Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس نتایج منتشرشده در مجله پلاس مدیسن، شرکت‌کنندگان در این تحقیق که چای یا قهوه یا هر دو را نوشیده بودند، خطر سکته مغزی یا زوال عقل کم‌تر تهدیدشان می‌کرد. این خطر برای کسانی که ۳ تا ۵ فنجان چای یا قهوه در روز می‌خوردند، حتی کم‌تر بود.

گرچه این تحقیق ثابت نکرد چای یا قهوه دلیل قطعی کاهش سکته مغزی یا زوال عقل در جمعیت مورد مطالعه بود، داگلاس شار، استاد اعصاب بالینی و روانپزشکی و مدیر گروه عصب‌شناسی دانشگاه اوهایو، می‌گوید: «مطالعات متعدد ارتباط بین مصرف کافئین و کاهش خطر سکته و زوال عقل و پارکینسون را نشان داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این خبر خوبی برای بسیاری از ماست که عادت به نوشیدن چای یا قهوه زیاد داریم.

۴ قانون طلایی برای اینکه صبحانه سالم‌تری بخوریم کسانی که چای یا قهوه می‌خورند کمتر با خطر سکته و زوال عقل روبه‌رو هستند

برای این که ثابت شود نوشیدن قهوه یا چای می‌تواند خطر سکته مغزی یا زوال عقل را کم کند، محققان روی ۳۶۵ هزار و ۶۸۲ شرکت‌کننده که بین ۵۰ تا ۷۴ سال سن داشتند، تحقیق کردند. این افراد از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ در این تحقیق شرکت کردند و تا سال ۲۰۲۰ تحت نظر بودند. در مدت این تحقیق ۵ هزار و ۷۹ نفر دچار زوال عقل شدند و ۱۰ هزار و ۵۲ نفر حداقل یک بار سکته مغزی را تجربه کردند. در این تحقیق محققان با توجه به جنسیت، قومیت و شرایط جسمانی شرکت‌کنندگان به این نتایج رسیدند:

- کسانی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه یا ۳ تا ۵ فنجان چای در روز یا ترکیب ۴ تا ۶ فنجان چای یا قهوه در روز نوشیده بودند، کمتر دچار سکته مغزی یا زوال عقل شدند.

- ۲ تا ۳ فنجان چای یا قهوه در روز در مقایسه با افرادی که نه چای نوشیده بودند و نه قهوه، باعث ۳۲ درصد کاهش خطر سکته مغزی و ۲۸ درصد کاهش خطر زوال عقل شد.

محققان البته به محدود بودن این تحقیق واقفند. افراد نسبتا کمی‌ در طول این تحقیق دچار سکته مغزی یا زوال عقل شدند که این مسئله تعمیم میزان دقیق آن را به جمعیت بزرگ‌تر دشوار می‌کند. به علاوه آزمایش بر اساس مشاهده بود و گرچه مصرف قهوه یا چای با کم‌تر شدن احتمال سکته مغزی یا زوال عقل مرتبط بود، اما این موضوع را ثابت نکرد.

یک توضیح برای تأثیر نوشیدن چای و قهوه بر کم‌تر شدن احتمال سکته مغزی یا زوال عقل می‌تواند اثر محرک قهوه باشد که در نتیجه بر خلق‌وخو تأثیر می‌گذارد و ما را هشیار می‌کند. دکتر شار که در این تحقیق مشارکت نداشته است، می‌گوید: «سکته مغزی و زوال عقل هر دو اختلال مغزی هستند و به همین دلیل بالا بردن تحریک پذیری مغز ممکن است بر کارکرد مغز و تأخیر زوال عقل موثر باشد.»

به نظر می‌رسد کافئین بر عوامل بروز خطر سکته مغزی تأثیر می‌گذارد. مطالعات قبلی نشان داده‌ که قهوه با کاهش خطر نارسایی قلبی هم مرتبط است.

قهوه می‌تواند بخشی از رژیم غذایی سالم برای بیشتر افراد باشد

یک فنجان چای سبز یا سیاه به طور متوسط ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم و یک فنجان قهوه ۸۰ تا ۱۰۰ میلی گرم کافئین دارد و نوشیدن تا ۴۰۰ میلی گرم قهوه در روز بر اساس تحقیقات سازمان غذا و داروی آمریکا تأثیر منفی بر سلامت ندارد. اما با این وجود در چیزهای خوب هم نباید زیاده‌روی کرد. مصرف زیاد چای یا قهوه می‌تواند باعث بی‌خوابی، اضطراب و ناراحتی معده شود. این توصیه انجمن قلب آمریکا را هم به یاد داشته باشید: نوشیدنی‌های حاوی قهوه چربی، شکر اضافی و کالری بالا دارند.

منبع: everyday health

کد خبر 638543 برچسب‌ها سلامت چای مجله قهوه بیماری - آلزایمر بیماری - سکته مغزی قهوه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت چای مجله قهوه بیماری آلزایمر بیماری سکته مغزی قهوه فنجان چای یا قهوه در روز سکته مغزی یا زوال عقل خطر سکته مغزی کاهش خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۳۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،تیمی از دانشمندان آلمان، ایالات متحده آمریکا و لوکزامبورگ داده‌های بیش از ۱۴ هزار نفر را که در یک تحقیق طولانی‌مدت شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند.

شرکت‌کنندگان در این تحقیق بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۷۴ میلادی به دنیا آمده و متعلق به نسل‌های مختلف بودند. این افراد که بین ۴۰ تا ۱۰۰ سال داشتند، طی یک دوره زمانی ۲۵ ساله به ۸ پرسش پاسخ می‌دادند.

یکی از سوالات اصلی این بود که «در چه سنی کسی را پیر توصیف می‌کنید؟»

متولدین سال ۱۹۱۱ میلادی در پاسخ به این سوال گفتند که پیری به طور متوسط در سن ۷۱ سالگی شروع می‌شود؛ و هنگامی که همین پرسش از متولدین سال ۱۹۵۶ میلادی پرسیده شد که اکنون به سن ۶۵ سالگی رسیده بودند، آنها آستانه پیری را سه سال دیرتر دانستند و ۷۴ سالگی اعلام کردند.

مارکوس وتشتاین، عضو این تیم تحقیق در گزارشی می‌نویسد: «امید به زندگی افزایش یافته است و برخی از جنبه‌های سلامت نیز در طول زمان بهبود یافته است؛ به طوری که افراد در سنین خاصی که در گذشته پیر محسوب می‌شدند، اکنون دیگر مسن تلقی نمی‌شوند.»

همین روند در سطح فردی نیز مشاهده شد. بگونه‌ای که هر شرکت کننده پس از چهار یا پنج سال مسن‌تر شدن، تخمینش را برای شروع سالمندی یک سال افزایش می‌داد. زنان نیز آستانه پیری را بطور متوسط حدود دو سال دیرتر از مردان درنظر می‌گرفتند.

فاکتور‌های دیگری نیز وجود داشتند که بر تخمین فردی افراد تأثیر می‌گذاشتند؛ مثلا افرادی که مشکل سلامتی داشتند، تنهاتر بودند یا «احساس می‌کردند» مسن‌تر هستند، عموماً معتقد بودند مرحله کهولت زودتر شروع می‌شود.

به گزارش یورونیوز، البته این مطالعه دارای محدودیت‌هایی نیز بود؛ از جمله اینکه شرکت‌کنندگان همگی از یک کشور یعنی آلمان بودند. همچنین این احتمال وجود دارد که در فرهنگ‌های غیر اروپایی، «پیری» به گونه‌ای متفاوت دیده و توصیف شود.

در عصر حاضر، انسان‌ها طولانی‌تر از همیشه زندگی می‌کنند و با ادامه بهبود کیفیت زندگی و سلامت، احتمالا رسیدن به یکصدمین سالگرد زندگی بسیار رایج‌تر خواهد شد؛ به طوری که مردم شروع به طرح این سوال می‌کنند که آیا برای زندگی انسان محدودیتی وجود دارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • فیلم| تصاویری از خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان
  • چند ثانیه قبل از مرگ چه اتفاقی می‌افتد؟ + فیلم
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه