Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسیر دور بود اما وقتی پای دیدار با یک هنرمند پیشکسوت و رساندن پیام مشکلاتش در میان باشد، هشتگرد که هیچ، دورترین راه ها هم نزدیک می شود.

نیکنام حسینی پور، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در تماسی تلفنی خبر از شرایط نامناسب هنرمندی در حوزه هنرهای سنتی داد و اینکه قرار است برای دیدار با او به منزلش در هشتگرد برود؛ پس برای دیدار با این هنرمند با گروه همراه می شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در ادامه می خوانید روایت خبرنگار بخش تجسمی ایسنا است از این دیدار.

سعید جعفری بروجردی، هنرمند هنرهای سنتی است که سال‌ها پیش برای گرفتن اقامت دُبی، ایران را به مقصد این شهر ترک کرد و در سال ۱۹۹۵ یک مغازه صنایع دستی در آنجا باز کرد. این هنرمند اما متأسفانه به دلایلی ورشکسته شد و مجددا به ایران بازگشت. او که داستان زندگی‌اش را برایمان روایت می‌کرد، در همین رابطه گفت: «کار خوبی که کرده بودم این بود که فرزندانم را نبرده بودم اما پس از بازگشت به ایران دیگر ورشکسته شده بودم و هیچ چیز نداشتم.» 
«در حال حاضر اثری از مجموعه کارهایتان دارید؟»؛ بروجردی به این پرسش چنین پاسخ داد: «خوشبختانه من بخشی از آثارم را نگه داشتم و بخشی از آثاری که با خودم به دبی برده بودم را بازگرداندم، چون گفتم اگر این‌ها را هم بفروشم، دیگر چیزی ندارم.» 

این هنرمند حوزه هنرهای سنتی با اشاره به یکی از اقداماتش که در آن به جای چوب از ماده جایگزین استفاده کرده است، ادامه داد: «یکی از کارهایم این بود که سال ۱۳۷۱ اثری را برای حمایت از محیط زیست ساختم که درخت‌ها را از بین نبرند. من چیزی ساختم که جایگزین چوب شود و در عین حال دستمان برای رنگ‌آمیزی باز باشد.» 

جعفری بروجردی همچنین در پاسخ به سوال مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت درباره اینکه آیا فرزندانش نیز حرفه او را ادامه دادند یا خیر، گفت: «به فرزندانم نصیحت کردم که نباید به این حرفه برای پول درآوردن نگاه کنید. خود من نیز از اول باید روی کار ساختمانی تمرکز می‌کردم و بعد کار دلم را انجام می‌دادم.» 
 

اثری از جعفری بروجردی

این هنرمند درباره اینکه آیا هنوز هم فعالیت هنری می کند؟ به خبرنگار ایسنا گفت: «الان هم یک میز، گوشه اتاقم گذاشته‌ام که بتوانم کار کنم اما چون وقتی ابزار به دست می‌گیرم دستانم ترک می‌خورند، نمی‌توانم زیاد کار کنم. از طرفی من قبلا در شهریار یک کارگاه بزرگی داشتم اما در حال حاضر با توجه به فضای محدود منزل نمی‌توانم کارهای بزرگی انجام دهم.» 

این هنرمند با اشاره به این نکته که اگر شرایط کارگاهی فراهم باشد، دوست دارد که دوباره کار کند؟ اضافه کرد: «حتی می‌توانم در دانشگاه تدریس کنم اما در خانه دیگر زیاد امکانش نیست چون سنم اجازه نمی‌دهد که زیاد کار کنم.» 
هنرهای سنتی زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی محسوب می‌شود، از این هنرمند پیشکسوت پرسیدیم که «آیا میراث فرهنگی در این سال‌ها به شما سر زده است یا پیگیر احوال شما باشد؟» بروجردی نیز پاسخ داد: «خیر؛ هیچ خدماتی نیز ارائه نمی‌دهند.» 

نیک‌نام حسینی‌پور و جعفری بروجردی در حال گفت‌وگو


این هنرمند پیشکسوت در آخر داستان رد شدن آثارش توسط ارشاد را شرح داد: «وقتی از دُبی برگشتم، پیر شده بودم و با خودم گفتم که حداقل بروم درجه‌ هنری ام را بگیرم. وقتی رفتم درجه‌ام را بگیرم، گفتند که شما باید دوباره آثارتان را برای ارزشیابی بیاورید. همه کارهایم را بردم و ارزشیابی کردند و به من گفتند که برای شما درجه یک رد کردیم. بعد به ارشاد فرستادند چون ارشاد هم باید بررسی می‌کرد. بعد از چند وقت که رفتم جواب بگیرم، گفتند که ارشاد رد کرده است. گفتم به چه دلیل؟ اگر کسی بهتر کار کرده است، خب حداقل من ببینم. نامه اعتراض نوشتم اما به کرونا خورد و نتوانستم پیگیری کنم.» 

تصویری از نیک‌نام حسینی‌پور در کنار سعید جعفری بروجردی


به گزارش ایسنا، هنرهای سنتی، از هنرهایی محسوب می‌شود که آموزش آن سینه به سینه و بیشتر از طریق هنرمندان پیشکسوت این حوزه انجام می‌شود. این حوزه اما در حال حاضر بعضا به دلیل بی توجهی به اساتید آن روز به روز بیشتر به مرز نابودی نزدیک می‌شود. جعفری بروجردی یکی از چندین هنرمند این حوزه است که نه تنها از شرایط مالی مناسبی برخوردار نیست، بلکه به گفته‌ی خودش تاکنون خدماتی نیز از وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی دریافت نکرده است. 

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنایع دستی و هنرهای سنتی جعفری بروجردی موسسه هنرمندان پیشکسوت جعفری بروجردی هنرهای سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۹۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطارهای لوکس ایران، سفری شاهانه در انتظار شماست

حین سفر با قطار، می‌توانید نهایت لذت را از مسیر ببرید و در کوپه‌های دربست با همراهان خود لحظات دلچسبی را تجربه کنید؛ از طرفی، برخی از قطارها به‌قدری لوکس و مجهز هستند که هیچ کمبودی را در طی سفر احساس نخواهید کرد. این نکته‌ای است که کمتر کسی از آن مطلع است. اگر شما هم اطلاعی از قطارهای لوکس ایران ندارید، همراه ما باشید. اطلاعات این مطلب به شما در خرید بلیط قطار کمک خواهد کرد.

به چه قطارهایی قطار لوکس گفته می‌شود؟

هر مسافری پیش از آن‌که سفری را آغاز کند، ابتدا اطلاعات خود را درباره اقامتگاه‌ها افزایش می‌دهد و با انواع آن‌ها آشنا می‌شود. این در حالی است که کمتر کسی می‌داند قطارها هم مانند اقامتگاه‌ها، کلاس‌های مختلفی دارند؛ ازاین‌رو، پیش از سفر باید به نوع قطار و ویژگی‌های آن نیز توجه شود. در یک توضیح کلی باید بگوییم که کیفیت قطار با دو فاکتور اصلی مشخص می‌شود. مورد اول، امکانات واگن‌ها و کیفیت آن‌ها و مورد دوم، کیفیت ارائه خدمات است. درحقیقت این دو فاکتور مهم در کنار هم، می‌توانند تضمین‌کننده آسایش و راحتی مسافران باشند.

کیفیت واگن‌ها را معمولا با اصطلاح «درجه ۱» و مواردی از این قبیل بیان می‌کنند. در میان قطارهای کشور ما، قطارهای درجه ۱، ۲ و ۳ وجود دارند. یکی از ویژگی‌های قطارهای لوکس، این است که واگن‌های آن‌ها از نوع درجه ۱ باشند. واگن درجه یک باید بدنه دوجداره عایق، شیشه‌های دوجداره، پریز برق ۲۲۰ ولت، سیستم صوتی و تصویری، سیستم تهویه و مواردی از این دست را داشته باشد. علاوه‌بر کیفیت واگن، خدمات ارائه‌شده در قطارهای لوکس باید از نوع پنج‌ستاره باشد. اصطلاح «ستاره» چه در هتل و چه در قطار، مربوط به ارائه خدمات است. یک قطار زمانی می‌تواند لوکس باشد که خدماتی را در سطح پنج‌ستاره ارائه کند. البته اصطلاح لوکس تعریف چندان مشخصی ندارد و ممکن است بسیاری از افراد یک قطار چهارستاره با امکانات مطلوب را نیز لوکس بدانند.

معرفی انواع قطارهای لوکس ناوگان ریلی ایران

شرکت‌های ریلی مختلف در تلاش‌اند تا بهترین قطارها را وارد ناوگان ریلی کشور کنند؛ بااین‌حال، تنوع نیز اصلی است که باید رعایت شود و قطارهایی با امکانات مختلف می‌توانند طیف گسترده‌ای از قیمت‌ها را پوشش دهند؛ به‌این‌ترتیب، مسافران با هر میزان بودجه می‌توانند سفری مطلوب با قطار را تجربه کنند. درحال‌حاضر، چندین قطار لوکس و باکیفیت در شبکه ریلی فعالیت دارند که برخی از آن‌ها درست به‌اندازه یک هتل مجلل، مجهز هستند و آسایشی بی‌بدیل را به شما هدیه می‌کنند. در ادامه، قصد معرفی چند مورد از این قطارها را داریم.

قطار لوکس و پنج‌ستاره فدک

قطار فدک را می‌توان لوکس‌ترین قطار ایران دانست که حقیقتا چیزی از یک هتل کم ندارد. حتی بسیاری از افراد این قطارها را «هتل پنج‌ستاره سیار» معرفی می‌کنند. هرآن‌چه‌که برای سفری دلپذیر و بی‌نهایت دلچسب نیاز داشته باشید، در قطار فدک در اختیار شما قرار می‌گیرد. واگن‌های این قطار از جدیدترین انواع واگن‌ها بوده و بسیار تمیز و زیبا هستند؛ همچنین جدیدترین امکانات و تجهیزات در آن‌ها تعبیه شده تا مسافران آرامش کافی داشته باشند. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید از صفحه‌نمایش‌های باکیفیت کوپه‌ها برای سرگرم‌شدن استفاده کنید یا درصورت تنظیم‌نبودن دما، خودتان آن را تنظیم کنید؛ ازسوی‌دیگر خدمات و پذیرایی با بهترین کیفیت ممکن ارائه خواهند شد. انواع غذاها در رستوران قطار سرو می‌شوند که کیفیت آن‌ها با یک رستوران لوکس برابری می‌کند. هنگام خرید بلیط قطار باید به این نکته توجه داشته باشید که قطارهای فدک در سه کلاس لاکچری، تجاری و اکونومی عرضه می‌شوند. هر یک از آن‌ها بهای متفاوتی دارند و ازنظر ارائه خدمات نیز تفاوت‌هایی دارند.

قطارهای زندگی رجا

شرکت رجا در سال ۱۳۹۶ نوعی قطار را با نام «زندگی» وارد ایران کرد. این قطارها نخستین واگن‌های لوکس ایران بودند که امکانات فوق‌العاده‌ای را در اختیار مسافران قرار می‌دادند. هنوز هم قطار زندگی به‌عنوان یکی از بهترین قطارهای پنج‌ستاره شناخته می‌شود و ازنظر ارائه خدمات، همتا ندارد. بهترین خدمات در این قطارها ارائه می‌شوند و سفری خاطره‌انگیز را به شما هدیه می‌دهند. پذیرایی در قطار زندگی با بهترین نوشیدنی‌ها، میان‌وعده‌ها و غذاها انجام می‌شود و امکانات رفاهی نیز برای آسایش بیشتر در اختیارتان قرار خواهند گرفت.

قطار غزال vip بن‌ریل

از دیگر قطارهای لوکس و باکیفیت ناوگان ریلی می‌توان به قطار غزال vip اشاره کرد. قطار غزال یکی از بهترین قطارهای درجه یک در ایران محسوب می‌شد که چند شرکت معتبر آن را ارائه می‌کنند؛ بااین‌حال، غزال vip فقط توسط بن‌ریل ارائه شده و تنها قطار پنج‌ستاره غزال است. قطارهای غزال معمولی از نوع چهارستاره هستند. غزال vip تجربه یک سفر لوکس و رؤیایی را به شما هدیه کرده و بهترین امکانات را در اختیارتان قرار خواهد داد. بلیط این قطار را می‌توانید در پیش فروش قطار فلای تودی تهیه کنید.

قطار سیمرغ

آخرین قطار لوکسی که در این مقاله فرصت معرفی آن را داریم، قطار سیمرغ است. این قطار از نوع ۴ تخته با ۸ کوپه در هر واگن است و امکانات خاصی را در اختیار مسافران قرار می‌دهد. علاوه‌بر سایر امکانات رایج در قطارهای پنج‌ستاره، سیمرغ به‌تازگی کنسول بازی را نیز به خدمات تفریحی خود اضافه کرده و مسافران با پرداخت هزینه مازاد می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

خرید بلیط بهترین قطارها از سایت فلای تودی

افزون‌بر قطارهای معرفی‌شده، چند قطار لوکس دیگر نیز در سیستم راه‌آهن کشور وجود دارند که مجال معرفی آن‌ها را نداشتیم. با مراجعه به پلتفرم معتبر فلای تودی می‌توانید اطلاعات تکمیلی درباره هر نوع قطار را به‌دست آورده و خرید بلیط قطار را با کم‌ترین قیمت انجام دهید. فلای تودی هر نوع بلیط قطار را با کمترین هزینه در پیش فروش بلیط قطار ارائه می‌کند. شما می‌توانید رزرو اقامتگاه، اخذ ویزای توریستی، رزرو تور، خرید بلیط هواپیما و پیش فروش قطار را ازطریق سایت یا اپلیکیشن فلای تودی انجام دهید. همین‌حالا برای یک سفر هیجان‌انگیز برنامه‌ریزی کنید.

کد خبر 848385

دیگر خبرها

  • ۴۲ سال چشم انتظاری خانواده شهید مفقود الاثر مشهدی پایان یافت
  • ببینید | واکنش عجیب مسعود فراستی پس از شنیدن نام محمدرضا گلزار و بهرام رادان
  • سامان احتشامی در تالار رودکی کنسرت می دهد/ پایان یک غیبت طولانی
  • آیا با هواپیما می‌توان سفری ارزان به مشهد داشت؟
  • قطارهای لوکس ایران، سفری شاهانه در انتظار شماست
  • رسانه صهیونیستی: توقف جنگ و خروج اشغالگران، شرط السنوار برای توافق است
  • آخرین وضعیت ساخت دو بزرگراه بروجردی و یادگار امام در تهران | میدان جی موقت بسته می شود
  • سفری به دنیای توپولوژی
  • دیدار سفیر ایران با وزیر کشاورزی اندونزی
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون