Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-04@09:01:26 GMT

آمریکا و سیاست کمک تسلیحاتی به عربستان

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۵۶۵۹

فروش ۶۵۰ میلیون دلار تسلیحات از سوی آمریکا به عربستان با واکنش های زیادی همراه شده است.

خبرگزاری میزان - زمانی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا شد، دولت او متعهد شد که از حقوق بشر دفاع کند؛ به آمریکایی‌ها گفته شد کسانی که جرأت نقض حقوق بشر را داشته باشند، مطابق آن مجازات خواهند شد.

به گزارش «نیوزویک»، بایدن متعهد به سیاست خارجی بود که آنچه ارزش‌های دموکراتیک آمریکا  خوانده می شود را با استراتژی دیپلماتیک این کشور همسو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بایدن مدعی بود که با تمرکز مجدد بر دفاع از دموکراسی و حمایت از حقوق بشر، طلوع جدیدی را برای سیاست خارجی آمریکا آغاز خواهد کرد.

همانطور که می‌دانیم کلمات بی ارزش هستند؛ دولت بایدن در اوایل این ماه قراردادی را برای فروش سلاح به عربستان سعودی امضا کرد.

به نظر می‌رسد فروش ۶۵۰ میلیون دلار تسلیحات به عربستان سعودی با وعده‌های انتخاباتی بایدن در مورد تغییر وضعیت موجود در سیاست خارجی آمریکا مغایرت داشته باشد؛ ۲ سال پیش هم دولت دونالد ترامپ ۸ میلیارد دلار سلاح به سعودی‌ها فروخت.

اکنون، طبق بیانیه آژانس همکاری امنیتی دفاعی آمریکا، قرارداد بایدن و عربستان شامل موشک‌ها و همچنین کانتینرها، تجهیزات پشتیبانی و پشتیبانی سلاح، قطعات یدکی و تعمیرات، مهندسی، خدمات پشتیبانی فنی و لجستیکی دولت و پیمانکار آمریکا و سایر عناصر مرتبط پشتیبانی لجستیکی و برنامه‌ای است.

بیشتر بخوانید: وعده مبهم بایدن و فروش تسلیحات آمریکایی به عربستان آمریکا از آغاز جنگ یمن ده‎ها میلیارد دلار سلاح به عربستان فروخته است

چگونه از این همه سلاح استفاده می‌شود؟ احتمالا برای نابودی بیشتر کشور یمن؛ در حال حاضر، جنگ یمن همچنان بر میلیون‌ها غیرنظامی تاثیر گذاشته و باعث آوارگی در منطقه می‌شود.

از سال ۲۰۱۵ که نیرو‌های سعودی برای اولین بار وارد یمن شدند، ۱۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

حدود ۲۴ میلیون نفر (اکثریت قریب به اتفاق جمعیت این کشور) به شدت نیازمند کمک هستند؛ یونیسف هشدار داده که یمن، به ویژه برای آسیب پذیرترین قشر به جهنم تبدیل شده است؛ حداقل ۱۰ هزار کودک جان باخته یا معلول شده اند.

به گفته سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین المللی، وضعیت موجود در یمن بدترین بحران انسانی جهان است؛ اکنون دولت بایدن از آن حمایت می‌کند.

پنتاگون مدعی است که این توافق از سیاست خارجی آمریکا و امنیت ملی آن با کمک به بهبود امنیت یک کشور دوست که همچنان یک نیروی مهم برای پیشرفت سیاسی و اقتصادی در خاورمیانه است، حمایت خواهد کرد؛ اما این کشور دوست آمریکا، دوست دموکراسی و مطمئناً دوست حقوق بشر هم نیست؛ همچنین، از نظر ظاهری، دوست آمریکا نیست.

محمد بن سلمان، عمداً قیمت انرژی را بالا می‌برد و تورم جهانی را دامن می‌زند.


انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا جو بایدن حقوق بشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا جو بایدن حقوق بشر سیاست خارجی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۵۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی پس از اعتراضات گسترده دانشجویی در این کشور در حمایت از غزه که به خشونت و بازداشت شمار زیادی از دانشجویان منجر شده است، گفت که این اعتراضات او را وادار به تغییر سیاست آمریکا در منطقه نکرده است!

اعتراضات در دانشگاه‌های سراسر آمریکا روزهاست که پرتنش دنبال می‌شود و معترضان از برچیدن چادرهایی که در محوطه دانشگاه در حمایت از غزه برپا کرده‌اند، خودداری کرده و در نتیجه مدیریت دانشگاه‌ها خواستار ورود نیروهای امنیتی به داخل محیط‌های آموزشی شدند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از التهابات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا، در کاخ سفید گفت: اعتراضات در دانشگاه‌ها دو اصل بنیادی آمریکا را به بوته آزمایش گذاشت؛ نخستین اصل حق آزادی بیان و تجمع صلح‌آمیز و دومین اصل حاکمیت قانون است.

وی مدعی شد: هر دو باید حفظ و رعایت شوند. ما کشوری استبدادی نیستیم که مردم را ساکت و مخالفان را سرکوب کنیم. در عین حال، کشوری بی‌قانون هم نیستیم. جامعه‌ای مدنی هستیم و نظم باید حرف اول را بزند!

رییس جمهور آمریکا ادامه داد: تخریب اموال، اعتراض مسالمت‌آمیز نیست. خرابکاری، تعدی، شکستن پنجره‌ها، به تعطیلی کشاندن دانشگاه، اجبار به تعطیلی کلاس‌ها و مراسم فارغ‌التحصیلی، هیچ‌کدام از اینها تظاهرات مسالمت‌آمیز نیست.

بایدن بدون اشاره به اعتراضات صلح آمیز دانشجویان که با برپایی چادر و شعارهای حمایتی از غزه، دست به تجمع و تحصن زده‌اند، مدعی شد: مخالفت ضرورت دموکراسی است اما مخالفت نباید به هرج‌ومرج و محروم کردن دیگران از حقوقشان منجر شود تا حدی که دانشجویان قادر به پایان ترم و تحصیلات دانشگاهی نشوند!

ادعاها و اظهارات بایدن درباره اعتراضات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در حالی است که نیروهای امنیتی و پلیس این کشور با ورود خشونت‌آمیز به داخل دانشگاه‌ها، از گاز اشک‌آور و باتوم برای متفرق کردن معترضان استفاده و شمار زیادی را بازداشت کرده‌اند.

بایدن در ظاهر چند باری از اقدامات تل‌آویو انتقاد کرده اما واشنگتن هرگز تامین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را متوقف نکرده است. جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه در حالی وارد هفتمین ماه می‌شود که اشغالگران تاکنون بیش از ۳۴ هزار فلسطینی که عمدتاً زنان و کودکان هستند را به شهادت رسانده است.

کد خبر 6095318

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو