Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@00:12:24 GMT

بازگشت آهسته کرونا به منطقه آسیا-اقیانوسیه

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۸۲۸۷

بازگشت آهسته کرونا به منطقه آسیا-اقیانوسیه

به گزارش روز دوشنبه ایرنا؛ آخرین گزارش‌های مراکز علمی-بهداشتی نشان می‌دهد شمار مبتلایان به کرونا در برخی کشورهای آسیا-اقیانوسیه،‌ روز به روز در حال افزایش است.

در حال حاضر اکثر کشورهای آسیایی با سردتر شدن هوا در فصل زمستان در خصوص افزایش شمار مبتلایان به کرونا ابراز نگرانی کرده اند و خود را برای مقابله با افزایش شمار مبتلایان آماده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با بازگشت اروپا به کانون شیوع کرونا، دولت‌های اروپایی مقررات جدیدی را برای اعمال محدودیت وضع کرده اند که خشم مردم این قاره را برانگیخته است.

سازمان جهانی بهداشت اخیرا نسبت به افزایش موارد ابتلا به کرونا در قاره سبز ابراز نگرانی کرده بود. دکتر هانس کلاگ مدیر بخش اروپا سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که اگر تدابیر محدودکننده در اروپا تشدید نشود، نیم میلیون مرگ و میر بیشتر ممکن است تا بهار آتی در این قاره ثبت شود.

در همین حال شماری از مقامات کشورهای آسیایی می‌کوشند با هدف جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا در قاره سبز، تدابیر مختلفی را از جمله قرنطینه، اعمال فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را در فضاهای عمومی اعمال کنند.

در این گزارش می‌کوشیم به آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در شماری از کشورهای حوزه آسیا-اقیانوسیه بپردازیم.

هند

به گزارش پایگاه خبری هندی « دی ان تی وی»، در ۲۴ ساعت گذشته دست کم ۸ هزار و ۴۸۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در هند ثبت شده است.

آمارهای رسمی منتشر شده در هند نشان می‌دهد در حال حاضر بیش از ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در هند به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که از این میزان بیش از ۴۶۵ هزار تن جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، هند از نظر شمار مبتلایان به بیماری کرونا در جایگاه دوم پس از آمریکا قرار دارد.

گفتنی است در اواسط آبان ماه سال جاری، سازمان جهانی بهداشت استفاده اضطراری از واکسن "کووکسین تولید شرکت داروسازی "بهارات بیوتکِ" هند در برابر کووید-۱۹ را تایید کرد.

گزارش ها حاکیست این واکسن با فناوری ویروس کشته (مشابه سینوفارم) در شرکت بهارات‌بیوتک هند تولید شده و پیش از این برای استفاده در هند و چند کشور دیگر مجوز اضطراری گرفته بود.

نیوزیلند

به گزارش پایگاه خبری «نیوزیلند هرالد» موج جدید سویه دلتای ویروس کرونا در نیوزیلند رو به افزایش گذاشته است.در حال حاضر  این کشور در قرنطینه به سر می برد.

نیوزیلند تلاش کرده است تا با شیوع ویروس بسیار مسری کرونای دلتا در سال جاری مبارزه نماید. جاسیندا آردرن نیز از راهبرد ریشه‌کنی ویروس از طریق تعطیلی‌ها به سمت زندگی و کنار آمدن با ویرس با واکسیناسیون بیشتر رو آورده است.

آردرن روز دوشنبه اعلام کرد از تاریخ ۲۹ نوامبر فعالیت رستورانها و کافه ها در اوکلند مجددا از سر گرفته خواهد شد.

نیوزیلند همچنان یکی از پایین‌ترین آمار کووید-۱۹ را در جهان دارد بطوری که تاکنون کمتر از  هشت هزار مورد از این بیماری گزارش شده و ۳۲ نفر جان خود را از دست داده اند. این کشور روز سه شنبه ۱۲۵ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ گزارش کرد و این درحالی است که میزان واکسیناسیون کامل با دو دُز در این کشور به نزدیک ۸۰ درصد از جمعیت واجد شرایط واکسیناسیون رسیده است.

هفته گذشته هزاران نفر از مردم نیوزیلند در چند شهر این کشور در اعتراض به محدودیت های کرونایی و اجبار به تزریق واکسن کووید-۱۹ اعتراض کردند.

بیشتر معترضان که بدون ماسک در خیابان های مرکزی شهر ولینگتون دست به تظاهرات زده بودند در مقابل ساختمان پارلمان تجمع کردند.

کره جنوبی

به گزارش پایگاه خبری «یونهاپ»، در ۲۴ ساعت گذشته دست کم ۲ هزار و ۲۸۷ مورد جدید کرونا در کره جنوبی گزارش شده است.

به گزارش این پایگاه خبری، در هفته گذشته شمار افرادی که آزمایش کرونا داده اند کاهش یافته است.

این در حالیست که وضع سلامتی بیش از ۵۰۰ تن از افراد مبتلا به کرونا در کره جنوبی همچنان وخیم است و روند بهبودی به کندی انجام می شود.

پیش‌تر، پایگاه خبری «ساوث کوریا نیوز» نوشته بود تجمع بین  ۱۰ تا ۱۲ نفر در مناطق مختلف شهری مجاز است و بسیاری از اماکن مانند رستورانها و کافه‌ها می‌توانند ۲۴ ساعته خدمات ارائه کنند.

برخی از اماکن با ریسک بالای انتقال بیماری مانند اماکن تفریحی و ورزشی نیز باید بر اساس "مجوز قرنطینه" فعالیت کنند. افراد برای حضور در این اماکن باید مدرک واکسیناسیون یا آزمایش منفی کرونا ارائه دهند. این اولین مرحله از طرحی سه مرحله‌ای برای بازگشت به زندگی عادی است.

دولت کره جنوبی اعلام کرد، در صورتی که در جمعی تعدادی واکسن کرونا نزده باشند تعداد افراد حاضر در جمع به  ۹۹ نفر محدود می شود ولی  اگر تمام افراد واکسن  زده باشند می توانند  تا ۴۹۹ نفر نیز در تجمع و یا مراسم شرکت کنند.

چین

به گزارش رویترز،  در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۱۷ مورد جدید کرونا در چین گزارش شده است.

این در حالیست که دو روز پیش، سخنگوی کمیسیون ملی بهداشت (NHC) چین با بیان اینکه مهار کرونا وارد مرحله نهایی شده است، گفت: تاکنون در هشت مورد از مناطقی که تحت تاثیر تازه‌ترین موج شیوع کرونا قرار گرفته‌اند، حداقل برای ۱۴ روز متوالی هیچ مورد جدیدی از کووید-۱۹ شناسایی نشده است.

به گزارش چاینا دیلی، «می فنگ» طی یک کنفرانس مطبوعاتی در پکن افزود: وضعیت همه گیری کرونا در شهرهای مرزی یا بندری آلوده به ویروس از جمله در اجینا، هیهه و دالیان به سرعت و به طور موثر مهار شده است.

گفتنی است تا جمعه هفته گذشته ۷۶.۳ درصد از جمعیت چین دو دُز کامل واکسن کووید-۱۹ تزریق شده است.

در حال حاضر در مجموع ۱.۰۷۶ میلیارد نفر در کشور دو دُز واکسن خود را دریافت کرده اند، همچنین در مجموع ۶۵.۷۳ میلیون نفر هم دُز سوم یا تقویت کننده دریافت کرده اند.

برچسب‌ها کره‌ جنوبی هند ویروس کرونا چین نیوزیلند سازمان جهانی بهداشت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کره جنوبی هند ویروس کرونا کره جنوبی هند ویروس کرونا چین نیوزیلند سازمان جهانی بهداشت سازمان جهانی بهداشت شمار مبتلایان پایگاه خبری حال حاضر کره جنوبی مورد جدید کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۸۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • ببینید | گزارش لحظه‌به‌لحظه حمید معصومی‌نژاد از بازگشت به ایران؛ جمله بامزه پای هواپیما روی باند فرودگاه!
  • ۱۰ از ۱۸: این بخش از والیبال آسیا در تصرف ایران
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند