Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@07:09:24 GMT

رشد ۱۰ درصدی تلفات برق گرفتگی

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۶۳۵۳

رشد ۱۰ درصدی تلفات برق گرفتگی


در هفت ماهه سال جاری از کل تلفات برق گرفتگی ۴۹۷ نفر مرد و ۵۵ نفر زن بودند. همچنین در این مدت بیشترین آمار تلفات برق گرفتگی در تیر ماه با ۱۰۵ فوتی و کمترین آمار با ۴۶ فوتی در فروردین ثبت شده است.
بر اساس این گزارش در هفت ماهه امسال استان‌های تهران با ۸۳، خوزستان با ۴۷، خراسان رضوی و فارس با ۳۷ و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد با دو، ایلام با سه، زنجان و خراسان جنوبی با ۵ فوتی کمترین آمار تلفات را داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آمار در استان چهارمحال و بختیاری نیز صفر گزارش شده است.

روند افزایشی برق گرفتگی در سال‌های اخیر

آمار‌های سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می‌دهد که آمار تلفات برق گرفتگی در ۵ سال اخیر روندی افزایشی داشته و از ۵۹۵ نفر در سال ۱۳۹۵، به ۷۳۹ فوتی در سال گذشته (۱۳۹۹) رسیده است.

به طور کلی در دهه گذشته (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹)، شش هزار و ۸۰۰ نفر به علت برق گرفتگی در کشور جان خود را از دست دادند که سال ۱۳۹۲ با ۷۵۰ نفر دارای بیشترین آمار و سال ۱۳۹۵ با ۵۹۵ نفر دارای کمترین میزان مرگ‌های ناشی از برق گرفتگی بودند.

اغلب تلفات برق گرفتگی به دلیل ناآشنایی با اصول پیشگیری است

بررسی‌های انجام شده در سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد که اغلب این حوادث به دلیل عدم آشنایی با اصول پیشگیری از وقوع برق گرفتگی و نیز بی توجهی به اصل کلی برق گرفتگی (یعنی عبور جریان برق از بدن به زمین) رخ می‌دهد.

فیوزها، چه اتوماتیک چه غیر اتوماتیک از برق گرفتگی جلوگیری نمی‌کند و جریان برق بسیار اندکی ـ در حد ۱۰۰ میلی آمپر ـ در صورت عبور از بدن ما، با از کار انداختن قلب، موجب مرگ انسان می‌شود، در حالی که فیوز‌ها با جریان ده‌ها و حتی صد‌ها برابر این میزان هم از کار نمی‌افتند. به خاطر داشته باشیم فیوز‌ها با قطع جریان برق از وقوع خرابی در سیم کشی و آتش سوزی پیشگیری می‌کنند و نمی‌توانند از برق گرفتگی و مرگ ناشی از آن جلوگیری کنند.

از سویی سیم اتصال به زمین در پیشگیری از برق گرفتگی نقش موثری دارد. وجود سیم سوم در سیم کشی منازل (سیم اتصال به زمین) بسیار مهم بوده و به جلوگیری از برق گرفتگی کمک می‌کند.

برق گرفتگی در محیط‌های مرطوب بسیار محتمل‌تر از محیط‌های خشک است. مقاومت دست خشک انسان در مقابل برق، هزاران برابر بیشتر از پوست خیس و مرطوب است. از خشک بودن دست خود هنگام استفاده از وسایل برقی اطمینان داشته باشیم لذا اجتناب از هر گونه تماس با وسایل هادی جریان برق به پیشگیری از بروز این حوادث کمک خواهد کرد.

همچنین به یاد داشته باشیم در صورتی که با برق سر و کار داریم از کفش‌های عایق خشک استفاده کرده و مطمئن باشیم که زیر پا و محدوده اطرافمان مرطوب نیست. علاوه بر این مراقب باشیم هیچ قسمتی از بدن ما به طور مستقیم با زمین تماس پیدا نکند.

برخی توصیه‌های عمومی برای پیشگیری از برق گرفتگی:

• هنگام تعویض لامپ، کلید، پریز یا تعمیر هر وسیله یا هر دستگاه برقی دیگر سعی شود که برق از طریق کنتور (فیوز) قطع شده باشد.

• استفاده از لوازم برقی معمولی در محیط‌هایی با رطوبت بالا همچون حمام توصیه نمی‌شود و حتی الامکان بهتر است هیچ انشعاب برقی در این نوع محیط‌ها وجود نداشته باشد و روشنایی از خارج تامین شود. تحت هیچ شرایطی از بخاری یا اجاق‌های برقی معمولی در محیط‌های یاد شده استفاده نشود.

• هنگام روشن بودن لامپ یا هر دستگاه برقی دیگر از تعویض و تعمیر آن خوداری کنید.

• هیچگاه سیم برق دار را از زیر فرش یا موکت عبور ندهید، زیرا ممکن است در اثر عبور و مرور مداوم افراد از روی آن سیم صدمه ببیند و حالت عایقی خود را از دست بدهد.

• هنگام تمیزکردن دیوار‌ها و لوازم برقی مواظب باشید کلید هاو پریز‌ها خیس نشوند، زیرا آب هادی بسیار خوبی است و در صورتیکه وارد کلید‌ها و پریز‌ها شود خطر جانی و مالی به همراه خواهد داشت.

• هنگام سوراخکاری دیوار‌ها به منظور نصب ساعت دیواری، تابلو‌ها یا هر مورد دیگر دقت شود به مسیر سیم کشی برق صدمه وارد نشود.

• اگر پریز‌های برق در ارتفاع پایینی از دیوار‌ها قرار دارد (کمتراز ۱۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر) لازم است آن‌ها به وسیله درپوش‌های ایمنی که به همین منظور ساخته شده است مسدود شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: برق پزشکی قانونی خراسان رضوی خراسان جنوبی تلفات برق گرفتگی برق گرفتگی برق گرفتگی جریان برق محیط ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری

به گزارش خبرگزاری‬ مهر، ابوالفضل نیکوکار، ‬ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران گفت: امروزه به لحاظ پیچیدگی روابط اجتماعی و وجود رابطه اجتناب‌ناپذیر در زندگی شهروندان، سرقت نه تنها شخص مال‌باخته، بلکه به‌موازات آن امنیت جامعه را نیز متزلزل می‌کند و انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‏گذاری را در بین مردم از بین می‌برد.

وی افزود: سرقت موجب افزایش هزینه‌های تولید می‏‌شود و بخش‌های زیادی از بیت‌المال و سایر امکانات کشور باید صرف پیشگیری از سرقت و مبارزه با تبهکاران و سارقان، اداره زندان‏‌ها، تأمین زندگی خانواده‌های زندانیان و … شود، که آثار زیان‌بار آن بر مصرف‌کننده‌ها و شهروندان تحمیل و اضطراب و نگرانی دامن‌گیر خانواده‌ها می‌‏شود و از لحاظ سیاسی، امنیت داخلی مخدوش شده و موجبات نارضایتی و اعتراض مردم را فراهم می‏‌کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران تصریح کرد: در راستای ارتقای هماهنگی بین دستگاه قضائی و نیروی انتظامی در پیشگیری از جرم به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در پیگیری مصوبات جلساتی برگزار شده است که اقدامات صورت گرفته منجر به کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر در شهر تهران شده است.

کد خبر 6089662

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • کاهش ۵۰ درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در ابتدای امسال
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • کاهش ۶.۱ درصدی پرونده‌های مستوجب تعزیر در تهران
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه