Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، محققان پیش‌بینی می‌کنند که رویداد‌های گرمایی شدید، مانند امواج گرمایی، از لحاظ فراوانی، شدت و مدت افزایش یابند.

گرمای شدید سلامت انسان را به خطر می‌اندازد و خطر ابتلاء به بیماری و مرگ و میر را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال می‌توان به ۷۰۰۰۰ مرگ ناشی از موج گرمای اروپا در سال ۲۰۰۳ و ۵۵۰۰۰ مرگ ناشی از موج گرمای روسیه در سال ۲۰۱۰ اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فاکتور‌های پرخطر برای بستری شدن در بیمارستان ناشی از گرما شامل سن، بیماری‌های مزمن، انزوای اجتماعی، مصرف برخی دارو‌ها و عدم دسترسی به تهویه مطبوع است. در میان بیماری‌های مزمن، بیماری‌های قلبی عروقی اغلب به عنوان یک عامل خطر برای بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از گرما شناخته می‌شوند.

دکتر «دانیل گاگنون»، نویسنده ارشد این مقاله از دانشگاه مونترال کانادا، توضیح داد: «طبق گزارش اخیر هیئت بین المللی تغییرات آب و هوا، دمای جهانی با سرعتی بیشتر از آنچه قبلاً پیش بینی شده بود در حال افزایش است و تعداد روز‌های گرمای شدید در اکثر مناطق خشک به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت. اگرچه هنوز دلایل آن را به طور کامل درک نکرده‌ایم، اما افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ در اثر گرمای شدید هستند.»

نویسندگان یک بررسی جامع از مطالعات اپیدمیولوژیک مبتنی بر شواهد انجام دادند و به ارتباط ثابتی بین گرمای شدید و خطر بیشتر پیامد‌های نامطلوب قلبی عروقی پی بردند. بررسی‌ها نشان داد امواج گرما به طور قابل توجهی خطر مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد.

به گفته گاگنون: «اگرچه اثرات گرمای شدید بر رویداد‌های نامطلوب قلبی عروقی در زمینه گرمازدگی توضیح داده شده است، اما این احتمال وجود دارد که قرار گرفتن در معرض گرما نیاز به اکسیژن میوکارد قلب را افزایش دهد.»

نویسندگان این احتمال را در نظر می‌گیرند که قرار گرفتن در معرض گرما فشار زیادی به قلب افراد مبتلا به بیماری قلبی وارد می‌کند و قرار گرفتن در معرض گرما خطر تشکیل لخته‌های خون را در رگ‌های خونی تأمین کننده قلب افزایش می‌دهد.

تحقیقات اخیر از استفاده از پنکه برقی، خیس کردن پوست و غوطه ور کردن پا‌ها در آب به عنوان جایگزین‌های ساده برای تهویه مطبوع برای خنک ماندن در هنگام گرمای شدید حمایت می‌کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: قلب گرما خطر مرگ ناشی قلبی عروقی گرمای شدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۲۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • ال نینو و موج گرما آسیا را سوزانده است
  • موج گرمای غیرعادی در غزه جان کودکان فلسطینی را می‌گیرد
  • موج گرما صد‌ها میلیون نفر را می‌سوزاند!