Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@14:08:49 GMT

مرگبارترین قحطی‌های طول تاریخ

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۵۹۱۵

مرگبارترین قحطی‌های طول تاریخ

اگرچه خشکسالی و قحطی در طول تاریخ تمام قاره‌های جهان را تحت تاثیر قرار داده با این حال، فراوانی آن‌ها از یک منطقه به دیگری متفاوت بوده است؛ گزارش‌ها از کاهش چشمگیر قحطی از سال ۲۰۱۷ به بعد خبر می‌دهد و این در حالی است که آفریقا بیش از همیشه با این بحران مواجه شده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، قحطی و خشکسالی به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد با این حال، آنچه به این رویداد شدت می‌بخشد، حوادث طبیعی، تغییرات آب و هوایی، آشوب‌های سیاسی، جنگ، صنعتی شدن یا ترکیبی از این مولفه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قحطی‌ها و خشکسالی‌ها همیشه و در نقاط مختلف دنیا وجود داشته با این حال، شدت آن‌ها از یک کشور به دیگری متفاوت بوده به طوری که بعضی از آن‌ها حتی به مرگ جوامع بزرگی نیز منجر شده است. است. مرگبارترین قحطی طول تاریخ در سال‌های بین ۱۹۵۹ و ۱۹۶۱ در چین اتفاق افتد که به استدلال بسیاری از محققان، این رویداد بزرگترین فاجعه ساخته دست بشر تا به امروز بوده است. در ادامه به مرگبارترین قحطی‌های طول تاریخ تا به امروز پرداخته می‌شود.

قحطی بزرگ چین در سال‌های بین ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۱

قحطی بزرگ چین که در سال‌های بین ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۱ اتفاق افتاد از بزرگترین فجایع و ویرانگرترین رویدادهای گسترده نوع خود در طول تاریخ به شمار می‌رود. از مهم‌ترین مؤلفه‌های مؤثر بر وقوع این رخداد می‌توان به خشکسالی، آب و هوای نامناسب و سیاست‌های بی‌خردانه مائو تسه تونگ، حاکم آن زمان جمهوری خلق چین، در مسیر رشد صنعتی اشاره کرد. در واقع، تونگ تدابیری برای ایجاد تغییرات زیاد در کشاورزی به وجود آورد که طی آن مالکیت زمین‌های زراعت ممنوع شد و به همین دلیل، کشاورزان از فعالیت در زمین‌های زراعی به سمت تولید آهن روی آوردند که این اتفاق به سهم خود در کاهش قابل توجه محصولات کشاورزی و در نتیجه وقوع قحطی نقش عمده را به عهده داشت. اگرچه بسیاری از محققان آن زمان، مرگ‌های ناشی از قحطی بزرگ چین را حدود ۱۵ میلیون مورد تخمین زده بودند با این حال، بسیاری از کارشناسان نیز بر این باور بودند که بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون نفر از مردم چین در رویداد فوق جان خود را از دست دادند.

قحطی چین در سال ۱۹۰۷

بخش شمالی چین در سال ۱۹۰۷ قحطی بزرگی را تجربه کرد که در پی آن، حدود ۲۵ میلیون نفر از مردم جهان جان خود را از دست دادند. این قحطی در اثر بارش سنگین باران در دوران رشد محصولات کشاورزی اتفاق افتاد و به نابودی بخش اعظم گیاهان و ممانعت از تولید محصول منجر شد. طی آن روزهای بارانی، حدود ۴۰ هزار مایل از زمین‌های کشاورزی را سیل فرا گرفت و استان‌های هونان، کیانگ سو و آن‌هوئی بیشترین لطمه را متحمل شد. تقریباً ۱۰ درصد ساکنان شمال چین، یعنی حدود ۲۵ میلیون نفر بر اثر این حوادث و به ویژه قحطی پس از آن، جان خود را از دست دادند.

قحطی‌های چالیسا و جنوب هند در سال‌های بین ۱۷۸۲ تا ۱۷۸۴

در سال ۱۷۸۲ قحطی بسیار بزرگی در جنوب هند اتفاق افتاد که در پی آن، یعنی درست یک سال بعد چالیسا در شبه قاره هند نیز قحطی مشابهی را تجربه کرد. بر اساس ادعای مورخان در سال ۱۷۸۰ گرمای شدیدی سراسر هندوستان را فرا گرفت و به مدت چند سال ادامه یافت که همین رویداد به وقوع یک خشکسالی شدید در منطقه و به ویژه چالیسا منجر شد. گرمای شدید و نبود بارش کافی باران باعث نابودی محصولات کشاورزی شد و همین اتفاق، کمبود شدید مواد غذایی را به بار آورد. در این بحبوحه، بیش از ۱۱ میلیون نفر از مردم هند جان خود را از دست دادند و جوامع بسیاری نیز به خصوص در محدوده دهلی به سوءتغذیه شدید مبتلا شدند.

هولودومور در سال‌های بین ۱۹۳۲ تا ۱۹۳۳

هولودومور یا قحطی بزرگ اوکراین، یک قحطی در جمهوری شوروی سوسیالیستی اوکراین واقع در کشور اوکراین امروزی بود که در سال‌های ۱۹۳۲ و ۱۹۳۳ به واسطه سیاست‌های بی‌خردانه دولت اتحاد جماهیر شوروی در دوران ژوزف استالین به وقوع پیوست و منجر به مرگ میلیون‌ها نفر از ساکنان اوکراین، قزاقستان، قفقاز شمالی و مناطق ولگا شد. در آن زمان، همه این محل تحت حکومت شوری بود و در نتیجه همگی متأثر از تصمیمات دولت، قحطی سال را تجربه کردند که این اتفاق به کاهش چشمگیر جمعیت در آن‌ها منجر شد. در همه این قلمروهای جغرافیایی، حاکمان زمان به پیروی از دستوران ژوزف استالین فرمان صنعتی‌سازی مناطق شهری را صادر کردند که در پی آن، تولید محصولات کشاورزی به طور قابل توجهی کاهش یافت و گرسنگی شدید جوامع را در پی داشت و در نهایت به مرگ بین ۷ تا ۱۰ میلیون نفر منجر شد.

قحطی بزرگ ایرانی در سال‌های بین ۱۹۱۷ تا ۱۹۱۹

وقوع جنگ جهانی اول تبعات منفی زیادی بر جامعه ایرانی که در آن زمان تحت حاکمیت سران قطر بود به جای گذاشت که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به قحطی سال‌های بین ۱۹۱۷ تا ۱۹۱۹ اشاره کرد. در آن زمان با وجود اعلام بی‌طرفی از سوی سران ایران در جنگ، بخش‌های زیادی از کشور به اشغال نیروهای روسی و انگلیسی درآمد و بدتر از آن، وقوع درگیری‌های داخلی بود که هر روز بیشتر از قبل، قدرت مرکزی کشور را تضعیف می‌کرد. تغییراتی که در رویه تجارت کشور اتفاق افتاد از یک سو و ترس مردم از آشوب‌های به وجود آمده در ایران از سوی دیگر همگی کاهش فعالیت‌های کشاورزی سهیم بود و قحطی بزرگی را به بار آورد که جان بیش از دو میلیون نفر از مردم را گرفت و جوامع بزرگی را به بیماری‌های مرتبط با فقر غذایی مبتلا کرد.

کد خبر 537355

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان خشکسالی بحران خشکسالی بحران خشکسالی در ایران خشکسالی و کشاورزی تبعات خشکسالی چین ایران اتحاد جماهیر شوروی استالین شوروی هند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جان خود را از دست دادند میلیون نفر از مردم محصولات کشاورزی سال های بین اتفاق افتاد طول تاریخ قحطی بزرگ قحطی ها آن زمان منجر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشان: تعویض‌های اوسمار باعث شکست پرسپولیس شد

سرمربی اسبق تیم فوتبال پرسپولیس گفت: تعویض‌های اشتباه اوسمار باعث شد که بازی را از دست دهیم و در نهایت بازنده این بازی باشیم، تعویض‌هایی که انجام شد هیچکدام نتوانست کمک حال پرسپولیس باشد و یا جریان بازی را عوض کند.

حمید درخشان سرمربی اسبق تیم فوتبال پرسپولیس و کارشناس فوتبال در گفتگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو درباره عملکرد تیم ملی فوتسال کشورمان در جام ملت‌های آسیا گفت: فکر می‌کنم که تیم ما هم شروع خوبی داشته و هم بازی‌های خوبی را انجام داده است و با عملکرد خوب به جایی رسیده است که در فینال حضور دارد، من فکر می‌کنم تیم‌ها نسبت به سال گذشته که حضور داشتند تغییرات زیادی را داشتند که در زمینه فوتبالی رشد داشتند و نشان دادند که سال‌ها کار کردند و برنامه ریزی کردند و بر اساس آن توانستند بازی‌های خوبی را ارائه بدهند و کار را برای ما سخت‌تر کردند.

درخشان درباره نقاط ضعف تیم ملی در شب گذشته در مرحله نیمه‌هایی مقابل ازبکستان گفت: همانطور که در جام ملت‌های فوتبال شاهد بودیم، می‌بینیم که کشور‌های اطراف ما خیلی ترقی و پیشرفت کرده‌اند، به دلیل اینکه برنامه ریزی داشتند و رکن اصلی این تغییرات را در فوتبال جام ملت‌های آسیا دیدیم، که این تغییرات مثبت در فوتسال آن‌ها هم رخ داد که خوشبختانه بچه‌ها موفق شدند، موفقیت بازیکنان ایران این زمینه را مهیا کرد که ما هوشیار باشیم تا تلاش بیشتری کنیم و موقعیتمان را حفظ کنیم، اما نیاز به برنامه ریزی بلند مدت داریم و این کار‌ها نیاز به هزینه دارد تا این برنامه‌ها را در آینده داشته باشیم تا موفقیت‌های بیشتری را به دست بیاوریم.
کارشناس فوتبال کشورمان در خصوص این که دیدار نهایی برابر تایلند میزبان را چطور می‌بیند، اظهار کرد: مطمئناً تیمی که به فینال رسیده است تیم خوبی بوده است که در این مرحله حضور پیدا کرده است که این نشان دهنده سخت‌تر شدن کار برای ما می‌باشد، دیگه مانند گذشته نیست که برویم و به تیم‌های رقیب شیش گل بزنیم، زیرا که دیگه تیم‌ها برنامه ریزی دارند و کارفنی خود را توسعه می‌دهند، به همین خاطر کار سختی را در فینال داریم، اما بچه‌های ما توانایی این را دارند که در فینال هم بازی خوبی را انجام دهند که انشالله موفق می‌شوند.
سرمربی اسبق تیم فوتبال پرسپولیس درباره بازی شب گذشته پرسپولیس و آلومینیوم که با پیروزی تیم اراکی همراه بود، گفت: با احترامی که در قبال تیم آلومینیوم قائل هستم، اما انتظارات از پرسپولیس بیشتر بود، تیم آلومینیوم هم دوندگی خوبی داشت و هم شرایط خوبی را برای خودش به وجود آورد و نکته اصلی مهم این بازی این بود که این تیم ناامید نشد و عقب هم افتاد خیلی تلاش کرد که به نتیجه دلخواه خود برسد و همین اتفاق هم افتاد و این تلاش جوابگو بود، اما این طرف قضیه هم ما دوبار جلو افتادیم و هر دوبار هم نتوانستیم نتیجه را حفظ کنیم که فکر می‌کنم دلایل فنی داشت و با تغییراتی که انجام دادیم باید به تیم کمک می‌کرد که این اتفاق رخ نداد و تغییرات خوبی را نداشتیم و همین باعث شد که روند رو به جلو را از دست بدهیم و این اتفاق موجب شد که تیم آلومینیوم بیشتر روی بازی تسلط پیدا کند و بتواند تاکتیکش را پیاده کند روی پرسپولیس و سرخپوشان مجبور شدند دست و پا بسته قبول کنند و در نهایت بازی تساوی شد و این تساوی هم در نهایت رسید به ضربات پنالتی و پرسپولیس حتی بازیکنان خوبی را هم به عنوان ضربه زن پنالتی نداشت و ایت اتفاق باعث شد که جام را از دست بدهیم.

حمید درخشان در خصوص اینکه آیا قبول دارد تعویض‌های اوسمار باعث شکست پرسپولیس شد یا خیر ادامه داد: هرکسی نظر شخصی خود را بیان می‌کند، اما من از نظرفنی باید بگم که جام حذفی رویدادی است که می‌شود با قهرمانی در آن راحت‌تر به لیگ قهرمانان آسیا رسید، اما این اتفاق رخ نداد و تعویض‌های اشتباه سرمربی باعث شد که بازی را از دست دهیم و در نهایت بازنده این بازی باشیم، تعویض‌هایی که انجام شد هیچکدام نتوانست کمک حال پرسپولیس باشد و یا جریان بازی را عوض کند، رفته رفته علاوه بر اینکه بازی را از دست دادیم شیرازه تیم به هم خورد و تاکتیک تیمی هم درست انجام نشد و در نهایت غافل گیر شدیم و بازی را واگذار کردیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخشان: تعویض‌های اوسمار باعث شکست پرسپولیس شد
  • اتفاق خوب برای حاج صفی در یونان
  • آمریکا عامل قحطی و گرسنگی در افغانستان
  • تاریخ دقیق قرعه‌کشی جام حذفی ایران مشخص شد
  • اتفاق عجیب در فوتبال پایه ایران + تصاویر | عده‌ای به جان کمک داور افتادند
  • پرسپولیس بعد از هفت سال ۴ تایی شد!
  • گوهری: بعضی وقت‌ها باید شانس داشته باشید
  • صحبت‌های سرمربی آلومینیوم اراک پس از حذف پرسپولیس
  • ۲ چیز در بازی مقابل پرسپولیس باعث خوشحالی ما شد
  • گوهری: بعضی وقت‌ها باید شانس هم داشته باشید