Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:26:52 GMT

مصون سازی باید متناسب با فناوری نو انجام گیرد

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۱۵۹۶

مصون سازی باید متناسب با فناوری نو انجام گیرد

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون صنعت، معدن و تجارت سازمان پدافند غیرعامل بحث سیالیت فناوری را چالش پیش روی در مقابله با حملات سایبری عنوان کرد و گفت: باتوجه به این‌که هر روز شاهد تکنولوژی ها و فناوری نو در حوزه سایبری هستیم، اگر ما نیز فناوری خود را بروز نکنیم، خیلی راحت تسلیم دشمن شده و نمی‌توانیم در مقابل حملات آن‌ها ایمن باشیم، از این رو باید خودمان را با فناوری‌های نوین ایمن کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 علیرضا مبارک در حاشیه بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سازمان پدافند غیرعامل در حوزه‌های مختلف مأموریت‌های متعددی را دنبال می‌کند؛ به عنوان مثال معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه صداوسیما، حوزه وزارت ارتباطات و شبکه بانکی را دنبال کرده، معاونت صنعت، معدن و تجارت، تمام صنایع کشور و معاونت حوزه بهداشت و درمان مسئولیت پدافند در حوزه های مختلف بهداشتی و اپیدمی کرونا و... را عهده دار است.

وی با بیان این‌که ۴۰ درصد از اقتصاد کشور توسط صنایع تأمین می‌شود، گفت: صنایع، علاوه بر این‌که ۴۰ درصد از اقتصاد کشور را رقم می‌زند، بلکه از سویی نیز بسیاری از صنایع ما از جمله پتروشیمی، غذایی، فولاد و ... پاسخگوی بسیاری از نیازهای اساسی کشور بوده و باید سیاست‌گذاری های مناسبی در این زمینه صورت گیرد تا شاهد تداوم و افزایش تولید باشیم.

وی با اشاره به این‌که صیانت و حفاظت از تولید برای سرپا نگه داشتن آن، سرلوحه اصلی پدافند غیرعامل در حوزه صنعت است، گفت: یکی از ماموریت های اصلی که پدافند در صنایع دنبال می‌کند، صیانت از تداوم کارکرد تولید صنایع است؛ برای تحقق این امر، هر اتفاقی که منجر به حملات و مخاطره حوزه صنعت می‌شود را باید مرتفع کنیم.

وی گفت: اولین تهدید، تهدیدهای زیر ساختی همان تامین آب، برق و سوخت و  جاده‌های ارتباطی است و موضوع بعدی می‌تواند در حوزه سایبری و شیمایی، زیستی سلامت رخ دهد. 

مبارک با بیان این‌که در صنایع کوچک، می‌بایست تهدیدات و مخاطرات شیمیایی و در صنایع بزرگ تهدیدات سایبری جدی گرفته شود، متذکر شد: تهدید اقتصادی به دلیل تحریم‌ها کل کشور را در بر گرفته و تمامی صنایع را از لحاظ تامین تجهیزات، مواد اولیه، انقال دانش و فناوری، جابه‌جایی ارز، بیمه بین المللی، صادرات و موضوعات حمل و نقل و ... را گریبان گیر کرده است.

وی با بیان این‌که هرکسی درحال حاضر در جبهه تولید و صنعتی فعالیت کند، بسیجی حوزه صنعت و تولید است، گفت: اکنون نیز جنگ، جنگ اقتصادی بوده و بسیجی‌های این حوزه کسانی هستند که در خط مقدم تولید، توسعه تکنولوژی و ایمن سازی صنایع قرار دارند. 

معاون صنعت، معدن و تجارت سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به حملات سایبری اخیر و مقاومت برخی از صنایع در برابر این حملات، ادامه داد: باتوجه به برنامه‌ریزی‌ها و اقداماتی که در خصوص بحث تاب آوری و ارتقای امنیت ایمنی انجام شده، خوشبختانه با حملات اخیر کمتر دچار تهدید و مخاطره شدیم؛ به طوری‌که یا دشمن از تهدیدات منصرف شده و یا ایستادگی کرده و تهدیدات اثر گذار نبوده است.

وی در خصوص وضعیت صنایع آذربایجان شرقی در بحث پدافند غیرعامل اظهار کرد: در طی سفر به این استان از صنایع مختلف بازدیدی به عمل آمده است و برخی از صنایع این استان که در سال‌های گذشته دچار مشکلاتی بسیاری بودند، خوشبختانه درحال حاضر شاهد این هستیم که اقدامات بسیار خوبی در حوزه امنیت و ایمنی رقم خورده و ما نیز به دنبال حمایت از توسعه این صنایع هستیم تا با فناوری جدید تولیدات آن‌ها افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در راستای پیشگیری از حملات سایبری به صنایع و زیرساخت‌های کشور، توضیح داد: در بحث حملات سایبری، سازمان پدافند غیرعامل از سال ۹۶ برنامه ریزی‌هایی انجام داده و از سال ۹۷ در حوزه های بانکی، پتروشیمی‌ها، صنایع، زیرساخت‌های متعدد کشور رزمایش‌هایی انجام گرفت و براساس نتایج این رزمایش‌ها تیم‌هایی برای ارزیابی های میدانی تشکیل شده و نتایج را پس آنالیز به عنوان آسیب پذیری های عمده به دستگاه ها ابلاغ کرده است.

 وی ادامه داد: در حملات اخیر شاهد بودیم که برخی از صنایع که برای رفع آسیب پذیری‌های خود اقدام کرده بودند، هیچ آسیبی وارد نشد، ولی دستگاه‌هایی که این موضوع را جدی نگرفته‌اند، دچار خسارت‌هایی شدند.

مبارک تصریح کرد: چند سال پیش حملات سایبری برای مردم غیرقابل باور بود؛ ولی خوشبختانه در حال حاضر بسیاری از صنایع وارد کار شده و برای پیشگیری از آن اقدامات لازم را انجام می‌دهند؛ اگر با همین روند پیش رویم، ظرف مدت کوتاهی به سطح قابل قبولی از امنیت رسیده و در مقابل بسیاری از حملات در مصونیت خواهیم بود.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی پدافند غيرعامل صنايع سازمان پدافند غیرعامل حملات سایبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۱۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل

به گزارش روابط عمومی ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال که توسعه پوشش فیبرنوری را به عنوان یکی از مهمترین پروژه‌های درحال پیش‌برد خود دارد، به تازگی و با هدف توانمندسازی پیمانکاران و  پرورش کارشناسان متخصص و ماهر در حوزه فیبرنوری، کارگاه آموزشی «Passive FTTH/FTTX Network» را توسط آکادمی ایرانسل و با همکاری تیم شبکه ایرانسل، برگزار کرده است.

در اولین دوره از این کارگاه که به مدت ۳۲ ساعت و با پنج موضوع تخصصی Fiber Basics، Test & Delivery، Fiber Design، Execution و Network Safety برگزار شد، شرکت‌کنندگان از طریق یک محیط آزمایشگاهی واقعی و قابل تست، توانمندی خود را در حوزه‌های مذکور، به سطوح بالاتری رساندند.

همچنین توانمندسازی و هماهنگی پیمانکاران ایرانسل جهت پروژه‌های FTTH/FTTX و به منظور طراحی و اجرای بهینه‌تر و اجرای شبکه‌های قوی‌تر در پروژه‌های فیبر، مطابق با استانداردهای بین المللی FOA و شخصی‌سازی آن در شبکه فیبرنوری ایرانسل، از اهداف دیگر برگزاری این کارگاه بود.

این کارگاه‌ها به صورت مستمر برگزار می‌شوند و تمامی علاقمندان می توانند از اینجا، پیش ثبت نام اولیه را برای حضور در دوره‌های بعدی، انجام دهند.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، حمایت از طرح‌های تحقیقاتی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و…، توسط مجموعه ایرانسل لبز که بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل است، پیگیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • اعضای شورای فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم منصوب شدند
  • داشتن مردمانی آشنا به علوم جدید می‌تواند در دامنه وقف قرار گیرند
  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند
  • ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در استیج اینوتکس بررسی می شود
  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • گزارش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی می‌شود