Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-28@15:39:00 GMT

زن چه مواقع می‌تواند غیابی طلاق بگیرد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۱۴۸۰

در قانون مدنی، دلایل موجهی که زن می‌تواند با استناد به آن‌ها تقاضای طلاق کند، مشخص شده است.

طلاق غیابی توسط زن چیست؟

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی‌که خوانده یا وکیل یا قائم مقام او در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده باشند و به طور کتبی لایحه نفرستاده باشند و اخطاریه دادگاه، ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم صادر شده در دادگاه حکم غیابی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طلاق غیابی نیز از این امر مستثنی نیست. به این معنا که در صورتی‌که زن در دادگاه تقاضای طلاق داده باشد و مرد یا وکیل او در دادگاه حاضر نبوده و به‌طور کتبی از خود دفاع نکرده باشند و اخطاریه دادگاه ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم طلاقی که علیه مرد صادر می‌شود، حکم طلاق غیابی است که برای استعلام آن می‌تواند به سامانه استعلام طلاق غیابی با کد ملی مراجعه نماید.

حکم طلاق غیابی از سوی زن ، مدت بیست روز از سوی مرد قابل واخواهی است.

شرایط این طلاق از سوی زن

بر اساس قانون، اصولا اختیار طلاق در دست مردان است. به همین دلیل است که زنان صرفا در شرایطی می‌توانند از شوهر خود طلاق بگیرند که دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه کنند.

 طلاق از طرف زن صرفا در شرایطی امکان‌پذیر است که زن بتواند دلایل محکمه‌پسند و قانونی به دادگاه ارائه نماید. با این شرایط، طلاق غیابی از همسر خارجی نیز امکان‌پذیر است.

طلاق غیابی

در صورتی‌که زن در زندگی مشترک با عسر و حرج یا سختی غیر متعارف مواجه شود، می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند. مصادیق عسر و حرج زن متنوع و مختلف هستند. از جمله اعتیاد مرد، ترک زندگی خانوادگی، ضرب و شتم زن یا هر نوع سوء‌رفتار با زن و ابتلای به بیماری‌های صعب‌العلاج. در چنین شرایطی، اگر مرد در دادگاه حاضر نشود دادگاه می‌تواند حکم طلاق غیابی زن را صادر نماید.

اگر مرد در طول مدت چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد، زن می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و در این‌صورت دادگاه پس از طی مراحل قانونی ( نشر آگهی ) حکم طلاق غیابی زن را صادر می‌کند.

در صورتی‌که مرد در طول مدت شش ماه به همسر خود نفقه‌ای نپرداخته باشد، زن می‌تواند به دادگاه رجوع کرده و نفقه‌اش را مطالبه نماید. اگر با وجود صدور حکم پرداخت نفقه، باز هم مرد به همسر خود نفقه‌ای ندهد یا از پرداخت نفقه ناتوان باشد، دادگاه می‌تواند به تقاضای زن حکم طلاق را صادر کند.

 

منبع: منیبان

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: طلاق زن قانون مدنی حکم طلاق غیابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۱۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | روایتی از آنچه در جلسه آغازین دور جدید دادگاه منافقین گذشت

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • (ویدئو) درخشش خیره کننده مهدی قایدی در امارات؛ بی‌توجهی آقای فوتبالیست به مهریه میلیاردی
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام
  • ببینید | روایتی از آنچه در جلسه آغازین دور جدید دادگاه منافقین گذشت
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر