Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: دولت به جای کاهش هزینه‌ها، هزینه بیشتری مانند سیاست ارز دولتی را برای خود می‌تراشد که نه تنها منفعتی برای بیشتر افراد جامعه بلکه، کسری بودجه و تورم بیشتر به دنبال دارد.

علی نقیب؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه تصمیمات دولت و بانک مرکزی در رابطه با قیمت گذاری‌های دستوری و دو نرخی بودن ارز همواره دارای مضرات بیشتری نسبت به فوایدشان برای اقتصاد بوده اند، گفت: اجرای سیاست ارز 4200 تومانی از سال 97 تاکنون مشکلات زیادی برای اقتصاد ایجاد کرده و این معضلات بیشتر از آن مواردی بوده که تاکنون مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به آمار تورم کالاها، کاملا مشخص است که ارز 4200 تومانی به هدف خود در تثبیت قیمت‌ها نرسیده است.

 

وی ادامه داد: از طرفی ارز دولتی به افراد خاصی تخصیص پیدا کرد و متاسفانه رصد و نظارت درستی بر نحوه استفاده آن برای تامین کالاهای اساسی نشد و در نهایت هم به دست مصرف کننده نهایی نرسید. از سوی دیگر مشکلات زیادی هم برای تولیدکنندگان ایجاد کرد و باعث تعطیل شدن کارخانه‌های تولیدی شد زیرا با وجود عرضه ارز دولتی مواد اولیه با قیمت مناسب به دست تولیدکننده نرسید و تصمیمات بعدی دولت برای قیمت گذاری دستوری و کنترل قیمت‌ها منجر به ضرر و زیان تولیدکننده‌ها شد.

 

نقیب اضافه کرد: دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت ها، کالا با قیمت‌های کمتر به کشور وارد کرد و باعث شد اشتغالزایی در داخل کاهش یابد و عملا به خارجی‌ها یارانه داد و به نوعی کمک به ایجاد اشتغال در دیگر کشورها نمود. چنین مشکلاتی بارها تکرار شده اند اما باز هم دولت‌ها این سیاست‌ها را دنبال‌ می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه یارانه دولتی به نام اقشار کم درآمد داده شد اما به دست آنها نرسید و کالا با قیمت بالا در بازارها عرضه گردید، افزود: اگر هدف دولت حمایت از اقشار متوسط و ضعیف است‌ می‌تواند از راهکارهای دیگری استفاده کند که هم باعث اشتغالزایی در جامعه شود و هم قشر ضعیف از سوبسید دولتی بهره مند شود.

 

نقیب با اشاره اینکه تداوم سیاست ارز دولتی باعث ایجاد کسری بودجه و تورم بیشتر شده، ادامه داد: دولت دارای دیوانسالاری گسترده و هزینه‌های زیاد است اما به جای کاهش هزینه ها، هزینه بیشتری مانند ارز دولتی را برای خود‌ می‌تراشد که نه تنها منفعتی برای بیشتر افراد جامعه به دنبال ندارد، و با ادامه سیاست ارز 4200 تومانی، کسری بودجه بیشتر و در نهایت تورم بیشتر خواهد شد. . ارز 4200 تومانی نتیجه‌ای به جز تورم مضاعف و پایین آمدن ارزش پول ملی با انتشار پول و رشد نقدینگی کشور به همراه ندارد.

 

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: دولت باید ریاضت اقتصادی برای خود درنظر بگیرد و هزینه‌های خود را کاهش دهد و اقداماتی که به عنوان حمایت از اقشار ضعیف در جامعه پیاده‌ می‌کند را به روش‌های دیگر اجرا نماید تا بیشتر از این تورم در کشور ایجاد نشود.

 

نقیب با اشاره به لزوم استفاده دولت از راهکارهای مناسب برای شفاف سازی اذهان عمومی در زمان حذف سیاست ارز 4200 تومانی گفت: اقشار کارمند و متوسط و پایین با توجه به تورم موجود و نرخ کالاها با دلار بازار آزاد با مشکل روبرو هستند اما سیاست ارز ترجیحی نتوانسته کمک زیادی برای معیشت مردم به همراه داشته باشد و آنها را راضی کند بنابراین جلوی تداوم این سیاست باید گرفته شود.

 

وی با اشاره به استفاده از راهکارهای جایگزین ارز ترجیحی گفت: روش‌های کارشناسی شده دیگری از جمله یارانه نقدی مستقیم و کارت اعتباری خرید کالا‌ می‌تواند جایگزین ارز دولتی شود تا شیوه دو نرخی بودن ارز بیش از این منجر به بروز رانت و فساد نشود. به طور قطع از طریق استفاده از راهکارهای مناسب‌ می‌توان حمایت بیشتری از افراد جامعه به عمل آورد.

 

نقیب در پایان سخنانش کارت اعتباری خرید کالا را جایگزین مناسبی برای ارز 4200 تومانی عنوان کرد و گفت: از میان روش‌های مطرح شده از جمله یارانه نقدی و بن خرید کالا، استفاده از کارت اعتباری‌ می‌تواند اثرگذاری بیشتری در حمایت از افراد جامعه داشته باشد زیرا این روش‌ می‌تواند به اشتغالزایی بیشتر کمک کند به نحوی که از محل توزیع کالا، به رونق تولید و کارخانه‌ها کمک‌ می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اتاق بازرگانی تهران گرانی ارز 4200 تومانی رانت ارز 4200 تومانی کارت اعتباری افراد جامعه کسری بودجه سیاست ارز ارز دولتی خرید کالا هزینه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۰۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت

قیمت نفت در هفته گذشته، تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل شامل کاهش ذخایر نفت، خوش‌بینی به رشد اقتصاد آمریکا و تنش‌های ژئوپلیتیکی، رشد پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، بهای نفت برنت در معاملات روز جمعه، با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۵ درصد افزایش، در ۸۹ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۸ سنت معادل ۰.۳۴ درصد افزایش، در ۸۳ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه بسته شد.

با این حال، قیمت نفت با فروکش نسبی ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه که باعث ضعیف شدن نرخ اضافی ریسک در قیمت‌ها شده، از اوجی که اوایل آوریل داشت، فاصله گرفته است.

استمرار ریسک‌های خاورمیانه

نگرانی‌ها نسبت به احتمال مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه بر اثر تنش‌های ژئوپلیتیکی، از قیمت نفت پشتیبانی کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اعلام کرده که هر گونه حکم دادگاه کیفری بین‌المللی که در حال بررسی حملات هفتم اکتبر حماس به اراضی اشغالی و حمله نظامی رژیم صهیونیستی به غزه است، بر اقدامات رژیم صهیونیستی تاثیری نخواهد گذاشت، اما رویه خطرناکی، ایجاد خواهد کرد.

با تشدید تنش‌ها، ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه اعلام کرد نیروی هوایی این رژیم، به منطقه بقاع غربی لبنان حمله کرد.

رژیم صهیونیستی پنجشنبه گذشته، پس از اینکه اعلام کرد غیرنظامیان را از رفح در جنوب غزه تخلیه می‌کند و با وجود هشدارهای متحدان مبنی بر اینکه انجام این کار می‌تواند منجر به تلفات گسترده شود، حملات هوایی را تشدید کرد.

تیم اسنایدر، اقتصاددان ارشد ماتادور اکونومیکس، در این باره گفت: عامل ژئوپلیتیکی از میان نرفته است و این عنصر، همچنان از رشد قیمت نفت حمایت کرده و به جبران فشار منفی ناشی از داده‌های تورمی کمک می‌کند.

عوامل اقتصاد کلان

در این بین، پس از انتشار داده‌های روز جمعه نشان داد که تورم آمریکا در حال رشد است، فشارهای اقتصاد کلان رشد قیمت نفت را محدود کرد.

تورم آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به مارس، ۲.۷ درصد افزایش یافت که بالاتر از رشد ۲.۵ درصدی در فوریه بود. افزایش ماه گذشته به طور کلی با انتظارات اقتصاددانان همسو بود.

فدرال رزرو آمریکا، تورم ۲ درصدی را هدف گذاری کرده است. انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا، در نشست سیاست گذاری خود در هفته آینده، نرخ بهره را بدون تغییر باقی بگذارد.

جان کیلداف، از شرکای شرکت «اگین کپیتال» در این باره گفت: داده‌های اقتصادی صبح جمعه، برای فعالان بازار کافی بود تا به این نتیجه برسند که فدرال رزرو به این زودی، نرخ بهره را کاهش نخواهد داد. کیلداف افزود: تغییرات ژئوپلیتیکی در بازار، عاملی است که قیمت‌ها را بالا نگه می‌دارد. این دو نیروی رقیب، بازار را کنترل می‌کنند.

جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا، روز پنجشنبه به رویترز گفت: رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه اول، ممکن است مورد بازنگری قرار گرفته و نرخ بالاتری برای آن ثبت شود و تورم پس از اینکه مجموعه ای از عوامل مختلف، اقتصاد را در ضعیفترین عملکرد خود در حدود دو سال اخیر نگه داشت، کاهش خواهد یافت.

وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد رشد اقتصادی کشورش احتمالا قوی‌تر از میزانی است که آمار سه ماهه ضعیف‌تر از حد انتظار، نشان می‌دهند. روند قیمت نفت از زمان اظهارات یلن و انتشار آمار تورم، معکوس شد.

در این بین، قیمت دلار در معاملات روز جمعه به بالاترین حد ۳۴ سال اخیر در برابر ین ژاپن رسید و تا حدودی تحت تاثیر آمار تورم آمریکا، تقویت شد.

کاهش دکل‌های حفاری نفت آمریکا

شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد تعداد دکل‌های حفاری نفت آمریکا، از ۵۱۱ حلقه، به ۵۰۶ حلقه کاهش یافته است که بزرگترین کاهش هفتگی از نوامبر بوده است.

این کاهش در حالی روی داد که آمار منتشره در هفته گذشته نشان داد تولید آمریکا، نزدیک به رکورد بالای اخیرش، ثابت مانده است. تولید نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل، ۱۳.۱ میلیون بشکه در روز بود که نسبت به هفته قبل از آن، تغییری نداشت.

بر اساس گزارش رویترز، همچنین آمار رسمی نشان داد ذخایر بنزین آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل، کمتر از حد انتظار کاهش پیدا کرده است. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت آمریکا هم طی هفته گذشته، کاهش شدید غیرمنتظره‌ای پیدا کرد که ناشی از جهش صادرات بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!
  • مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم