Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@04:29:10 GMT

تصویب گران شدن برق در مجلس آغاز شد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۳۸۲۸۹

تصویب گران شدن برق در مجلس آغاز شد

علیرضا ورناصری بخشی از مدیریت اصلاح مصرف انرژی را شامل اجرای تعرفه گذاری پلکانی افزایشی IBT و اصلاح تعرفه‌ها عنوان کرد و اظهارداشت: تعرفه‌گذاری پلکانی برای مشترکان پرمصرف دربرگیرنده همه راهکارها در بخش مدیریت مصرف و اصلاحات یارانه انرژی نمی‌شود زیرا از ابتدای فرآیند تولید برق در کشور تا زمان توزیع و مصرف، مشکلات بسیار زیادی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر به‌دنبال اصلاح روش و الگوی مصرف برق و واقعی کردن قیمت انرژی هستیم، باید همه این فرآیند چندگانه مورد بررسی قرار بگیرد. تعرفه‌گذاری پلکانی برای بخش خانگی و انتهای زنجیره مصرف مناسب و اثرگذار است.

 عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به استفاده نیروگاه‌های کشور از سوخت‌های ارزان قیمت گفت: ایران ۳۰۰ روز از سال را از انرژی خورشید بهره‌مند است اما چرا باید نیروگاه‌های کشور با گاز و نفت اداره شوند؟ راهکارهای مختلفی وجود دارند که می‌توان برای بهینه سازی مصرف برق از آنها استفاده کرد تا به این واسطه قیمت‌ها واقعی شوند. اکنون حدود ۷۰ درصد از مردم جامعه از الگوی مصرف استفاده می‌کنند اما همچنان با افت برق و کمبود سوخت مواجه هستیم. این موضوع نشان دهنده وجود دلایل متعددی در بالا رفتن مصرف برق است.

*آیا یارانه انرژی به خانواده‌های نیازمند می‌رسد؟

ورناصری با اشاره به اختصاص یارانه‌های پنهان انرژی به دهک‌های بالای جامعه گفت: طبق اعلام مرکز آمار ایران جمعیت کشور در حدود ۸۲ میلیون نفر است و میزان افرادی که از یارانه دولتی استفاده می‌کنند در حدود ۷۷ میلیون نفر می‌شوند، یعنی طبق آمار بیش از ۹۵ درصد از مردم کشور از یارانه استفاده می‌کنند. سوال اینجاست آیا همه این افراد نیازمند هستند؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: نباید در نظام ‌یارانه‌ای همه خانواده‌ها یکسان درنظر گرفته شوند به‌طور مثال مشترکانی که از انرژی بیشتری استفاده می‌کنند از یارانه بیشتری نیز بهره مند می‌شوند. در این فرآیند هم باید به اقشار کم‌درآمد جامعه توجه داشت تا عدالت برقرار شود.

*عادلانه‌کردن نظام توزیع یارانه با تعرفه‌گذاری پلکانی

وی با بیان اینکه تعرفه گذاری پلکانی افزایشی، راهکاری است که می‌تواند جلوی تخصیص یارانه‌های پنهانی را بگیرد، افزود: مشترکان پرمصرف بیشترین استفاده را از برق می‌برند، اما کمترین هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند و باید جلوی آن گرفته شود. در راستای اجرای طرح تعرفه گذاری پلکانی افزایشی باید مناطقی که از نظر جغرافیایی مجبور به استفاده بیشتر از انرژی هستند شناسایی شوند و نرخ برق آنها به طور یکسان با دیگر نقاط کشور محاسبه نشود ولی اصل کار بسیار مهم، اثرگذار و درست است.

ورناصری با اشاره به بررسی طرح اصلاح تعرفه گذاری پلکانی در مجلس گفت: با توجه به اینکه قرار است برنامه هفتم توسعه به زودی به مجلس داده شود، سیاست‌های ‌یارانه‌ای و تعرفه‌ای اصلاح می‌شود. نمایندگان مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۰ نیز این موضوع را تاکید کردند و در مرحله اول تاکنون نیز وزارت نیرو دولت سیزدهم فرمولی برای محاسبه تعرفه گذاری اعلام کرده و کمیته نیرو در کمیسیون انرژی مسئول بررسی بیشتر در این رابطه شده است.

*تعرفه‌گذاری اصلاح نشود، با بحران انرژی مواجه می‌شویم

وی با بیان اینکه با پیش بینی کمبود گاز در فصول سرد سال، احتمال افزایش مصرف گاز و ایجاد بحران در ماه‌های آینده وجود دارد، تصریح کرد: شرکت گاز با اصلاح تعرفه‌های پلکانی قیمتی قبل از مواجهه با بحران می‌تواند جلوی افزایش میزان مصرف برای مشترکان پرمصرف را بگیرد.

ورناصری در پایان سخنانش یادآور شد: در صورتی که شرکت گاز راهکاری برای کنترل و مدیریت مصرف گاز در ماه‌های بعد درنظر نگیرد، با رشد بالای مصرف روبرو خواهیم بود. اگر اکنون که فرصت هنوز باقی است تدابیری مانند اصلاحات قیمتی پرمصرف‌ها در این خصوص اندیشیده نشود، مانند سال قبل با مشکل قطعی روبرو می‌شویم.

۲۳۲۳۱

کد خبر 1575194

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: برق نیروگاه برق جیره بندی برق قبض برق مجلس یازدهم تعرفه گذاری پلکانی استفاده می کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۸۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به هماهنگی‌هایی که بین مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص بر سر موارد اختلافی در لایحه برنامه هفتم وجود دارد، بررسی این لایحه بدون شک پیش از پایان مجلس یازدهم به اتمام خواهد رسید. - اخبار سیاسی -

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس گفت: در نشست علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی برخی ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در رابطه با لایحه برنامه هفتم مورد بررسی قرار گرفت. 

کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود

 

وی افزود: در همین رابطه اکثر ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه مرتفع شد اما در عین حال نمایندگان بر روی برخی مصوبات خود نیز اصرار کردند که با این اوصاف این بخش از مواد برنامه هفتم برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال خواهد شد. 

عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در روزهای پایانی مجلس یازدهم قرار داریم، آیا اتمام بررسی لایحه برنامه هفتم در مجلس فعلی میسر خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه پیش از این مجلس و هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با مواد اختلافی با شورای نگهبان هماهنگی‌هایی را با هم داشته‌اند، بدون شک در جلسات باقی مانده از مجلس یازدهم، کار بررسی برنامه هفتم توسعه نیز به پایان خواهد رسید و این قانون برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود. 

به گزارش تسنیم، لایحه برنامه هفتم توسعه 5 ساله کشور با تاخیری دو ساله در تاریخ 28 خرداد سال 1402 توسط رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد که بلافاصله مجلس آن را به دلیل ناقص‌بودن به دولت، بازگرداند و بعد از دو ماه دولت مجددا این لایحه را با اصلاحاتی به مجلس فرستاد و مجلس با وجود درگیر بودن نمایندگان با انتخابات اسفندماه، اواسط آذرماه آن را تصویب و برای نهایی‌شدن به شورای نگهبان ارسال کرد.

شورای نگهبان نیز اواخر دی‌ماه این لایحه را برای رفع ایرادات آن به مجلس برگرداند. در ادامه با توجه در اولویت‌ بودن بررسی و تصویب سند بودجه 1403 در مجلس، روند اصلاح و رفع ایرادات شورای نگهبان در مجلس به تاخیر افتاد و باعث شد که بررسی و تصویب بودجه 1403 بدون تصویب سند بالادستی آن یعنی برنامه هفتم توسعه، انجام شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران | تحویل غرفه‌های ناشران آغاز شد
  • چاپ ۷.۵ میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات
  • چاپ ۷.۵ میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • تصویب قانون رفع تحریم‌های ظالمانه از کارهای مهم مجلس است
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • مراحل رای دادن الکترونیکی چگونه است؟
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود