملکردهای شناختی و حافظه نقش دارد به نام‌های شکنج میانی لوب گیجگاهی و شکنج خلفی سینگولیت گیرنده بیشتری برای ویروس کرونا دارند و در صورت ابتلاء به کرونا این قسمت‌های مغز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات عوارض مغزی و عصبی ناشی از کرونا در همه افراد مبتلا ایجاد نمی‌شود و بیشتر در نیمی از افرادی که به نوع شدید کووید -۱۹ مبتلا می‌شوند، ممکن است بروز کند، افزود: آسیب‌های التهابی در ساقه مغز در بیماران شدید کرونا مشاهده شده و برای به دست آوردن اطلاعات مطالعاتی نیز در این زمینه بر روی بیماران مبتلا به کرونا ویروس که فوت شدند، انجام شده است.

کد خبر 536742

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تاثیر کرونا بر بدن کرونا و سيستم عصبی کرونا و مغز آخرین اخبار ویروس کرونا ابتلا به کرونا سیستم عصبی مرکزی اختلالات مغزی آسیب مغز سکته مغزی مغز و اعصاب عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مبتلایان کرونا بیماری کووید 19 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بر مغز و سیستم عصبی ویروس کرونا نورون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۵۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود

آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن آن علیه ویروس کرونا می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرده است، این غول داروسازی به دلیل ادعای اینکه واکسن آن که با دانشگاه آکسفورد ساخته شده است در ده‌ها مورد باعث مرگ و آسیب‌های جدی شده است، به همین دلیل در یک دادخواست دسته‌جمعی تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. وکلا می‌گویند که واکسن عوارض جانبی ایجاد کرد که تأثیر مخربی بر تعداد از انسان‌ها داشته است.

براساس گزارش الشرق الاوسط، اولین پرونده علیه آسترازنکا سال گذشته توسط پدر دو فرزند، جیمی اسکات، که پس از دریافت این واکسن در آوریل ۲۰۲۱ دچار خونریزی مغزی شد، به دادگاه ارائه شد. آسترازنکا این دعاوی را به چالش می‌کشد، اما در یک سند قانونی که در فوریه به دادگاه عالی ارائه شد، پذیرفت که واکسن این شرکت علیه کروناویروس در مواردی، باعث ایجاد لخته خون و کاهش پلاکت خوان در افراد شده است.

۵۱ پرونده علیه آسترازنکا در دادگاه عالی مطرح شده است که قربانیان و بستگان آنها خواهان غرامتی به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند هستند. اعتراف آسترازنکا که در دفاع قانونی از پرونده دادگاه عالی آقای اسکات بیان شد، در پی کشمکش‌های حقوقی شدید صورت گرفت. اگر شرکت دارو گواهی دهد که واکسن در موارد خاص قانونی باعث بیماری جدی و مرگ شده است، این می‌تواند منجر به پرداخت خسارت شود.

آسترازنکا در پاسخ نامه‌ای که در می ۲۰۲۳ به وکلای آقای اسکات ارسال شده است، ادعا کرد که واکسن در سطح کلی باعث لخته شدن خون نمی‌شود. اما در یک سند قانونی که در فوریه به دیوان عالی ارائه شد، این شرکت گفت: مشخص شده است که واکسن در موارد بسیار نادری می‌تواند باعث ایجاد لخته خوان شود. مکانیسم علت ناشناخته است. علاوه بر این، در غیاب واکسن آسترازنکا (یا هر واکسنی) نیز لخته می‌تواند ایجاد شود. در مقابل وکلا استدلال می‌کنند که واکسن آسترازنکا در افزایش سرعت لخته خوان بسیار فعال عمل کرده است، چیزی که شرکت به شدت آن را رد می‌کند.

چند ماه پس از معرفی واکسن آسترازنکا، دانشمندان عوارض جانبی بالقوه جدی را شناسایی کردند. سپس توصیه شد که یک واکسن جایگزین به افراد زیر چهل سال داده شود، زیرا خطر واکسن آسترازنکا بیشتر از آسیب ناشی از ویروس کرونا است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • رژیم صهیونیستی استفاده از سامانه «پاتریوت» آمریکا را کنار می‌گذارد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود