Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: دستور کار کارگروه، تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی بر مبنای احکام رهبر انقلاب و اولویت‌های فرهنگی و علمی کشور است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین جلسه کارگروه بازنگری وظایف و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای کارگروه، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه ضمن اشاره به اعضای 12 نفره کارگروه بازنگری وظایف و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در این فضای طلایی و هماهنگی سه قوه در کنار دیدگاه حکیم فرزانه انقلاب فرصت چشمگیری است که فرآیند و روند جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی با یک تحول اساسی به مسائل مهم و واقعی فرهنگ و علم و فناوری بپردازد و یک بازنگری در خصوص اهداف، شرح وظایف و ماموریت‌ها و ساختار‌های موجود خود داشته باشد.

در بخش اول ابتدا اعضا محترم شورای عالی نکات مهمی را در خصوص روش کار کارگروه تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کردند و جمع‌بندی شد که روی تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی معطوف به نظام مسائل و اولویت‌های فرهنگی و علمی کشور با رویکرد تحول آفرینی، نوآوری و توجه به چالش‌ها اقدام شود.

عاملی با اشاره به نقش محوری تک تک اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: همه اعضاء محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوبین مقام معظم رهبری هستند و توقع می‌رود که با اختصاص وقت و زمان موثر در همه مراحل تحولی مشارکت داشته باشند و توفیقات ما نتیجه هم‌فکری و هم‌افزایی جمعی است.

وی به تهیه سندی در زمینه مطالبات، سیاست‌ها و برنامه‌های اقدامی مقام معظم رهبری برای ارایه در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: در این سند به احکام و نظرات پیشین مقام معظم رهبری استناد شده است و یک ماده واحده ذیل ماموریت‌های محوله تدوین شده است. البته این سند نیازمند نقد  و تکمیل است.

در بخش اول ابتدا اعضا محترم شورای عالی نکات مهمی را در خصوص روش کار کارگروه تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کردند و جمع‌بندی شد که روی تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی معطوف به نظام مسائل و اولویت‌های فرهنگی و علمی کشور با رویکرد تحول آفرینی، نوآوری و توجه به چالش‌ها اقدام شود.

در این نشست ارایه اولیه‌ای از نقشه راه اجمالی کارگروه تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی همراه با جدول زمان‌بندی اقدامات در بازه دو ماهه صورت گرفت که در جلسه آتی این روند بیشتر بررسی می شود و نیز مفهوم قرارگاه فرهنگی کشور تعریف مفهومی و عملیاتی شد و مورد توافق جمع قرار گرفت.

گفتنی است؛ در جلسه اول کارگروه بازنگری وظایف و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات و مباحثی چون، تنظیم نقشه راه، تعریف روش اجرائی کار کارگروه، «فاز بندی خروجی جلسات کار گروه از سهل به مشکل، چالش‌های حوزه علم و فرهنگ، ضریب تاثیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با ضمانت اجرایی مصوبات، پیشنهاد ایجاد کمیته فرعی در کارگروه، بر اساس حکم رهبری معظم در خصوص تحول انقلابی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، بحث و بررسی قرارگاه فرهنگی در سخنان رهبری و تعریف شاخص‌های آن، ترسیم مراحل کار گروه، برنامه و اهداف آن، پیشنهاد طرح اقدام با روش‌های پژوهشی کوتاه مدت همزمان با تشکیل کارگروه، مطرح شد.

همچنین در این جلسه بر چهار ماموریت مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی که در حکم اخیر مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است 1) ساماندهی به وضعیت فرهنگی و دانش در کشور، 2)سیاستگذاری در حوزه فرهنگ و دانش، 3) هدایت دستگاه‌های متصدی به سمت ارزش‌ها و هدف‌های انقلاب و 4) برآوردن نیازهای فکری این دستگاه‌ها و ظاهر شدن در نقش قرارگاه فرهنگی کشور، مجموعه ملاحظات احکام گذشته رهبری در زمینه شورا، بحث و بررسی اصل متن حکم رهبری مبنی بر ساماندهی فرهنگ و دانش، سیاست گذاری در این مقوله هدایت دستگاه‌های متصدی و برآوردن نیازهای فکری و تبدیل شدن به یک قرارگاه، مطرح شد.

همچنین مرجع قرارگاهی بودن و عدم اختیار و ضمانت اجرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کاهش اعضای کارگروه به تعداد محدود پنج نفره، موانع قرارگاهی شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی و پیشنهاد راهکارهای اجرایی آن،  طراحی مفهومی و ماموریت‌های شورا در بحث دانش و فرهنگ، آسیب‌ها و چالش‌های شورای عالی در کشور و عدم ذکر شورای عالی انقلاب فرهنگی در قانون اساسی و ضرورت ابلاغ حکم مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نسبت آن با قوای سه گانه،  شبهه در تداخل وظایف شورا با سایر نهادهای قانون گذار، مانع در ایفای ماموریت‌های شورا و کمبود ابزارهای مالی و نیز عدم تضمین اجرای مصوبات، تبدیل وضع موجود به مطلوب با کانال بهینه‌سازی شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس اسناد ملی، الزامات کارکردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی، موضوع کارگروه با مرکزیت تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور کار گروه سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی، طراحی اهداف جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، تعبیر و تفسیر قرارگاه مرکزی شورای عالی انقلاب فرهنگی، استخراج اهداف عملیاتی از بندهای پیوست حکم رهبری» از سوی اعضای محترم کارگروه مطرح شد.

در این نشست ارایه اولیه‌ای از نقشه راه اجمالی کارگروه تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی همراه با جدول زمان‌بندی اقدامات در بازه دو ماهه صورت گرفت که در جلسه آتی این روند بیشتر بررسی می‌شود و نیز مفهوم قرارگاه فرهنگی کشور تعریف مفهومی و عملیاتی شد و مورد توافق جمع قرار گرفت.

 عاملی در اولین جلسه کارگروه بر تشکیل دو جلسه در هفته کارگروه بازنگری وظایف و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد  و توافق شد که در صورت لزوم پنج شنبه و جمعه‌ها بصورت کامل به این مهم اختصاص پیدا کند.

 در اولین جلسه کارگروه بازنگری وظایف و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی، امیرحسین بانکی‌پور فرد، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، حسن رحیم‌پور ازغدی، حسین ساعی، ابراهیم سوزنچی، محمدمهدی طهرانچی، حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی، منصورکبگانیان، محمدرضا مخبر دزفولی، مرتضی میرباقری، صادق واعظ‌زاده، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی و حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی حضور داشتند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی کارگروه تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی عالی انقلاب فرهنگی مقام معظم رهبری قرارگاه فرهنگی حجت الاسلام تحول در شورای کار کارگروه ماموریت ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!

سایت اصولگرای مشرق در گزارشی در مورد عملکرد مجتبی ذوالنوری در مجلس نوشت: نماینده ای که فکر می کند نمایندگان اختیار کافی نداشته اند نباید اساسا نامزد انتخابات می شد و اکنون نیز حق ندارد به سیاق امثال میرحسین موسوی؛ زیر میز بازی بزند.

درحالی که مجلس یازدهم به روزهای انتهایی خود نزدیک می شود، سایت اصولگرای مشرق در گزارشی به عملکرد مجتبی ذوالنوری از چهره های نزدیک به جبهه پایداری و نایب رئیس مجلس پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است؛

مجتبی ذوالنوری، نماینده منتخب قم برای مجلس دوازدهم که در رقابت های انتخاباتی اخیر دست به رفتار عجیب و غریبی هم زد و با یک سخنران محفلی مدعی ارتباط با غیب، جبهه انتخاباتی تشکیل داد، به تازگی طی سخنانی گفته است: اگر بنده رئیس مجلس شورای اسلامی شوم و از بیرون به صورت اتوبوسی و قطاری افرادی را بدون داشتن هیچ آشنایی وارد مجلس کرده و به آنها مسئولیت دهم، آن وقت تکلیف کارمندی که ۲۰، ۳۰ سال در انتظار رسیدن به قله بوده چه می‌شود؟ او دیگر چه‌طور می‌تواند هزینه چند ۱۰ ساله‌اش در خدمت‌گذاری بیشترش را مطلوب کند؟ باید ارزش افزوده‌ای باشد برای این وضعیت. آیا این کارمند انگیزه کاری و همیت در تحول مجلس شورای اسلامی را دارد؟

او می افزاید: بر اثر تغییرات سالیان اخیر و تحولات آیین‌نامه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مجلس شورای اسلامی نماینده‌محور و هیات رئیسه‌محور نیست و رئیس محور است. حال این‌که مجلسی می‌تواند کارآمد باشد که همه نمایندگان در آن تاثیر و سهم داشته باشند. از طرف دیگر گاهی به بهانه گرایش‌های سیاسی، بخشی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته می‌شود و در حاشیه قرار می‌گیرند. گاهی نمایندگان در تصمیمات تاثیری ندارند.

ذوالنوری با بیان این‌که اختیار مجلس شورای اسلامی به دستگاه‌های بیرونی واگذار می‌شود تصریح کرد: وجود مراجع فرامجلسی خلاف نص صریح قانون است...این مراجع به جای مجلس و نمایندگان تصمیم می‌گیرند حال این‌که در نهایت باید نمایندگان پاسخ‌گو باشند. مراد من از این صحبت‌ها مربوط به افراد نیست؛ بلکه شرایط ساختاری چنین وضعیتی را رقم زده است؛ اگر رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه سران قوا و شوراهای متعدد تصمیمی می‌گیرند که از جنس قانون‌گذاری است، باید این تصمیم از قبل به اطلاع نمایندگان رسیده و حتی از آنها استمزاج شود.

فرد مذکور همچنین گفته است: چهار سال عمر یک مجلس است ما در هر سال می‌توانیم یک مشکل اساسی اعم از خودرو، مسکن، حساب‌های مالی و اداری و بانکی را در دستور قرار داده و حل کنیم. این اقدامات باعث افزایش مشارکت مردم و سرمایه اجتماعی می‌شود. باید به شکرانه رای مردم مجلس آینده مجلسی کارآمد با اصلاح آیین‌نامه و برگرداندن اختیار به نمایندگان منتخب باشد.

شاید برای مخاطبان جالب باشد که مقام معظم رهبری چند سال قبل در خطابی مستقیم به شخص آقای ذوالنوری تأکید کردند که آتش توپخانه وی در انتقاداتش شدید است!

تذکری که اگرچه انتظار بود ذوالنوری به آن ملتزم شود اما گویا او پس از نزدیک شدن به آن سخنران محفلی مدعی ارتباط با غیب؛ طریقی دیگر برگزیده است...

سخنان ذوالنوری از حیث منطق و سیاست ورزی هم صحیح نیستند.

مثلا او به چه حقی نهادهای کلانی مثل "شورایعالی هماهنگی سران قوا" که با دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده است را خلاف قانون عنوان می کند؟

نهادی که اگر نبود؛ بسیاری از تصمیمات ضروری برای مردم و کشور در گیرودار بروکراسی مجلس، نطقهای چند نماینده بی هنر و شوآف های فلان سخنران و بهمان مهره سیاسی سوخته گیر می کرد و بسیاری از مشکلات در جای خود باقی میماند.

از طرفی اگر قرار است که هر تصمیمی در شورای هماهنگی سران قوا گرفته می شود به استمزاج نمایندگان گذاشته شود پس چه حاجت به دستور رهبری و تشکیل یک نهاد فراقوه ای؟

انتظار عقلانیت این بود که آقای ذوالنوری با عنایت به سابقه زیادی که در مجلس و اجرائیات کشور دارد؛ متوجه "مقوله فوریت" و برخی ضرورت ها در تصمیم گیری های کشور باشد و هنگامی که این فوریت بر وظایف مجلس رجحان می یابد؛ امثال ذوالنوری نیز در مقابل مصالح عقلانی تمکین کنند نه اینکه مصلحت های کشور و دستور رهبری را خلاف قانون معرفی کنند.

ماجرای وارد ساختن افراد غیر کارمند به سیستم مجلس و یا انتقاد از رئیس محور بودن مجلس نیز به لحاظ سیاسی واجد ارزش نیستند. چه اینکه اولا همه می دانند که هر مسئولی وظیفه دارد نخبگان را وارد سیستم مدیریتی خود کند. (البته اگر آن افراد ثمرات نخبگی را آشکار نکنند حتما بایستی کنار گذاشته شوند!) و ثانیا قوای یک کشور در تمام ممالک دنیا رئیس محور هستند و نمی توان به خاطر تقلای چند عنصر بی هنر در مخالفت با کارنامه جهادی یک رئیس قوه؛ حرف شاذی مثل انتقاد از رئیس محور بودن یک قوه را پذیرفت.

عجیب ترین بخش اظهارات ذوالنوری اما جایی است که شاهدیم او بر خلاف تمام سابقه اش تقلا می کند جای دولت و مجلس را عوض کند و مجلس را مسئول اجرائیات کشور جلوه دهد.

ذوالنوری مگر به چشمان خودش ندید که مجلس یازدهم برای مسکن و اجاره و اخذ مالیات از خانه های خالی و واردات خودرو؛ ۴ قانون مهم و راهبردی را گذراند اما این قوانین آنطور که باید هرگز اجرا نشدند.

باید دانست که نمی توان حرف غلط را در زرورق هایی مثل "اختیار نمایندگان" پیچید!

دیگر خبرها

  • حمایت زاکانی از طرح نور پلیس
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • نمایش محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب
  • تمام محصولات فرهنگی کنگره ۳ هزار شهید سمنان در حضور رهبر انقلاب به نمایش در می‌آید
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳