Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، باشگاه خبرنگاران جوان گفت‌وگویی با حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد مقابله با کرونا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.
 


واکسیناسیون در کنار رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی راهکار اصلی است

- با تغییر دولت و روی کار آمدن دولت سیزدهم و تلاش‌ها و زحماتی که از طرف رئیس جمهور و معاون اول محترم و تمامی دستگاه‌هایی که به نوعی درگیر مستقیم و غیر مستقیم کرونا هستند، از جمله وزارت خارجه و وزارت کشور و وزارت بهداشت، فرآیند واردات واکسن به روند خوبی رسیده و اکنون میزان حجم واردات واکسن و تزریق واکسن روند خیلی خوبی گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- واکسیناسیون در کنار رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی راهکار اصلی است که ما می‌توانیم این بیماری را کنترل کنیم. با تلاش‌هایی که در دولت صورت گرفته، عملاً موانع واردات واکسن رفع شده و واردات در کنار تولیدات واکسن داخلی در حال انجام است و ان‌شاءالله ما بتوانیم با رساندن دو دز واکسن به ۸۵ درصد جمعیت کشور تبعات پس از بیماری کرونا را مدیریت کنیم.

عملیاتی‌شدن مدیریت هوشمند کرونا در دولت سیزدهم

- خود واکسن مانعی از مبتلا نشدن به ویروس کرونا نیست؛ اما تبعات پس از بیماری به خصوص در بحث بستری‌ها و فوت عزیزان کاهش چشمگیری داشته که این یکی از اقدامات ارزشمند بود که الان هم در حال انجام شدن است.

- بحث مدیریت هوشمند بیماری کرونا هم در همین دولت ان‌شاءالله عملیاتی خواهد شد و ما هم یک فضای مناسب‌تری را برای سه حوزه خدمت دهندگان، خدمت گیرندگان و محیط خدمت فراهم می کنیم که مردم بتوانند با اطمینان خاطر بیشتری فعالیت کنند.

تفاوت اصلی طرح مدیریت هوشمند با دیگر محدودیت‌ها

- تفاوت اصلی طرح مدیریت هوشمند با دیگر محدودیت‌ها این است که ما در این طرح از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین در بستر یک سکوی تبادل داده استفاده می‌کنیم تا بتوانیم خدمات مورد نیاز خدمات گیرندگان را با سوالات و پرسش‌ها در بستر آن سکو انجام دهیم و در این طرح، تبادل اطلاعات به صورت برخط انجام خواهد شد.

- هدف کلان این طرح این است که ریسک بیماری و بیمار شدن را کاهش دهیم. شما وقتی می‌خواهید از یک محیطی استفاده کنید ممکن است این محیط تاکسی، تاکسی اینترنتی، هواپیما، رستوران و یا واحد صنفی باشد که به شما خدمت می‌دهد.

- از طریق این سکو و اپلیکیشنی که این سکو طراحی می‌کند و از طریق تبادل اطلاعات مرتبط با وضعیت سلامت شهروندان زمینه ای فراهم می‌شود که اگر فردی می‌خواست خدمات دریافت کند، استعلام وضعیت واکسیناسیون انجام و آخرین وضعیت آزمایشی که داده معلوم می‌شود؛ همچنین در این طرح وضعیت سلامت افراد مشخص خواهد شد. این مسائل در بستر سامانه‌های تعیین شده عملیات خواهد شد.

ویروس کووید ۱۹ همچنان مقاومت می‌کند

- ویروس کرونا یکی از ناشناخته‌ترین ویروس‌هایی است که دنیا به خود دیده، اگر الان اخبار را ملاحظه کنید می‌بینید در بسیاری از کشور‌های اروپایی و کشور‌های همسایه، واکسیناسیون کشورشان خیلی زودتر از ما انجام شده و محدودیت‌های شدیدتر از ما اعمال کردند.

- این محدودیت‌ها به ماهیت ویروس کرونا بر می‌گردد؛ رفتار‌های این ویروس رفتار‌های متناسب با پیش‌بینی‌هایی که جامعه پزشکی انجام می‌دهد نیست، گونه‌های مختلف این ویروس از قبیله هندی، انگلیسی، دلتا، دلتا پلاس و آفریقایی نشان دهنده این است که ویروس کرونا همچنان مقاومت می‌کند و مثل مدل‌های قبلی خود نیست که بعد از مدتی ضعیف شود و از بین برود.

تصور بی‌نیازی از ماسک بعد از تزریق واکسن اشتباه است

- بر اساس اظهارات وزارت بهداشت و کارشناسان تخصصی این وزارتخانه، اگرچه روند نزولی بعد از پیک پنجم داشتیم، اما خوشبختانه ما وارد پیک ششم نشدیم.

- یک اصل کلی را باید در کنار اصل کرونا در نظر بگیریم و آن هم ضرورت رعایت یکسری دستورالعمل‌های بهداشتی است، برخی تصور می‌کنند وقتی واکسن زدند دیگر نیاز به ماسک ندارند و این تصور اشتباه است.

- اکنون بر اساس گزارشی که وزارت بهداشت منتشر کرده، متاسفانه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مرتبط با بیماری کرونا زیر ۵۰ درصد است؛ اگر رعایت نکنیم قطعاً وارد موج‌های بعدی خواهیم شد.

از نظر وزارت بهداشت، بیماری زمینه‌ای ملاک درستی برای واکسن نزدن نیست

- بر اساس اظهارات وزارت بهداشت و کارشناسان این وزارتخانه، تنها افرادی نمی‌توانند واکسینه شوند که به بیماری کرونا مبتلا شده باشند و اکنون در حال طی کردن دوران نقاهت هستند.

- از نظر وزارت بهداشت بیماری زمینه‌ای ملاک درستی برای واکسن نزدن نیست و بنا بر اظهارات وزارت بهداشت هیچ بیماری زمینه‌ای وجود ندارد که نتواند واکسن بزند.

سعی کردیم خدمات را به واکسیناسیون کرونا پیوند بزنیم

- ما در طرح مدیریت هوشمند بیماری کرونا یکسری ضمانت اجرا در حوزه کارمندان در نظر گرفته‌ایم؛ در این طرح گفته شرایط نوع حضور افرادی که واکسن نزده اند در محل کار متفاوت است؛ اگر کارمندی واکسن نزده باشد از حضور در محل کار منع می‌شود و روز‌هایی که از حضور این فرد در محل کار ممانعت شده، غیبت حساب می‌آید و در مرحله بعدی روز‌های غیبت از حقوق فرد کسر می‌شود.

- طبق محاسبه وزارت بهدات بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از مردم کشور تمایلی به واکسن زدن ندارند و برای همین ما سعی کردیم خدمات را به واکسیناسیون کرونا پیوند بزنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن وزارت بهداشت ستاد مقابله با کرونا ماسک زدن واکسیناسیون دستورالعمل های بهداشتی مدیریت هوشمند بیماری کرونا وزارت بهداشت ویروس کرونا محدودیت ها زمینه ای خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۶۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • تأکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است