Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی استان همدان با بیان اینکه مسئولان استان سه میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت رادار رصد هواشناسی در اختیار این اداره کل قرار دادند ابراز امیدواری کرد در اسرع وقت با کمک مدیران زیرساخت این رادار فراهم شود.

به گزارش خبرنگار برنا از همدان، حسین عابد در جمع خبرنگاران افزود: رادار رصد هواشناسی با اعتبار ۳۲ میلیارد تومان خریداری و در بارابند ملایر جانمایی شده است که در سال‌های آینده راه اندازی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه زیرساخت های لازم برای سایت رادار رصد هواشناسی شامل برق، آب، راه، مخابرات و خطوط ارتباطی توسط استان فراهم شده است گفت: با نصب و راه اندازی این سامانه نوین و پیشرفته مدت زمان پیش بینی تحولات هواشناسی و حوادث احتمالی سیل، تگرگ و بارش ها کاهش می یابد.

به گفته وی بهره‌برداری از این رادار سبب بهره مندی همدان از امکانات روز هواشناسی، فناوری دریافت داده‌ها و پیش‌بینی هوا می شود و موقعیت مکانی سامانه های بارشی و مسیر حرکت و میزان بارش و سرعت بارش تشخیص داده می شود.

مدیرکل هواشناسی استان همدان ماهیت کار اداره کل هواشناسی را پایش جو و دریا، ارائه خدمات به تمامی اقشار جامعه و انجام تعهدات داخلی و بین المللی عنوان کرد و افزود: خدمات این اداره کل در راستای حفظ جان و مال مردم در مقابل مخاطرات هواشناسی است که با صدور هشدارها در مقابل تهدیدات و ۳۲ مخاطره آب و هوایی از جان و مال مردم حفاظت می‌کند.

عابد خاطرنشان کرد: در راستای اطلاع رسانی مخاطرات به مردم و مسئولان از ابتدای سالجاری ۱۶ مورد هشدار در استان صادر شده که ۱۴ مورد هشدار زرد (آگاهی) و ۲ مورد نارنجی(آمادگی) بوده است.

مدیرکل هواشناسی استان همدان افزود: از ابتدای آبان تاکنون با صدور چهار هشدار از صدمات احتمالی جلوگیری شد و این هشدارها به مسئولان در پلیس راه، حمل و نقل و اداره آب در برنامه ریزی ها کمک می‌کند.

عابد اظهار داشت: در بخش پایش و فنی، کل سیستم برق اضطراری در یکسال گذشته با ۶۰ میلیون تومان بازسازی و باتری های فرسوده تعویض شد.

وی ادامه داد: بادنماهای استان و سه ایستگاه جاده ای زاغه، گرمک و اسدآباد در سطح استان هر سه بازسازی و کالیبره و سنسورها بررسی شده و دقت آنها مورد ارزیابی قرار گرفته و ایرادهای احتمالی رفع شده است.

مدیرکل هواشناسی استان همدان گفت: در طی سال گذشته تغییرات ساختمانی قهاوند، تویسرکان و اسدآباد انجام شده است و در رایزنی با سازمان هواشناسی کشور حدود یک میلیارد تومان تجهیزات از بودجه ملی برای استان دریافت شد که قسمتی از آن به بازسازی اداره هواشناسی ملایر اختصاص داده شد.

عابد خاطرنشان کرد: همچنین در رایزنی های صورت گرفته با سازمان هواشناسی کشور یک پکیج کالیبراسیون به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان برای استان دریافت شد.

به گفته وی از ۱۰۳ ایستگاه هواشناسی در سطح استان همدان، ۸۳ ایستگاه بارانسنجی، سه ایستگاه جاده ای، یک ایستگاه کوهستانی، پنج ایستگاه اقلیم شناسی، ۹ ایستگاه هواشناسی اصلی و تکمیلی و ۲ ایستگاه تابش سنجی وجود دارد.

مدیرکل هواشناسی استان همدان اظهار داشت: در راستای خدمت دهی صحیح به مردم و دقت در داده های سازمان، نیازمند پایش و بازدیدهای مستمر از ایستگاه های هواشناسی هستیم که این بازدیدها در یکسال اخیر به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. 

عابد گفت: پنل های خورشیدی در ایستگاه های استان با هزینه داخلی و تامین بخشی از برق مورد نیاز این اداره کل تعمیر و بازسازی شده و نیز در بحث امنیتی تمامی دوربین های مدار بسته، کپسول های اطفای حریق و دزدگیر ها به روز رسانی و آماده به کار شده است.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی همدان ۳۰ درصد از اشتغال استان را بر عهده دارد، توصیه و اطلاع رسانی به کشاورزان را یکی دیگر از خدمات این اداره کل دانست که همکاری با اداره جهاد کشاورزی از سال گذشته ارتقا داده شده است.

این مقام مسئول اظهار داشت: اداره کل هواشناسی استان در راستای خدمات به کشاورزان و اطلاع  وضعیت جوی به آنها با خرید یک پنل پیامکی در سال گذشته هر هفته ۲ هزار و ۵۰۰ پیامک با هزینه این اداره کل به کشاورزان استان ارسال کرد.

مدیرکل هواشناسی استان همدان گفت: در ۶ ماه گذشته سه دستگاه خودرو جدید خریداری شده و مجوز استخدام پنج نفر در استان گرفته شده است.

عابد خاطرنشان کرد: نحوه اطلاع رسانی خدمات هواشناسی استان همدان از طریق ۲۶۲ مرکز در شبکه دولتی، صدا و سیما در پنج نوبت زنده یا ضبط شده در شبانه روز، سایت هواشناسی استان به نشانی www.sinamet.ir، سامانه پیامکی ۱۳۴، رسانه ها و تماس تلفنی است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هواشناسی حسین عابد رادار رصد هواشناسی میلیارد تومان اداره کل سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۹۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی و مدیر موسسه منبر آسمانی با اشاره به روایتی درمورد معیار اصلی مقام هر فردی نزد خداوند اظهار کرد: یکی از اصحاب صادق آل محمد علیهم‌السلام می‌گوید به امام صادق (ع) عرض کردم: آقاجان فلانی چه عبادت، دین و فضلی دارد! کنایه از این‌که خیلی مقامش والاست، اما امام علیه‌السلام سوالی درباره آن شخص از من پرسیدند که تمام معیار‌های مرا در شناخت افراد تغییر داد. امام صادق علیه‌السلام فرمودند: «فَقَالَ کَیْفَ عَقْلُهُ» «عقل او چگونه است؟»
 عرض کردم: نمی‌دانم بعد امام علیه‌السلام فرمودند: 
«فَقَالَ إِنَّ الثَّوَابَ عَلَى قَدْرِ الْعَقْلِ» «ثواب و پاداش را به اندازه عقل و با معیار خرد می‌دهند نه به مقدار حال و شور.»

داستان مرد عابد بنی اسرائیلی

بعد، امام جعفر صادق (ع) برای من داستانی از عابدی بنی اسرائیلی نقل کردند: همانا مردی از بنی‌اسرائیل خداوند را در جزیره‌ای دریایی که سرسبز و خرم بود عبادت می‌کرد. آن جزیره درختان بسیار و آبی فراوان داشت. فرشته‌ای از آن مکان می‌گذشت که آن عابد را دید. فرشته به خداوند عرض کرد: آیا ثواب این بنده را به من می‌نمایانی؟ خداوند آن را به وی نشان داد، فرشته آن را اندک و ناچیز پنداشت و از این ناهمخوانی ثواب کم و عبادت فراوان آن عابد تعجب کرد به همین خاطر خداوند به فرشته وحی کردند: با او همراه شو. فرشته به صورت انسانی در آن جا فرود آمد. مرد به او گفت: کیستی؟ فرشته گفت: من مردی عابد هستم که، چون آوازه مرتبه و عبادت تو در این مکان به من رسید به نزد تو آمدم تا خداوند را به همراه تو پرستش و عبادت نمایم. فرشته در آن روز با او بود. فردای آن روز فرشته به آن مرد گفت: منزلگاه تو چه سرسبز و خرم است! فقط برای عبادت شایسته است! مرد عابد به او گفت:، اما این‌جا عیبی دارد! فرشته گفت: چه عیبی؟ گفت: برای خداوند ما چارپایی نیست، اگر بر‌ای او الاغی بود او را در این مکان می‌چرانیدیم همانا سبزه‌ها در حال از بین رفتن هستند. فرشته که متعجب شده بود گفت: برای پروردگار تو الاغی نیست؟ (کنایه از اینکه این حرف یعنی چه، مگر خدا جسم است که اعضا و جوارح داشته باشد) گفت: اگر برای خداوند الاغی بود مثل چنین سبزه‌هایی از بین نمی‌رفت. خداوند به آن فرشته وحی فرستاد: «فَأَوْحَى الله إِلَى الْمَلَکِ إِنَّمَا أُثِیبُهُ عَلَى قَدْرِ عَقْلِهِ» «همانا من به میزان عقل او به او پاداش داده‌ام.»

شرح روایت شریف

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: این روایت می‌فرماید: ممکن است کسی دو رکعت نماز مختصر بخواند و ثواب عبادت جن و انس به او داده شود و ممکن است کسی تا صبح شیون و ناله کند و اشک بریزد، اما نماز پر لابه او را به چیزی نخرند. این سخن به شنونده سنگین آمد، برای همین امام جعفر صادق علیه‌السلام برای او داستانی نقل کردند تا ذهن وی مطلب گفته شده را بپذیرد. 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: امام صادق علیه‌السلام کوتاهی فکر برخی از مردم را با نقل این روایت توضیح می‌دهند و می‌فرمایند: زیبایی و شور عبادت او به‌گونه‌ای بوده است که حتی نظر فرشته‌ای را به خود جلب می‌کند و از شکوه آن سر تعظیم و درخواست در پیشگاه الهی فرود می‌آورد. شور در آن عابد خوب بوده است ولی شعوری در او نبوده است.

مشکل امروز جامعه مسلمانان

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی ادامه داد: متأسفانه، مشکل جامعه اسلامی نیز همین است. در جامعه اسلامی معیار و محک ارزش اعمال و کردار دیگران عقل و معرفت آنان قرار نمی‌گیرد و شور و حال را معیار و محک مرتبه معنوی افراد و گزینش آنان قرار می‌دهند. سینه و نوحه و فریاد و گاه نعره و کشیدن قمه و قداره فراوان است، اما شعور و معرفت اندک است. متأسفانه منبرها، مسجدها، حسینه‌ها، فقط از حال می‌گویند و سفارش می‌کنند که در مکه و طواف چنان کن و نماز و ذکر فراوانی به زائران می‌دهند و وقت فکر و اندیشه برای آنان نمی‌گذارند. وقتی شور فراوان و عقل اندک باشد، یک میلیارد مسلمان نمی‌توانند در تأمین هزینه خود توانا باشند. البته، عقل به معنای چیزی که آدمی را به قرب الهی نزدیک کند منظور ماست. عقلی که با آن به ستایش خداوند ایستاده می‌شود و سلامت دنیا و سعادت آخرت را به همراه دارد.

دو پایه اساسی عقل

این کارشناس مذهبی گفت: عقل دارای دو پایه اساسی است: 
• یکی آن که باعث شود خداوند را عبادت کند و قرب الهی را موجب شود. 

• دیگر آن که به سعادت و نعیم برسد و البته سعادت اخروی بدون تأمین دنیا ممکن نمی‌شود.

حال، یک سوال اساسی از همه مسلمین این است. 

مسلمانی که در تأمین هزینه زندگی خود درمانده است چگونه می‌تواند سلامت دنیا را داشته باشد و کسی که در دنیا سلامت ندارد چگونه به سعادت آخرت دست می‌یابد؟

 ملت ما با انقلاب عظیم و معنوی خود که به عشق امام حسین علیه‌السلام بوده است با معضل اقتصادی و ناتوانی در تأمین نان شب خود روبه‌روست.

کسی که توان تأمین نان دنیای خود را ندارد و نمی‌تواند دنیای خود را آباد کند، آخرت خود را نیز نمی‌تواند آباد کند! 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی اظهار کرد: یک میلیارد مسلمان اسیر دست غربیان هستند. آنان توان بالایی در مقابله با مسلمانان ندارند، بلکه این مسلمانان هستند که سست و ضعیف هستند. کسی که عقل ندارد نه تنها در برابر دشمن از او کاری نمی‌آید، بلکه وی در برابر دوستان نیز نمی‌داند چه می‌کند. انسان باید سعادت دنیا داشته باشد تا به آخرت دست یابد. بعد از انقلاب اسلامی، در مواردی گداپروری در جامعه باب شد و دولت‌ها به‌جای شغل، به مردم پول دهند. مردم نباید نان خود را با ذلت به دست آوردند. کار را نیز باید خود دنبال کرد و البته برای این کار باید کاردان بود.

عقل خودمان و اطرافیانمان را بسنجیم

این کارشناس مذهبی یادآور شد: آدم باید خود و اطرافیانش را آزمایش کند تا ببیند جزء کدام گروه قرار می‌گیرند. آیا خدایی ناکرده از جاهلان هستند یا از عاقلان؟

 امام صادق علیه‌السلام با این روایت به همه ما فهماندند که اگر کسی را در حال خوش عبادی دیدیم او را به عرش نبریم، بلکه ببینیم عقل و معرفت او چه اندازه است؟ درک او نسبت به دنیا و آخرت چگونه است؟ 

چقدر خوب است در مساجد، روایات باب عقل و جهل کتاب بحار و یا اصول کافی حتی شده از رو خوانده شود و اصلا هر شب بعد از هر نمازی یک سوال اعتقادی مطرح شود و از مردم خواسته شود تا جواب این سوال را پیدا کنند و خودشان روی این سوال فکر کنند تا راه امام صادق (ع) ادامه پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • موج بارش دوباره از فردا در استان همدان
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • توقف تور‌های غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • توقف‌ تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • ورود سامانه جدید بارشی به همدان / فردا دمای سطح خاک به صفر می‌رسد
  • سامانه جدید بارشی در زنجان فعال می‌شود
  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟
  • سیستان بارانی شد