Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@17:57:38 GMT

کشف سلول جدید در قلب توسط دانشمندان

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۹۴۱۲

به گزارش صدای ایران  این سلول‌ها "نکسوس گلیا"(nexus glia) نامیده شده‌اند و به نظر می‌رسد به تنظیم ضربان قلب و ریتم قلبی کمک می‌کنند و به گفته‌ی محققان می‌توانند درک جدیدی از نارسایی‌ و بیماری‌های قلبی ارائه کنند.


سلول‌های گلیال در مغز و سیستم عصبی یافت می‌شوند و از نورون‌ها پشتیبانی می‌کنند. این سلول‌ها را می‌توان در اندام‌های اصلی که سیستم عصبی محیطی در آنها گسترس می‌یابد نیز یافت اما تاکنون هیچ سلول گلیالی در قلب یافت نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین در این مطالعه جدید محققان دانشگاه نوتردام به دنبال این سلولها در قلب گشتند.



آنها هنگام بررسی قلب گورخرماهی سلول‌هایی شبیه به آستروسیت‌ها که نوعی سلول گلیال هستند، یافتند. آستروسیت‌ها در مغز یافت می‌شوند. در ادامه تحقیقات آنها موفق به کشف این سلول‌ها در قلب موش‌ها و انسان‌ها شدند. این سلول‌ جدید که نکسوس گلیا نامیده شده است در مجرای خروجی قلب(بخشی از مسیری که خون برای خروج از قلب طی می‌کند) قرار دارند.



مطالعات بعدی نشان داد که نکسوس گلیا نقش مهمی در تنظیم ریتم و ضربان قلب ایفا می‌کند. زمانی که محققان این سلولها را از قلب حیوانات خارج کردند، ضربان قلب آن‌ها افزایش یافت و در حیواناتی که با مهندسی ژنتیک تولید سلول‌های گلیال در آنها متوقف شده بود، ضربان قلب نامنظم شد.



محققان می‌گویند که این یافته‌ها در برخی از نارسایی‌های قلبی اهمیت دارند. از جمله این نارسایی‌ها می‌توان به ضربان نامنظم و تپش شدید قلب اشاره کرد. بسیاری از نقص‌های مادرزادی در مجرای خروجی قلب قرار دارد. سلول‌های نکسوس گلیا نیز در این مکان یافت شده است.



"کودی اسمیت"(Cody Smith) محقق اصلی این مقاله می‌گوید: ما عملکرد دقیق این سلول‌ها را نمی‌دانیم اما از آن جا که حذف آن‌ها باعث افزایش ضربان قلب می‌شود می‌توان گفت که به برخی از نارسایی‌های قلبی مرتبط هستند. ما مطالعه این سلول‌ها را ادامه می‌دهیم.



این مطالعه در مجله‌ی PLOS Biology منتشر شده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: پژوهشگران سلول ها ضربان قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۹۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

دریافت 10 MB کد خبر 6089768

دیگر خبرها

  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص