Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@04:39:16 GMT

«ماینرها» در انتظار مساعدت دولت

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۳۲۷۹

«ماینرها» در انتظار مساعدت دولت

چندی پیش وزارت نیرو اعلام کرد که با پایان یافتن پیک مصرف برق، فعالان صنعت استخراج رمز ارز (ماینرها) می‌توانند با تأمین برق خودتأمین کار خود را از سر بگیرند اما به گفته فعالان این صنعت به‌دلیل اینکه هنوز سامانه بهین یاب فعال نشده، ماینرها نتوانسته‌اند با گذشت دو ماه دستگاه‌های خود را روشن کنند و در انتظار مساعدت دولت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 البته در پیگیری روزنامه ایران از وزارت صمت آنها اعلام کردند که طبق دستور رئیس‌جمهور سابق و وزارت کشور در پیک مصرف برق سامانه بهین یاب برای ماینرها غیرفعال شد از این جهت منتظر استعلام از وزارت کشور هستیم تا دوباره این سامانه را فعال کنیم تا آنها بتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.

غیرفعال بودن سامانه بهین یاب

امید علوی رئیس هیأت مدیره انجمن بلاکچین به «ایران» گفت: دو ماه قبل وزارت نیرو اعلام کرد که فعالان صنعت ماینینگ (استخراج رمزارز) با پایان پیک مصرف برق می‌توانند فعالیت خود را از سر گرفته و مزارع خود را روشن کنند اما از آنجایی که هنوز سامانه بهین یاب غیرفعال است، امکان فعالیت دوباره صنعتگران صنعت استخراج رمزارز وجود ندارد.

علوی افزود: پیش از این امکان فعالیت با جواز تأسیس برای فعالان صنعت استخراج رمزارز نیز مهیا بود اما طبق مصوبه جدید وزارت صمت، فعالان صنعت استخراج رمزارز بدون داشتن پروانه بهره‌برداری امکان فعالیت قانونی ندارند بنابراین تا سامانه بهین یاب برای این صنعت فعال نشود، امکان دریافت پروانه بهره‌برداری و فعالیت دوباره وجود ندارد. به‌گفته وی بعد از اینکه تعداد زیادی از فعالان استخراج رمزارز جواز دریافت کردند با صرف هزینه و سرمایه‌گذاری مزارع خود را راه‌اندازی کردند، این درحالی است که دیگر امکان فعالیت با جواز وجود ندارد از سوی دیگر طبق روال، وزارت صمت وقتی به هر فعالیت صنعتی جواز تأسیس ارائه می‌دهد، بعد از 6 ماه تا یکسال فعالیت در بنگاه صنعتی با بازدید و تأیید فعالیت صنعتگر پروانه بهره‌برداری  برایش صادر می‌کند ولی هنوز این کار انجام نشده است.

به اعتقاد علوی، هیچکدام از ماینرهای قانونی که در انتظار جواز تأسیس بودند، نمی‌توانند اقدام به دریافت پروانه بهره‌برداری کنند این در حالی است که فعالان بخش خصوصی به‌مدت 6 ماه (4 ماه را به علت پیک مصرف برق و 2 ماه هم به علت غیرفعال بودن سامانه بهین یاب) نتوانسته‌اند فعالیت کنند و سرمایه‌های آنها در حال هدررفت است.

به باور علوی متأسفانه این تأخیرها تنها به فعالیت قانونی این صنعت ضربه می‌زند و فعالان را به سمت فعالیت غیرقانونی سوق می‌دهد. این فعال در ادامه گفت: از دولت انتظار داریم هر چه سریعتر به این صنعت رسیدگی کند و بگوید چنانچه ما مجاز به فعالیت در این صنعت هستیم، حق مان است که ساختاری قانونمند و بستری سالم فراهم کنند و در مقابل برای آنهایی هم که غیرقانونی فعالیت می‌کنند  تنبیهات و جرایمی در نظر بگیرند.

100 صنعتگر به‌دنبال پروانه بهره برداری

علی بابک نیا دبیر انجمن بلاکچین ایران نیز گفت: طبق آخرین پیگیری‌ها از وزارت صمت قرار بود هفته گذشته سامانه بهین یاب بازگشایی شود تا فعالان صنعت ماینینگ کار خود را آغاز کنند، ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است. بابک نیا افزود: طبق مصوبه دولت مقرر شده بود که در شرایط بحرانی ماینرها دستگاه‌های خود را خاموش کنند که این اتفاق هم افتاد. همچنین قرار شد با پایان یافتن محدودیت‌های انرژی، فعالان مزارع خود را روشن کنند و با اینکه وزارت نیرو به‌عنوان بزرگ‌ترین درگیر در استخراج رمز ارز برخلاف دوره‌های قبلی و شفاف و رسمی اعلام کرد که از پایان شهریورماه و آغاز مهرماه فعالیت رمزارز مشابه گذشته برقرار است و فعالان می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند ولی متأسفانه وزارت صمت به‌عنوان وزارت متولی هنوز سامانه بهین یاب را فعال نکرده است. به عقیده دبیر انجمن بلاکچین، با اینکه در این سامانه برای 4 هزار صنعتگر استخراج رمزارز جواز تأسیس صادر شده و باید در مدت 6 ماه تا یکسال با گزارش پیشرفت کار جواز آنها به پروانه بهره‌برداری تبدیل شود ولی این کار به تأخیر افتاده است.

به گفته بابک نیا، طبق گزارش‌های دریافتی 100 صنعتگر دارای جواز با سرمایه‌گذاری و خرید دستگاه، دریافت انشعاب برق و گاز و... آماده دریافت پروانه بهره‌برداری هستند و تأخیر به صلاح نیست، چون کسب درآمدهای ارزی آنها نیز عقب می‌افتد.

این فعال استخراج رمزارز در ادامه گفت: طبق مصوبه سوم هیأت وزیران اگر دارندگان پروانه بهره برداری استخراج رمزارز درآمدهای ارزی خود را به سامانه‌هایی که وزارت اقتصاد، دارایی و بانک مرکزی اعلام می‌کند، تحویل دهند و کشور را از درآمدهای ارزی بهره‌مند کنند و در عوض از معافیت‌های مالیاتی با نرخ صفر بهره‌مند شوند، این فرصتی مضاعف برای کشور و فعالان صنعت است.

به اعتقاد این فعال، عدم صدور جواز تأسیس سامانه‌های مربوطه باعث می‌شود افرادی که به‌دنبال فعالیت قانونی هستند به سمت زیرزمینی شدن این فعالیت سوق یابند از این‌رو از دولت تقاضا داریم این مشکل را زودتر حل کنند. گفتنی است روزنامه ایران در زمینه فعال نشدن سامانه بهین یاب با محمد آرامون، مسئول دفتر امور طرح‌های وزارت صمت تماس گرفت. آرامون گفت: از آنجایی که این سامانه با دستور رئیس‌جمهور سابق و وزارت کشور غیرفعال شده است از این‌رو باید روند قانونی آن طی شود. وی افزود: وزارت صمت باید استعلامات لازم را دریافت کند به همین دلیل منتظر دستور وزارت کشور مبنی بر بازگشایی این سامانه هستیم.

وی در پاسخ به این سؤال که چه زمانی این سامانه فعال خواهد شد، افزود: به محض استعلام نامه از وزارت کشور سامانه فعال خواهد شد تا صنعتگران استخراج رمز ارز بتوانند دستگاه‌های خود را روشن کنند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پروانه بهره برداری خود را روشن کنند سامانه بهین یاب فعالان صنعت استخراج رمزارز صنعت استخراج امکان فعالیت پیک مصرف برق وزارت کشور جواز تأسیس وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۳۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان طلا و جواهر به ثبت صورتحساب الکترونیکی در 2 سامانه الزامی ندارند

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان امور مالیاتی در راستای تسهیل تکالیف مؤدیان مالیاتی، مؤدیانی که ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی شده‌اند ازجمله مودیان طلا و جواهر، اختیار دارند از طریق ثبت صورتحساب در سامانه مودیان (ارسالی توسط مودی یا شرکت‌های معتمد) یا سایر سامانه‌های دولتی از جمله سامانه جامع تجارت، صورتحساب‌های خود را ارسال کنند.

بدیهی است در صورت ارسال صورتحساب از طریق سامانه جامع تجارت و دریافت تاییدیه ثبت آن در سامانه مودیان (تأییدیه مذکور در سامانه جامع تجارت نیز قابل نمایش است)، در اجرای تبصره (۳) ماده (۵) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاقی طی ماده (۶) قانون تسهیل تکالیف مودیان، نیازی به ثبت مجدد صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان توسط مودی نخواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عدم الزام فعالان حوزه طلا به ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی
  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد
  • فعالان طلا و جواهر به ثبت صورتحساب الکترونیکی در 2 سامانه الزامی ندارند
  • با رزرو تور کیش، این نمایشگاه‌های جذاب جزیره را در 1403 از دست ندهید
  • وزیر تعاون: بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند
  • بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند | توضیحات وزیر کار درباره لایحه جامع اشتغال
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • انجام عملیات حفاری تحت نظارت آب منطقه‌ای/استخراج از معدن با بیل مکانیکی انجام می‌شود
  • برگزاری دوره‌های آموزشی فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • برگزاری دوره‌های آموزشی توانمندسازی شاغلان و فعالان صنعت گردشگری در یزد