Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-07@02:23:58 GMT

رویداد های مهم تاریخی 4 آذرماه

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۶۹۱۳۶

به گزارش صدای ایران مهم‌ترین رویدادهای چهارم آذر را در ادامه به نقل از پایگاه «موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران» می‌خوانید:


رویدادهای چهارم آذر

سال ۱۲۸۶



مجلس شورای ملی برای توازن دخل و خرج مملکت بودجه دربار را از ۸۰۰ هزار تومان در سال به ۵۰۰ هزار تومان تقلیل داد و همچنین از مستمری شاهزادگان رقم قابل ملاحظه‌ای را حذف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقوق و مستمری زنان ناصرالدین شاه نیز قطع گردید.

سال ۱۲۸۹

در جلسه امروز مجلس شورای ملی برای وراث سیدعبدالله بهبهانی ماهیانه ۵۰۰ تومان حقوق تعیین شد.



مجلس شورای ملی در جلسه امروز خود به پیشنهاد دولت تصویب نمود ماهیانه ۴۰۰ تومان حقوق به ستارخان و ۳۰۰ تومان حقوق به باقرخان پرداخت شود.



سال ۱۲۹۲

 


زدوخورد شدیدی در اردبیل بین قوای قزاق و نفرات شاهسون به وقوع پیوست. از تبریز برای نجات قوای قزاق کمک فرستاده شد.



سال ۱۳۰۰



در جلسه فوق‌العاده مجلس شورای ملی یادداشت‌های سفارت شوروی و انگلیس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و مجلس به دولت اختیار داد که به هر دو دولت جوابی دندان‌شکن بدهد و متذکر بشود به هیچ وجه به آنها اجازه مداخله در امور داخلی ایران داده نخواهد شد.



از طرف سفارت انگلیس یادداشتی تسلیم وزارت امور خارجه شد. به موجب این یادداشت دولت انگلیس شدیداً نسبت به تصمیم لایحه واگذاری نفت شمال به یک شرکت آمریکایی اعتراض نموده بود.



امتیازنامه نفت خوشتاریا، تبعه روس، در مجلس لغو شد.



سال ۱۳۰۷



لایحه رسمیت‌یافتن قوانین مصوب کمیسیون عدلیه مجلس تصویب شد.



سال ۱۳۰۸



مدرسه عالی فلاحت تأسیس و شروع به کار کرد. در این مدرسه فنون فلاحتی به محصلین آموخته خواهد شد.



سال ۱۳۱۴



محمدولی اسدی، نیابت التولیه آستان قدس رضوی، مسبب وقایع چهار ماه قبل در خراسان تشخیص داده شد و طبق قرار بازپرس نظامی توقیف و تحویل زندان گردید.



سال ۱۳۲۰



محمدتقی اسعد (امیر جنگ) که از سال ۱۳۱۲ در زندان شهربانی به سر می‌برد و اخیراً در اجرای عفو عمومی از زندان آزاد گردیده بود به ریاست اسکان عشایر انتخاب شد.



سال ۱۳۲۲



ژوزف استالین، نخست‌وزیر و پیشوای اتحاد جماهیر شوروی، به اتفاق مولوتف کمیسر امورخارجه و مارشال و روشیلف و عده زیادی از مردان سیاسی و نظامی شوروی وارد تهران شدند.



سال ۱۳۲۳



مرتضی‌قلی بیات کابینه خود را به این شرح به مجلس معرفی کرد: بیات نخست‌وزیر و وزیر کشاورزی، مصطفی عدل، وزیر دادگستری، دکتر سعید مالیک، وزیر بهداری، امان‌الله اردلان، وزیر دارایی، دکتر عیسی صدیق، وزیر فرهنگ، ابراهیم زند، وزیر جنگ، حسنعلی هدایت، وزیر پیشه و هنر، محسن رئیس، وزیر امور خارجه، محمد سروری، وزیر کشور، نصرالله انتظام، وزیر راه، نادر آراسته، وزیر پست و تلگراف، خلیل فهیمی، وزیر مشاور، دکتر علی‌اکبر سیاسی، وزیر مشاور.



سال ۱۳۲۵



عده زیادی از مدیران جراید و خبرنگاران داخلی و خارجی وارد زنجان شدند.



سال ۱۳۲۹



کمیسیون خاص نفت تصمیم نهایی خود را اتخاذ کرد و آن این بود که قرارداد الحاقی (ساعد ـ گس) استیفای منافع ملت ایران را از نفت جنوب نمی‌کند.



سال ۱۳۳۰



عده‌ای از دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه نوربخش به عنوان اعتراض به اخراج ۱۱ نفر از آنها که دست به تظاهرات توده‌ای زده بودند، در خیابان نادری به قوای انتظامی حمله کردند.



سال ۱۳۳۱


دکتر بقایی در مجلس به شدت دکتر مصدق را مورد انتقاد قرار داد.



سال ۱۳۳۴



وزیر امور خارجه شوروی، کاردار سفارت ایران در مسکو را به دفتر خویش فراخواند و پاسخ دولت شوروی را به یادداشت اخیر ایران در مورد الحاق ایران به پیمان بغداد به وی تسلیم کرد.



‌سال ۱۳۳۵



باران و سیل غالب شهرهای شمالی را دستخوش انهدام نمود.



سال ۱۳۳۶



قرارداد فرهنگی بین ایران و مؤسسه فولبرایت برای مبادلات فرهنگی ایران و آمریکا امضاء شد.



‌سال ۱۳۳۷



لایحه مالک و مستأجر به مجلس داده شد. بر اساس این لایحه حق سرقفلی به رسمیت شناخته شد.

‌سال ۱۳۴۳



به مناسبت افزایش بهای بنزین غالب افراد وسائط نقلیه خود را متوقف ساختند. از این رو جایگاه‌های فروش بنزین و خیابان‌ها خلوت شد.



سال ۱۳۴۳



به مناسبت افزایش قیمت نفت سفید و سرمای زودرس غالب مردم با زغال و هیزم به گرم کردن مسکن خود پرداختند.



سال ۱۳۴۵

 


جبار باغچه‌بان پدر فرهنگ (کر و لال‌ها) درگذشت.



کارخانه سیمان فارس با ظرفیت ۵۰۰ تن در روز آماده بهره‌برداری شد.

 


سال ۱۳۴۸

فضانوردان آپولوی ۱۲ پیروزمندانه به زمین بازگشتند.



سال ۱۳۵۰



اعلام شد در حوادث رانندگی تهران در آبان ماه ۵۹ نفر کشته و ۷۹۷ نفر مجروح شده‌اند.



سال ۱۳۵۱



عبدالرضا انصاری، مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی شد.


سال ۱۳۵۲



وزیر دارایی اعلام کرد ایران اخیراً قسمتی از نفت خود را هر بشکه متجاوز از هشت دلار فروخته است.



سال ۱۳۵۳



حسین داودی، سرکنسول ایران در استانبول، به سمت سفیرکبیر ایران در کابل تعیین شد.



سال ۱۳۵۶



دکتر منوچهر اقبال، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، در سن ۶۸ سالگی به بیماری سکته قلبی بدرود حیات گفت. گفته شد یک ساعت قبل از سکته، هویدا، وزیر دربار، در منزل اقبال حضور یافته و استعفای او را از ریاست شرکت نفت گرفته بود. دکتر اقبال از مهره‌های قدیمی و پروپا قرص رژیم بود و قریب ۳۸ سال در مشاغل مهم و کلیدی مصدر کار بود.



سال ۱۳۵۷



قیمت املاک و مستغلات در تهران به حداقل قیمت ممکنه رسید و خانه‌ها و آپارتمان‌ها برای فروش زیر هر متر مربعی ۱۰۰۰ تومان معامله شد.



جمع کثیری از دانشجویان ایرانی در آلمان غربی علیه رژیم شاه دست به تظاهرات شدید زدند و بیش از ۱۸۰ نفر از افراد پلیس مجروح شدند و ۲۰۰ نفر از دانشجویان زخمی‌ شدند.



نهضت آزادی در خارج از کشور طی قطعنامه‌ای تلاش خود را برای استقرار جمهوری اسلامی اعلام کرد.



میان کارگران اعتصابی شرکت ملی نفت ایران و سربازان فرمانداری نظامی زدوخورد شدیدی آغاز شد. چند نفر از طرفین مجروح شدند.



سازمان چریک‌های فدائی خلق ایران، محل استقرار گارد شهربانی شهر زنجان را مورد حمله مسلحانه قرار داد و به همین منظور اعلامیه‌ای انتشار داده و پشتیبانی خود را از مبارزات توده زحمتکش ایران اعلام نمود.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: 4 آذرماه مجلس شورای ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۹۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟

به گزارش تابناک، در روزهای اخیر صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت:«همواره برخی از اعضای شورای عالی کار از تصمیمات شورا گلگی می‌کنند، به همین منظور برای برون رفت از این گلایه‌ها بهتر این است که مجلس محترم شورای اسلامی که برآمده از آحاد مختلف جامعه است و کل ملت را نمایندگی می‌کند، حداقل دستمزد را تعیین کند.» 

اظهارات مطرح شده از سوی وزیر کار با حواشی همراه شد. به عنوان مثال نایب‌رئیس فراکسیون کارگری مجلس در این باره بیان کرد که وزیر کار نباید از تعیین دستمزد شانه خالی نکند. 

به این ترتیب تابناک، ماجرا را از صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پیگیری کرد. وی در پاسخ به این سوال که بالاخره  سپردن تعیین قیمت دستمزد کارگران به مجلس به کجا رسید؟ گفت: قرار شد به شکل مسبوق به سابقه سه جانیه گرایی درباره تعیین دستمزد کارگران تصمیم‌گیری شود.

دیگر خبرها

  • پدر جغرافیای ایران کیست؟
  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان (+عکس)
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • رژیم مورد علاقه دکتر خیراندیش چیست؟ (فیلم)
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • ورود وزیر خارجه ایران به گامبیا