Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:19:12 GMT

مکتب بسیج همان مکتب امامین انقلاب است

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۰۸۲۱

مکتب بسیج همان مکتب امامین انقلاب است

ایسنا/لرستان مسئول بسیج دانشجویی لرستان گفت: مکتب بسیج همان مکتب امامین انقلاب است.

میلاد شرفی امروز یکم آذرماه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا انقلاب اسلامی به مناسبت فرا رسیدن هفته بسیج و سالروز تأسیس بسیج دانشجویی، اظهار کرد: بی‌شک مهم‌ترین مدل حکمرانی در جهان امروز مکتب بسیج است یعنی ما با مکتب بسیج می‌توانیم حکمرانی بر پا کنیم که برپایه حکمرانی الهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در جهان امروز، در جهانی که متکی بر تمدن غرب و متکی بر جهانی است که انسان‌محوری و ایدئولوژی‌های اومانیستی را به خدامحوری و حکومت برپایه دین ترجیح داده و این تقابل بسیار مهمی بوده تقابل نظام فکری اجتماعی سیاسی فرهنگی بسیج در مقابل نظام فرهنگی سیاسی تمدن غرب که همان تقابل حق و باطل است.

مسئول بسیج دانشجویی لرستان با بیان اینکه مکتب بسیج همان مکتب امامین انقلاب است، افزود: مکتب بسیج نمود کاملی است از مکتب اسلام ناب که بنیان‌گذار انقلاب اسلامی آن را در قرن اخیر ارائه کردند.

شرفی خاطرنشان کرد: توحید و خداباوری و حکومت بر پایه دین از اصول مکتب اسلام است که سرلوحه حرکت اعتقادی بسیج است.

 وی نفی سلطه و یاری رساندن به مظلومین را از دیگر اصول مکتب بسیج دانست و با برشمردن ایستادگی بسیج در برابر نظام سلطه و استکبار جهانی به پیروزی‌های نهاد بسیج و جبهه مقاومت در چهار دهه اخیر پرداختند.

مسئول بسیج دانشجویی لرستان با بیان اینکه این ایستادگی در تقابل نظام سلطه هم به دلیل به وجود آمدن مکتب مبارک بسیج است، اضافه کرد: مصداق حوادث چند دهه اخیر را می‌بینیم و پیروزی‌های چند دهه اخیر را می‌بینیم و ایستادگی در مقابل ظلم و استکبار را می‌بینیم این اسلام اسلامی است که بسیج بر روی آن بنا شده است.

شرفی بیان کرد: معنویت بسیجیان از اصول مهم دیگر مکتب بسیج است و نمود آن در خدمت‌رسانی به مردم، مستضعفین و نیازمندان را می‌توانیم ببینیم.

وی به حضور اقشار مختلف بسیج در بحران‌هایی همچون سیل و زلزله و خسارات نشات گرفته از ویروس منحوس کرونا برای خدمت‌رسانی به مردم پرداختند و با اشاره به تبدیل کردن تهدیدات به فرصت‌ها توسط بسیجیان از خدمات فراگیر بسیج در حوزه‌های تخصصی برای پیشرفت جامعه در عرصه‌های مختلف مصادیقی را بیان کردند.

 مسئول بسیج دانشجویی لرستان بصیرت را از ویژگی بارز بسیجیان دانست و افزود: بسیجی فرزند زمانه خود است و اسیر فریب و نیرنگ فتنه‌های نمی‌شود و در زمان نیاز با ورود با بصیرت خود سایه جنگ و فتنه‌های شوم را از سر ملت و نظام اسلامی برمی‌دارد.

شرفی به حضور شگفت‌انگیز در جبهه‌های حق علیه باطل و برچیدن بساط فتنه‌های چند دهه اخیر مانند فتنه‌های تحمیلی استکبار در سال‌های ۷۸ و ۸۸ و ۹۶ و ۹۸ اشاره کرد.

وی به موضوع مطالبه گری و شاخص‌های آن پرداخت و با اشاره به دستور مقام معظم رهبری در جهت برافراشتن مطالبه گری توسط آحاد بسیجیان خصوصاً دانشجویان انقلابی، اظهار کرد: البته باید توجه داشت که مطالبه گری باید بر پایه اخلاق، منطق و عقلانیت باشد. توهین و افترا و ناسزا را از مطالبه گری و عدالت‌خواهی به دور دانست و همه را به پرهیز کردن از این موارد توصیه کردند.

مسئول بسیج دانشجویی لرستان ادامه داد: اگر میگوییم که مطالبه گری باید برپایه منطق باشد یعنی ادله و برهان علمی و داشته باشد و البته باید برپایه عقلانیت باشد یعنی اینکه نه‌تنها به یک آسیب و مسئله هشدار دهد بلکه مطالبه گر با جوشش و مطالعه و همت به دنبال ارائه راه‌حل‌های اجرایی و علمی برای آن مشکل و مسئله باشد.

شرفی عنوان کرد: برخی موارد مشاهده می‌شود که گروهی، جمعی و اشخاصی برای نفع شخصی و گروه خود دست به مطالبه گری می‌زنند که این اشتباه و باطل است و باید منفعت همگانی و برپایه حق مدنظر باشد.

وی نخبگان جامعه و اصحاب رسانه را دعوت به مطالبه گری کرد و خواستار بسط و گسترش عدالت‌خواهی در لایه‌های مختلف جامعه شدند و اظهار کرد: همه باید کار کنند منتظر نباشیم یک نفر دیگر بیاید و کار مطالبه گری را انجام دهد به‌طور مثال صبر کنیم تا از تریبون نماز جمعه نماینده ولی‌فقیه یک مطالبه گری را انجام بدهد، صبر کنیم یک نماینده استان در مجلس مطالبه گری را برای مردم یک استان انجام دهد این‌ها خوب است ولی کفایت نمی‌کند ما باید مطالبه گری را بسط بدهیم و آن را به دست تک‌تک نخبگان این جامعه بدهیم تا بتوانیم در مقابل هر تبعیض و فساد مقابله کنیم.

مسئول بسیج دانشجویی لرستان با ابراز امیدواری به آینده نظام بیان کرد: برای این امید دلایل منطقی، علمی و محکمی داریم و مهم‌ترین آن این است که ظرفیت‌های نظام بسیار بیش از مشکلات آن است که با تدبیر از آن عبور خواهیم کرد. البته شرط عبور همان توصیه رهبری انقلاب بر تشکیل دولت جوان حزب‌اللهی است.

شرفی به مسئولین توصیه کرد که جلسات متعددی را با جوانان متخصص انقلابی برای عبور از مشکلات جامعه داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی هفته بسیج انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی بسیجیان مکتب اسلام مقام معظم رهبری جبهه مقاومت بسيج دانشجويي مسئول بسیج دانشجویی لرستان مطالبه گری مکتب بسیج دهه اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۰۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد

ایسنا/اصفهان عضو هیئت‌علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان با بیان اینکه پایه‌های قوی و ریشه‌دار تفکر فلسفی، پیش از دوران صفویه و از مکتبی است که باید آن را «مکتب فلسفی متقدمین اصفهان» نامید، گفت: در مکتب فلسفی اصفهان، فقه و فلسفه و حکمت یک‌جا جمع شد و می‌توان به آن عنوان رویکرد فلسفیِ جامع داد.فیلسوفان ما همواره آرزو داشتند تا دین و فلسفه را یکی بدانند که در همین اصفهان و با اندیشه‌های میرداماد محقق شد.

علی کرباسی‌زاده اصفهانی، در ابتدای نشست علمی «مکتب فلسفی اصفهان» که امروز شنبه (۹ اردیبهشت‌ماه)، و به مناسبت نکوداشت هفته فرهنگی اصفهان در محل دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: مکتب فلسفی اصفهان اصطلاحی است که جای خالی آن دیده می‌شد و خوشبختانه امروزه جایگاه خود را یافته است. وقتی در یک دیاری تعدادی فیلسوف در حد میرداماد و میرفندرسکی ظهور می‌کنند و باعث رونق علم در مدارس و حتی خیابان‌ها و در واقع بین مردم می‌شوند، از رشد و توسعه بسیار و در خور تأمل فلسفه در اصفهان حکایت دارد که ما از آن با عنوان مکتب فلسفی اصفهان یاد می‌کنیم.

عضو هیئت‌علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان ادامه داد: نمی‌توان انکار کرد که جریانی قوی در دوران صفویه شکل گرفت. با این‌حال نباید ظهور و ریشه مکتب فلسفی اصفهان را به این دوران نسبت داد. از مدت‌ها پیش‌تر و از قرون سوم و چهارم فلسفه در اصفهان پا گرفت.

این مدرس فلسفه شهرمان افزود: خیلی‌ها نمی‌دانند که ابن‌سینا در اصفهانِ ما زیسته و چه فعالیت گسترده‌ای در فلسفه داشته است. یکی از پایه‌های فلسفی شهر را همین ابن‌سینای مشائی شکل داد. گروه‌های فکری بسیار دیگری نیز مانند اسماعیلیان قبل از صفویه در این شهر بودند.

این فلسفه‌دان تأکید کرد: ما پیش از صفویه ابن‌مسکویه را داشتیم که فیلسوفی بی‌نظیر بود و شخصیتی جهانی دارد. ابن‌مسکویه در اصفهان زیست و تعالی یافت و درگذشت. اما متأسفانه امروزه مقبره او مهجور است و شهرداری اصفهان به آن توجه جدی نمی‌کند.

کرباسی‌زاده با اشاره به این نکته که ما در تاریخ اصفهان می‌توانیم از اصطلاحی به نام «مکتب فلسفی متقدم» استفاده کنیم، تصریح کرد: پایه‌های قوی و ریشه‌دار تفکر فلسفی را از پیش از دوران صفویه و با عنایت به شخصیت‌هایی که اشاره کردم و البته باز هم می‌توان نام برد، مکتبی است که باید آن را «مکتب فلسفی متقدمین اصفهان» نامید. اگر فلسفه ابن‌سینا را که در اصفهان تعالی یافت و بر روی فلسفه کار کرد، از اسلام حذف کنیم دیگر فلسفه ما حرفی برای گفتن ندارد و تهی می‌شود. ابن‌سینا مؤسس مکتب فلسفی متقدم ما است.

این پژوهشگر در ادامه و با نظر به همان فیلسوفان قبل از صفویه بیان کرد: حتی خیام که از نیشابور به اصفهان آمد و مدت‌ها در این شهر زیست، فقط شاعر و منجم نبود، بلکه فیلسوفی بی‌نظیر هم محسوب می‌شد. اندیشه‌های فلسفی او در همین اصفهان و مکتب فلسفی متقدم بالیده شد.

برآمدن فلسفه اصفهان از متون روایی

این پژوهنده فلسفه سپس یادآور شد: ریشه‌های اصفهان در علوم عقلی چنان است که کسانی همچون شیخ محمود اصفهانی صاحب «شرح قدیم» را داریم. خاندان ابن‌ترکه نیز از خانواده‌های مهم فلسفه‌دان در اصفهان بودند. حتی فلاسفه‌ای هستند که دوره‌های کاملی از فلسفه را نوشته‌اند و ما در تحقیقات نو به شناسایی‌شان‌ در شهر اصفهان موفق شده‌ایم.

وی گفت: کمره‌ای اصفهانی نیز از فیلسوفان بزرگ است که اصطلاح «حکمت متعالیه» را حتی قبل از میرداماد به کار گرفت. با این پیشنه قوی جالب است که مکتب فلسفی اصفهان در اصفهان شکل گرفت و مذهب اهل سنت در آن ریشه‌دار بود. خاک و جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه نکته‌ها و جایگاهی بی‌نظیر دارد. حتی دوران ساسانیان و بیش از ۲۰۰۰ سال پیش نیز اسنادی در خصوص فلسفه در این شهر یافت شده است. اصفهان دیاری بی‌نظیر در فلسفه است که بیشتر تاریخش را هم غیراصفهانی‌ها نوشته و تأیید کرده‌اند.

این پژوهشگر و محقق تاریخ مکتب فلسفی اصفهان در ادامه، حوزه‌های علمیه اصفهان و دیگر نقاط جهان اسلام را مقایسه و توصیف کرد: برترین دیدگاه‌های فلسفی و قوی‌ترین فلاسفه جهان اسلام در اصفهان ظهور و رشد کردند. علوم عقلی و نقلی در اصفهان مسالمت‌آمیز پیش رفتند و کامل‌کننده یکدیگر هستند.

او به کاربرد مکتب درباره فلسفه اصفهان هم نگاه کرد و توضیح داد: وقتی می‌گوییم مکتب فلسفی اصفهان، مقصود مجموعه‌ای از نگرش‌ها، دیدگاه‌ها، کنش‌ها و... است که در آثار هنرمندان و فلاسفه و اهل علم اصفهان ظهور و بروز یافته است. نقطه مشترکی وجود دارد که در تأملات فلسفی تمامی آنان یافتنی است. برآمدن فلسفه اصفهان از متون روایی همان نقطه و فصل مشترک به شمار می‌آید که نباید آن را دست‌کم گرفت.

کرباسی‌زاده در ادامه توضیحاتش دربارۀ مکتب فلسفی اصفهان خاطرنشان کرد: آثار نوشته‌شده در مکتب فلسفی اصفهان به‌اندازه آثار نوشته‌شده در همه نقاط ایران است که بسیار درخور تأمل به حساب می‌آید. دوسوم حواشی و تعلیقات نگاشته‌ شده بر فلسفه ابن‌سینا که در تاریخ علم مطرح است به اصفهان تعلق دارد.

این متخصص فلسفه ایران و اسلام اظهار کرد: فیلسوفان اصفهانی نکته‌های نغز و نابی را از روایت‌های اسلامی استخراج کردند و بسط دادند که اقدامی شایان توجه است. از طرفی، تعارض‌هایی در بحث‌های فلسفی این شهر شکل گرفت که نشان‌دهنده پویایی و گستردگی بحث‌های فلسفی در این دیار است. فلاسفه اصفهان با مهارت تمام به این تعارضات و در دوران صفویه پاسخ دادند.

این پژوهشگر و مدرس  فلسفه گفت: ما مدارس مختلفی داشتیم که اختلافاتی بینشان بود و هرکدام در شاخه‌ای رشد کردند. این تنوع فکری و فلسفی نیز در شهر اصفهان درخور اعتناست. شیخ بهایی یکی از شخصیت‌های همین دوران صفوی است که در فلسفه درخشید.

او سپس به فعالیت فلسفی شاهان صفوی اشاره و بیان کرد: در فلسفه این عصر نیاز به متون شیعی داشتیم و شاهان صفوی نیز همسو با این نیاز از فلاسفه جهان اسلام  دعوت کردند. این را هم باید در نظر داشت که اصفهان فقط صاحب یک مکتب فلسفی نبود، بلکه مکتبی جداگانه در فقه و فقهات نیز  داشت. این فقه سرتاسر با معنویت و حکمت سرشته است.

عضو هیئت‌علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان اظهار کرد: در اصفهان هرگز رویکرد اخباری افراطی شکل نگرفت و بین اندیشمندان آن راه نیافت. این مسئله را مدیون مکتب قوی فلسفی اصفهان هستیم. بزرگ‌ترین عالمان رجالی نیز در اصفهان ظهور کردند. تمام کتب حدیثی در اصفهان نوشته شده است که پشتوانه این رونق نیز حکومت صفویان بود.

این محقق فلسفه و دین خاطرنشان کرد: شاهان صفوی مروج تفکر عقلی، فلسفه و فرهنگ بودند و خدمات مهمی در این مسیر داشتند. امیدوارم این میراث را قدر بدانیم و از آن پاسداری کنیم. میرفندرسکی، اولین فیلسوف تطبیقی، در همین مملکت صفوی ظهور کرد. این بُعد از زندگی او در جهان اسلام دارای اهمیت بسیاری است. اما چنین مسائلی متأسفانه امروزه دست‌کم گرفته می‌شود.

تحقق آرزوی اتحاد دین و فلسفه در اصفهان

کرباسی‌زاده در پاسخ به این سؤال خبرنگار ایسنا که «سرنوشت مکتب فلسفی اصفهان پس از صفویان چه شد و آیا این رونقی که فرمودید در دوره‌های دیگر و حتی عصر ما وجود دارد یا خیر؟» گفت: در این نشست تا دوران صفویه بحث شد، اما در دوران پس از آن نیز نشانه‌های رونق فلسفه در اصفهان بسیار است. در اینجا دوران قاجار و آخوند ملاعلی نوری را مثال می‌زنم که در اصفهان از ۲۳سالگی و حدود ۷۰ سال تدریس کرد، شمار شاگردانی که تربیت کرد بسیار زیاد است، در دوران فتحعلی‌شاه شهرت فراوانی یافت و این شاه نیز او را به تهران دعوت کرد تا مدرس مدرسه تازه‌تأسیس فتحعلی‌شاه قاجار در مرکز شود.

او در ادامۀ پاسخ خود چنین گفت: این روحانی پاسخ می‌دهد که من در بین شاگردانم فقط ۴۰۰ مجتهد دارم که نمی‌توانم ترکشان کنم و باید اصفهان بمانم. فتحعلی‌شاه از او می‌خواهد که یکی از شاگردانش را به‌جای خودش به تهران بفرستد. بنابراین، نوری هم ملا زنوزی از نامدارترین شاگردان خود را راهی تهران، پایتخت ایران می‌کند. از ورود زنوزی به تهران است که مکتب فلسفی این شهر شکل می‌گیرد. این مکتب فلسفی در ادامه به سبزوار و عتبات و قم هم راه پیدا می‌کند و هنوز نشانه‌های پویایی و آثارش را می‌بینیم.

این مدرس دانشگاه اضافه کرد: اینکه ما الآن مکتب فلسفی اصفهان در شهرمان داریم، سؤالی نیست که بتوان به آسانی پاسخ گفت. در حال حاضر، فلسفه اسلامی ما وضعیتی بسیار پیچیده دارد و اختلافات زیادی در آن ظهور کرده است. اگر بخواهیم بگوییم امروز هم مکتب فلسفی اصفهان به‌طور مشخص فعال است یا خیر به بحث‌ها و بررسی‌های گسترده‌تری نیاز دارد، زیرا فلسفه در ایران امروز قلمرو جدیدی یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت تعامل صنعتگران با رسانه ها برای جهش تولید
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند
  • حرکت جبهه جهانی انقلاب، مستحکم‌تر و نیرومندتر از پیش
  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد
  • تجلیل از فرماندهان و مربیان برتر عقیدتی سیاسی
  • قدرت امروز ایران به دلیل روحیه استکبارستیزی و مقاومت ملت ایران است
  • نقش روحیه بسیجی و استکبارستیزی در صدور انقلاب اسلامی
  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد