Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو هیات علمی دانشگاه تهران اعتقاد دارد: اقدام بانک مسکن در تامین مالی کامل طرح مسکن مهر تا پایان کار از یک تورم بزرگ جلوگیری کرد. بیت الله ستاریان عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفتگو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، با اشاره به نارسایی‌های اقتصاد ایران تاکید دارد: این نارسایی موجب شده که ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های تمامی بخش‌ها به صورت کامل استفاده نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او نتیجه این ساختار معیوب را وضعیت کنونی عنوان و اظهار می‌کند: بواسطه چنین ساختار نظام تامین مالی در ایران ضعیف مانده و نتوانسته با ابزار‌های جدید مجهز شود.

ستاریان با اشاره به ایجاد بانک‌های متعدد تخصصی در حوزه‌های مختلف اعتقاد دارد: به دلیل رویکرد حاکم بر اقتصاد ایران و تکالیف تحمیلی، بانک‌های تخصصی نتوانسته اند در حوزه‌های خود موفقیت کامل داشته باشند.

این استاد دانشگاه در عین حال تاکید می‌کند در میان بانک‌های تخصصی همچون کشاورزی، صادرات، صنعت و معدن، توسعه تعاون و…، بانک مسکن کارنامه قابل قبول تری دارد. زیرا توانسته علی رغم شرایط مشابه در حوزه تامین مالی و خانه دار کردن بخشی از دهک‌ها گام‌های بزرگ تری بردارد.

او با اشاره به اینکه عملکرد بانک‌های تخصصی در زمینه انحراف منابع یک مبنای ارزیابی می‌تواند باشد افزود: وقتی دولت تلاش دارد از طریق مداخله سیاستی را جا بیندازد هزینه‌هایی به دنبال دارد.

او با ذکر مثالی توضیح داد: در تمامی دنیا اصلی وجود دارد که مسکن از دهک‌های بالا پر می‌شد. در ایران دولت تلاش داشته این سیاست را از پایین تعقیب کند. این تلاش معکوس تا حدودی جواب داده است بخشی از آن به دلیل جذاب بودن بخش مسکن است و بخشی دیگر به دلیل استفاده از برخی ابزار‌ها از سوی بانک عامل.

ستاریان دلیل دیگر چنین داوری را طرح مسکن مهر می‌داند و می‌گوید: طرح مسکن مهر با وجود همه انتقاد‌های کارشناسی یک پروژه به ارث رسیده بود. معمولا با تغییر دولت‌ها تمایلی به ادامه پروژه‌های قبلی نیست و نظام بانکی نیز از این جابجایی‌ها برای خلاصی از تعهدات استفاده می‌کند.

او ادامه داد:، اما در طرح مسکن مهر بانک مسکن تا آخر پای کار ماند به خصوص که در دو سال اخیر تامین مالی و اتمام طرح تسریع شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه اعتقاد دارد: در کنار وفای به تعهد اتمام این طرح توانست از یک تورم بزرگ جلوگیری کند، زیرا وقتی طرحی به اجرا در می‌آید و منابع به آن تخصیص داده می‌شود اگر تبدیل به یک محصول نشود می‌تواند آثار تورمی داشته باشد.

به گفته او چنین اتفاقی همانند آن است که نقدینگی ایجاد و توزیع شده، اما مقابل آن تولیدی صورت نگرفته است؛ بنابراین اگر در سال‌های اخیر طرح تکمیل نمی‌شد می‌توان گفت به دلیل آنکه محصول نهایی وارد اقتصاد نمی‌شد تورم در اقتصاد شدت بیشتری می‌گرفت.

ستاریان می‌گوید: بانک مسکن در یک سال اخیر-دوره مدیریت دکتر شایان- با تعهد به تامین مالی مسکن مهر و به بهره برداری رساندن تمام آن‌ها هم به رونق اقتصاد کمک کرد هم با تکمیل و کمک به بازپرداخت وام‌های داده به برگشت نقدینگی تزریق شده کمک کرد.

او تاکید می‌کند این کارنامه در مقایسه با بانک‌های تخصصی دیگر بسیار بهتر است، زیرا تمامی این بانک‌ها در مقایسه با بانک مسکن در پروژه‌های تخصصی حوزه خود موفقیتی مشابه نداشتند.

به گفته ستاریان موفقیت بانک مسکن در طرح مسکن مهر، اقدام ملی و… توانست تا حدودی به خانه دار شدن مردم کمک شود به همین دلیل می‌توان گفت بانک مسکن بخش تخصصی خود را از سایر بانک‌های تخصصی بهتر می‌شناسد.

او در عین حال از متولیان خواست زمینه‌ای توسعه‌ای شدن بانک مسکن را فراهم کنند تا امکان استفاده از تمامی ابزار‌های مالی برایش فراهم شود و پتانسیل‌های استفاده نشده در این بانک به فعل درآید.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک بانک مسکن مسکن بانکداری تورم بانک های تخصصی بانک مسکن طرح مسکن مهر تامین مالی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۳۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید

به گزارش "ورزش سه"، با وجود اینکه قرار است بعد از پایان فصل جاری ترکیب هیئت مدیره پرسپولیس تغییر کند و سیت‌های در نظر گرفته شده برای مالکان جدید باشگاه به نماینده‌های بانک‌های صاحب سهام در این باشگا برسد اما قرار شد فعلا یک سیت خالی در هیئت مدیره فعلی هم با نماینده بانک شهر پر شود.

روز پنجم اردیبهشت ماه و بعد از جلسه رسمی واگذاری 85 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی از سوی مدیرعامل بانک شهر اعلام شد به‌زودی یک نماینده از این کنسرسیوم به‌عنوان نظر مالی وارد هیئت مدیره خواهد شد. در حال حاضر هیئت مدیره پرسپولیس چهار عضو دارد و لازم است که تعداد این هیئت فرد باشد تا تصمیم گیری‌ها رسمیت یابد به همین دلیلی فعلا قرار است یک نماینده از کنسرسیوم بانکی وارد این هیئت مدیره شده و تغییرات بعدی پس از پایان فصل جاری فوتبالی صورت بگیرد.

قرار بود فردی به نام فروزنده که گفته می‌شد عضو جدید هیئت مدیره سرخ‌ها خواهد بود از روز گذشته معارفه و شروع به کار کند که ظاهرا این مسئله به تعویق افتاده یا مشمول بروکراسی اداری شده است. در حال حضر و با وجود پرداختی ده درصدی به اعضای تیم پرسپولیس همچنان درباره مسائل و مباحث مالی باقی‌مانده نوعی ابهام و سردرگمی وجود دارد و به نظر می‌رسد تا زمانی که عضو جدید هیئت مدیره به باشگاه اضافه نشود این سردرگمی ادامه داشته باشد.

در حال حاضر باشگاه پرسپولیس منتظر حضور نماینده کنسرسیوم بانکی در هیئت مدیره است تا به امور مالی باشگاه سر و سامان دهد.

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد
  • تضمین تعهدات بیش از ۲۰۴ هزار پرونده «کشاورزی قراردادی» با عاملیت بانک کشاورزی
  • بازداشت شهردار مرند با اتهامات مالی
  • ساخت ۱۲۸ هزار مسکن مهر بدون آورده متقاضیان+ فیلم
  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید
  • قدردانی استاندار همدان از عملکرد بانک مسکن در تامین مالی ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه