Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سید روح الله لطیفی در آستانه اجلاس اکو در عشق آباد اظهار داشت: در هفت ماه نخست امسال ۲۰ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۸۳۹ تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۲۳۳ میلیون و ۵۳۶ هزار و ۷۹۲ دلار بین ایران و ۹ کشور دیگر سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو تبادل شد که ۱۷ میلیون و ۴۴۰ هزار و ۶۱۷ تن به ارزش ۶ میلیارد و ۳۰ میلیون و ۵۴۴ هزار و هفت دلار آن سهم صادرات و دو میلیون و ۸۸۷ هزار و ۲۲۲ تن به ارزش سه میلیارد و ۳۰۲ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۷۸۵ دلار نیز سهم واردات از این کشورها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تجارت ایران با اکو نسبت به هفت ماهه نخست سال ۹۹ از لحاظ وزن ۴۳ درصد و از لحاظ ارزش ۴۸.۵ درصد افزایش یافته و نسبت به هفت ماه نخست سال ۹۸ یعنی قبل از فراگیری کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، ازلحاظ وزنی ۲ درصد کاهش و از لحاظ ارزش بیش از ۶ درصد رشد داشته است.

سخنگوی گمرک در خصوص صادرات ایران به اکو گفت: صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو" اکو" در هفت ماهه سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۸ درصد در وزن و ۶۰ درصد در ارزش رشد داشته و نسبت به همین مدت در سال ۹۸ از لحاظ وزنی یک و نیم درصد و از لحاظ ارزش ۱۴و نیم درصد بیشتر شده است.

لطیفی افزود: ۵۶ درصد صادرات کشورمان به اکو به ترکیه با سه میلیارد و ۳۹۷ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۲۵۰ دلار بوده است و افغانستان با یک میلیارد و ۱۲۵ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۹۵۵ دلار بیش از ۱۸و نیم درصد، پاکستان با ۶۵۵ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۹۳۰ دلار بیش از ۱۰.۸ درصد از سهم صادرات کشورمان به" اکو" را به خود اختصاص دادند.

سخنگوی گمرک در خصوص صادرات به سایر کشورهای عضو اکو توضیح داد: بعد از ترکیه، افغانستان و پاکستان، آذربایجان با ۲۷۲ میلیون و ۹۵۸ هزار و ۳۷۲ دلار، ازبکستان با ۲۴۳ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۵۴۵ دلار، ترکمنستان با ۱۷۴ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۸۹ دلار، قزاقستان با ۹۵ میلیون و ۲۰۹ هزار و ۷۶۵ دلار، قرقیزستان با ۴۱ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۹۹۸ دلار و تاجیکستان با ۲۴ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۱۰۳ دلار قرار دارند.

لطیفی در خصوص واردات از کشورهای عضو اکو نیز گفت: در هفت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد ارزش واردات کشورمان از کشورهای اکو افزایش پیدا کرده اما نسبت به هفت ماه ۱۳۹۸ کاهش ۶ درصدی داشته است.

وی افزود: ترکیه با فروش دو میلیون و ۴۹۹ هزار و ۷۲۱ تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۸۶۱ میلیون و ۳۵۲ هزار و ۶۷۱ دلار در رتبه نخست تأمین کالا برای کشورمان در اعضای این سازمان است که ۸۵.۵ درصد وزن و ۸۹ درصد ارزش واردات از" اکو" به این کشور در هفت ماه نخست امسال اختصاص یافته است.

وی افزود: پس از ترکیه، پاکستان با ۱۶۹ میلیون و ۶۰۲ هزار و ۸۵۰ دلار، ازبکستان با ۷۱ میلیون و ۸۱۷ هزار و ۸۲۷ دلار، قزاقستان ۳۴ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۹۴۶ دلار، آذربایجان با ۲۷ میلیون و ۴۲ هزار و ۸۷۱ دلار، ترکمنستان با ۲۲ میلیون و ۸۳ هزار و ۹۴۷ دلار، افغانستان با ۹ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۵۰۰ دلار، تاجیکستان با پنج میلیون و ۵۹۷ هزار و ۱۹۷ دلار و نهایتاً قرقیزستان با یک میلیون و ۶۰۶ هزار و ۹۷۶ دلار قرار دارند.

لطیفی در خصوص تراز تجاری کشورمان با اعضای سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو گفت: تراز تجاری کشور در هفت ماهه نخست امسال و مدت مشابه آن در سال قبل و ماقبل با اعضای اکو مثبت بوده به گونه‌ای که در هفت ماهه امسال مثبت ۲ میلیارد و ۸۲۷ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۲۲۲ دلار، مدت مشابه سال قبل، مثبت یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۴۶۷ دلار و در هفت ماهه سال ۱۳۹۸ نیز مثبت یک میلیارد و ۸۵۶ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۵۱۸ دلار بوده است.

کد خبر 5360071

منبع: مهر

کلیدواژه: اکو سازمان همکاری اقتصادی صادرات و واردات قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی لایحه بودجه 1401 نهضت ملی مسکن قیمت سکه بهار آزادی وزارت امور اقتصادی و دارایی بانک مرکزی ایران قیمت یورو مهرداد جمال ارونقی گمرک ایران شرکت هواپیمایی ماهان دلار 4200 تومانی رستم قاسمی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای هفت ماهه نخست امسال هفت ماه مدت مشابه سال قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۵۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲

بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ با ارزآوری ۶.۲ میلیاردلاری تراز تجاری این بخش را ۲ میلیارد دلار افزایش داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم  بر اساس آمار به دست آمده از موسسه پژوهش های برنامه ریزی اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی؛ در سال 1402 نسبت به سال 1401 صادرات محصولات کشاورزی افزایش 8.4 درصدی در وزن و افزایش 19.4 درصدی در ارزش داشته است.

واردات نیز کاهش 1.1 درصدی در وزن و کاهش5.6 درصدی در ارزش داشته است که این مساله حاکی از بهبود 2 میلیارد دلاری تراز تجاری محصولات کشاورزی ایران در سال گذشته است.

رشد 15.5 درصدی تراز محصولات کشاورزی کشور

این آمار حاکی از آن است که تراز محصولات کشارزی کشور در سال 1402 به نسبت مدت مشابه سال قبل، 15.5 درصد در ارزش و 5.3 درصد در وزن افزایش داشته است که  افزایش داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران