Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر ابوالفضل نیکوسیر روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: داروهای آرامبخش، ضدافسردگی و مسکن‌های غیر مخدر از بیشترین داروهایی است که منجر به بروز مسمومیت در بزرگسالان می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم با بیان اینکه در این مورد مسمومیت، مردان سهم بیشتری از زنان داشته‌اند، اظهار کرد: از آغاز سال ۱۴۰۰ در جهرم، بیشترین موارد مسمومیت با تعداد ۴۳۰ نفر مربوط به مواد شیمایی شامل شوینده‌های خانگی، حشره‌کش‌ها، مونواکسید کربن، مواد نفتی، الکل، مرگ موش و قرص برنج بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسوول با اشاره به مسمومیت های دارویی گفت: از آغاز سال۱۴۰۰ تا کنون، ۲۵۵ مورد مسمومیت دارویی در بیمارستان‌های جهرم گزارش شده است که تعداد موارد مسمومیت در خانم‌ها بیشتر از آقایان بوده است.

به گفته وی مسکن‌های غیرمخدر مانند استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ژلوفن، دیکلوفناک، ناپروکسن و... و کورتون‌ها از داروهایی بوده که بیشترین مسمومیت‌های دارویی را ایجاد کرده است.

دکتر نیکوسیر در ادامه با اشاره به دیگر مسمومیت‌های ایجاد شده از آغاز سال اول ۱۴۰۰ گفت:  ۱۰۴ مورد مسمومیت ناشی از سوءمصرف مواد، ۲۲۴ مورد مسمومیت ناشی از گزیدگی ها و ۱۳۸ مورد مسمویت با مواد شوینده خانگی گزارش شده است.

به گفته معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم، ۴۵ نفر با متادون و ۸۶ نفر با الکل مسموم شده اند.

دکتر نیکوسیر با اشاره به مسمومیت‌های ناشی از گزیدگی در نیم سال اول ۱۴۰۰ گفت: گزیدگی با عقرب از شایع‌ترین مسمومیت‌ها بوده است.

مسمومیت با شوینده‌ها خطرناک است

کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز به ایرنا گفت: در سال گذشته بر اساس آمارهای دریافت‌ شده از بیمارستان‌های مرجع مسمومیت در کشور، مسمومیت دارویی اولین علت مراجعه به بخش مسمومیت‌ها بوده و تا سقف ۴۰ درصد از مراجعان با دارو مسموم شده بودند.   

دکتر نگار قناعتیان افزود: در بزرگسالان بیشترین داروهایی که منجر به بروز مسمومیت می‌شوند، داروهای مؤثر در بیماری‌های اعصاب و روان خصوصا داروهای آرام‌بخش، ضد افسردگی و مسکن‌های غیرمخدر هستند.

کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به خطرناک بودن مسمومیت با دسته دارویی باربیتورات‌ها مانند فنوباربیتال که در صرع و حملات تشنج استفاده می شود گفت:  مسمومیت با این نوع داروها بسیار خطرناک است، چون پنجره درمانی باریکی دارند و مصرف دز پایینی از این داروها منجر به مرگ می‌شود و به دلیل اینکه آنتی دوت خاصی  ندارند، برگشت بیمار مسموم‌شده با آن بسیار سخت است.

این داروساز با بیان این مطلب که مسمومیت با شوینده‌ها خطرناک است گفت:  افراد اغلب اطلاع دقیقی از مدیریت بحران در زمان مسمومیت با این دسته ندارند و اولین کاری که انجام می‌دهند القای استفراغ است که اشتباه‌ترین کار ممکن در مسمومیت با شوینده‌هاست و امکان آسیب شدید به مجاری دستگاه گوارش وجود دارد.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها اقلام دارویی سازمان غذا و دارو > مسمومیت دارویی بیماری > مسمومیت جهرم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقلام دارویی سازمان غذا و دارو مسمومیت دارویی بیماری مسمومیت اقلام دارویی سازمان غذا و دارو مسمومیت دارویی بیماری مسمومیت جهرم مورد مسمومیت مسمومیت ها شوینده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۷۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران
  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود