Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@05:20:08 GMT

بسیجی؛ مرزبانان فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۵۹۶۸

بسیجی؛ مرزبانان فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی

خبرگزاری فارس؛ یادداشت ـ قاسم جعفری عضو شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی: بسیج یعنی آمادگی برای همه احتمالات معهود از دنیای پر ماجرا که تاریخش گویای واقعیات سهمگین تلخ و شیرین است.

روزی ملتی برای بر هم زدن بساط شاه بازی و سلطان زدگی و حاکمیت استبداد بسیج می شود و ثمره اش می شود انقلاب اسلامی که چشم بشریت را به افق های لایتناهی خداگونگی روشن می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باری هم دشمنی بد ذات و بازیچه ابلیسیان هوای تجاوز به خاک گهربار مام میهن به سرش می زند که همت همین بسیجیان مهیای جهاد صدامیان بی مقدار را در هزار دام صلابت و اقتدار، چنان گرفتار می کنند که درس عبرت پر و پیمانی شود برای همه بد خواهان و سگ سگالانی که هوای  تعرض به این بوم و بر را در سر می‌پرورانند. 

بسیجی یعنی تخلق به اخلاق فاضله الهی که همواره غم مردم می خورد و در اوج دیگر دوستی یار با وفای دوران عسر و سختی ملت است و از گره گشایی برای گرفتاران لذتی می برد که رویای رسیدن به حور و قصور در برابرش ذکر ناشدنی است.

بسیجی تنها حاضر صف اول جمعه و جماعت نیست گر چه آن را بر خود واجب می داند و زیور ایمانی‌اش می شمارد اما فخر اساسی یک بسیجی آن است که اولا بهترین ها را برای مردمش می خواهد. ثانیا دعا می کند مکروه و بلایی بر آنان نازل نشود ثالثا در صورت بروز حوادث و بلایای طبیعی و مترقبه و نامترقبه چون فرشته نجات زودتر از دیگران بی منت تر از همه و با احساس بدهکاری به مردم بر بالینشان و در کنار آنان حضور موثر، کارا و گره گشا دارد.

بسیجی ها چون پیامبران که از بین مردم بودند از جنس مردمند ؛ در عین حالی که با عسرت و تنگدستی زندگی می کنند  به مصداق « (.. وَیُؤۡثِرُونَ عَلَىٰۤ أَنفُسِهِمۡ وَلَوۡ کَانَ بِهِمۡ خَصَاصَةࣱۚ وَمَن یُوقَ شُحَّ نَفۡسِهِۦ فَأُو۟لَـٰۤىِٕکَ هُمُ ٱلۡمُفۡلِحُونَ)الحشر 9] دیگران را بر خود ترجیح می دهند. بسیجی اخلاق نبوی (ص) دارد و چون پیامبرش که طبیب دوار بود در کوی و برزن در قالب گروه جهادی، انجمن خیریه، مساعدت و همراهی و در یک کلمه با هر روشی فردی و جمعی که « مواسات مومنانه » را معنا کند به یاری نیازمندان می شتابند.

بسیجی وقتی رنج مردم را می بیند و در آن سو مرفهان بی درد و گرفتار در خوی اشرافی را نظاره می کند چون مارگزیده به خود می پیچد و دلش می خواهد که طومار این بلایای بدتر از صاعقه و زلزله را با هر روش و راه درستی که شدنی است در هم بپیچد و خلقی را از شر زالو صفتان بی مقدار کم سود و پر ضرر آسایه بخشد.

بسیجی به استقلال و عزت و آرامش و برخورداری حیات مردمش می اندیشد و سینه اش مالامال عطوفت و مهربانی است. خیل بسیجیان موفقیت جنبش علمی و زمینه سازی برای رسیدن به قله دانش و توسعه مرزهای اندیشه ورزی تکنولوژی و توسعه را در عین اعتقاد عملی به تعامل و بهره گیری از تجربه بشری در هر کجا متکی بر خودباوری و تلاشگری می دانند.

بسیجیان گرفتار چنبره توهمات نمی شوند اما در اوج قله دوست شناسی و دشمن شناسی با بال حکمت نظری و عملی پرواز می کنند. بسیجیان خود را امانت داران، صانعان و  مرزبانان فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی می دانند و چون سربازی آماده فداکاری برای حراست از شعائر و آموزه های دینی پیوسته مهیا و دست به کارند.

بسیجیان قدر حقیقت و شهیدان راه حق و فضیلت را می فهمند و هر آنکس را که نماد ایثار و شهادت دارد ارج می نهند . بسیجیان صاحبان هنرند و هنرمندان شریفی را که دل در گرو ملک و ملت دارند عزیز می شمارند.

بسیج به تعبیر قرآن کلمه طیبه و  شجره همیشه بهاری است که برای همگان در همه وقت میوه های پر طراوتش را دارد.

آری بسیجیان آیه های خوش معنا و پر مغز قرآنند. آنان یاران وفادار و بصیر ولی اند و ریزش باران محبت بر دل پژمردگان و زندگانی بخش  افسردگانی اند که به واسطه قهر حق ناباوران و اربابان زرمدار و قارون صفت به استضعاف کشیده شده اند.

بسیجیان تیر چله آه دل درماندگانند و غمگسار مظلومان . ریش داران با ریشه اند و حجاب شعاران خدا اندیشه . سفیر وحدتند و شهیر خدمت. مبنای نگاهشان الهی است و گستره خدمتشان انسانی. هم نرمند و هم خشن هم رامند هم ناآرام. آری در اقتدای به مولای بزرگشان علی علیه السلام تو گویی مجمع اضدادند و چون جانب خدا را نگه می دارند آنجا که صلاح دین و مملکت است از حق مسلم خود در می گذرند.

بسیجیان بیراهه نمی روند و هدف را گم نمی کنند. پیوسته به قله می نگرند و در پیمایش راه نارفته مدام در حرکتند. بسیجیان هر چند جسمشان خسته می نماید اما روحشان مالامال نشاط است و از غمان دنیا وارسته اند.

در یک کلمه بسیجیان لشکر خدایند و از هر آنچه غیر اوست جدایند. الگو و اسوه آنان حاج قاسم سلیمانی (ره) است و مقتدایشان روح خدا است و ولی حاضر در میدان. بسیجیان ترجمان خطبه پارسایان علی بن ابی طالبند و تفسیر تمام بیانات قرآن در باره متقیان. یادمان باشد هر آنکس متحلی به این صفات است بسیجی است و آنکه دور از آن است یک مدعی. بسیجی روزت مبارک!

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگ بسیجیان زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۵۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اکبر نصراللهی رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین همایش کشوری معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود اظهار کرد: شاهد تهاجم فرهنگی از نوع مرکز و پیرامون در معماری ایران هستیم.

نصراللهی گفت: معتقدم، معماری، رسانه است؛ چون هم پیام است و هم ابزار انتقال پیام و هم اینکه مخاطبان انبوه دارد.

این استاد دانشگاه افزود: آنچیزی که رسانه، معماری را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند، استفاده از هنر هم در ابزار یعنی نوع معماری و هم در طراحی و انتشار پیام است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در تشریح تحولات معماری و اثرگذاری و اثرپذیری آن از رشته‌های دیگر، گفت: استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی در معمــاری تــا جایی پیش رفته است کــه مفهــوم جدیدی به نام «مدیاتکچر» را موجب شـده اســت به گونه‌ای که در برج‌ها و ساختمان‌ها اخبــار و اطلاعات بــرای مــردم بــه نمایش گذاشته می‌شود.

وی در اهمیت معماری ابراز کرد: معماری تبلور فرهنگ و تمدن و هنر، روانشناسی و... در هر جامعه است و در طراحی فضای شهری و برنامه‌ریزی نباید از جایگاه مهم آن غلفت شود، اما متاسفانه الان وضع خوبی ندارد و خود ابزار تهاجم فرهنگی شده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه هشدار داد: تهاجم فرهنگی از نوع مرکز پیرامون در معماری به صورت ترویج الگوی معماری از غرب به ایران و تهران به شهرستان‌ها، معماری اسلامی و ایرانی را تهدید می‌کند.

نصراللهی ادامه داد: تقلید کورکورانه و ناشیانه و افراطی از معماری غربی، اختلال در توازان ارتباطاتی و بصری و شبیخون به محیط زیست، حریم‌ها، آرامش، امنیت، زیبایی، توازن، تعادل و معنویت بنا‌ها و غلبه بی‌نظمی، ناهماهنگی، فشار روانی، سیطره مادیت و کمیت به زندگی انسان راموجب است.

وی اضافه کرد: ساختمان‌های نازیبا و مغایر با فرهنگ مردم، ناهماهنگی بین ابعاد و ارتفاع ساختمان‌ها، الگو‌های طراحی، رنگ‌ها، مصالح و فرم‌های متفاوت و ناهمگون در عناصر دخیل در سیمای شهر، حقوق اجتماعی مردم را نقض کرده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح نقش‌های دوگانه رسانه در معماری اظهار کرد: سواد معماری حلقه مفقوده، معماری و شهرسازی است؛ این سواد به مردم محدود نیست، معماران، گرو‌های دانشی، استادان و متخصصان این رشته بیش از مردم و مسئولان به آن نیاز دارند و باید این مهارت و توانایی ساخت و عرضه متناسب با زیست‌بوم، فرهنگ و اعتقادات مردم در عین زیبایی و صرفه اقتصادی را داشته باشند.

نصراللهی ادامه داد: رسانه‌ها می‌تواند مروج معماری غرب و عامل اصلی مصرف گرایی و مدگرایی در معماری و در عین حال راهنما و وسیله برون‌رفت از این وضعیت باشند. آن‌ها می‌توانند مردم را برای انتخاب و خرید بنا‌های متاثر از فرهنگ غرب ترغیب کنند و یا مطالبه کننده بنا‌هایی منطبق با فرهنگ ایران و اسلامی و یا ناظر قدرتمند برای مقابله با آشفتگی و آزادی بی حد و حصر در این زمینه باشد.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه از استادان خواست از رسانه‌های کلاسیک، شبکه‌های اجتماعی و همچنین رسانه معماری برای تصویر‌سازی صحیح از رشته‌های معماری و شهرسازی و بالا بردن سواد معماری مردم و تحقق راهبرد‌های بازسازی و بازآرایی، توسعه، تمایز، اقبال اجتماعی و سودمندی آن استفاده کنند.

وی گفت: گروه کشوری معماری و رسانه آماده است با تشکیل موسسه دانش‌بنیان متشکل از استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن دانشگاه را عهده دار شود. 

همایش دوروزه کارگروه کشوری معماری بعد از دو روز بحث کارگروه‌های مختلف در دامغان، امروز در شاهرود با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاون علوم انسانی و هنر این دانشگاه به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است
  • آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • برگزاری وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی؛ معمار تمدن‌ساز»
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • عفاف و پاکدامنی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ اصیل مردم کرمانشاه است