Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@18:03:54 GMT

آسیب شدید همه‌گیری بر سلامت روان زنان و جوانان

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۴۰۱۶

آسیب شدید همه‌گیری بر سلامت روان زنان و جوانان

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: موسسه یوگاو و دانشگاه کمبریج در پروژه مشترک سالانه جهانی گرایی خود به این نتیجه رسیدند که در بسیاری از ۲۷ کشوری که در آنها نظرسنجی انجام داده اند، جوانان بیش از افراد مسن احساس می کنند که بحران کووید-۱۹ نگرانی های مالی و روانی آنها را وخیم تر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فرانسه، تقریبا نیمی از مردم (۴۷ درصد) از افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله و یک چهارم آنها (۲۵ درصد) شامل افراد ۵۵ ساله و بالاتر نیز گفتند که همه گیری بر سلامت روان آن تاثیر گذاشته است که همین الگو در بسیاری از کشورهای اروپایی و سراسر جهان تکرار شد.

در آلمان ۳۸ درصد جوانان در مقابل ۲۲ درصد از افراد سن بالاتر گفتند که کووید تاثیر بدی برای سلامت روان آنها داشته است.

در سوئد این اختلاف ۴۲ در مقابل ۱۹ درصد، در اسپانیا ۵۱ در مقابل ۳۹ درصد، در بریتانیا ۵۰ در مقابل ۲۵ درصد، در استرالیا ۵۱ در مقابل ۲۸ درصد و در مکزیک ۴۱ در مقابل ۱۸ درصد بوده است.

به  نسبت قابل قیاسی نیز جوانان و افراد مسن تر گفتند که در نتیجه همه گیری دغدغه پول را دارند و زنان به شکل قابل ملاحظه ای بیشتر از مردان تمایل داشتند که بیان کنند بحران کرونا بر روی آنها تاثیراتی منفی داشته است.

زنان در بسیاری از کشورها  نسبت به مردان نگرانی بیشتری درباره مسائل مالی شخصی، روانی و فشارهای کاری داشتند. این در حالیست ۵۵ درصد زنان در مقابل ۳۶ درصد از مردان  انگلیسی بیان کردند که زندگی حرفه ای آنها تحت فشار قرار گرفته است. این نسبت بین زنان و مردان اسپانیایی ۶۰ در مقابل ۴۲ درصد بود.

تنها سهم اندکی از جمعیت کلی در کشورهای شمالی اروپا و غرب که به زبان انگلیسی تکلم می کنند گفتند همه گیری بر روی منابع مالی شخصی آنها تاثیر گذاشته است. این سهم در فرانسه ۲۷ درصد، در آلمان ۲۴ درصد، در سوئد ۱۵ درصد، در انگلیس ۲۲ درصد، استرالیا ۲۹ درصد و در آمریکا ۲۷ درصد بوده است.

درصد بالاتری همین نظر را در کشورهای اسپانیا (۴۰ درصد)، ایتالیا (۴۳ درصد)، یونان (۵۰ درصد)، مجارستان (۴۶ درصد)، لهستان (۳۸ درصد) داشتند و حتی درصد بیشتری در برزیل (۵۴ درصد)، تایلند (۶۸ درصد)، کنیا (۷۵ درصد) و آفریقای جنوبی (۵۹ درصد) گفتند که همه گیری به منابع مالی آنها آسیب رسانده است.

خوشبینی درباره آینده در خارج از اروپا بالاترین سطح را داشت. در برزیل (۶۳ درصد)، مکزیک (۵۷ درصد)، مصر (۵۵ درصد)، عربستان سعودی (۷۰ درصد)، هند (۶۱ درصد)، اندونزی (۷۳ درصد)، کنیا (۸۱ درصد)، نیجریه (۸۸ درصد)، آفریقای جنوبی (۶۳ درصد) نسبت به آینده بعد از کرونا خوشبین بودند.

در فرانسه (۲۹ درصد)، آلمان (۳۴ درصد)، اسپانیا (۳۴ درصد)، ایتالیا (۲۷ درصد)، یونان (۲۴ درصد)، مجارستان (۳۴ درصد) و لهستان (۳۲ درصد) نسبت به آینده خوشبین بودند.

بر خلاف بسیاری از پیش بینی ها در مراحل اولیه بروز همه گیری، این نظرسنجی نشان داد که کووید-۱۹ تاثیر قابل توجهی در سبک زندگی و انتخاب های بیشتر مردم سراسر جهان از جمله در زمینه دورکاری نداشته است.

در بین کارمندانی که امکان کار کردن از خانه را داشتند اکثر افرادی که در بیشتر کشورها از آنها نظرسنجی شد گفتند ایده آل آنها این است که اصلا یا فقط گاهی از خانه کار کنند و کمتر افرادی بودند که ترجیح می دادند بیشتر ایام و یا کلا از خانه کار کنند.

همچنین وقتی از افراد پرسیده شد که آیا همه گیری آنها را وادار کرده که تغییری جدی در زندگی خود ایجاد کنند؛ مثلا به منطقه یا کشور دیگری بروند، شغل خود را عوض کرده یا از شریک زندگی خود جدا شوند فقط درصد اندکی از مردم در سراسر جهان گفتند که این تاثیر را داشته است.

در بیشتر کشورها این درصد یک رقمی گزارش شده است.

بعلاوه وقتی از افراد پرسیده شد که آیا همه گیری تاثیری در تغییر خواب، ورزش، سالم غذا خوردن آنها داشته و نسبت به دوران همه گیری تغییری در این زمینه در زندگی شان ایجاد شده است عمدتا بیان کردند در این موارد تغییری حاصل نشده است.

این نظرسنجی همچنین نتیجه گرفت که همه گیری کرونا تاثیرات مثبتی نیز در روابط نزدیک خانوادگی به نسبت روابط با دوستان، همکاران و همسایگان داشته است و تنها تعداد اندکی در سراسر جهان گفتند که بحران کرونا روابط آنها با اعضای خانواده شان را دورتر کرده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا سلامت زنان سلامت روان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سلامت زنان سلامت روان ویروس کرونا سلامت زنان سلامت روان سلامت روان سراسر جهان همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۴۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه

 معصومه توکلی مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه آئین بزرگداشت روز روانشناس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خدمات سلامت، مشاوره و روانشناسی توسط دستگاه‌های مختلف در ستاد‌های مختلف در حال انجام است، اما موضوع این است که کفایت و جامعیت آنها به جایی نرسیده است که بتوانند به اندازه کافی در دسترس  مردم باشند و از این خدمات استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در این راستا وجود دارد تعرفه خدمات مشاوره و روانشناختی  است، افزود: همانگونه که در جریان هستید علیرغم اینکه تعرفه این خدمات بالا نیست و طبق مصوبه هیئت وزیران اعلام می‌شود، اما از آنجا که برای نتیجه گیری از موضوع مراجعه به روانشناس نیازمند این  هستیم که چندین جلسه  در برخی مواقع ۱۰ تا ۱۲ جلسه  مراجعه کنیم این رقمی که فرد باید بپردازد بالا است.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: بیمه خدمات مشاوره و روانشناسی یکی از درخواست‌هایی است که جامعه روانشناسی دارند و تلاش شده کار‌هایی انجام شود که متاسفانه اکنون بسیار محدود و قلیل است.


توکلی عنوان کرد: حتما نیاز است که نظام بیمه دقیق کامل و جامع همانگونه که در نظام بیمه‌ای سلامت جسم است در سلامت روح نیز اتفاق بیفتد.


وی با بیان اینکه اثر بخشی خدمات همواره مورد توجه بوده است، بیان کرد:  خدماتی که قرار است به آحاد مردم ارائه شود باید اثر بخش بوده و نیاز آنها را مرتفع کند در امر مشاوره اینکه فرد  بخواهد بهره کافی ببرد نیازمند  مداومت است.

توکلی عنوان کرد: مانند بیماری جسمی که مراجعه می‌کنید و  برای درمان تا مدتی باید تحت نظر باشید در مداخله خدمات روانشناختی هم  همین گونه است، متاسفانه مردم خیال می‌کنند با یک بار مراجعه به روانشناس به صورت کامل مشکلشان برطرف می‌شود در صورتی که مسئله بهداشت روان بسیار پیچیده‌تر از مسائل جسمی است  و می‌طلبد که به این موضوع دقیق‌تر فکر کنیم.

وی گفت:  باید برای افرادی که نیاز به مداخله روانشناختی دارند  و بضاعت پرداخت این هزینه را ندارند تدابیری اتخاذ شود.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور، افزود: ما در سازمان بهزیستی خط مشاوره ۱۴۸۰ از ۸ صبح تا ۱۲شب خدمات رایگان مشاور تلفنی به آحاد مردم ارائه می‌دهد این خدمات بدون اینکه فرد بخواهد اسمش را اعلام کند و یا اطلاعاتی از خود ارائه بدهد انجام می‌شود.

توکلی با اشاره به اینکه خدمات دقیق و کامل مشاوره باید حضوری انجام شود، افزود:  بهزیستی برای مشاور حضوری نیز به اقشار نیازمند مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

وی اظهارکرد: سند خدمات جامع سلامت روان و  موضوعات مرتبط با آن در کشور از چندسالی که منقضی شده ابلاغ مجدد این سند که وظایف هر دستگاه در آن نوشته شده میتواند کمک  کند که‌همه دستگاه‌ها بینشان هم افزایی انجام شود و در کنار هم خدمات بهتری ارائه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • فرار بیش از ۱۰۰ زندانی در نیجریه
  • در مقابل هر ۱۰۰ زن فوت شده در ایران چند مرد سال گذشته فوت کردند؟
  • از روان تا درمان
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان