Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نشنال نیوز، برت مک گورک، هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: از سیاست‌های سه رییس جمهور گذشته درس‌هایی آموخته ام که نشان می‌دهد واشنگتن مدام در حال پیاده کردن استراتژی بازگشت به اصول اولیه در امور خارجی و اعمال سیاست‌های تغییر رژیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مک گورک در یک مصاحبه اختصاصی با روز نامه نشنال در پایان نشست منامه گفت: اگر به ۲۰ سال گذشته نگاه کنید دولت جورج دبلیو بوش دستور تحول منطقه‌ای را می‌خواست در خاورمیانه اجرایی کند. حمله به عراق بخشی از همین سیاست بود. بوش به دنبال ملت سازی و سرمایه گذاری‌های هنگفت برای تغییر رژیم بود و هزینه‌های بسیار زیادی را نیز در این جهت انجام داد. من همه این‌ها را از نزدیک دیدم.

وی ادامه داد: دولت اوباما روش متفاوتی را در پیش گرفت، ولی همچنان امیدوار بود در دوران ریاست جمهوریش تغییرات چشمگیری در زمینه تغییر رژیم در منطقه را ببیند. دونالد ترامپ گفت نمی‌خواهد در خاورمیانه سرمایه گذاری کند، اما عملاً با سیاست‌هایی که تعیین کرد در یک راستا با سایر روسای جمهوری آمریکا حرکت کرد.

گورک همچنین تاکید کرد: دولت‌های قبلی همگی اهدافی را دنبال می‌کردند که بر خلاف منافع آمریکا بود و منجر به درس‌های سختی برای کشورمان شد.

وی مدعی شد: دولت فعلی آمریکا، اما به دنبال تقویت روابط و گسترش همکاری‌ها با متحدانش در منطقه خاورمیانه است و این سیاست را مزیت نسبی منحصر به فرد خود می‌داند.

مک گورک در این مصاحبه به جزئیات بیشتری از سیاست‌های جو بایدن در منطقه اشاره نکرد و اینکه دولت فعلی چگونه می‌خواهد با متحدان جهان عرب خود وارد تعامل شود؛ وی تنها به این نکته اشاره کرد که ما عمیقاً متعهد به تقویت توان دفاعی شرکای خود در خاورمیانه هستیم.

وی تصریح کرد: تمام سیاست‌های فعلی با مطالعه و بررسی دقیق حقایق و رایزنی با متحدان تعیین شده و باید به صراحت بگویم که این بار می‌خواهیم از منافع و دوستان خود به شدت محافظت کنیم.

برت مک گورک در ادامه این گفتگو مدعی شد در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای با ایران ممکن است رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرد تاسیسات هسته‌ای ایران را از بین ببرد. این مقام آمریکایی، اما در ادامه به این سوال که آمریکا تا چه حد با سیاست‌های رژیم صهیونیستی در قبال ایران موافق است و با او همراهی خواهد کرد پاسخی نداد. وی گفت: ما و متحدانمان متعهد هستیم که ایران نباید هرگز به سلاح هسته‌ای دسترسی پیدا کند.

وی ادامه داد: آمریکا در تلاش است تا شبکه‌های دفاعی و نظامی عربستان را تقویت کند. این کار می‌تواند تاثیر پایدارتری بر روابطمان و رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده داشته باشد. کنگره آمریکا هم از فروش تسلیحات توسط دولت بایدن برای کمک و تقویت نظامی عربستان کاملاً آگاه است.

مک گورک در ادامه این مصاحبه ضمن انتقاد از نیرو‌های انصارالله در یمن ادامه داد: شکی نیست که نیرو‌های انصارالله متجاوز هستند. برای همین می‌خواهیم به دنبال راه‌های متفاوت برای کاهش تنش‌ها در یمن با همکاری عربستان باشیم.

وی تاکید کرد: ما می‌خواهیم در سوریه بمانیم گرچه در این سال‌ها درس‌های سختی گرفته ایم. ولی به هر حال اینجا خاورمیانه است و برای رسیدن به اهداف باید خودتان را به دردسر بیاندازید. ما با مشورت دوستان و شرکای منطقه‌ای خود نگاهی جامع به وضعیت فعلی سوریه داریم.

این مقام ارشد آمریکایی در مورد جنگ سوریه مدعی شد: ما در تمام این سال‌ها تحریم‌ها را حفظ کردیم و به لزوم آن‌ها تاکید داشتیم. اما در تمام این سال‌ها همیشه تلاش کردیم کمک به مردم سوریه را فراموش نکنیم و هیچ کدام از تحریم‌های ما تا به حال مانع رسیدن کمک‌های بین المللی بشر دوستانه به مردم سوریه نشده است!

مک گروک افزود: "ما قصد داریم در سوریه بمانیم و نیرو‌هایی داریم که می‌خواهیم برای مبارزه با داعش در شمال کشور مستقر کنیم." وی در مورد حملات رژیم صهیونیستی به بخش‌هایی از سوریه گفت: ما کاملا از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم.

این سخنان در حالی انجام شد که ماه‌های اخیر برخی مقامات عالی کاخ سفید شخصا به برخی کشور‌های منطقه سفر و با سران این کشور‌های در مورد تحولات منطقه و اهداف واشنگتن دیدار و گفتگو کرده اند.

جان مرشایمر، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی معتقد است پس از جنگ سرد، ایالات متحده از دهه ۹۰ میلادی سیاست‌های اشتباه زیادی را در خاورمیانه دنبال کرد. اوج این اشتباهات به دکترین جرج بوش پسر که تغییر رژیم بود مربوط می‌شود که هم اینک نیز ادامه دارد.

مرشایمر بر این باور است دخالت نظامی آمریکا در خاورمیانه اشتباه بوده و تلاش برای ملت سازی حماقتی بیش نیست. وی تاکید دارد واشنگتن باید از مداخله در خاورمیانه اجتناب کرده و تمرکز خود را بر مهار چین به عنوان یک قدرت هم تراز قرار دهد. رئالیست‌ها ظهور چین را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا می‌دانند و معتقدند هزینه کردن نظامی واشنگتن در سایر مناطق مانند اروپا و خاورمیانه در شرایط فعلی اشتباه است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیاستهای آمریکا منطقه خاورمیانه روسای جمهور آمریکا مک گورک تغییر رژیم مک گورک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۵۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مختصات نظم جدید منطقه

این روزها آمریکایی‌ها در حال بررسی این مسأله هستند که میان بنیامین نتانیاهو و برقراری آتش‌بس، کدام‌ را انتخاب کنند؟ این درحالی است که دراین شرایط،حماس توانمندتر از گذشته درصحنه مذاکرات غیرمستقیم ظاهر شده و پذیرش آتش‌بس به معنای پیروزی حماس و مقاومت است. این مسأله نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی درعرصه دیپلماسی نیز بسیار ضعیف است. 

به گزارش ایسنا، ‌جعفر قنادباشی،تحلیلگر مسائل بین‌الملل در یادداشتی در جام جم نوشت: مسائل مختلفی این روزها بر تحولات منطقه سایه انداخته است اما در این میان می‌توان به سه مسأله که به نظر می‌رسد تأثیر بیشتری بر تحولات منطقه دارند اشاره‌کرد. یکی از این مسائل تجمعات اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا، اروپا، استرالیا و کاناداست که موجی جهانی را علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سیاست‌های آمریکا ایجاد کرده است. تأثیر اعتراضات دانشجویی به حدی است که مقامات آمریکایی نمی‌توانند بی‌تفاوت از کنار آن عبور کنند. به همین دلیل رئیس‌جمهور آمریکا نیز به این مهم واکنش نشان داده است.

نباید فراموش کرد که تحت تأثیر اعتراضات دانشجویی و مردمی به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه، اقدامات مناسبی نیز در برخی کشورها رقم خورده است. برای نمونه اعتراضات در ترکیه سبب شد مقامات این کشور تصمیم بگیرند تا روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کنند. علاوه بر این کلمبیا نیز چنین رویکردی را در پیش گرفته است. مسأله دوم که تحولات منطقه تحت تأثیر آن قرار دارد، عملیات «وعده صادق» است. 

برای نمونه، این اقدام ایران واکنش آمریکا و متحدانش را در پی داشته است و اثرات آن را در سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه و تحرکات مربوط به آتش‌بس می‌توان دید. افزون بر این، گروه‌های مقاومت نیز در سایه عملیات وعده صادق اقدامات گسترده‌تر و جدی‌تری را علیه جنایات رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار داده‌اند. برای نمونه، یمنی‌ها وارد چهارمین مرحله از برنامه‌های‌شان در حمایت از مردم غزه شده و اعلام کرده‌اند که حوزه عملیاتی آنها به مدیترانه نیز گسترش پیدا کرده است. حزب‌الله لبنان نیز این روزها مراکز مهم‌تری را مورد حمله قرار می‌دهد. در این میان مسائل داخلی رژیم صهیونیستی را باید سومین مسأله‌ای دانست که این روزها روی تحولات منطقه سایه انداخته است.

به عبارت دیگر موج استعفاهایی که رژیم صهیونیستی با آن رو به روست در کنار گسترش تظاهرات علیه کابینه بنیامین نتانیاهو از دیگر مسائلی است که این روزها روی تحولات منطقه تأثیرگذار است. در این میان اظهارنظرها درباره برقراری آتش‌بس نیز بیش از گذشته منتشر می‌شود و می‌توان گفت احتمال برقراری آتش‌بس در حدود ۲۱۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد، این روزها بیشتر است اما توقف جنگ برای نتانیاهو به معنای سقوط و شکست در جنگ است. در واقع این روزها آمریکایی‌ها در حال بررسی این مسأله هستند که میان بنیامین نتانیاهو و برقراری آتش‌بس، کدام‌ را انتخاب کنند؟ این درحالی است که دراین شرایط،حماس توانمندتر از گذشته درصحنه مذاکرات غیرمستقیم ظاهر شده و پذیرش آتش‌بس به معنای پیروزی حماس ومقاومت است. این مسأله نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی درعرصه دیپلماسی نیز بسیار ضعیف است. 
 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • ادعای ارتش اسرائیل: کنترل کامل گذرگاه رفح را به دست گرفتیم
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • مختصات نظم جدید منطقه
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • پیام نتانیاهو به آمریکا: نمی‌توانیم به کسانی که به ما وعده می‌دهند اطمینان کنیم
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد